Spring naar bijdragen

  • Deler van Plex-server treft schikking met BREIN en haalt server offline

     Delen


    Brein heeft een schikking getroffen met een tweaker die een Plex-server beschikbaar stelde voor een volgens Brein grote kring gebruikers. De stichting stelt dat de gebruiker betaald kreeg voor het verlenen van toegang. De tweaker ontkent dit en beweert dat het om enkele gebruikers ging.

    De tweaker berichtte op dinsdagochtend in het Tweakers Plex-topic over de zaak. Hij kreeg een aangetekende brief van Stichting Brein op de mat waarin hem verzocht werd om zijn 5700 films en 10.000 tv-afleveringen, met een totaal van 56TB, te verwijderen, een schikkingsbedrag van 750 euro te betalen en toe te zeggen dat hij deze activiteiten staakt. Doet hij dat niet, dan wil Brein nog 500 euro per dag extra van hem.

    Uit de verschillende reacties in de discussie blijkt uiteindelijk dat deze tweaker op verschillende fora veel mededelingen had gedaan over zijn giga verzameling en deelde dat ook nog eens met verschillende andere personen.

    Brein benoemde in de brief de Discord-chat waarop de, volgens de tweaker, kleine kring gebruikers nieuwe films en series konden aanvragen en de Plex-subreddit, waar hij naar eigen zeggen wel eens postte over zijn server, maar geeft in zijn reacties op het Tweakers forum aan dat er geen sprake is van het delen van illegale content behalve met zijn eigen ouders en twee vrienden.

    Later vanmiddag kwamen er in de discussie steeds meer reacties van gebruikers met links naar forumtopics waarin een gebruiker onder dezelfde naam of een naam die mogelijk verbonden is aan dezelfde persoon, zijn Plex-diensten adverteert. De gebruiker zelf ontkent dit echter, maar geeft gehoor aan het verzoek van BREIN. Hij betaalt de 750 euro, haalt zijn server offline en verwijdert al het videomateriaal.

    Wat in dit geval van schikking duidelijk wordt, is dat BREIN op verschillende fora medewerkers heeft zitten met een account die kennelijk berichten filteren en nalezen door gebruik te maken van trefwoorden die kunnen leiden naar grote downloaders en delers van illegale content.

    Het is inmiddels bekend dat BREIN gebruik maakt van software waarmee downloads gevolgd kunnen worden naar een IP-adres en waarschijnlijk heeft deze tweaker door opschepperij en onachtzaamheid op verschillende fora zijn eigen ondergang bewerkstelligd. Brein houdt vol dat de sommatie het resultaat was van informatie van de informant en wil geen verdere uitleg geven over opsporingsmethodes.



    bewerkt door Drifter


    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Oud-beheerder

    Op Tweakers gaat een discussie rond over hoe ze aan de naw gegevens zijn gekomen. Dat is nog niet duidelijk, maar los daarvan is het weer goed om te beseffen dat altijd iedereen kan meelezen met wat je op het internet plaatst. 

    Goede foto trouwens drifter :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Op 24-4-2019 om 07:52 zei Duken:

    Op Tweakers gaat een discussie rond over hoe ze aan de naw gegevens zijn gekomen. Dat is nog niet duidelijk,

    Plex heeft in ieder geval geen gegevens verstrekt, volgens een woordvoerder in een reactie naar Torrentfreak, die liet weten dat het zowel de privacy van gebruikers als de rechten van rechthebbenden respecteert. Volgens de Servicevoorwaarden van Plex en hun privacybeleid zijn bibliotheken eigendom van en worden beheerd door de klanten en heeft Plex geen toegang tot de inhoud van hun bestanden.

    Maar volgens de gepakte gebruiker bevatte het adres in de brief van BREIN een typefout die hij in zijn PayPal-rekening (waarmee Plex werd betaald) had gemaakt. Hij gebruikte ook een andere naam bij PayPal, die ook in de brief van BREIN werd genoemd. Dit suggereert dat BREIN deze informatie op de een of andere manier heeft ontvangen via de betalingsprovider, maar dit blijft onbevestigd. Het begint een beetje te lijken op de manier waarop BREIN voorheen de meeste Torrentsites uit de lucht wist te halen, namelijk door het verraden van adres gegevens door een insider. 🙄

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...