Spring naar bijdragen

  • Hostingbedrijf schort account op vanwege open source BitTorrent-software

     Delen


    Het is geen verrassing dat sommige hostingbedrijven liever geen torrent-sites hosten die een breed scala aan illegale content bieden. In sommige gevallen kan een antitorrent beleid echter ook te ver gaan. Dit ontdekte ontwikkelaar Maurerr toen zijn gratis hostingaccount werd opgeschort voor het uploaden van een pakket, met de Open Source BitTorrent-software LibTorrent.

    Hoewel BitTorrent veel wordt gebruikt voor Piraterij, is de technologie zelf neutraal en heeft het ook zijn goede kanten. Sommige van de grootste technologiebedrijven, waaronder Facebook, Amazon en Twitter, hebben het allemaal omarmd om bestanden binnen hun interne netwerken te distribueren. Toch overheerst het piraten-stigma. Niet zonder reden misschien, omdat dat de primaire reden blijft voor de meeste mensen om het te gebruiken. Maar hoe dan ook, een volledig verbod op alles wat met torrent te maken heeft, gaat wel heel erg ver.

    Een paar weken geleden werd Torrentfreak benaderd door ontwikkelaar Maurerr, die een repository van Linux-pakketten bijhoudt voor een opensourceproject. Het Entware-backports -project bevat meer dan tweeduizend pakketten die op MIPSel-routers kunnen worden geïnstalleerd. Een van de pakketten is de Open Source LibTorrent-bibliotheek, die veel wordt gebruikt door torrent-clients zoals qBittorrent, Deluge, rTorrent en Tribler. Het is een stukje basis software dat torrent-downloads aankan, die op geen enkele manier inbreuk maken.

    Toen Maurerr de "libtorrent.pkg" echter uploadde naar een Backup Mirror op de gratis hostingdienst Profreehost.com, werd zijn account snel opgeschort. Blijkbaar hebben de automatische filters van de hostingdienst het gemarkeerd als verboden activiteit.

    Kennelijk was de verboden activiteit gerelateerd aan het woord torrent. De hostingservice gaf niet veel meer details en toen Torrentfreak vroeg waarom het LibTorrent-pakket niet was toegestaan, was het antwoord gegeven door een vertegenwoordiger kort maar duidelijk. "Torrents en torrent- gerelateerde content is ten strengste verboden binnen onze diensten".

    Profreehost.com biedt een gratis service en heeft natuurlijk het recht om elke gewenste inhoud te verbieden. Misschien heeft het bedrijf in het verleden beperkte of negatieve ervaringen met torrent-gerelateerd misbruik. In dit geval lijkt het filter echter op zijn zachtst gezegd een beetje breed te zijn.

    Dit is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar een probleem heeft met de hostingservice. Zijn gratis account was eerder opgeschort voor het hosten van een binair installatieprogramma voor een 'rutorrent-plug-in', die evenmin inbreuk maakt. Toen Maurerr aan het hostingbedrijf uitlegde dat deze software geen inbreuk maakte en dat hij van plan was om het te gebruiken voor zijn open source repository, vertelde een vertegenwoordiger hem dat torrents en warez niet zijn toegestaan.

    De servicevoorwaarden van Profreehost verbieden inderdaad warez, zoals het hoort, maar er is helemaal niets te lezen over een algemeen verbod op torrent.

    "Sites mogen geen Warez, copyright of ander illegaal materiaal bevatten, inclusief links of omleidingen naar auteursrechtelijk materiaal dat wordt gehost op websites / bronnen van derden."

    Terwijl het hostingbedrijf bevestigde dat alles wat met torrent te maken heeft niet is toegestaan, heeft Torrentfreak stiekem een Torrent Freak-logo op de service kunnen plaatsen. Op het moment van schrijven staat dat nog steeds online.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...