Spring naar bijdragen

Microsoft kondigt nieuwe Xbox-spelcomputer aan


Trizomu

Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  1.570
  • Waardering:   784
  • Prestatiepunten:  2.531
  • Dagen gewonnen:  55
  • Lid sinds:  17-02-10
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  59
  • Was actief op:  Windows

Microsoft brengt rond de kerst volgend jaar een opvolger van zijn Xbox-spelcomputer op de markt onder de naam Project Scarlett.

xbox-one.jpg

De nieuwe spelcomputer wordt tegelijk met de nieuwe game Halo Infinite uitgebracht. De Scarlett wordt "vier keer zo krachtig" als de Xbox One X-console, meldde Microsoft tijdens de jaarlijkse gameconferentie E3.

Scarlett bevat een chip gebaseerd op de grafische technologie van de Zen 2 van AMD en de Navi van Radeon RDNA. Het zal GDDR6-werkgeheugen bevatten. Volgens het bedrijf kan daardoor het aantal mogelijke beelden per seconde bijzonder hoog komen te liggen (tot 120FPS) en wordt het mogelijk om beeldresoluties tot 8K te behalen.

Ten slotte gebruikt het systeem een zogenoemde solid state drive (SSD) als virtueel geheugen, om op den duur veel snellere laadtijden mogelijk te maken. Microsoft belooft dat oude Xbox-games van vorige spelcomputers te spelen zullen zijn op de machine.

Scarlett lijkt daarmee vergelijkbaar met wat we al weten van de PlayStation 5.

gametrailer-cyberpunk

Microsoft introduceert ook nieuwe Game Pass

Scarlett wordt slechts een onderdeel van de toekomstplannen van Xbox. De xCloud, een nieuwe dienst die het mogelijk moet maken om alle Xbox-games die je bezit vanuit de cloud te spelen zonder download, is vanaf zondag op E3 te testen. Het is de bedoeling dat xCloud vanaf oktober voor alle Xbox One-bezitters gratis te gebruiken is.

Het wordt straks mogelijk om vanuit het cloudnetwerk van Microsoft games te spelen, maar ook om de eigen spelcomputer in een server te veranderen om games te streamen. De games kunnen dan vervolgens op andere apparaten gespeeld worden vanaf de server of de cloud.

Google kondigde eerder deze week plannen aan voor Stadia, een soortgelijke cloudgamingdienst.

Game Pass

Sinds zondag is het mogelijk om een Game Pass Ultimate aan te schaffen bij Xbox, maakte het bedrijf verder bekend. Het abonnement combineert de Game Pass voor Xbox, waarmee een aantal games gratis te spelen zijn, met de nieuwe Game Pass voor pc en een abonnement op de online gamingdienst Xbox Live. Ultimate kost in Nederland 12,99 euro.

De nieuwe pc-versie van Game Pass bevindt zich vanaf nu in beta. Microsoft voegt de komende maanden nieuwe games toe en wil in augustus in ieder geval honderd games te spelen aanbieden voor abonnees. Onder andere Football Manager 2019, Prey en de Halo Master Chief-edition zijn onderdeel van de dienst.

Microsoft rondde het lijstje servicemededelingen af met het nieuws dat het de bekende indiegamestudio Double Fine (Psychonauts, Brutal Legend) heeft ingelijfd.

Keanu Reeves krijgt hoofdrol in Cyberpunk 2077

Microsoft toonde zo'n 60 games tijdens de anderhalf uur durende persconferentie, waaronder een trailer van The Elden Ring, product van een samenwerking tussen Dark Souls-studio FromSoftware en Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin.

Hollywood-acteur Keanu Reeves kondigde zijn rol aan in Cyberpunk 2077, de nieuwe game van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red. Reeves maakte daarbij bekend dat het spel vanaf 16 april 2020 in de winkel zal liggen.

Ook de nieuwe Gears of War-game kreeg een verschijningsdatum: die is vanaf september dit jaar te koop. In juli vindt er een publieke multiplayer-test plaats voor de Versus Multiplayer-modus. De game krijgt daarnaast een horde-modus en een 'Escape'-modus, waarbij je een bom moet planten en vervolgens moet vluchten.

r8xxjzva2bwv_wd640.jpg

Minecraft en Flight Simulator

Ninja Theory, de gamestudio die vorig jaar door Microsoft Xbox werd aangekocht, kondigde de nieuwe multiplayer-actietitel Bleeding Edge aan. Het spel is een cartoonachtige 4-tegen-4 game die wel wat wegheeft van Overwatch en is vanaf 27 juni in beta te spelen. Ook Mojang, de studio achter Minecraft, komt met een nieuwe titel: Minecraft Dungeons, waarin je met drie vrienden in ondergrondse kerkers tegen monsters kan vechten.

Microsoft kondigde een nieuwe versie van zijn Flight Simulator aan die gebruik zal maken van GPS-data en kunstmatige intelligentie. Voor de Lego-liefhebbers: Forza Horizon 4 krijgt een speciale Lego-uitbreiding deze week, en alle negen hoofdfilms uit de Star Wars-reeks vormen de blauwdruk voor een nieuwe Lego Star Wars-game.

Ten slotte werd bekend dat de invloedrijke Japanse online multiplayergame Phantasy Star Online 2 begin volgend jaar ook in het westen te spelen is, net zoals Dying Light 2 en Dragonball: Kakarot. Ori and the Will of the Wisps krijgt daarbij een harde datum: 11 februari 2020.

gametrailer-dragon-ball-z-kakarot

 

bron: https://www.nu.nl/games/5929665/microsoft-kondigt-nieuwe-xbox-spelcomputer-aan.html

 

bewerkt door Trizomu
bronvermelding
  • Leuk 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 784
  • 1,6k
  • 55
  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.923
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

Dat hele cloud spelen spreekt mij erg aan. Voornamelijk wat Google daarmee wilt doen met stadia maar Microsoft mag natuurlijk ook mee doen. Krijgen we lekker concurrentie op de markt. 

Wordt een mooie tijd voor de gamers :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264

  • Bijdragen:  1.570
  • Waardering:   784
  • Prestatiepunten:  2.531
  • Dagen gewonnen:  55
  • Lid sinds:  17-02-10
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  59
  • Was actief op:  Windows

4 uur geleden zei Duken:

Voornamelijk wat Google daarmee wilt doen met stadia

In verband hiermee heb ik even het volgende opgeduikeld, ik ga hiervoor geen nieuw topic maken maar gewoon hier bij plaatsen.

Gamedienst Google Stadia per november in Nederland beschikbaar

Google heeft donderdag in een livestream meer informatie over Stadia bekendgemaakt. Gamers kunnen een maandelijks abonnement op de streamingdienst voor games afsluiten om spellen te spelen.

stadia-google-1.jpg

Stadia werd in maart van dit jaar aangekondigd. Met de dienst kunnen spelers games direct streamen, zonder die eerst te hoeven downloaden of installeren. Vanuit een datacenter worden spellen naar apparaten gestuurd. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de games te spelen in een internetbrowser op een laptop of smart-tv.

Google maakt donderdag bekend dat Stadia vanaf november 2019 beschikbaar is. De dienst is dan ook direct in Nederland te gebruiken. Mensen kunnen een maandelijks bedrag van 9,99 euro betalen om onbeperkt spellen te streamen met Stadia Pro.

Bij Stadia Pro kunnen mensen games spelen in 4K, HDR, met 5.1 surround sound en met 60 beelden per seconde (FPS). Bij Stadia Pro levert Google een aantal gratis games. Het gaat aanvankelijk om onder meer Destiny 2 met alle uitbreidingen. Later worden ook andere spellen toegevoegd. Mensen kunnen ook (nieuwere) spellen aankopen om via de streamingdienst te spelen.

Google biedt voor 129 euro een speciaal starterspakket met de naam Founder's Edition aan. Kopers krijgen daarmee onder meer drie maanden toegang tot Stadia Pro, een Chromecast Ultra om spellen naar de tv te streamen en een speciale controller. Dit pakket is benodigd om in november van Stadia gebruik te maken.

Er is ook een gratis versie van Stadia, die Stadia Base wordt genoemd. Deze versie verschijnt volgend jaar zonder gratis games. Mensen kunnen daarmee spellen in maximaal 1080p spelen met stereogeluid. Alle games moeten gekocht worden.

Internetsnelheid bepaalt kwaliteit

Voor het gebruik van Stadia is 10 Mbps de aanbevolen minimumsnelheid. Daarmee zijn spellen in 720p speelbaar met 60 FPS en stereogeluid. Voor de beste speelervaring met 4K-beelden, HDR-kwaliteit en 5.1 surround sound, raadt Google een snelheid van 35 Mbps aan.

Google heeft ook bekendgemaakt welke spellen met Stadia te spelen zijn. Het gaat onder meer om de nieuwe games Baldur's Gate 3, Ghost Recon Breakpoint en Gylt. Ook zijn spellen als The Division 2 en Borderlands 3 op Google Stadia speelbaar.

Andere streamingdiensten

Niet alleen Google werkt aan streaming voor games. Ook Microsoft (xCloud), Sony (PlayStation Now) en chipfabrikant Nvidia (GeForce Now) zetten in op de markt.

Naar verluidt zou ook Amazon een eigen gamestreamingdienst willen ontwikkelen.

Bron: gamedienst Google stadia per november in Nederland beschikbaar 

Deze dienst van Google wordt ook vernoemd in het volgende artikel:

Ubisoft kondigt abonnementsdienst Uplay+ aan voor games

Speluitgever Ubisoft heeft op de gamebeurs E3 in Los Angeles een nieuwe abonnementsdienst voor PC-spellen onthuld. Uplay+ kost 15 euro per maand en geeft toegang tot ruim honderd games.

Uplay+ verschijnt op 3 september en alleen op pc. Spelers met een spelcomputer zoals de Xbox One of PlayStation 4 kunnen er geen gebruik van maken. Pc-bezitters kunnen zich voor 15 augustus aanmelden bij Ubisoft om de dienst van 3 tot 30 september gratis uit te proberen.

Ubisoft maakt eigen games beschikbaar in de abonnementsdienst, die tegen betaling onbeperkt gespeeld kunnen worden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om nieuwere spellen als Ghost Recon: Breakpoint, Assassin's Creed Odyssey, The Division 2 en Watch Dogs Legion. Ook oudere spellen, zoals Beyond Good & Evil en Child of Light worden toegevoegd.

 

Met de dienst krijgen spelers drie dagen voor de officiële release toegang tot een game. Ook kunnen ze bèta's spelen van nog niet verschenen spellen. Volgens Ubisoft kunnen abonnees niet alleen volledige games spelen, maar krijgen ze ook toegang tot uitbreidingen. Het aanbod zal worden uitgebreid.

Uplay+ wordt daarnaast beschikbaar met Google Stadia. Dat is Googles streamingdienst voor games, waarmee spellen zijn te spelen zonder ze eerst te downloaden of te installeren.

spacer.png

Watch Dogs Legion en Roller Champions aangekondigd

Tijdens de E3-presentatie kondigde Ubisoft verschillende nieuwe games aan. Zo verschijnt het derde deel in de Watch Dogs-serie in maart 2020. In Watch Dogs Legion kruipen spelers wederom in de huid van een hacker. Nieuw is dat spelers ook als andere personages in de open spelwereld kunnen spelen.

Roller Champions is een volledig nieuwe game. Het gaat om een sportspel waarin twee teams in een arena tegen elkaar spelen. De spelers rijden rondjes op rolschaatsen en moeten een bal scoren om punten te verdienen. Tegenstanders moeten de bal ondertussen zien af te pakken en om zelf te scoren. Het spel verschijnt gratis, maar met betaalde aankopen voor bijvoorbeeld outfits, in 2020.

spacer.png

Een andere nieuwe game is Gods and Monsters. In dit spel van de makers van Assassin's Creed Odyssey probeert de speler als jonge Griekse god de berg Olympus te beschermen tegen monsters. Het spel verschijnt op 25 februari.

Ubisoft kondigde ook uitbreidingen aan The Division 2, met nieuwe spelgebieden (Washington en het Pentagon) en nieuwe verhaallijnen. Daarnaast presenteerde de uitgever Rainbow Six Quarantine, een nieuw deel in de reeks van tactische schietspellen, die samen met vrienden kan worden gespeeld. Het spel komt in 2020 uit.

Bron: Nu.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 784
  • 1,6k
  • 55

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...