Spring naar bijdragen

  • Liever illegaal downloaden dan bij keys kopen bij G2A?

     Delen


    Verschillende ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze liever hebben dat hun games illegaal gedownload worden, dan dat ze worden gekocht via G2A. De verhandelde codes via het platform leveren ontwikkelaars niets op en zorgen ervoor dat verkopen op de officiële kanalen teruglopen. Ook de Nederlandse ontwikkelaars van RageSquid en Vlambeer spreken zich uit over het verkoopplatform.

    De webshop G2A is al vaker in opspraak geweest, voornamelijk vanwege de handel in veelal ‘grijze’ gamekeys. Dit zijn codes om de game te activeren die via secundaire of illegale wegen zijn bemachtigd. Bijvoorbeeld als onderdeel van acties van derde partijen zoals Nvidia of Intel die een code bij hun product stoppen. Daarnaast doen criminelen er graag aankopen door middel van creditcardfraude. Nu G2A weer is begonnen met het inkopen van advertentieruimte op Google, komt de website vaak eerder naar boven dan officiële kanalen, zoals de website van de game of bijvoorbeeld Steam.

    Dit stoot tegen het zere been van verschillende ontwikkelaars. Mike Rose van No More Robots plaatste een tweet waarin hij de advertenties laat zien en dat hij G2A ook niet kan uitschakelen in zijn advertentievoorkeuren. Daarbij schrijft hij dat hij nog liever ziet dat spelers de games illegaal downloaden via bijvoorbeeld torrentsites dan dat ze bij G2A kopen. Een oproep gesteund door RageSquid, de ontwikkelaar van Descenders.

     

    Klantenservice voor G2A-klanten kost tijd

    Ook Vlambeer’s Rami Ismail steunt de oproep. In een reactie op Twitter geeft hij aan dat wanneer spelers de game niet voor de volledige prijs kunnen kopen, ze maar beter kunnen downloaden. Verkopen via G2A gaan volgens Ismail lang niet altijd goed en de gedupeerden komen zich vervolgens melden bij de ontwikkelaar. Dat kost hen veel tijd die beter gestopt kan worden in het ontwikkelen van games.

    Wanneer mensen een game downloaden lopen ze weliswaar ook geld mis, maar hebben ze in ieder geval geen last van de problematische verkopen die G2A veroorzaakt. Plus dan verdient een malafide partij als G2A tenminste geen geld met hun werk.

     



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...