Spring naar bijdragen

  • Illegale e-book verkoper moet drie keer zoveel betalen als oorspronkelijke schikking

     Delen


    De rechter te Eindhoven heeft een 38-jarige man uit Riethoven veroordeeld om een bedrag van 1421 Euro aan Stichting BREIN te betalen.

    Onder de naam Ebookplaza en Alexnav verkocht de man DVD’s met 13.500 illegaal gekopieerde ebooks op Marktplaats.nl, Speurders.nl en Tweedehands.nl. Rekening houdend met de draagkracht van de man trof BREIN een schikking bestaande uit een onthoudingsverklaring met boetebeding en een tegemoetkoming in kosten van 450 Euro. Omdat de man vervolgens weigerde te betalen is hij door BREIN voor de rechter gedagvaard die het bedrag heeft verhoogd met rente en kosten tot 1421 Euro te vermeerderen met wettelijke rente tot aan de dag van betaling.

    Ondanks dat BREIN bij de schikking akkoord was gegaan met een lager bedrag dan gebruikelijk was de man niet tot betaling overgegaan. Hij reageerde niet op herinneringen en sommaties werden met een “adres onbekend” label retour afzender gestuurd. Navraag bij de gemeente leerde dat de man zijn gegevens had afgeschermd. Na een procedure werden deze alsnog aan BREIN afgegeven. Daaruit bleek dat hij toch niet was verhuisd. Geconfronteerd met de deurwaarder produceerde de man een e-mail die van BREIN afkomstig zou zijn waarin stond dat de zaak was ‘geseponeerd’. Dat die mail vervalst was, bleek niet alleen uit die onjuiste terminologie -het gaat immers niet om een strafzaak- maar met name omdat het adres van de afzender toentertijd niet in gebruik was. Daarop heeft BREIN de man gedagvaard. Hij verscheen niet op de zitting.

    Nu is de man door de rechter veroordeeld om een bedrag te betalen dat meer dan drie keer zo hoog is als oorspronkelijk overeengekomen. Het vonnis wordt binnenkort betekend en ten uitvoer gelegd.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...