Spring naar bijdragen

  • Nintendo sleept downloadsite RomUniverse voor de rechter

     Delen


    Nintendo of America lijkt een beetje klaar te zijn met websites die illegale versies van haar games aanbiedt. RomUniverse – één van de grotere jongens op dit vlak – mag daar nu de prijs van gaan betalen, want de site wordt voor de rechter gesleept. Dat het menens is voor Nintendo blijkt uit de sommen die worden geëist.

    nintendo-daagt-romuniverse-voor-het-gereVolgens de officiële aanklacht – welke Polygon openbaar heeft gemaakt – eist Nintendo een bedrag van $150.000 per geval van copyrightschending en tot $2 miljoen voor elke vorm van merkinbreuk. Dat kan in het geval van RomUniverse aardig in de papieren gaan lopen. Naar verluid zijn er al bijna 300.000 Switch-games en meer dan een half miljoen 3DS-games via de site gedownload, waarbij Nintendo beweert dat deze games ook nog eens ‘vervalste kopieën van Nintendo’s handelsmerk’ bevatten.

    Een ander probleem waar RomUniverse wellicht juridisch tegenaan kan lopen is diens verdienmodel. Hoewel de ROM’s – alsook de films en eBooks die de site aanbiedt – gratis te downloaden zijn, valt er voor $30 een jaarlijks ‘premium’ abonnement af te sluiten die het mogelijk maakt om de content sneller te downloaden.

    Vanuit RomUniverse wil men niet reageren op de berichtgeving en ook Nintendo heeft nog niets prijsgegeven over de ontwikkelingen, al krijgt dit verhaal vast nog wel een staartje.



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...