Spring naar bijdragen

  • Netflix zal niet meer werken op sommige oude smart tv’s

     Delen


    Netflix is begonnen met het tonen van berichten op verschillende oudere smart tv’s, kant-en-klare mediacenters en Blu-ray spelers waarin het waarschuwt dat de ondersteuning wordt stopgezet. Gebruikers kunnen nog tot 1 december 2019 genieten van de app.

    De Netflix-app wordt steeds uitgebreider en complexer en krijgt daarom steeds hogere systeemeisen. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om de app op oudere hardware te laten draaien en daarom heeft Netflix ervoor gekozen de ondersteuning voor die apparaten vanaf 1 december 2019 te schrappen.

    Sony bevestigt aan FlatpanelsHD dat het van invloed zal zijn op de TV-modellen van 2009, 2010 en 2011, evenals op veel Home Theater-, AV- en Blu-ray-spelers. Samsung zegt dat het invloed zal hebben op "sommige oudere Samsung smart TV's". Toshiba zegt dat de software op veel Blu-ray-spelers die in de VS en Canada zijn verkocht, getroffen zal worden en ook een aantal spelers van Philips zal niet meer werken. Ook in 2008 t/m 2011 uitgebrachte Roku-spelers en oudere Vizio-tv’s zullen niet langer worden ondersteund.

    Netflix laat weten al deze apparaten niet langer te ondersteunen vanwege technische beperkingen.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Netflix is nu wat dieper in gegaan op vragen hierover en legt uit waarom het de apparaten niet langer ondersteunt. DRM blijkt de boosdoener en in dit geval is dat Windows Media DRM. Netflix is geswitcht naar Microsoft PlayReady en apparaten die niet met deze DRM-vorm overweg kunnen vallen buiten de boot.

    Een woordvoerder van Netflix vertelde dat ze alle getroffen leden hebben geïnformeerd met meer informatie over alternatieve apparaten die ze ondersteunen, zodat ze ononderbroken van Netflix kunnen blijven genieten. De woordvoerder voegde eraan toe dat de wijziging gevolgen zou hebben voor slechts een 'klein aantal' oudere apparaten.”

    Het enige wat gebruikers kunnen doen als zij willen genieten van Netflix is het aanschaffen van een (moderner) kant-en-klaar mediacenter of een nieuwe smart tv.

    Bron: Webwereld.nl

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...