Jump to content


Port geblokkeerd, downloaden gaat langzaam



Recommended Posts

Goedeavond allemaal,

Wanneer ik torrents download staat er in de client steeds "Port blocked". Ik kan nog wel downloaden, bij veel torrents op volledige snelheid. Echter, bij sommige torrents gaat het download zeer traag (lees 5kb/s), ondanks dat de client aangeeft dat er 100+ seeders zijn.

Kan dit te maken hebben met de poort die geblokeerd is? Tevens hoe weet ik welke poort wel open staat? Ik heb ontzettend veel verschillende porten al geprobeerd maar ze zijn allemaal geblokkeerd. Verschillende torrent clients, zelfde resultaat.

Link to post
Share on other sites

 • Replies 9
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bedankt voor je reactie. Het was even uitzoeken maar ik heb eindelijk gevonden wat het probleem was. In de "pakketregels" van Avast stond "tcp/udp" geblokkeerd (zie screenshot). Blijkbaar al

Posted Images

Guest Drifter

Goede morgen @Yoshi,

Je geeft niet aan welke Torrent cliënt je nu op dit moment gebruikt en bij nagenoeg alle Cliënts zitten er in de installatie handleidingen aanwijzingen om de gebruikerspoort te forwarden. De meeste handleidingen geven zelfs aan welke poort standaard het beste gebruikt kan worden, of er is wel een test mogelijkheid om de juiste poort in te stellen. Lees de handleiding van de cliënt die jij standaard gebruikt eens goed door. 

Link to post
Share on other sites

Waarschijnlijk ligt het aan de port forwarding idd.

Welke cliënt gebruik je?

Link to post
Share on other sites

Hmm oke, ik heb me even ingelezen in port forwarding en ik heb het nu min of meer werkend.

Ik heb via het IP van mijn router een port range gemaakt welke vrij is voor P2P verbindingen. Zodra ik mijn firewall van Avast Anivirus uitzet, staat er in de torrent client dat de poort open is. Dat is natuurlijk wat ik wil!

Echter dient nu het volgende probleem zich aan. Wanneer ik dus mijn firewall van Avast weer aanzet, wordt de open poort geblokkeerd (ik kan nog wel downloaden dus de verbinding zelf wordt niet geblokkeerd).

Uiteraard heb ik in Avast firewall aangegeven dat hij zowel alle uitgaande als inkomende verbindingen toe moet laten. In windows firewall kan ik niks aanpassen want er staat dat alles door Avast geregelt wordt.

Ik heb iets gelezen dat Avast zogenoemde "Systeemregels" en "Pakketregels" heeft. Ik heb dus bij pakketregels de open poort toegevoegd met als doel dat hij alle verbindingen die via deze poort lopen, toe moet laten. Echter maakt dit geen verschil, nog steeds zeggen de verschillende torrent clients: port blocked. Ik maakt momenteel gebruik van uTorrent, qBittorrent en Vuze.

image.thumb.png.4794f91cdb767ea5b5d4317a8b320b09.png

 

Link to post
Share on other sites

Je kunt het beste in Avast een applicatie regel toevoegen. Daarmee kan de applicatie door de firewall heen, is waarschijnlijk makkelijker.

https://support.avast.com/en-in/article/Antivirus-Firewall-Application-Rules

Create a new application rule

Default rules are created automatically for applications from known and trusted sources the first time you start the application after Avast Premium Security or Avast Omni is installed. Application Rules are organized into groups, predefined according to application vendor. To add an application to an existing group:

 1. Open the Avast user interface and go to Protection  Firewall.
  v3_protection_firewall.png
 2. Click Application settings at the bottom of the screen.
  v3_application_settings.png
 3. Click New application rule and select a group (vendor).v3_new_vendor.png
 4. Locate and select the executable file of the application you want to add.v3_chrome_app_launcher.png
 5. Click the group name, then use the orange bars to indicate the level of access you want to allow.v3_google_group.png
  • app_settings_one.pngOne bar (Friends out): outgoing connections with Friends networks only.
  • app_settings_two.png Two bars (Friends in/out): incoming and outgoing connections with Friends networks only.
  • app_settings_three.png Three bars (Internet out): all outgoing connections to the internet.
  • app_settings_four.png Four bars (Friends in and Internet out): incoming connections with Friends networks only, and all outgoing connections to the internet.
  • app_settings_five.png Five bars: (All connections): all incoming and outgoing connections to the internet.
Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de hulp. Dat is het eerste wat ik gedaan heb na de installatie van de verschillende torrent clients; De executables toevoegen aan de 'application rules' van de Avast firewall. Uiteraard met 5 bars (volledige verbinding). Helaas blijft nog steeds de vraag staan waarom Avast de betreffende poort blokkeerd.

Link to post
Share on other sites
Guest Drifter

Als je in Avast voor elke Torrent Cliënt een regel hebt aangemaakt is het natuurlijk raar dat een cliënt nog steeds een blokkade aangeeft zodra je Avast aangeschakeld hebt staan en geen blokkade zodra Avast uitgeschakeld is. Dan werken die regels duidelijk niet in Avast. Ik ben ook bang dat alleen iemand van Avast zelf daar meer duidelijkheid in kan geven. Misschien kan je iets vinden op het Avast WEBforum over dit probleem. Als je daar ook geen oplossing kan vinden adviseer ik je gewoon Avast even uit te zetten als je iets download met een torrent cliënt, want dan weet je ook zeker dat alles op volle snelheid loopt en meer risico loop je dan ook niet, want je hebt toch die regels al in Avast staan om dat verkeer naar beide richtingen toe te staan. Je kan als een download voltooid is altijd dat mapje even laten controleren door Avast voordat je een bestandje opent of aanklikt.

Edited by Drifter
Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je reactie.

Het was even uitzoeken maar ik heb eindelijk gevonden wat het probleem was. In de "pakketregels" van Avast stond "tcp/udp" geblokkeerd (zie screenshot).

Blijkbaar als je deze regel verwijderd in Avast, kunnen de torrentclients de poort weer detecteren als open. Nu werkt alles zoals het zou moeten.

Bedankt voor de hulp en nog een fijne avond!

 

 

scr.png

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Guest Drifter

Fijn dat je de oplossing hebt gevonden @Yoshi. Bedankt voor het geven van de uitleg en de afbeeldingen, want dat kan uiteraard ook een ander lid weer helpen. :goed:

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

@Yoshi

Hoi ik zou nooit 2 firewalls aanzetten je hebt  avast firewall en je windows firewall aan?

Als dat zo is krijg je ook conflicten,ik zou gewoon standaard de firewall uitgooien vpn aan en uppe maar

Link to post
Share on other sites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By reneetje1969
   Port Forwarding/Jezelf verbindbaar maken
   Jezelf verbindbaar maken heeft te maken met het open zetten van de juiste poort in je router (port forwarding). Jouw Bittorrent programma maakt gebruik van een zogenaamde "luisterpoort" ofwel poort voor inkomende verbindingen. Deze poort in je router wordt door je Bittorrent client gebruikt om te communiceren met onze tracker.
   Als er zich een ontvanger aandient voor een torrent die jij op dat moment aan het delen bent zal onze tracker proberen contact met jou pc te krijgen om zo jou als deler en de ontvanger aan de andere kant met elkaar te verbinden. Echter staan uit veiligheidsoverwegingen de meeste poorten in je router gesloten. Dit om ervoor te zorgen dat men van buitenaf toegang kan krijgen tot je netwerk. En dat is precies hetzelfde als wanneer onze tracker contact met je probeert te krijgen. Is deze betreffende poort gesloten in je router dan krijgt de tracker dus geen contact met je en jij vervolgens ook geen contact met de ontvanger.
   Pas als jouw Bittorrent op eigen initiatief de tracker gaat updaten (meestal eens in de 45 minuten) zal er een verbinding tot stand komen. Tenzij de ontvanger op zijn beurt ook niet verbindbaar is, dan zal er meestal helemaal geen verbinding tot stand komen.
   Het is dus zaak om deze poort voor inkomende verbindingen/luisterpoort handmatig open te zetten in je router. Dit heeft Port Forwarding. Met de zoekwoorden "Port Forwarding + jouw merk/type router" kan je via google vaak al het een en ander vinden. Het gaat er in ieder geval om dat je eerst zorgt dat jouw Bittorrent altijd dezelfde poort gebruikt. Dus zorgt er via de instellingen voor dat Bittorrent niet telkens een andere willekeurige poort gebruikt. Aangeraden wordt om een poort te gebruiken rond de 50000. Zelf heb ik altijd 50005 gebruikt. Met het instellen van een vaste poort weet je nu dus welke poort je open moet gaan zetten in je router.
   Voordat je dat doet is het het beste als je jezelf eerst een statisch ip geeft. Het openen van een poort gaat namelijk altijd in combinatie met een lokaal ip adres, het adres in je thuisnetwerk dat je van je router toegewezen hebt gekregen. Normaal gesproken kent je router ieder apparaat in het netwerk een ip adres toe. Dit gebeurt op basis van het tijdstip van inloggen op het netwerk. Dit heet een dynamisch ip ofwel DHCP. Morgen kan je dus weer een ander ip hebben als vandaag en dan is de geopende poort in je router niet meer van toepassing op je huidige ip adres. Als je jezelf een statisch ip geeft dan heb je dus iedere keer hetzelfde lokale ip adres in je thuisnetwerk. Hoe dit moet kan je vinden via Google. Een handleiding hiervoor zal ik t.z.t. hier ook plaatsen.
   Heb je jezelf een vast ip adres gegeven dan kan je nu in je router voor dit betreffende ip adres de juiste poort gaan open zetten. Hiervoor moet je inloggen op de router om toegang te krijgen tot het routermenu. Check even op Google of in de handleiding van je router hoe je in dit menu kan komen. Normaal gesproken kan je in je internetbrowser het ip adres van de router ingeven waarna je met een gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen. Veel gebruikt is Admin/Admin. En waar je precies moet zijn in je router hangt weer van het merk/type af. Maar je zal het moeten zoeken bij je NAT instelling/Port Forwarding. In ieder geval zal je in je router je lokale ip adres en de betreffende poort moeten invullen (bijvoorbeeld range van 50005 - 50005. Doe dit voor zowel het TCP als het UDP protocol.
    


   Om te checken welk lokaal ip adres je hebt (hoewel je dat eigenlijk zou moeten weten als je jezelf een vast ip gegeven hebt) kan je in het zoekvenster onder de Start knop het commando intypen: cmd
   Je komt dat in je Command Prompt waarin je het commando typt: ipconfig



   Het ip adres wat vermeld staat achter 'ipv4 Adress' is je lokale ip adres.
   Dit is globaal de procedure voor het openzetten van je luisterpoort.
   Succes!!
  • By reneetje1969
   Port Forwarding/Jezelf verbindbaar maken
   Jezelf verbindbaar maken heeft te maken met het open zetten van de juiste poort in je router (port forwarding). Jouw Bittorrent programma maakt gebruik van een zogenaamde "luisterpoort" ofwel poort voor inkomende verbindingen. Deze poort in je router wordt door je Bittorrent client gebruikt om te communiceren met onze tracker.
   Als er zich een ontvanger aandient voor een torrent die jij op dat moment aan het delen bent zal onze tracker proberen contact met jou pc te krijgen om zo jou als deler en de ontvanger aan de andere kant met elkaar te verbinden. Echter staan uit veiligheidsoverwegingen de meeste poorten in je router gesloten. Dit om ervoor te zorgen dat men van buitenaf toegang kan krijgen tot je netwerk. En dat is precies hetzelfde als wanneer onze tracker contact met je probeert te krijgen. Is deze betreffende poort gesloten in je router dan krijgt de tracker dus geen contact met je en jij vervolgens ook geen contact met de ontvanger.
   Pas als jouw Bittorrent op eigen initiatief de tracker gaat updaten (meestal eens in de 45 minuten) zal er een verbinding tot stand komen. Tenzij de ontvanger op zijn beurt ook niet verbindbaar is, dan zal er meestal helemaal geen verbinding tot stand komen.
   Het is dus zaak om deze poort voor inkomende verbindingen/luisterpoort handmatig open te zetten in je router. Dit heeft Port Forwarding. Met de zoekwoorden "Port Forwarding + jouw merk/type router" kan je via google vaak al het een en ander vinden. Het gaat er in ieder geval om dat je eerst zorgt dat jouw Bittorrent altijd dezelfde poort gebruikt. Dus zorgt er via de instellingen voor dat Bittorrent niet telkens een andere willekeurige poort gebruikt. Aangeraden wordt om een poort te gebruiken rond de 50000. Zelf heb ik altijd 50005 gebruikt. Met het instellen van een vaste poort weet je nu dus welke poort je open moet gaan zetten in je router.
   Voordat je dat doet is het het beste als je jezelf eerst een statisch ip geeft. Het openen van een poort gaat namelijk altijd in combinatie met een lokaal ip adres, het adres in je thuisnetwerk dat je van je router toegewezen hebt gekregen. Normaal gesproken kent je router ieder apparaat in het netwerk een ip adres toe. Dit gebeurt op basis van het tijdstip van inloggen op het netwerk. Dit heet een dynamisch ip ofwel DHCP. Morgen kan je dus weer een ander ip hebben als vandaag en dan is de geopende poort in je router niet meer van toepassing op je huidige ip adres. Als je jezelf een statisch ip geeft dan heb je dus iedere keer hetzelfde lokale ip adres in je thuisnetwerk. Hoe dit moet kan je vinden via Google. Een handleiding hiervoor zal ik t.z.t. hier ook plaatsen.
   Heb je jezelf een vast ip adres gegeven dan kan je nu in je router voor dit betreffende ip adres de juiste poort gaan open zetten. Hiervoor moet je inloggen op de router om toegang te krijgen tot het routermenu. Check even op Google of in de handleiding van je router hoe je in dit menu kan komen. Normaal gesproken kan je in je internetbrowser het ip adres van de router ingeven waarna je met een gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen. Veel gebruikt is Admin/Admin. En waar je precies moet zijn in je router hangt weer van het merk/type af. Maar je zal het moeten zoeken bij je NAT instelling/Port Forwarding. In ieder geval zal je in je router je lokale ip adres en de betreffende poort moeten invullen (bijvoorbeeld range van 50005 - 50005. Doe dit voor zowel het TCP als het UDP protocol.
    


   Om te checken welk lokaal ip adres je hebt (hoewel je dat eigenlijk zou moeten weten als je jezelf een vast ip gegeven hebt) kan je in het zoekvenster onder de Start knop het commando intypen: cmd
   Je komt dat in je Command Prompt waarin je het commando typt: ipconfig



   Het ip adres wat vermeld staat achter 'ipv4 Adress' is je lokale ip adres.
   Dit is globaal de procedure voor het openzetten van je luisterpoort.
   Succes!!

   Toon volledig handleiding
  • By Joel
   Hallo, ik zit sinds kort bij tele2... en het werk niet echt, ik wil de port 25565 portforwarden (Minecraft server) maar dat kan in het modem (van tele2) zelf niet. dus heb ik een linksys router gekocht! de cisco linksys wrt320n. maar mijn modem heeft een ingebouwde firewall die alle inkomende en uitgaande comunicatie blokkeert... heeft iemand toevallig een oplossing? zou graag wat horen! groetjes joel.
  • By bambi1515
   Moeten de getallen bij Utorrent op beide pagina zelfde zijn of kan ik de getallen zo laten?

 • Who was online  5 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...