Jump to content


Recommended Posts

hallo

 

leden heb een vraagke ben allang aan het proberen maar kan niets vinden

wel wat via youtube gezocht maar dat lukte niet

nu ik zou graag deel website willen blokkeren via mijn laptop en heb windows 10 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • Replies 9
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

niet zo moeilijk

Super! Daar kan het natuurlijk ook Bedankt @Trizomu

De manier is wel een beetje old school, maar ja ik ben dan ook een oldtimer, gecombineerd met het nieuwe in W10

Posted Images

Je wilt een stukje website blokkeren? Niet de gehele website?

Dat kan je ook doen met ghostory een plugin op de Chrome browser. Dan kan je delen blokkeren, ook voor bijvoorbeeld reclame. 

Link to post
Share on other sites

hoe heb je deze kunnen blokkeren? Dan hebben anders bezoekers ook iets aan jouw tip. :)

Link to post
Share on other sites
9 uur geleden zei Trizomu:

niet zo moeilijk

Knipsel.JPGKnipsel1.JPG

Knipsel2.JPG

Knipsel3.JPG

Super! Daar kan het natuurlijk ook :) Bedankt @Trizomu

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

De manier is wel een beetje old school, maar ja ik ben dan ook een oldtimer, gecombineerd met het nieuwe in W10

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Dat is ook de mooiste combinatie, het oude samen met het nieuwe. 

Link to post
Share on other sites

Een manier om via Internetopties websites te blokkeren gaan via het tabblad Inhoud en niet op de met niet zo moeilijk hierboven aangeduide manier via het afgebeelde tabblad Privacy, want op dat tabblad geef je alleen wel of geen toestemming aan websites om cookies op te slaanOnderstaand een duidelijke en correcte omschrijving voor het blokkeren van websites;

---------------------------------------------

Veilig surfen op internet

Soms kom je tijdens het surfen op internetpagina's waar je zelf niet wilt komen, of waarvan je niet wilt dat leden van je gezin (bijvoorbeeld je kinderen) ze bezoeken. Je kunt dan denken aan pornosites of sites die te maken hebben met seks of gokken. Wanneer je kinderen hebt kun je een filter op je PC downloaden en installeren om te voorkomen dat ze op sites terecht komen die niet geschikt voor ze zijn. Deze programma's zijn meestal aardig prijzig en soms glipt er toch nog een website doorheen, die je wellicht niet zo geschikt voor je kinderen vindt.

Websites blokkeren

Wanneer je toch een website tegenkomt, waarvan je niet wilt dat deze nog via je computer te bezoeken is, is het mogelijk deze websites te blokkeren via een aantal gemakkelijke stappen. Volg onderstaande stappen en de website die u heeft ingevoerd zal niet meer door je computer worden weergegeven.

                          1899261397_Knipsel3.jpg.4fb3b6dacc22a1f84440760a3a47e593.jpg
 

 1. Ga naar Internet Explorer
 2. Ga naar "Extra"
 3. Kies het tabblad "inhoud"
 4. Ga naar "Internet Restricties "
 5. Klik op "goedgekeurde websites"
 6. Voer in het venster wat je krijgt te zien het adres van de te blokkeren site in
 7. Klik vervolgens op "nooit"
 8. Geef wachtwoord op
 9. Klik op "toepassen"
 10. Check of je het blokkeren gelukt is door de pagina op internet op te vragen

Websites deblokkeren

Wanneer je de geblokkeerde websites toch weer wilt kunnen bekijken volg je dezelfde stappen als hierboven genoemd. In het venster waar het adres van de geblokkeerde website is te zien klik je op verwijderen en vervolgens op toepassen.

-------------------------------------------------------

Bovenstaande uitleg gaat niet meer op wanneer je onder de Internetopties op het tabblad Inhoud de optie Ouderlijk Toezicht hebt, want dan moet je Websites blokkeren via de accountinstellingen, waar je automatisch naartoe wordt geleid.

                       865000017_Knipsel1.JPG.9d76e6f6e2e05b67f07997e16880d910.JPG

Zodra je op Ouderlijk Toezicht hebt geklikt opent er een nieuw tabblad.

                       920518093_Knipsel2.thumb.JPG.9c138ca10aec343b9339910e950c7b69.JPG

De enige manier om websites te blokkeren die werkt onder iedere browser is door aanpassing van het Hosts-bestand in Windows of door gebruik te maken van daarvoor geschikte externe software. Aanpassing van het Host bestand moet gedaan worden op de manier zoals hieronder omschreven staat.

------------------------------------------------------

Door op een slimme manier gebruik te maken van het Hosts-bestand op je computer kun je ongewenste websites blokkeren, maar ook spyware en andere malware. Spyware tapt heimelijk data af en probeert deze via het internet te versturen. Op deze manier voorkom je dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen komen.

Door in het Hosts-bestand de namen op te nemen van (bekende schadelijke) websites en die te koppelen aan een niet bestaand webadres voorkom je dat de computer contact kan leggen met deze websites.

Spyware maakt, net als je browser en andere software die verbinding maakt met het internet, gebruik van DNS. DNS staat voor Domain Name System, dat zorgt voor de vertaling van namen van websites naar IP-adressen. Computers op het internet roepen elkaar namelijk niet bij de naam maar bij nummer (het IP-adres).

Name Resolving, het omzetten van namen in IP-adressen, gebeurt in een aantal stappen. De belangrijkste rol is daarbij weggelegd voor de Name Servers, de servers op internet die lijsten bijhouden van namen en bijbehorende IP-adressen.

Voordat je computer een Name Server raadpleegt, kijkt hij echter altijd eerst in het Host-bestand. Dit is een bestand op de computer waarin, net als op een Name Server, een lijst van IP-adressen met bijbehorende namen van websites wordt bijgehouden, te vergelijken met een adresboek.

Van dit bestand kun je gebruikmaken om de pc beter te beschermen tegen de kwalijke effecten van spyware, wormen, adware, browserkapers, onveilige cookies enzovoorts. Door als ‘verkeerd adres’ het adres van de Localhost te gebruiken (127.0.0.1; een adres dat op iedere computer lokaal actief is), maak je het onmogelijk dat dergelijke programma’s contact maken met het internet. Zelfs als je computer al besmet is met spyware, lukt het dergelijke programma’s hierdoor niet meer contact te leggen met hun thuisbasis.

Voor alle recente versies van Windows kun je het Hosts-bestand op de volgende locatie vinden: C:\Windows\System32\Drivers\Etc (Er vanuit gaande dat Windows op de C-schijf is geïnstalleerd.)

Standaard kun je het Hosts-bestand alleen openen en lezen, maar je kunt er geen wijzigingen in aanbrengen en je kunt het ook niet vervangen. Om het bestand te bewerken moet je als beheerder inloggen.

Kladblok openen met Administrator Rechten

Klik op Start, Alle Programma’s, Bureau-Accessoires. Klik nu met de Rechter muisknop op Kladblok en kies Als Administrator Uitvoeren

1239748935_Afbeelding1.jpg.2972d25c34997588454703ea6cec49ed.jpg 

Je krijgt nu waarschijnlijk de volgende waarschuwing

"wilt u het volgende programma toestaan wijzigingen aan deze computer aan te brengen"

Klik op JA om door te gaan. Klik op Bestand kies Openen… en blader naar C:\Windows\System32\Drivers\Etc\hosts om het hosts-bestand te openen.

                   1615269345_Afbeelding2.jpg.07c04bd1619e656fa0e449f8a85f255e.jpg

Hosts-bestand opschonen  

Je Hosts-bestand bevat vermoedelijk maar één vermelding: die van localhost met het IP-adres 127.0.0.1.

De opbouw van het Hosts-bestand is heel eenvoudig. Bovenin staat een korte uitleg van de werking van het Hosts-bestand, de zogeheten commentaarregels die je kunt herkennen door het # teken aan het begin van de regel. Dan volgt een lege regel, en daarop volgt regel voor regel telkens eerst het IP-adres en daarachter de naam van de bijbehorende internetsite. Als je zelf niets aan dit bestand hebt gewijzigd, hoort het Hosts-bestand er ongeveer zo uit te zien als in de onderstaande afbeelding.

                  1592987323_Afbeelding3.jpg.69ae7e6d01e0befb1cd5b973f0414791.jpg

Als er al andere vermeldingen in het Hosts-bestand staan, die je daar zelf niet hebt neergezet, dan kun je deze vermeldingen zeer waarschijnlijk beter verwijderen. Grote kans dat die daar al door een adware- of spyware-programma zijn neergezet. Maar voorzichtig! Het kan ook zijn dat een ander programma die regels er heeft geplaatst. Probeer na te gaan bij welk programma ze horen. Twijfel je, bewaar de regels dan eerst even in een apart bestand, zodat je ze terug kunt plaatsen als er problemen ontstaan.

Sites toevoegen

Op de regels onder die van localhost kunt u nu zelf de namen toevoegen van web sites die u wilt blokkeren. In principe laat u ieder site-adres voorafgaan door het IP-adres 127.0.0.1 (bijvoorbeeld 127.0.0.1 www.google.com). Is er op uw computer een webserver actief, bijvoorbeeld Microsoft Internet Information Services (IIS), gebruik het IP-adres 127.0.0.1 dan alleen voor de localhost en voor alle andere sites die je geblokkeerd wil hebben dan het adres 0.0.0.0 zoals bijvoorbeeld (0.0.0.0 www.yahoo.com)

Belangrijk is dat je elk toegevoegd website adres op een aparte regel plaatst onder elkaar. Je plaatst de eerste website direct op de eerste vrije regel onder de laatste tekst  (waarschijnlijk 127.0.0.1 localhost). Je kan zoveel websites toevoegen als je wilt. Belangrijk is dat wanneer je het Hosts-bestand sluit in Kladblok, de wijzigingen opgeslagen moeten worden door te klikken op JA.

Edited by Guardian
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By William
   De rechter heeft bepaald dat Ziggo en KPN toegang tot The Pirate Bay niet mogen faciliteren. Dit geldt ook voor toegang via mirrors en proxies. 
   De rechter floot bij de huidige uitspraak een oordeel van het Gerechtshof Amsterdam terug. In dit vonnis stond dat Ziggo en KPN – inclusief dochterbedrijf XS4All – directe toegang tot The Pirate Bay moesten blokkeren, maar dat deze blokkade niet geldt voor mirrors en proxies. Als gevolg van deze uitspraak besloten Ziggo en KPN enkele maanden geleden te stoppen met de blokkade van deze mirrors en proxies. Door de huidige uitspraak van de rechter moeten beide internetaanbieders de eerder teruggedraaide blokkades weer herstellen.
   BREIN
   Auteursrechtenwaakhond Stichting BREIN besloot om Ziggo en KPN in een nieuwe procedure weer voor de rechter te dagen nadat het de blokkade op toegang van The Pirate Bay via mirrors en proxies had opgeheven. The Pirate Bay stond vroeger vooral bekend als broeinest van het toegang verlenen tot internetlinks waar auteursrechtelijk beschermd content zoals films, series, muziek, software en boeken illegaal gedownload kon worden.
   VPN
   Met een VPN verbinding behoud je natuurlijk wel gewoon toegang tot de website van the piratebay.
    
  • By Rikkert.
   Hoe kun je de statusupdates van een bepaalde persoon uitzetten?
   Gaat mij eigenlijk om deze persoon: http://www.duken.nl/forums/index.php/user/75881-elmolien/
   Ze is ooit 1 keer op Duken geweest, en heeft haar Twitter gekoppeld.
   En ik wil ze eigenlijk niet meer zien

 • Who was online  3 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...