Jump to content

Actie: Probeer PIA VPN voor slechts €2,50 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

Handleiding: Private Internet Access :goed:Mijn externe harde schrijf gaat niet werken op mijn dvd speler of tvRecommended Posts

Hallo allen 

 

kan iemand mij helpen ik heb een externe harde schrijf van seagate waar ik juist hele leuke kerstfilms op heb gezet voor het gezin.

Echter pakt deze externe harde schrijf niet wel op mijn laptop en pc maar niet op mijn tv of Blu-ray-dvd speler 

iemand tips hoe ik deze wel aan de praat krijg.

Heb nog andere harde schrijven ook externe van wd maar die doen het wel op mijn tv of Blu-ray-dvd speler alleen deze wilt op 1 of andere manier niet aan gaan ?

 

Hopelijk heeft iemand voor mij de juiste tip ! 

Alvast bedankt 

 

zou fijn zijn, dan kan ik de kerstfilms kijken en anders maar over zetten weer naar een andere schrijf 

Link to post
Share on other sites

 • Replies 17
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Misschien kan je wat informatie vinden op de volgende website; https://nl.techinfus.com/cifrovaya/televizor/ne-vidit-vneshnij-zhestkij-disk.html

Jouw Seagate HD heeft een USB 3.0 aansluiting en dat is waarschijnlijk de reden dat jouw TV de schijf niet ziet. Op de website onder mijn eerder gegeven linkje staat ook aangegeven dat het mogelijk is

Ik weet niet of ik de correcte kabel onder de link heb staan, want dat is Afhankelijk van de USB ingang op jouw Seagate HD. Dat kan een normale Female USB zijn, maar ook een Micro Female. Ik vermoed d

Heb je een schijf met een externe voeding? Soms heeft een TV of DVD speler onvoldoende stroom mee, dan kan je een andere USB poort proberen zodat hij aanspint.

Als hij wel aangaat maar de schijf niet uitleest kan het komen door de grote / type / partitie oid. Wat voor type schijf heb je? 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

@William

 

deze heb ik  SEAGATE 1TB Expansion+ Portable  gekocht bij mediamarkt 

SEAGATE 1TB Expansion+ Portable kopen? | MediaMarkt 

 

ik zie wel dat de hardeschrijf aan gaat want het lampje gaat blauw branden op de harde schrijf 

maar op de tv gebeurd niks, ook als ik ga kijken in het menu bij alles wat er aan gesloten is bij de tv staat deze er niet bij. 
ik dacht eerst dat het lag aan omdat die op automatische uit stond maar dat nu op aan gezet en een andere harde schrijf gebruikt wel ander merk van WD  en die springt wel aan alleen duurt wel eventjes 

ook al in andere usb poort geprobeerd zitten er 2 onder elkaar maar ook dat hielp tot nu toe niet. 

Link to post
Share on other sites

Jouw Seagate HD heeft een USB 3.0 aansluiting en dat is waarschijnlijk de reden dat jouw TV de schijf niet ziet. Op de website onder mijn eerder gegeven linkje staat ook aangegeven dat het mogelijk is dat jouw TV USB 2.0 aansluitingen heeft en dat er dan onvoldoende voeding naar jouw Seagate HD gaat.

In dat geval zou een Y-splitter uitkomst kunnen bieden omdat je tenslotte toch 2 USB ingangen hebt op jouw TV. https://www.allekabels.nl/usb-30-kabel/4545/1286201/usb-30-y-kabel.html Je kan in dat geval zorgen dat de Seagate HD door het gebruiken van beide ingangen op je TV wel voldoende voeding krijgt.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

heb de kabel maar zovast besteld , kan nooit kwaad ;) 

Bedankt al zovast , komt waarschijnlijk morgen in huis al dus zou mooi zijn kunnen we tijdens de kerst toch nog wat van deze films bekijken :)

Link to post
Share on other sites
3 minuten geleden zei ShadowMaster:

@Skeletor dus als ik die kabel koop die je hierboven bij alle kabels zou deze seagate moeten werken ? 

 

Ik weet niet of ik de correcte kabel onder de link heb staan, want dat is Afhankelijk van de USB ingang op jouw Seagate HD. Dat kan een normale Female USB zijn, maar ook een Micro Female. Ik vermoed dat de ingang op de Seagate een normale female is, dan moet jouw y-splitter 3 male stekers hebben. https://www.allekabels.nl/usb-30-kabel/4545/1155972/usb-30-y-kabel.html

Ik zeg overigens niet dat de seagate dan wel zichtbaar is op jouw TV, maar dat is wel 1 van de mogelijkheden.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

@Skeletor  ik heb eerst die ene besteld die in vorige bericht, als niet goed is stuur ik het wel gewoon retour als dat kan 

USB 3.0 - Y kabel - USB 3.0 - Y kabel - Voeding en Data, Aansluiting 1: USB A female, Aansluiting 2: USB A/A male, Lengte: 30 cm. (allekabels.nl)

Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei ShadowMaster:

@Skeletor dus als ik die kabel koop die je hierboven bij alle kabels zou deze seagate moeten werken ? 

 

Ik verwacht ook dat dit de oplossing is. Stroom toevoer van de harddisk. Dat kan je oplossen met de kabel die skeletor aangeeft. Ik zal voor je duimen :)

Link to post
Share on other sites

Nou net dus binnen gekregen en gelijk dus geprobeerd , maar er gebeurd op de tv niks en als ik via de bluray dvd speler doe ook niks.

 

harde schrijf gaat wel aan maar op de tv of dvd speler gebeurd niks 

 

:( ik weet het niet meer :$ 

Link to post
Share on other sites
46 minuten geleden zei ShadowMaster:

Nou net dus binnen gekregen en gelijk dus geprobeerd , maar er gebeurd op de tv niks en als ik via de bluray dvd speler doe ook niks.

Wat jammer dat het niet werkt Shadowmaster.

Ik vermoed dat op jouw TV ook de benodigde Firmware niet aanwezig is of automatisch gedownload wordt zoals dat op een Computer wel gebeurt. Misschien kan je de Firmware rechtstreeks van de Seagate Website downloaden onder het kopje Firmware Downloads, waar je dan even je serialnummer in moet vullen. ( https://www.seagate.com/support/downloads/  ) Dan moet je even in de handleiding van je TV kijken op welke manier je Firmware naar je TV kan uploaden. (waarschijnlijk wel met een gewone USB stick)

Een Portable HD werkt volgens mij sowieso bijna nooit op de USB ingang van een DVD-speler of DVD-recorder.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Misschien handig om een Nvidia shield pro aan te kopen.Daar sluit je je externe hdd op aan,installeer je VLC,en je kan alles afspelen.

Ik persoonlijk gebruik altijd de WD Elements,zonder externe voeding.Deze werken perfect via de usb van mijn lg oled tv.Omdat ik iso wilde afspelen heb ik mij een Nvidia Shield Pro aangeschaft.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Er zijn tal van mogelijkheden om een film of serie af te spelen op je TV, maar dan zal in de 1e plaats je TV geschikt moeten zijn voor die mogelijkheden en als je TV al een aantal jaren oud is, zijn die mogelijkheden vaak wat beperkter, bovendien zal je een Grafische kaart in je computer moeten hebben die de signalen goed aanstuurt naar je TV. Als je een nieuwere TV hebt die ook met je Wi-Fi netwerk kan connecten (als je dat hebt) wordt het al wat makkelijker.

Kijken via Chromecast > https://computertotaal.nl/artikelen/pc/het-beeld-van-je-pc-weergeven-op-je-tv-via-chromecast/

Aansluiten met kabels > http://winampnederlands.nl/muziek-en-video/pc-op-tv/

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

wij hebben op dit moment een sony tv , is inderdaad denk ik wel 4 a 5 jaar oud denk ik zo 

we hebben nog een tv boven die heb ik dit jaar pas gekocht ga het daar eens op proberen vandaag of morgen ben benieuwd of die het daar dan wel op doet.

die is van LG 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Debbyp
   Release types
   Binnen de 'scene' komen veel termen en afkortingen voor. Deze staan voornamelijk in de titels vermeldt. Waar de termen en afkortingen voor staan is niet altijd voor iedereen duidelijk. Hieronder staat vermeld wat de meest voorkomende termen en afkortingen betekenen.
   Pre-releases:
   CAM:
   Een cam is een bioscooprip dat meestal is gemaakt met een digitale videocamera. Een mini-statief wordt daarbij soms gebruikt, maar een groot deel van de tijd is dit niet mogelijk, zodat de camera kan schudden. Ook zitplaats plaatsing is niet altijd even ideaal en het kan zijn dat er vanuit een hoek gefilmd wordt. Het geluid is overgenomen door de microfoon van de camera. Bij komische films kan het dan zijn dat gedurende de film gelach vanuit de zaal hoorbaar is. Vanwege deze factoren is het beeld- en geluidskwaliteit vaak slecht tot matig.
   Telesync (TS)
   Een telesync heeft dezelfde specificaties als een CAM, behalve dat het audiosignaal van een externe bron komt. Over het algemeen van een audio plug in de stoel voor slechthorenden. Dit garandeert nog steeds geen goed audio signaal aangezien veel omgevingsgeluid nog steeds kan storen. Vaak zijn Telesync gefilmd in een lege bioscoop of vanuit de projectiekamer met een professionele camera, wat een betere beeld kwaliteit geeft. De kwaliteit van dit soort films varieert enorm. Download bij voorkeur een sample voordat je de hele film download.
   Telecine (TC)
   Een telecine machine kopieert de film digitaal van de filmrol. Het geluid en beeld van deze films is over het algemeen heel goed, maar gezien de benodigde apparatuur en de kosten hiervan, zijn dit soort films vrij zeldzaam. Over het algemeen zal de film het correcte ratio aspect hebben, alhoewel er wel 4:3 telecines hebben bestaan. TC moet niet worden verward met TimeCode. Dit betekent dat er een zichtbare teller meeloopt in het beeld van de film.
   Workprint (WP)
   Een workprint is een kopie van een film die nog niet af is. Er kunnen stukken film en muziek missen en de kwaliteit kan verschillen van goed tot zeer slecht.
   Sommige workprints zijn zeer verschillend van het uiteindelijke resultaat (Men in Black destijds bijvoorbeeld miste alle aliens en had daar acteurs voor in de plaats (best wel grappig eigenlijk). Daarnaast kunnen ze ook extra scenes bevatten. Workprints kunnen een leuke toevoeging zijn aan de verzameling als je al een goed exemplaar van de uiteindelijke film hebt.
   Screener (SCR / DVDscr)
   Een pre-DVD schijf, die ter promotie aan verschillende bedrijven wordt aangeboden. Over het algemeen breedbeeld formaat, maar zonder de extras die een gewone dvd doorgaans bevat. Het grootste nadeel van dit soort films is een zogenaamde "ticker". Dit is een boodschap, markering of iets anders dat ergens in het beeld voorbij komt. De "ticker" zit over het algemeen niet in het zwarte block, maar is de hele film in het beeld aanwezig. Als degene die de film geript heeft enigzins kundig is, kunnen deze films van redelijk goede kwaliteit zijn, en worden ze over het algemeen omgezet naar SVCD of DivX/XviD.
   PPVRip
   PPVRip's hebben 'Pay-Per-View' als bron. Alle PPVRip releases zijn gloednieuwe films die nog niet zijn vrijgegeven voor Screener of DVD, maar beschikbaar zijn om te bekijken voor hotelklanten. Beeld en geluid zijn over het algemeen slechter te noemen in vergelijking met een R5.
   R1 t/m R9
   Om onduidelijkheden te voorkomen: de R staat voor regio. Dit zijn altijd DVDrips.
   R0 - Geen Regio
   R1 - Verenigde Staten, Canada
   R2 - Europa, Turkije, Egypte, Arabische landen, Japan en Zuid Afrika
   R3 - Korea, Thailand, Vietnam en Indonesië
   R4 - Australië en New Zeeland, Mexico, de Caribbenen Zuid Amerika
   R5 - India, Afrika, Rusland en landen die ooit tot de USSR hoorden.
   R6 - China
   R7 - Niet gebruikt
   R8 - Vliegtuigen/boten
   R9 - Uitbereidbaar (ook wel regiovrij)
    
   R5
   In een poging om de filmpiraterij tegen te gaan, verkoos de filmindustrie om een nieuw formaat te maken voor DVD releases. Dit formaat zou sneller en minder duur kunnen geproduceerd worden dan de traditionele DVD releases. De R5 versies verschillen van normale DVD versies in zoverre dat zij gewoonlijk een directe TELECINE overdracht zijn van de film, zonder om het even welke beeldverwerking of beeld opties te hebben zoals op normale DVD versies.
   Het geluid wil per release nog wel eens verschillen. Regelmatig zijn films uitgegeven zonder de originele audio. Het geluid kan dan bijvoorbeeld opgenomen zijn door iemand in de cinema. Dit hoort dan aangegeven te worden als R5-Line. Gewone R5's hebben het originele geluid.
   Overigens staat R5 eigenlijk voor regio Rusland.
   RA t/m RC
   Om onduidelijkheden te voorkomen: de R staat voor regio. Dit zijn altijd BluRay rips.
   RA - Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika, Korea, Japan, Taiwan en Zuid-Oost Azië
   RB - Europa, Groenland, Midden-Oosten, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.
   RC - Volksrepubliek China, Rusland, Centraal- en Zuid-Azië
   RC
   Een RC is vergelijkbaar met een R5, met als enige verschil dat de bron afkomstig is van een BluRay, in plaats van een DVD. Net als de R5 is dit geen retail schijfje, dus de kwaliteit is altijd minder dan de retail BluRay. De (RC) BluRay's worden eerder uitgebracht in Rusland om de enorme piraterij vanuit die regio te bestrijden. Ze worden voor lage prijzen verkocht aan hoekwinkeltjes zodat de filmstudio's er op die manier nog wat aan verdienen.
   Het geluid is verder gelijk aan een R5, dus van een andere bron en verre van optimaal.
   Retail rips:
   DVDRip
   Een kopie van de uiteindelijk retail DVD. Indien mogelijk worden deze nog voor de uiteindelijke verschijning van de DVD aangeboden, en zou van goede kwaliteit moeten zijn.
   DVDrips worden uitgebracht in DivX of XviD.
   BRRip (BluRay rip)
   Een kopie van een eerder uitgebrachte BluRay of BDRip van een andere groep. De BRRip is wat beeld en geluid betreft superieur aan de DVDRip en is doorgaans gecodeerd in Xvid formaat. De kwaliteit zou dan ook van uitstekende kwaliteit moeten zijn. Gezien het een rip van een rip is, hoewel het verschil minimaal is, is de BRRip (indien juist betiteld) minder van kwaliteit dan de BluRay en BDRip.
   BDRip (BluRay disc rip)
   Een kopie van de uiteindelijke retail BluRay, doorgaans gecodeerd in Xvid formaat. Indien mogelijk worden deze nog voor de uiteindelijke verschijning van de retail BluRay aangeboden. De BDRip is wat beeld en geluid betreft superieur aan de DVDRip en op minimaal niveau aan de BRRip. De BDRips zijn zodanig gecomprimeerd dat deze kleiner zijn dan de BluRay (zie hieronder), wat in sommige gevallen ten kosten kan gaan van de beeld- en geluidskwaliteit.
   BluRay
   Een kopie van de uiteindelijke retail BluRay, doorgaans gecodeerd in x264 formaat. Indien mogelijk worden deze nog voor de uiteindelijke verschijning van de retail BluRay aangeboden. De BluRay is wat beeld en geluid betreft superieur aan de DVDRip en op minimaal niveau aan de BRRip en BDRip. De BluRays hebben een minimale bestandsformaat van 4.30 GB, wat daarna vrij snel en tot het behoorlijke kan oplopen. Beeld en geluid zou van uitstekende kwaliteit moeten zijn, en is van alles dat te krijgen is het beste binnen de 'scene'.
   Scene Tags:
   PROPER
   Vanwege regels in de scene, is degene die de eerste Telesync released, de winnaar van de release race (als voorbeeld). Echter, als de kwaliteit vrij slecht is, en een andere groep released een Telesync van hogere kwaliteit, dan wordt de tag PROPER toegevoegd om te vermijden dat deze als duped (kopie) (zie hieronder) aangemerkt wordt. PROPER is de meest subjectieve tag in de scene en veel mensen zullen in discussie gaan of de PROPER release beter is dan de originele release. Veel groepen releasen PROPERS omdat ze wanhopig zijn omdat ze de race verloren hebben. Een reden van de PROPER tag moet altijd vermeld worden in de NFO.
   LIMITED
   Een gelimiteerde film is vaak een film met een korte looptijd in de bioscoop, en veelal in minder dan 250 bioscopen te zien. Vaak worden de kleinere films (van kleine maatschappijen) gereleased als Limited.
   INTERNAL
   Een Internal release wordt gedaan om diverse redenen. Oudere DVD release groepen maken een hoop INTERNAL releases, en ze worden niet geduped (gekopiëerd). Ook de theater rips van mindere kwaliteit worden als INTERNAL gereleased, zodat hun reputatie als releasegroep niet beschadigd. Een INTERNAL release is beschikbaar via de bekende wegen, maar kunnen niet worden geruild zonder een aanvraag van de Site ops. Sommige INTERNAL releases komen toch terecht op IRC/Nieuwsgroepen en andere wegen van filesharing, het hangt een beetje af van de titel en de populariteit.
   STV
   Straight To Video zijn films die de bioscoop niet hebben gehaald, en meteen op DVD worden uitgebracht. Veel sites staan deze releases niet toe.
   ASPECT RATIO TAGS
   Dit zijn *WS* voor Wide Screen (letterbox) en *FS* voor Full Screen (4:3 formaat).
   REPACK
   Als een groep een slechte release uitbrengt volgt er meestal een repack waarmee de problemen worden verholpen.
   READ.NFO
   Geeft aan dat er iets bijzonders aan de hand is in het bestand (een voorbeeld kan zijn; ingebakken ondertitelspoor van een Aziatisch land). Aangeraden wordt om eerst het .NFO bestand te lezen, alvorens het gehele bestand te downloaden.
   MULTi
   Geeft aan dat er een minimum van twee audiosporen (verschillende talen) aanwezig is in het bestand. Via een mediaspeler kan er van audiospoor gewisseld worden.
   MULTiSUBS
   Geeft aan dat er meerdere ondertitelsporen (verschillende talen) aanwezig is in het bestand. Via een mediaspeler kan er van ondertitelspoor gewisseld worden.
   DUPE
   Dupe is vrij simpel. Als het er al is, dan hoeft het er niet nog eens te zijn zonder goede reden.
   NUKED
   Een film kan worden genuked voor verschillende redenen. Individuele sites nuken een release omdat de release hun regels overtreden (zoals "geen Telesyncs") maar als er iets echt mis is met de film (geen geluid voor 20 minuten, CD2 is niet de juiste film/game etc), dan volgt er een globale nuke, en mensen die dit bestand ruilen tussen sites verliezen hun credit/reputatie. Films die Genuked zijn kunnen nog steeds op usenet/p2p sites terecht komen, maar het is altijd een goed idee om te bekijken waarom er een nuke opgezet is in de eerste plaats. Als een groep in de gaten heeft dat er iets mis is met hun release kunnen ze een nuke aanvragen.
   Nuke Redenen
   Dit is een lijstje met de meest voorkomende redenen dat een film wordt genuked (meestal een DVDRip):
   BAD A/R = Slechte aspect ratio, met andere woorden mensen lijken te dik/dun.
   BAD IVTC = Slechte omgekeerde telecine, met andere woorden framerate conversie was niet goed gedaan.
   INTERLACED = Zwarte lijnen tijdens beweging, omdat veldvolgorde incorrect is.
   TVrips:
   TVRip
   Rips van analoge bron na uitzending. Over het algemeen is de kwaliteit goed en zijn deze gecodeerd in Xvid formaat.
   DSRip (Digital Satellite)
   Rip van een digitale sateliet uitzending na uitzending. Over het algemeen van goede kwaliteit en gecodeerd in Xvid formaat.
   PDTV (Pure Digital TV)
   Rip gemaakt met een pci TV card die digitale tv ondersteunt, na uitzending. Dit, en HDTV, zijn de meest voorkomende formaten. De kwaliteit ervan is uitstekend en ze zijn gecodeerd in Xvid formaat.
   HDTV (High Definition TV)
   Rip gemaakt met een pci TV card die HDTV ondersteunt, na uitzending. HDTV wordt digitaal uitgezonden op zeer hoge resolutie en ondanks dat het is gecodeerd op dezelfde resolutie als PDTV releases, afhankelijk van de release groep niet veel verschil zijn in kwaliteit. De meeste netwerken zenden in dit formaat uit en het wordt gecodeerd in Xvid.
  • By argento
   ik heb reeds lang the the film van dario argento 1985 phenomena met jennifer connelley 
   maar kun je die ergens kopen in belgie of nederland. ik heb hem wel gezien op de website van bol .com maar hij is wel erg duur 
   ergens een alternatief 

  • By Meh Meh
   Hallo,
   Mijn PC ondersteund USB 3.1 Gen 2 en ik zoek een externe HD, waar ik de volle snelheid mee kan gebruiken.
   Ik zie op Wikipedia dat USB 3.1 maximaal 10 Gbit/s ondersteund.

   Weet iemand waar ik een niet al te dure, externe HD kan vinden met USB 3.1 en 1 tot 4 TB aan opslag?
   Het is o.a. voor backups en video's, ik denk dat ik de HD niet iedere dag nodig zal hebben. 
   Mogelijk wil ik er wel een OS opzetten, zodat ik soms vanaf de HDD kan booten.

   Groeten,
   Meh Meh
  • By William
   Een gekraakte versie van de Ultra HD Blu-ray van Smurfs 2 is op de torrentsite IPTorrents en UltraHDclub verschenen. Het is volgens UltraHDclub de eerste illegale Ultra HD Blu-ray-film die online is gezet. Dat de film is gekraakt, duidt er volgens TorrentFreak op dat de beveiligingssoftware AACS 2.0 is omzeild, al durft de techsite dat niet met zekerheid te zeggen. De hack zou een 'doorbraak' zijn, want lange tijd werd gedacht dat het beveiligingsprogramma onkraakbaar was. 
   Onderdeel van de beveiliging is de eis van hdcp 2.2-ondersteuning en de aanwezigheid van een internetverbinding bij de eerste keer afspelen van een uhd-blu-ray, als de sleutel voor decryptie niet op de schijf zelf staat. TorrentFreak heeft een expert naar het bestand laten kijken, en die concludeerde dat het inderdaad om een gekopieerde Ultra HD Blu-ray gaat. Het bestand heeft een grootte van 53,30 GB.
   Andere partijen achtten de beveiliging wel te kraken, zoals de Chinese ontwikkelaar achter kopieersoftware DVDFab. Die zal daar zelf overigens niet aan meewerken; het bedrijf gaf vorig jaar aan zich aan de voorschriften van de AACS-LA te houden. Slysoft, maker van AnyDVD, gooide daarvoor al de handdoek in de ring, maar een bedrijf met de naam Redfox nam het stokje over.

   Toon volledig nieuwsbericht

 • Who was online  12 Users were Online in the last 2 hours


×
×
 • Create New...