Spring naar bijdragen

Nintendo Switch Nieuws (Games, Updates & nog veel meer)


Gast SwitchFreak

Aanbevolen reactie

De Nintendo Switch heeft misschien niet de visuele pracht en praal van de meest nieuwe spelcomputers als de PlayStation 5 en de Xbox Series X, je hebt wel de mogelijkheid om altijd en overal games te spelen.

En wanneer het dan om games gaan die het vooral van de gameplay moet hebben, dan is de Nintendo Switch vaak het beste platform om de game op te spelen. Dat lijkt het geval te zijn met deze ideale arcadegame.

Nintendo Switch en andere console krijgen arcadegame

Over welke game we het in dit geval hebben? Windjammers 2. Oké, technisch gezien is het niet een game die uit de arcadehallen komt, maar dat was het origineel wel. Dit vervolg is een game die direct op de spelcomputers uitkomt. Hij is al meer dan een jaar geleden aangekondigd en hij moet op de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One komen. Op die manier is het ook mogelijk om hem te spelen op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Het enige dat we nog niet wisten, is wanneer de game daadwerkelijk zou gaan verschijnen. Wat dat betreft is het goed dat we nu eindelijk een datum hebben. Bekijk hieronder de trailer.

Windjammers 2 komt op 20 januari uit en kun je dus lekker losgaan op de Nintendo Switch en de andere spelcomputers. In de game strijd je met twee spelers in een arena en moet je frisbee proberen in het doel van je tegenstander te scoren. Of de frisbee op de grond te laten vallen. Je kunt met tien verschillende atleten aan de slag, waarbij elke atleet zijn eigen speciale vaardigheid hebt. Ook zijn er tien verschillende arena’s, die met hun eigen spelregels komen.

Van Dotemu

Windjammers 2 wordt gemaakt door Dotemu. Dit Franse bedrijf heeft in het verleden diverse klassieke arcadegames van een nieuw jasje voorzien en uitgebracht op spelcomputers als de Nintendo Switch. Hopelijk is het ook nu weer een succesvolle game. Het origineel heb ik in elk geval met veel plezier gespeeld

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 3 weken later...
  • Reacties 53
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.923
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

Wilde hem toch even delen, Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour is nu 2.50 voor de switch! Die heb ik natuurlijk moeten kopen. Heerlijke oude gevoelens terug ;)

https://www.metacritic.com/game/switch/duke-nukem-3d-20th-anniversary-world-tour

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264
  • 4 weken later...

Deze klassieke game komt volgende maand naar de Nintendo Switch

Nintendo heeft aangekondigd dat er volgende maand een nieuwe N64 game beschikbaar wordt voor de Nintendo Switch. Dit deed het bedrijf via Twitter.

Volgende maand wordt het mogelijk om The Legend Of Zelda: Majora’s Mask uit 2000 te spelen via de Nintendo Switch. Hier heb je wel een abonnement voor nodig, namelijk Nintendo Switch Online plus een Expansion Pack uitbreiding. Het is namelijk een N64 game en de oude games die opnieuw worden uitgebracht voor de Nintendo Switch zijn alleen te spelen voor mensen die dit abonnement en de uitbreiding van dat abonnement hebben.

Waarom voegt Nintendo The Legend Of Zelda: Majora’s Mask toe?

Het is niet bijzonder dat Nintendo een losse game aankondigt die wordt toegevoegd aan de dienst. Nintendo voegt vaker losse games toe aan het abonnement. Onlangs is bijvoorbeeld Banjo-Kazooie nog toegevoegd aan de bibliotheek van Nintendo Switch Online.

Nintendo hoopt zo dat spelers er toch voor kiezen een abonnement aan te schaffen op Nintendo Switch Online met dus de Expansion Pack. Toen de uitbreiding werd gelanceerd waren spelers namelijk erg kritisch en vonden ze het abonnement te duur. 

Knipsel.thumb.JPG.3895412acf610770a96cd8e5280a92e4.JPG

Toch wil Nintendo niet stoppen met het Nintendo Switch Online abonnement. Het bedrijf heeft namelijk nog een hoop plannen voor de service. Naast het toevoegen van nieuwe games komen er dus ook andere dingen aan om spelers te overtuigen dat het nemen van het abonnement het waard is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0

Pokemon Legends Arceus is nu beschikbaar - ADV

De nieuwe Pokémon game is nu uit op Nintendo Switch.

Pokemon Legends: Arceus is vanaf vandaag beschikbaar voor Nintendo Switch. Reis naar de Hisui regio om daar de aller eerste Pokédex te maken. Je gaat Pokémon onderzoeken, vangen en de Alpha en Noble Pokémon proberen te kalmeren in een groot avontuur. Bekijk de trailer hieronder om de game in actie te zien.

 

Pokemon Legends: Arceus is een compleet nieuw Pokémon avontuur in een semi-open wereld. Ditmaal zal je met jouw personage ook de aanvallen van sommige Pokémon moeten ontwijken en krijg je niet de taak om alle gyms te verslaan van een regio, maar de eerste Pokédex te maken. In de Hisui regio ga je samen met de andere Team Galaxy onderzoekers Pokémon bestuderen en zo veel mogelijk over ze leren. Je gaat mogelijk wat personages herkennen, want de Hisui regio zal later de Sinnoh regio worden en de personages in de game zijn de grootouders van de mensen uit Diamond en Pearl.

In Legends Arceus krijg je ook de taak om veel materialen te verzamelen om zo je eigen Pokéballs en andere items te maken. Deze zal je nodig hebben om op de Pokémon te jagen en ze af te leiden. Daarnaast kun je dit keer vliegen, rijden en zwemmen op speciale Pokémon. Kijk wel uit, want de Alpha en Noble Pokémon zijn erg sterk en staan altijd klaar om je aan te vallen.

In de Hisui regio zal je veel Pokémon tegenkomen die ook in Sinnoh te vinden zijn, maar een aantal zullen er anders uitzien. Dit zijn de Hisui versie van deze Pokémon en het zal erg leuk zijn om al deze nieuwe vormen te vinden. Ook de drie starter Pokémon, Rowlett, Cyndaquil en Oshawot zullen nieuwe evoluties krijgen. Bekijk hieronder tien dingen die wij hebben geleerd over de game.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 2 weken later...

H4x1_NintendoeShopSale_2022FebruaryFest_nlNL_image1600w.thumb.jpg.3faaa027866abd2bc9f2553a5cac06e8.jpg

Vorige week pakte Nintendo al uit met kortingen in de eShop van de Nintendo Switch, en ook deze week is het raak. Op donderdag 10 februari, om 15.00 uur begint de uitverkoop. Als we Nintendo moeten geloven zullen meer dan duizend games in de uitverkoop gaan. De sale heet Februari Fest en belooft kortingen die 75% op kunnen lopen.

In de Tweet waarmee Nintendo de sale heeft aangekondigd, is ook een link te vinden. Deze brengt je naar de eShop sale toe. Bookmark de link daarom maar snel, want voor je het weet is de uitverkoop weer over.

Welke games precies in de uitverkoop gaan is onduidelijk. Afgelopen weekend heeft Nintendo ook een sale gehouden in de eShop. Toen waren er zo'n 27 pagina’s aan topdeals beschikbaar. Ongetwijfeld zal Nintendo ook dit keer flink uitpakken, want het bedrijf heeft van alles te vieren. Zo is de Nintendo Switch bijvoorbeeld de best verkochte console, die het bedrijf ooit maakte. Hij is inmiddels meer verkocht dan de Wii en Sony's originele PlayStation. Niet gek dat Nintendo dit viert met flink wat sales.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • Oud-beheerder

  • Bijdragen:  26.218
  • Waardering:   2.930
  • Prestatiepunten:  24.923
  • Dagen gewonnen:  264
  • Lid sinds:  17-12-11
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

Lekker hoor 🙂

Zojuist Need for Speed™ Hot Pursuit Remastered gekocht voor 9.90 👍

dat is weer ouderwets genieten.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2,9k
  • 26,2k
  • 264
  • 0
  • 0

Tip: Beste apps voor Nintendo Switch

?width=640&crop=center&height=360

De Nintendo Switch is natuurlijk een spelcomputer. Maar consoles zijn tegenwoordig meer dan alleen computers waar je games op speelt; dat weet ook Nintendo. Welke apps voor Nintendo Switch zijn de moeite waard? Wij presenteren er een paar aan je.

Je vindt de onderstaande apps allemaal in de Nintendo eShop terug. Staat er een app tussen die je tof vindt? Open de eShop op je Switch-spelcomputer en druk op de zoekbalk, vul de naam in en selecteer de app wanneer je tevoorschijn komt. Je vindt de apps in kwestie vervolgens op het thuisscherm. Even downloaden en daarna is 'ie te openen. 

YouTube

YouTube is een app en dienst die volledig in het teken staat van online video’s. Je vindt hier van alles terug: video’s met betrekking tot games, make-up, lifestyle, hobby’s, nieuws, achtergronden en wetenschap, om maar wat voorbeelden te geven. De app is volledig gratis te downloaden. Je kunt de video’s gratis bekijken. Heb je een Google-account en heb je een abonnement op YouTube? Log dan in om de video’s geheel zonder onderbrekende advertenties te bekijken.

Nintendo 64 (en meer)

We nemen de applicatie voor het spelen van Nintendo 64-games nu even als voorbeeld, aangezien je ook apps kunt downloaden voor het spelen van games die oorspronkelijk uitkwamen op de SNES, Megadrive en NES. Je hebt hiervoor wel een abonnement nodig op Nintendo Switch Online, met een eventuele aanvulling. Daarover lees je alles op de website van Nintendo. Je kunt kiezen voor een persoonlijk abonnement, maar ook een abonnement voor een gezin (of groep vrienden).

?width=640&crop=center

Pokémon Home

Speel je nog altijd Pokémon-games op de Nintendo Switch? Dan kun je niet zonder Pokémon Home. Dit is een beheerapplicatie voor al je digitale beesten. Je kunt zelfs – met een beetje moeite – pokémon uit de Game Boy Advance-games Ruby, Sapphire en Emerald (en alle games erna) overzetten naar recente uitgebrachte titels. Let wel op, want ook hier is een abonnement aan verbonden. Zo betaal je per jaar 16 euro om toegang te krijgen tot je persoonlijke verzameling.

Twitch

Twitch is een online streamingdienst die geheel in het teken staat van livestreamen. Verschillende mensen laten zien wat ze thuis – of op kantoor of een redactie – allemaal uitsproken. Ook hier varieert het aanbod enorm. Zo kun je gamers volgen terwijl ze een complete game uitspelen, maar kom je ook mensen tegen die lekker willen kletsen, make-up tutorials geven of een podcast opnemen. De basis ligt echter bij het streamen van videogames.

InkyPen

Ben je meer into comics? Ook dat is geen probleem op de Nintendo Switch. InkyPen biedt toegang tot een groot aanbod van allerlei soorten stripboeken: van grote namen tot indies en webcomics, waaronder Hellboy (Dark Horse), Robotech (Titan), Transformers and Judge Dredd (IDW), Sarah's Scribbles (Andrews McMeel Universal) en nog veel meer. Met een abonnement op deze dienst, lees je net zoveel comics totdat je er bij neervalt. 

?width=640&crop=center
 
 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 2 weken later...

Nintendo-switch-online-1024x512.thumb.png.6abeb2779f0351a88afe53f5b47ed322.png

Nintendo Switch Online krijgt ‘Missions and Rewards’-functie

Nintendo Switch Online-gebruikers krijgen er een extraatje bij. Er zijn nu namelijk ‘Missions and Rewards’ te vinden in het programma. Hiermee kun je platina My Nintendo-punten verdienen.

Stukje bij beetje komen er steeds meer voordelen bij een Nintendo Switch Online-abonnement. Vanaf nu kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de ‘Missions and Rewards’-functie. Deze vind je onder het Switch Online-icoontje op het Home-scherm van je Switch.

Knipsel.JPG.ebfbb3b605432355c685d02dce218d62.JPG

Missies die je kunt doen zijn dingen die je volgens Nintendo waarschijnlijk al doet als je een Switch-online abonnement hebt, zoals online gamen en klassieke games spelen. Met deze taken kun je platina My Nintendo-punten verdienen.

Wat kun je met My Nintendo-punten?

De platina punten zijn te besteden in de My Nintendo-store voor speciale goodies, maar je kunt zo ook gebruiken voor iets nieuws. Je kunt namelijk inwisselen voor speciale elementen van je profiel-icoon op de Switch. De elementen die je kunt krijgen zijn exclusief voor Online-leden en per maand anders. In maart staan ze in het teken van Animal Crossing: New Horizons en Super Mario Odyssey.

Nintendo’s online-dienst is in de laatste maanden behoorlijk uitgebreid. Eerder kon je hem gebruiken om online te spelen en NES- en SNES-games te spelen, maar sinds kort is er een uitbreidingspakket. Tegen een hogere prijs kun je nu bijvoorbeeld ook Nintendo 64-games spelen en kun je gratis de DLC van Animal Crossing en Mario Kart spelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0

Nintendo Switch Online-app krijgt grote opfrisbeurt

Vrienden toevoegen was nog nooit zo makkelijk

De Nintendo Switch Online-app, de officiële mobiele app die bij de abonnementsdienst hoort, heeft een grote opknapbeurt gekregen.

De 2.0-update heeft de app voorzien van een compleet nieuw ontwerp en het een stuk makkelijker gemaakt om vrienden toe te voegen. Voorheen moest je handmatig een 12-cijferige code intypen elke keer als je iemand aan je vriendenlijst wil toevoegen, nu kan dat met een enkele knop in de app.

Dit maakt het hele proces een stuk meer gestroomlijnd, waardoor de app eindelijk de moeite waard is om te downloaden. Hiervoor was daar nog niet echt een reden toe.

De app laat je ook jouw online-status aanpassen en die van je vrienden zien, zonder dat je de console erbij moet pakken. Volgens de omschrijving in de iOS app store, zijn er nog een aantal andere kleine veranderingen geïmplementeerd.

De update volgt de lancering van Nintendo’s nieuwe missie- en beloningsysteem. Hiermee kun je punten verdienen door wekelijkse of maandelijkse uitdagingen te voltooien. Het is een makkelijke manier om wat punten in te halen om aan gratis extraatjes uit te geven.

Screengrab of the new Nintendo Switch Online app features

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 2 weken later...

Na vijf jaar kan je op de Nintendo Switch eindelijk mappen maken voor je games. De mappen gaan groups heten.

De nieuwe feature is in update 14.0.0 toegevoegd aan de Nintendo Switch samen met verbeteringen voor het volume van Bluetooth audio. Gebruikers kunnen 100 groups maken met maximaal 200 games per groep.

Als je een groep wilt maken, moet je eerst helemaal naar rechts scrollen, naar het kopje alle software. Als je daar bent druk je de L knop in om games in groups te zien. De eerste keer dat je dit doet krijg je een pop-up waarmee je de eerste groep kan maken. Vanaf dat moment zie je alle groups staan.

Je kan een groep hernoemen, games sorteren in de group en de group van plek veranderen. Jammer genoeg zie je de groups pas als je in alle software bent, ze kunnen dus niet op je homepagina staan.

Het volume van de Bluetooth audio kan na de update aangepast worden met de Switch knoppen of met het Bluetooth-apparaat zelf. Het volume op de console moet nu het juiste volume afbeelden, zelfs als het geluid op het Bluetooth-apparaat is aangepast. Het maximale volume voor sommige apparaten is ook verhoogt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 1 maand later...
Gast SwitchFreak

update.png

Firmware 14.4.1 is nu te downloaden voor de nintendo switch homebrew community, en daarbij is Atmosphere NX ook geüpdatet voor deze firmware.

Firmware 14.4.1 is te vinden op "Link"

Atmosphere 1.3.1 voor 14.4.1 is te vinden op "Link"

Signature patches zijn ook geüpdatet voor voor 14.4.1 en te vinden op "Link"

Firmware, homebrew en signature patches zijn getest doormij, en de rest van SwitchPirates.

Vanaf heden zal de homebrew club weer geüpdatet worden, dit stond tot op heden even op een laag pitje.
Maar we zullen weer het nieuws brengen, en jullie op de hoogte houden met al het nieuws!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 2 weken later...
Gast SwitchFreak

update.png

Firmware 14.4.1 is alweer een tijdje uit, maar ondertussen is de homebrew community aan het vergroten.

Atmosphere 1.3.2 voor 14.4.1 is te vinden op "Link"

Signature patches zijn ook geüpdatet voor voor 14.4.1 en te vinden op "Link"

Firmware, homebrew en signature patches zijn getest doormij, en de rest van SwitchPirates.

In deze versie zijn een aantal bugs die in versie 1.3.1 tevoorschijn kwamen inmiddels weer verholpen.
De grootste bug fix is toch wel de;

"Er is een "memory leak" verholpen in het bestandssysteem;
Dit kon een crash veroorzaken bij het starten van games, of bij het verwijderen/opnieuw downloaden van games.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 5 weken later...

Nintendo gaat los met enorme Nintendo Switch eShop sale

Als je je collectie van Nintendo Switch games goedkoop wil aanvullen, dan moet je deze week de Nintendo Switch eShop bezoeken. Vanaf donderdag zal er namelijk een enorme sale live gaan.

Switch-OLED-31072021.f1627888939.jpg

Nintendo is geen vreemde als het gaat om mooie uitverkopen. De Japanse uitgever komt namelijk geregeld met een sale voor de Nintendo Switch eShop, waarbij je kan profiteren van veel korting op games. Bijna elke week is er wel een goede aanbieding te vinden.

Deze week gaat Nintendo alleen helemaal los met een enorme sale. Vanaf donderdag 9 juni 15:00 gaat de zogeheten Super Sale van start in de Nintendo Switch eShop en zal eindigen op zondag 19 juni om één minuut voor middernacht.

Tijdens de Super Sale zullen er aanbiedingen zijn om meer dan 1500 games en kan de korting oplopen tot maar liefst 67 procent. Je kan dus tijdens de uitverkoop profiteren van mooie deals in de eShop.

Welke games komen er in de sale?

Nintendo heeft nog geen volledige lijst gedeeld met welke ruim 1500 games in de aanbieding zullen zijn, maar wel de uitgever laat wel weten dat er een aantal pareltjes met korting verkocht zullen worden. Games die in de sale zullen verschijnen zijn namelijk onder andere New Pokémon Snap, The Legend of Zelda: Link's AwakeningMonster Hunter RiseDark Souls RemasteredLuigi's Mansion 3 en Xenoblade Chronicles Definitive Edition.

Wil je nu al profiteren van korting op Nintendo Switch games, dan kan je deze titels nu in de aanbieding scoren!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 4 weken later...

Hoe je door een simpel trucje Netflix op je Nintendo Switch kunt kijken

 

1680306062_Knipsel1.jpg.a3b5c0e6b3807bf444d5c6f47e8f6958.jpg

 

Met apps zoals CrunchyRoll, zou je denken dat de Nintendo Switch ook een ondersteuning heeft voor Netflix. Toch is er nog steeds geen Netflix-app beschikbaar in de eShop. Of die er ooit nog gaat komen is nog maar de vraag.

Gelukkig is er een andere manier om te streamen op een Nintendo Switch. Niet via een app, maar op de webversie van de streamingdienst. Hoe je dat precies voor elkaar krijgt, leggen wij je haarfijn uit.

 

Zo stel je Netflix in op een Nintendo Switch

Voordat je kunt Netflixen, moet je eerst toegang te krijgen tot de geheime browser van jouw Nintendo Switch. De spelletjescomputer biedt namelijk een prima optie om te internetten, maar hij is een tikkeltje lastig te vinden. Voer dit simpele stappenplan uit en het komt helemaal goed!

1. Navigeer naar de instellingen van je Nintendo Switch.
2. Selecteer de categorie ‘internet’ aan de linkerkant van het scherm.

 

categorie internet

Hier vind je de internetinstellingen.

3. Ga naar ‘internetinstellingen’. Op je Nintendo Switch verschijnen nu alle beschikbare Wifi-netwerken.
4. Zoek naar jouw Wifi-netwerk en druk op A.
5. Klik op ‘instellingen wijzigen’.
6. Druk op DNS-instellingen en schakel over van ‘automatisch toewijzen’ naar ‘handmatig toewijzen’.

 

DNS-instellingen Nintendo Switch

DNS-instellingen.

7. Selecteer ‘primaire DNS’ en voer ‘045.055.142.122’ in. Vergeet dit niet te bevestigen!
8. Na het bevestigen selecteer je nogmaals het Wifi-netwerk waarmee je jouw Nintendo Switch wilt verbinden.
9. Er verschijnt nu een pop-up met de tekst ‘registratie is vereist om dit netwerk te gebruiken’. Klik op ‘volgende’.
10. De SwitchBru DNS-pagina verschijnt nu. Via deze pagina kun je navigeren naar Google.

 

Google op Switch

Ga verder naar Google.

 

11. Zoek naar Netflix op Google.
12. Je kunt nu inloggen en beginnen met streamen op je Nintendo Switch.

Veel plezier met streamen!

Nu kun je op elk moment van de dag genieten van de beste films en series op je Nintendo Switch. Als je klaar bent met streamen, zorg er dan wel voor dat je de DNS-instellingen weer terugschakelt naar ‘automatisch toewijzen’. Bovendien is het belangrijk dat je rekening houdt met eventuele risico’s. Dit is namelijk niet een officiële manier om Netflix op je Switch te krijgen, waardoor je niet optimaal beveiligd wordt. Je loopt dus het risico dat persoonlijke gegevens worden opgeslagen en doorgespeeld.

bewerkt door Skeletor
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • Moderators

  • Bijdragen:  2.641
  • Waardering:   605
  • Prestatiepunten:  2.557
  • Dagen gewonnen:  38
  • Lid sinds:  22-08-16
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  42
  • Was actief op:  Windows

Dat is echt een hele handige tip. Dank je wel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 605
  • 2,6k
  • 38
  • 1 maand later...

Collage-Maker-24-Aug-2022-02.22-PM.thumb.jpg.c15d907f3b5b4cd29352648f7fc83486.jpg

Denuvo belooft Nintendo Switch Emulator Piraterij te doden met nieuwe bescherming

Antipiraterijbedrijf Denuvo heeft een nieuw product aangekondigd dat moet voorkomen dat illegale kopieën van Nintendo Switch-games worden gespeeld op pc-gebaseerde emulators. Denuvo zegt dat 'Nintendo Switch Emulator Protection' geen invloed zal hebben op de spelervaring en ervoor zal zorgen dat iedereen die een game wil spelen een legitiem exemplaar moet kopen.

De meeste videogamers zullen bekend zijn met het concept van een end-of-level of end-of-game 'boss'. Ze nemen vele vormen aan, maar hebben de neiging om zich te presenteren als een geëscaleerde uitdaging die is ontworpen om te voorkomen dat gamers verder komen.

Antipiraterijbedrijf Denuvo omarmt het 'baas'-concept en laat het op zijn kop vallen. Iedereen die een door Denuvo beschermde videogame wil spelen zonder ervoor te betalen, moet de bescherming van Denuvo helemaal aan het begin verslaan, voordat het spel zelfs maar begint.

Het ergste nog, slechts een handvol mensen in de hele wereld is opgewassen tegen de Denuvo-baasuitdaging, dus totdat ze als overwinnaar uit de strijd komen, mag niemand het spel spelen, tenzij ze bereid zijn ervoor te betalen. Dit maakt Denuvo zeer impopulair in kringen van videogamepiraterij, maar erg populair bij zijn klanten, van wie sommigen een nieuw product hebben om te overwegen.

Nintendo Switch Emulator Bescherming

Op voorwaarde dat er geen duidelijk hergebruik van auteursrechtelijk beschermde code of misbruik van handelsmerken is, is emulatiesoftware meestal immuun voor juridische aanvallen. Emulators die gaminghardware nabootsen, zijn meestal legaal om te ontwikkelen, legaal om te distribueren, legaal om te bezitten en zelfs legaal om te gebruiken.

In werkelijkheid verdoezelen de meeste emulatorgamers dat laatste stukje graag. In de tijd die de minderheid nodig heeft om "HOMEBREW" te roepen, heeft de rest enkele honderden MAME ROM's gedownload, een paar Nintendo Switch-games en speelt ze op een pc.

Nintendo maakt zich zorgen over alle piraterij, maar emulatorpiraterij is speciaal omdat gamers geen games hoeven te kopen en ze hoeven ook geen console te kopen. Denuvo heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuw product heeft om hier een einde aan te maken.

Het heet Nintendo Switch Emulator Protection en Denuvo wil dat game-ontwikkelaars het meteen gaan gebruiken.

Emulatie Goed / Piraterij Slecht

Reinhard Blaukovitsch is de oprichter en managing director van Denuvo, een bedrijf dat eigendom is van cybersecuritygigant Irdeto. In een aankondiging op Irdeto's blog vandaag erkent Blaukovitsch dat pc-emulators oude games weer tot leven kunnen brengen met een golf van nostalgie, maar waarschuwt voor de piraterijrisico's.

De bewering dat honderden gratis emulators Switch-games kunnen spelen klinkt een beetje enthousiast, maar dat is niet echt belangrijk. Yuzu en Ryujinx zijn het populairst en omvatten samen Windows-, Linux- en macOS-gebruikers. Alle drie kunnen worden gebruikt met volledig legale software, maar Denuvo zou willen dat ze minder nuttig zijn voor piraten die vooruitgaan.

Games hebben bescherming nodig tegen emulatie

"Je Nintendo Switch-games hebben een beschermende oplossing nodig. Het emuleren van games kan in sommige gevallen onschadelijk zijn, maar uiteindelijk is het nog steeds een belangrijk middel van piraterij", luidt de boodschap van Denuvo aan Nintendo-ontwikkelaars.

"Onze gloednieuwe Denuvo Nintendo Switch Protection helpt emulatie vanaf het begin te voorkomen en voorkomt dat piraten je game via de pc te pakken krijgen."

Denuvo zegt dat zijn oplossing "naadloos en automatisch" integreert en werkt door verschillen te detecteren in de manier waarop een spel zich gedraagt in vergelijking met waarvoor het is ontworpen.

"Op deze manier kan onze software zien dat er met je spel is geknoeid - en wordt het onspeelbaar."

Denuvo zegt dat zijn oplossing zal voorkomen dat Switch-games worden gepirateerd en helpt om inkomsten voor ontwikkelaars veilig te stellen. Wat gamers betreft, ze zullen "gewoon moeten betalen" als ze mee willen doen aan de actie.

De Switch-hacking / piraterijscene zal dat waarschijnlijk als een uitdaging zien.

Bron: TorrentFreak

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0

  • Bijdragen:  10
  • Waardering:   19
  • Prestatiepunten:  309
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  30-07-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  45

Dit gaat dus alleen op voor de emulatiesoftware? Of krijgen users met een softmod (Atmosphere) ook "last" van deze beveiliging?

 

Denuvo, deze "beveilging" zit toch ook op PC games?

Hoe houdt deze beveiliging het tegenwoordig vol op PC games? Ik weet nog dat eerder vaak met enkele dagen na een nieuwe game inclusief de Denuvo beveiliging deze vrijwel binnen een week omzeilt werd.

Ook door het toevoegen van deze beveiliging op PC games werd de speelbaarheid een stuk minder vanwege de stevige achtergrond recources welke Denuvo gebruikt.

 

Benieuwd hoe lang het duurt dat deze beveiliging weer omzeilt gaat worden. Het zal i.i.g. een sport zijn voor een aantal om dit voor elkaar te krijgen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 19
  • 10

  • Bijdragen:  265
  • Waardering:   499
  • Prestatiepunten:  5.487
  • Dagen gewonnen:  15
  • Lid sinds:  07-08-22
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  51
  • Was actief op:  Windows

If you can make it, you can break it!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 499
  • 265
  • 15
Gast SwitchFreak

Don’t worry about it, dit zal binnen enkele momenten gekraakt zijn.

Dit zijn van die momenten dat bedrijven weer geld zien, en iets nieuws willen ontwikkelen.

Maar voor zowel homebrew als emulator zal het geen problemen opgaan leveren.

Zo gauw als de eerste versie online te vinden is van de beveiliging, zullen de meeste pirate groups al de eerste oplossing gevonden hebben.

In het verleden hebben ze dit met de DS, 3DS en Wii ook geprobeerd, en is ze niet gelukt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 3 weken later...
Gast SwitchFreak

update.png

Nintendo gaat Twilight Princess HD en Wind Waker HD naar Switch brengen’

Nintendo is van plan om bij een Nintendo Direct-webcast te onthullen dat The Legend of Zelda: Twilight Princess HD en The Wind Waker HD naar de Nintendo Switch komen. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde journalist Jeff Grubb.

Grubb en zijn collega Mike Minotti van Gamesbeat doen die uitspraak op de podcast Jeff Last of the Nintendogs. Ze zeggen daarbij dat ze er ‘heel erg zeker van zijn’ dat de games aangekondigd worden. Waar ze hun informatie vandaan halen, geven ze niet prijs. Jeff Grubb is vaak betrouwbaar met zijn informatie. Wanneer in september de Nintendo Direct-webcast plaats zou vinden, hebben de twee niet genoemd.

Oorspronkelijk kwam The Wind Waker in 2002 uit voor de GameCube en Twilight Princess voor de GameCube en Wii in 2006. Het zou niet de eerste re-release zijn van de games; na hun initiële introductie kwamen Wind Waker HD en Twilight Princess HD uit voor de Wii U. Dat zouden ook de versies zijn die naar de Switch komen, hoewel een grafische upgrade ook niet uit te sluiten is.

Een andere mogelijkheid die het duo bespreekt, is dat de Metroid Prime-remaster onthuld wordt. Grubb spreekt daar al langer van in geruchten, maar een officiële aankondiging is er nog niet geweest. De game moet volgens hem nog dit jaar uitkomen. Verder zou Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp een releasedatum kunnen krijgen; die game werd op de lange baan geschoven vanwege 'actuele gebeurtenissen'. Waarschijnlijk verwees Nintendo naar de oorlog in Oekraïne.
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 2 weken later...

Tip voor de Switch: Kirby’s Dream Buffet

Heb jij zin in een smikkeltoernooi? En kun je vijftien euro missen? Dan is Kirby’s Dream Buffet op de Switch wellicht wat voor jou.

kirbys-dream-buffet.f1663318870.jpg

Kirby’s Dream Buffet is een eShop titel met de roze bol in de hoofdrol. Dat het tijd is voor een wat kleiner avontuur is logisch, want Kirby speelde eerder dit jaar nog de hoofdrol in Kirby and the Forgotten land. Eigenlijk is Dream Buffet maar een heel klein spelletje, maar dat maakt het niet minder leuk om er toch wat over te vertellen.

Wat is het?

Kirby’s Dream Buffet is min of meer een party game. In een klein toernooi moet je als Kirby door levels rollen en zoveel mogelijk eten. Het heet dan ook niet voor niets een smikkeltoernooi. Je start met nog een paar andere Kirby’s waarbij je in een vrolijk level, dat vol ligt met zoet voedsel, een weg naar de finish moet halen. Dit doe je al rollend, terwijl je objecten moet ontwijken en diverse aardbeien op moet eten. Hoe meer aardbeien je eet, hoe beter. Gelukkig kan je online niet misselijk worden, dus dat scheelt een hoop. Waarom je zoveel mogelijk van die rode vruchten moet eten is simpel: dan word je groter én word je sneller.

En die snelheid heb je nodig om de race te winnen en als eerste bij de finish te komen, waar aardbeientaarten wachten. Na dit potje volgt een minigame waarbij je zoveel mogelijk vallende aardbeien op moet eten om te winnen. Daarna volgt weer een race en tot slot moet je je medespelers van de tafel vegen en hun aardbeien opeten. Wie aan het einde wint, is de zwaarste Kirby van het toernooi. Jawel, dat is weer eens een omgekeerde volgorde, die flink ver weg staat van de werkelijkheid.

De game is eigenlijk heel eenvoudig qua opzet, maar wel ontzettend mooi gemaakt. Het is een feest om je in allerlei levels vol eten te wanen en veel te mogen eten. Ook is het goed om te zien dat het geen snoep is dat gegeten wordt, maar fruit. Het leuke is bovendien dat je tijdens racen en gevechten krachtsnacks kunt tegenkomen waarmee je andere spelers kunt dwarsbomen. Het zijn trucjes om net even te kunnen winnen en waarmee het party gedeelte goed zichtbaar wordt.

Welke opties zijn er?

In totaal ondersteunt de game tot en met vier spelers. Al kun je ook een wedstrijd alleen spelen, tegen de computer. Verder kun je offline met vrienden spelen, online en ook lokaal met zijn tweeën strijden. Mocht je een Switch op kantoor hebben staan, is dit typisch zo’n party game die je snel even opstart in de pauze. Leuk voor tussendoor, maar niet om uren achter elkaar te spelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 3 weken later...

Tip: Nintendo Switch geheugen uitbreiden doe je zo

Stel, je hebt net een Nintendo Switch of een Switch OLED gekocht, maar wilt vrij veel games uit de eShop kopen. Dan heb je genoeg geheugen nodig om alles goed op te kunnen slaan. Jouw gekochte spelcomputer heeft waarschijnlijk niet voldoende ruimte. Daarvoor is een simpele oplossing.

fortnite-kaartje1.f1665142894.jpg

De meesten zullen dit weten, maar er zijn altijd mensen die niet weten dat het geheugen van de Nintendo Switch heel eenvoudig uitgebreid kan worden. Hoe? Simpel, door een geheugenkaartje te kopen dat in een apart vakje in de Switch gestopt kan worden. Rechts bovenop de Switch zit een hele kleine ruimte waar een even klein geheugenkaartje in gestopt kan worden. Zodra je een Switch koopt heeft deze een ingebouwd opslagsysteem, maar dit valt dus nog verder uit te breiden.

Hoeveel gigabyte je aan geheugen extra wilt hebben, hangt af van je wensen. Hoe groot zijn de games die je speelt en hoeveel extra games wil je kopen en downloaden? De grootte van de geheugenkaart bepaalt de prijs. Des te meer geheugen je extra wilt kopen, des te meer het kost. Dit is dus hetzelfde als bijvoorbeeld een telefoon.

Eén merk dat zeer bekend is als het gaat om geheugen en goede kwaliteit levert is Western Digital. Voor diverse apparaten zijn er (externe) harde schijven op de markt gebracht. Recent is er een Fortnite geheugenkaart op de markt gebracht, de SanFDisk microSDXC-kaart. Deze zijn er in twee uitvoeringen:

  • 128 GB (33,99 euro)
  • 256 GB (58,99 euro)

Als je een gemiddelde gamer bent heb je meer dan genoeg aan 128 GB. Speel je elke dag en koop je veel digitale games, kan het geen kwaad om voor de 256 GB-versie te gaan. Er zijn zelfs grotere versies, maar die zijn dan niet van Western Digital. Dat het een Fortnite geheugenkaartje is zegt niet zoveel, behalve dat er een code extra is voor een bonus item. Meer leuk voor de Fortnite-spelers, maar geen reden om specifiek voor dit geheugenkaartje te kiezen.

Wat wel een goede reden is, is de kwaliteit en de snelheid. Er zijn veel meer micro SD’s op de markt, maar niet alles is ook fijn voor de Switch. Sommige laden niet snel of geven errors. Dit kaartje zit als gegoten en de prijs valt reuze mee. Een tip dus voor als je je Switch-geheugen veilig wil uitbreiden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
  • 1 jaar later...
  • Content-Beheer

  • Bijdragen:  336
  • Waardering:   109
  • Prestatiepunten:  9.790
  • Dagen gewonnen:  30
  • Lid sinds:  12-12-23
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

images_2018_informes_kingdom-come-deliverance_kingdom-come-review.jpg

Kingdom Come: Deliverance moet ergens begin 2024 op Nintendo Switch uitkomen.

Dat hebben Warhorse Studios en Saber Interactive aangekondigd. In juni 2021 werd de Switch-versie al aangekondigd, maar een releasedatum bleef lang uit. Het gaat om de royal edition van de game, waar alle uitgebrachte uitbreidingen meegeleverd worden.

Kingdom Come: Deliverance draait om Henry, een zoon van een smid. Hij reist door het Middeleeuwse Bohemia nadat zijn hele dorp op brute wijze is uitgemoord. Hij zint op wraak. Kingdom Come probeert daarbij een zo realistisch mogelijke middeleeuwse setting weer te geven waarbij elke keuze van de speler effect heeft op hoe de wereld en haar inwoners op de speler reageren. De game verscheen eerder al op pc en andere consoles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 109
  • 336
  • 30

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...