Spring naar bijdragen

Windows 10 blijft hangen


bambi1515

Aanbevolen reactie


  • Bijdragen:  533
  • Waardering:   18
  • Prestatiepunten:  628
  • Dagen gewonnen:  3
  • Lid sinds:  04-11-06
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

De laatste tijd gebeurt het regelmatig dat mijn windows 10 scherm blijft hangen. Er is weliswaar knoop rechtsonder maar, die doet niets om de pc opnieuw te starten of uitzetten. Ik moet elke keer mijn pc handmatig resetten.  Enig idee waarom en zo ja hoe dit probleem te voorkomen?

pc.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 18
  • 533
  • 3
  • Reacties 8
  • Gemaakt
  • Laatste reactie

Top Posters In Dit Topic

Populaire dagen

Top Posters In Dit Topic

Geplaatste fotos

Gast SwitchFreak

@bambi1515

Hoe fix Willekeurig Bevriezen in Windows 10

Tip: voordat u naar de oplossingen gaat, wordt u aangeraden om de algemene tweaks te maken:

  • Koppel eerst alle externe apparaten los van de muis en het toetsenbord.
  • Verwijder de nieuw geïnstalleerde apps
  • Verwijder ongewenste apps, bestanden of de gegevens die niet nodig zijn.

Volg nu de gegeven oplossingen een voor een om te herstellen Computer bevriest willekeurig Windows 10.

1: Voer een virusscan uit

Virussen zijn de reden achter willekeurige bevriezing, fouten en crashen. Het is dus erg belangrijk om uw Windows 10 computer / laptop virus vrij te houden.

Het uitvoeren van een virusscan is volledig afhankelijk van het antivirusprogramma dat u gebruikt, maar over het algemeen kunt u kiezen voor C: schijf of de andere schijf waarvan kan worden vermoed dat deze een kwaadaardig programma of virus bevat en klikt u op de knop om het scanproces te starten .

How-often-to-update-and-run-antivirus-so

2: Verwijder de programma’s die niet in gebruik zijn

Wanneer we een nieuwe computer of laptop kopen, zit deze vol met ongewenste programma’s en sommige worden op de achtergrond uitgevoerd en nemen geheugen in beslag. Het is dus erg belangrijk om het ongebruikte programma te verwijderen en om de ongewenste programma’s te verwijderen, volgt u gewoon de onderstaande stappen:

temp-filedeletion.png

Als u een programma wilt verwijderen, gaat u naar het configuratiescherm en klikt u op ‘Programma’s toevoegen / verwijderen’. Kies het programma dat u wilt verwijderen> klik op ‘Wijzigen / Verwijderen’. U kunt ook een deïnstallatie of een bestand zoals “uninstall.exe” selecteren in programmabestanden.

3: verhoog meer RAM

GettyImages-103956772-571685b23df78c3fa2

Als het Windows 10-systeem regelmatig vastloopt, kan dit uw RAM-geheugen zijn dat het probleem veroorzaakt.

Soms veroorzaakt het onvoldoende RAM-geheugen het systeem problemen zoals bevriezen, hangen en crashen. Welnu, de toepassingen en 3D-games die op de apparaten zijn geïnstalleerd, maken het systeem omvangrijk en zorgen ervoor dat de computer vastloopt in Windows 10.

Bovendien is het mogelijk dat het moederbord, de CPU of de voeding niet goed werkt. En in dat geval zal het upgraden van de RAM u helpen bij het bevriezen van Windows 10 PC / laptop.

4: Voer systeembestandscontrole uit

De corrupte of ontbrekende Windows-systeembestanden maken de Windows 10 willekeurig vast te zetten. In dit geval kunt u de ingebouwde SFC-opdracht (System File Checker) in Windows 10 uitvoeren om uw systeem beter te laten presteren.

Volg hier de stappen om dit te doen:

  • Ga naar Windows Start menu> voer de opdrachtprompt in als admin
  • En in het CMD-type “sfc / scannow”> druk op Enter

win10-freezes-randomly-4.png

  • Nu scannen Windows uw systeem op corrupte systeembestanden en proberen het te repareren.

En na het voltooien van de scan wordt uw systeem opnieuw opgestart en wordt gecontroleerd of de computer blijft bevriezen. Het probleem is opgelost.

5: Sluit applicaties die niet in gebruik zijn

In plaats van het minimaliseren van de programma’s die niet in gebruik zijn, sluit u ze gewoon. Maak je geen zorgen over de pagina dat het weg zal gaan als je die pagina echt nodig hebt en plaats dan eenvoudig de pagina in een webbrowser of sla het proces op als je Mozilla Firefox gebruikt om de pagina op te slaan.

uninstall-onedrive-exit.png

Bewaar wat je nodig hebt en sluit het ongewenste Windows snel voordat je besluit om ze te openen. U weet misschien dat om een programma te sluiten dat u op weinig “x” in de rechterbovenhoek van het venster kunt klikken, er een eenvoudigere manier is om het venster te sluiten zonder de muis te gebruiken, u kunt op ALT + F4 drukken om het venster te sluiten, of druk op ALT + TAB om door geopende vensters te navigeren.

6: Bestanden / applicatie verwijderen die niet in gebruik of nodig is

We hebben over het algemeen de gewoonte om ongewenste bestanden, mappen, software op te slaan en dit verbruikt veel systeemgeheugen en als gevolg daarvan begint de Windows PC / laptop te bevriezen, vast te lopen en vast te hangen.

Dus verwijder de apps, programma’s die niet nodig zijn en verwijder ook de onnodige bestanden en mappen. Hiermee wordt het systeemgeheugen bevrijd en werkt het beter.

Zorg ervoor dat u dit doet voordat u de schijf defragmenteert, want er zijn enkele bestanden waarvan de defragmentatie kan worden verplaatst. Kies het bestand (en) dat u wilt verwijderen en druk op “verwijderen” en klik met de rechtermuisknop op de knop “verwijderen”.

Volg de stappen om de ongewenste software / programma’s te verwijderen:

  • Open Instellingen App> ga naar Systeem
  • En ga naar de sectie Apps & functies> verwijder de apps.

uninstall-apps.png

  • Herstart je systeem na het verwijderen van de apps.

Ik hoop dat dit werkt voor u om Windows 10 bevriezing van pc / laptop vast te stellen.

7: Voer een geheugencontrole uit

U kunt ook de geheugencontrole uitvoeren om het willekeurige Windows 10-bevriezingsprobleem op te lossen. Dit scant en detecteert de problemen in uw Windows 10-systeem.

Volg de stappen om dit te doen:

  • Druk op Win-toets + R> in het uitvoeringsvak type “mdsched.exe”> druk op “OK”.
  • En klik op “Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen)” om de problemen te controleren.
  • Als u later echter wilt controleren> klik op “Controleer de volgende keer dat u mijn computer opstart” op problemen.

win10-freezes-randomly-7.png

  • Windows zal dan opnieuw opstarten en een pagina verschijnt met de voortgang van de controle en het aantal keren dat deze in het geheugen wordt uitgevoerd.

Als er echter geen fouten worden weergegeven, is de geheugenkaart niet het probleem.

8: bijwerken de apparaatstuurprogramma’s naar het nieuwste

De incompatibiliteit van hardware of stuurprogramma’s is ook een probleem waardoor de computer Windows 10 blijft bevriezen. En het bijwerken van de nieuwste stuurprogramma’s werkt altijd voor u wanneer het besturingssysteem abnormaal wordt.

Volg hier de stappen om ze bij te werken:

Om de stuurprogramma’s bij te werken, gaat u naar de website van de fabrikant of naar de officiële website van Microsoft en controleert u de nieuwste updates met betrekking tot de stuurprogramma’s.

Of volg anders de stappen:

  • Klik op Windows 10 Start-menu> klik op Uitvoeren> typ “devmgmt.msc”> “OK”.
  • Breid nu de categorieën uit om de naam van uw apparaten te vinden
  • En klik er met de rechtermuisknop op> kies “bijwerken bestuurder software…”

win10-freezes-randomly-5.png

  • Selecteer nu in het pop-upvenster “Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma’s” (zorg voor een actief internet)

win10-freezes-randomly-6.png

  • Herhaal hetzelfde proces om de stuurprogramma’s bij te werken.

Als u echter niet technisch vooruit bent en het hele proces eenvoudig wilt maken, gebruikt u de Driver Easy om de volledige stuurprogramma’s automatisch bij te werken.

Controleer nu of het probleem met het bevriezen van Windows 10 willekeurig is opgelost, zo niet, probeer dan de volgende oplossing.

9: Harde schijf defragmenteren

wisediskcleaner-icon.png

Het defragmenteren van de harde schijf is erg belangrijk omdat u waarschijnlijk hogere snelheden en minder laadtijd zult ervaren. Schijfdefragmenten in Windows herschikken de gefragmenteerde gegevens dusdanig dat de schijven en stuurprogramma’s foutloos werken.

Volg de stappen om dit te doen:

  • Klik op de START-> PROGRAMMA’S -> ACCESSOIRES-> SYSTEEMGEREEDSCHAPPEN-> SCHIJF DEFRAGMENTER

En volg de instructies op het scherm

Het hele proces kan enkele uren of meerdere minuten duren, omdat dit afhangt van de grootte en de mate van fragmentatie van de harde schijf.

Ook kunt u het systeem gebruiken tijdens het defragmentatieproces. Ik hoop dat het controleren van uw harde schijf u helpt om de computer te repareren en het Windows 10-nummer willekeurig te bevriezen.

10: Ruim uw register op

Icon.png

Het is erg belangrijk om uw register op te schonen om uw computer gelukkig te maken. Zoek een registerreiniger zodat u deze handmatig kunt opschonen. Maar als u niet vertrouwd bent met het wijzigen van de vitale systeeminstelling, kunt u een hulpmiddel van derden gebruiken.

11: Neem een SSD i.p.v een HDD

Welnu, als u Windows 10 op uw SSD hebt geïnstalleerd, kan het zijn dat u vanwege uw oudere firmware willekeurige bevriezing op uw machine ondervindt.

En daarom bevriest de Windows 10 PC / laptop willekeurig. Veel gebruikers meldden zich na het installeren van nieuwere firmware op hun SSD, het bevriezingsprobleem is opgelost.

Maar u moet extra voorzichtig zijn bij het flash van de firmware, tenzij dit permanente schade aan uw systeem kan veroorzaken

12: BIOS-instellingen bijwerken

Om de willekeurige bevriezing in Windows 10 op te lossen, kunt u uw BIOS bijwerken. Nou, dit is best lastig als een kleine fout, terwijl het aanpassen van de BIOS-instellingen serieuze problemen kan veroorzaken.

Wees dus voorzichtig met het resetten van de BIOS-instellingen naar de standaardinstellingen.

En als u een BIOS-update wilt uitvoeren, gaat u naar de website van uw moederbordfabrikant en downloadt u de nieuwste versie van BIOS.

Dit is zeer nuttig bij het oplossen van de Windows 10-computer bevriest willekeurig probleem.

Controleer uw Windows PC / Laptop-gezondheid

Soms lossen we het probleem niet op door de handmatige methoden te volgen, dus als u de bovenstaande taak niet uitvoert, kunt u een reparatietool van derden gebruiken om het probleem met uw computer op te lossen. De PC Reparatie gereedschap is een professionele reparatie tool die uw pc gemakkelijk kan repareren.

Het is heel eenvoudig, eenvoudig te gebruiken en biedt een gebruiksvriendelijke interface waarvoor geen technisch persoon nodig is om het te bedienen. Het kan gemakkelijk elk soort problemen oplossen, zoals systeemfouten, instellingen herstellen, Windows-register opschonen, enz. Het helpt u ook om de Windows PC / laptop-prestaties te optimaliseren.

Conclusie:

Dit zijn dus de meest voorkomende manieren om het bevriezingsprobleem van Windows 10 op te lossen.

Probeer de gegeven alternatieve handmatige oplossingen om het probleem van willekeurige bevriezing van de computer op te lossen. Of gebruik anders het technische hulpprogramma voor pc-reparatie om Windows-problemen en -fouten eenvoudig op te lossen, als u niet technisch vooruit bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
6 uur geleden zei bambi1515:

De laatste tijd gebeurt het regelmatig dat mijn windows 10 scherm blijft hangen. Er is weliswaar knoop rechtsonder maar, die doet niets om de pc opnieuw te starten of uitzetten. Ik moet elke keer mijn pc handmatig resetten.  Enig idee waarom en zo ja hoe dit probleem te voorkomen?

Hallo @bambi1515, ik neem aan dat u wel vaker updates hebt geïnstalleerd voor uw Windows 10 die geen problemen hebben veroorzaakt en hier is waarschijnlijk iets anders aan de hand dan de veelbesproken bevriezing problemen waar al een aantal jaren over wordt gesproken. U zou het Artikel op Computertotaal  eens kunnen lezen en wellicht een oplossing kunnen vinden voor dit probleem.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0

  • Bijdragen:  533
  • Waardering:   18
  • Prestatiepunten:  628
  • Dagen gewonnen:  3
  • Lid sinds:  04-11-06
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Was actief op:  Windows

Dankje heren voor de alternatieve oplossingen.

@skeletor: het is precies zoals je het hebt vermoed. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 18
  • 533
  • 3

  • Bijdragen:  1
  • Waardering:   0
  • Prestatiepunten:  20
  • Dagen gewonnen:  0
  • Lid sinds:  22-08-21
  • Status:  Offline
  • Actief:  

kijk bij je betrouwbaarheidsgeschiedenis, daar laat windows alle niet normale gebeurtenissen zien !!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 1

Hallo @bambi1515, het kan ook zo maar zijn dat er eens grondig opgeruimd moet worden op uw PC. Als u veelvuldig gebruik maakt van de PC voor verschillende doeleinden is het best mogelijk dat er een overvloed aan rommel aanwezig is en kan het ook zomaar zijn dat het Register een keer opgeschoond moet worden. U zou een keer CCleaner kunnen gebruiken, waarna het best wel mogelijk zou kunnen zijn dat uw Windows 10 weer een beetje normaal gaat werken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0

  • Bijdragen:  80
  • Waardering:   50
  • Prestatiepunten:  1.308
  • Dagen gewonnen:  4
  • Lid sinds:  23-02-19
  • Status:  Offline
  • Actief:  
  • Leeftijd:  37
  • Was actief op:  Windows

@Skeletor mis mis en nog eens mis. 😁

Ik gebruik al jaar en dag en heb al de vaste gewoonte onder de knie om iets te uninstallen met Revo uninstaller en NIET de windows uninstaller en ik moet zeggen uw pc blijft echt heel proper en werkt als een tiereliere.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 50
  • 80
  • 4
25 minuten geleden zei fafke:

@Skeletor mis mis en nog eens mis. 😁

Ik gebruik al jaar en dag en heb al de vaste gewoonte onder de knie om iets te uninstallen met Revo uninstaller en NIET de windows uninstaller en ik moet zeggen uw pc blijft echt heel proper en werkt als een tiereliere.
 

Beste @fafke, ik heb werkelijk geen idee waar uw reactie op slaat, want ik heb met geen woord gerept over iets uninstallen en de vraag gaat bovendien over het vastlopen van Windows 10 om wat voor reden dan ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0
59 minuten geleden zei breathseeker:

kijk bij je betrouwbaarheidsgeschiedenis, daar laat windows alle niet normale gebeurtenissen zien !!

Er is een Artikel na te lezen over dit onderwerp op Computertotaal onder deze link.

bewerkt door Skeletor
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • 0

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Doe je mee?

Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

Gast
Reageer op deze discussie / vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Mededelingen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...