Jump to content

 • Wat is VPN split-tunneling

   Share


  Welkom bij de handleiding voor het gebruik van Split-tunneling met een VPN verbinding. Met VPN split-tunneling kunt je gewenst verkeer van uw apparaat of app door de VPN leiden of juist niet.

  In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van VPN split-tunneling.

  Wat komt er aan bod deze handleiding?

  • Wat is VPN split-tunneling?
  • Gebruik van split-tunneling i.c.m. Private Internet Acces VPN

  Wat is VPN split-tunneling

  Split-tunneling is een van de functies, die je vaak bij VPN’s providers ziet, maar waarvan je misschien niet helemaal zeker weet hoe je dit op de juiste manier kunt gebruiken. Met een VPN met split-tunneling kunt je er bijvoorbeeld voor kiezen om Netflix zonder de VPN dienst te gebruiken en je Torrent of NZB client juist wel. Je kunt hiermee toegang behouden tot uw netwerkprinter terwijl e veilig internet en gebruik blijven maken van lokale netwerk oplossingen of gamediensten zoals Steam niet via de VPN applicatie te laten verlopen.

  split tunneling setup VPN

  Gebruik van split-tunneling i.c.m. Private Internet Access VPN

  Er zijn VPN diensten welke de Split-tunneling niet hebben. Gelukkig heeft Private Internet Access deze wel, veel leden waaronder ikzelf maak gebruik van deze VPN dienst. Een handleiding voor de installatie en het gebruik van PIA VPN vinden we hier. Als je nog geen VPN hebt kan je deze hier afnemen. Via deze link krijg je extra korting en 2 maanden gratis cadeau. :)

  Na de installatie kan je via de instellingen van de VPN applicatie kiezen voor de tab Netwerk. Hier is ook de Split tunnel optie beschikbaar. Deze kan je activeren.

  image.png

  Nu kun je aangeven op welke manier je de Split tunnel actief wilt hebben. Wil je al het internet verkeer standaard via de VPN dienst hebben lopen of wil je al het internet buiten je VPN provider om hebben? Ik kies er zelf voor om al het verkeer via de VPN dienst actief te hebben en eigen gekozen applicaties / IP adressen niet.

  image.png

  Hierna voeg ik de applicatie's toe welke niet van de VPN dienst gebruik hoeven te maken. In mijn voorbeeld gaat Spotify de VPN verbinding omzeilen zodat ik mijn muziek nog kan "casten" naar mijn lokale netwerk apparatuur zoals de Nest mini. Ook Steam (een game dienst) omzeilt mijn VPN connectie, dan heb ik een lage ping voor het online gamen. Het IP adres 192.168.1.100 is een lokale server welke ik hierdoor ook direct kan benaderen. :)

  image.png

  Al met al kan je dit naar wens instellen. Een hele fijne optie welke PIA VPN aanbied. Je kunt er zelf mee spelen, misschien vindt je het zelf juist handig dat al het verkeer standaard de VPN verbinding omzeilt maar dat je gaat downloaden je download programma's van torrents en Usenet juist toevoegt zodat deze wel de VPN verbinding moet gaan gebruiken.


  William1
  • Gebruiksgemak: Gemiddeld Snelheid: Gewoon Aanbod bestanden: Alles Taal: Nederlands, Engels, Anders OS: Windows, Mac, Android, iOS, Linux / overig Stream mogelijkheid: Ja
  • Like 3
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Hoi,

  Heb het geprobeerd, maar het werkt niet.  Bovendien is er ook een probleem met "Lastpass", ziet precies een vreemde computer.  Ook met media server PS3 (Playstation) doet het ook niet.  Nochtans de raad gevolgd uit jou handleiding.  Waarschijnlijk zal ik nog tergen dergelijke problemen aanlopen.  Maar goed kan het abonnement nog afzeggen ook nietwaar.

  Mvg,

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  48 minuten geleden zei Saltadoom:

  Hoi,

  Heb het geprobeerd, maar het werkt niet.  Bovendien is er ook een probleem met "Lastpass", ziet precies een vreemde computer.  Ook met media server PS3 (Playstation) doet het ook niet.  Nochtans de raad gevolgd uit jou handleiding.  Waarschijnlijk zal ik nog tergen dergelijke problemen aanlopen.  Maar goed kan het abonnement nog afzeggen ook nietwaar.

  Mvg,

  Dat klopt, lastpass ziet gelukkig dat je van een ander adres komt. Daarom is je VPN aan. Ook het bereiken van je PS3 op je netwerk kan standaard niet.  Tenslotte is je VPN adres actief. Welk programma maakt connectie met je PS3? Dan moet je die in je splittunnel toevoegen. 👍 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Hoi,

  Bedankt voor de tip, zal nog eens uitproberen. Ik kon bij lastpass inloggen.

  Aan de andere kant heeft het een goed gevoel te weten dat nu de persoonlijke gegevens niet op straat komen te liggen.  Fijn dus.

  Mvg,

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  5 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...