Spring naar bijdragen
Duken

Handleiding - Spotnet 2.0Recommended Posts

Welkom bij de handleiding van Spotnet 2.0, een programma waarmee het mogelijk is om vanuit nieuwsgroepen direct te downloaden.

Spotnet 2.0 is een van de meest populaire programma’s als het gaat om het downloaden vanuit nieuwsgroepen. Doordat Spotnet het mogelijk maakt om zowel te zoeken als te downloaden op nieuwsgroepen heb je geen andere applicaties of websites los van Spotnet nodig om te kunnen downloaden.

In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en de configuratie voor het optimaal downloaden via Spotnet 2.0.

Wat komt er aan bod deze handleiding?

 • Wat is Spotnet 2.0?
 • Voor en na-delen van het programma
 • Installatie in woord en beeld
 • Configuratie en tips van Spotnet 2.0 voor optimaal gebruik

Wat is Spotnet 2.0

Spotnet 2.0 is een onofficiële opvolger van Spotnet. De originele Spotnet is een programma wat in 2011 is uitgebracht waardoor het downloaden vanuit nieuwsgroepen gemakkelijk werd gemaakt. In het verleden was het downloaden uit nieuwsgroepen lastig omdat er veel handmatige acties uitgevoerd moesten worden.

Spotnet 2.0 heeft veel verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van Spotnet “1.0”. Bekende fouten zoals “out of memory” zijn opgelost, oplossingen bij verbindings- problemen, een verbeterde layout en vele andere nieuwe toevoegingen.

Binnen Spotnet wordt er gebruik gemaakt van het download programma NzbGet. Deze wordt meegeïnstalleerd bij de installatie. Hierdoor kan Spotnet gebruikt worden om Spots te bekijken en rechtstreeks te downloaden. Een alles in ‘e’en oplossing voor het downloaden vanuit usenet / nieuwsgroepen.

Bij het gebruik van Spotnet 2.0 staan naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden. Het is volgens de wet niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verspreiden en ook niet om dit te downloaden.

Plus- en minpunten van programma-naam

Pluspunten

 • Grootste download database dus de meeste films, series en muziek
 • Makkelijke gebruikers interface
 • Nederlandstalig programma
 • Programma welke downloads automatisch repareert en uitpakt

minpunten

 • Microsoft .NET framework 4.5 nodig (gratis)
 • Nieuwsgroepen server nodig (informatie)

Installatie in woord en beeld

Download het programma hier en start de installatie.

Kies voor de optie “uitvoeren” om de installatie van Spotnet 2.0 te starten. (Als deze melding opkomt.)

spotnet-20-01.png

Indien Microsoft .NET Framework 4.5 niet is geïnstalleerd op uw PC vraagt de installatie om deze te installeren. Druk op Install. Als u Framework 4.5 al op de PC geïnstalleerd heeft kunt u deze stappen overslaan en verder gaan met de Spotnet installatie.

spotnet-20-02.png

Even geduld, Microsoft .NET Framework 4.5 wordt gedownload en geïnstalleerd

spotnet-20-03.png

Als u Spotnet voor de eerste keer automatisch start zal deze vragen voor de gebruikers gegevens van uw nieuwsserver. Dit kunnen gegevens zijn van uw internet provider of van een betaalde nieuwsserver. Indien uw provider geen nieuwsserver ondersteund dan kunt u kijken naar een betaalde nieuwsserver. Informatie over nieuwsservers vind u hier:

Een betrouwbare en voordelige “payserver” is Extreme Usenet. Deze payserver bied diversen abonnementen aan. Voordelen van Extreme Usenet zijn: 1.200 Dagen retentie, Account delen is toegestaan, Gratis SSL, Onbeperkt downloaden en Snelheden tot 200 mbit.

Indien u meer wilt weten over betaalde nieuwsservers kunt u dit vragen op ons forum. Als u niet weet of uw provider zelf een nieuwsserver ondersteund kunt u dit achterhalen op de website van uw provider. Voor alle gegevens juist in en druk op “VERBINDEN”.

spotnet2-01.png

Spotnet 2.0 word opgestart. Bij de eerste keer starten moet spotnet zijn database waar alle downloads in staan updaten. Dit kan enige tijd duren (afhankelijk van uw internet snelheid).

spotnet2-02.png

Spotnet 2.0 wordt automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is. Nieuwe versies bevatten verbeteringen en oplossingen. Als er een nieuwe versie beschikbaar is geeft Spotnet 2.0 dit aan. Druk op de “HIER” knop om Spotnet te herstarten en te voorzien van de update. De update heeft dan automatisch plaatst gevonden.

spotnet2-03.png

Vervolg de handleiding als Spotnet de volledige database heeft gedownload en als deze is bijgewerkt. Even geduld…

spotnet-20-07.png

Nadat spotnet alles heeft bijgewerkt ziet deze er als volgt uit. Druk op “Overzicht” om alle nieuwe downloads / Spots te kunnen zien. Onder de knop Downloads staan lopende downloads. In dit geval nog geen. We gaan nu beginnen met de Configuratie van Spotnet 2.0.

spotnet2-04.png

Configuratie en tips van Spotnet 2.0 voor optimaal gebruik

We gaan eerst onze download folder instellen. Dit is de locatie waar de download bestanden zich bevinden. Druk op “Bewerken” → “Downloadmap

spotnet-20-09.png

Selecteer een map naar keuze waar de downloads zich moeten bevinden.

spotnet-20-10-1.png

Om de instellingen te kunnen aanpassen ga je naar “Bewerken” → “Instellingen” . Standaard staan de instellingen voor mijn gebruik goed. Wellicht dat u sommige opties wilt in of uitschakelen. Omdat alle instellingen in het Nederlands zijn uitgeschreven hebben deze geen verdere uitleg nodig. Eventuele vragen over instellingen kunnen in de reacties.

spotnet2-05.png

Mijn voorkeur gaat uit naar een Spot overzicht met details. Dit zorgt ervoor dat er een afbeelding en informatie wordt geladen bij het aanklikken van een “Spot” . De beeld weergave met details kunt u selecteren zoals onderstaande voorbeeld.

spotnet-20-10.png

Wij gaan in deze handleidingen opzoek naar een DVD's met Nederlandse ondertiteling. In het FILTERS overzicht kunt u zoeken naar media naar keuze. De getallen tussen de ( *** ) zijn het aantal nieuwe gevonden Spots.

 spotnet-filters.png

Wij gaan zelf een filter maken voor films met Nederlandse ondertiteling. Open “FILTER TOEVOEGEN” . Ik geef deze de naam “DVD Films met NL ondertitels” .  Bij bron selecteren wij Retail (Officiële DVD’s). bij Taal de gewenste opties en ondertitels. Daarnaast nog het formaat DVD5 / DVD9. (Meer informatie over formaten vind u hier. Als je klaar bent druk je op het “ + “ icoontje naast de naam welke je het filter hebt gegeven.

spotnet-20-11.png

Het nieuwe filter is aangemaakt en actief in Spotnet 2.0

spotnet-20-12.png?resize=898%2C547

In dit voorbeeld gaan we de film “Knights of the Round Table” Downloaden. Dubbelklik op de film als deze gewenst is zodat de spot wordt geopend en worden gedownload.

spotnet-20-13.png?resize=889%2C502

Diversen informatie over de download / spot word getoond.

spotnet-20-14.png?resize=740%2C543

Onder in de Spot staan reacties. Als de film bijvoorbeeld problemen heeft of niet werkt staat dat hier ook vaak. Ook kunt u zelf een reactie achter laten.

spotnet-20-15.png

Om de film te downloaden drukken we op de “grote” download knop bovenin de Spot.

spotnet-20-16.png

Hierna word de “Downloads”  tab geopend en kunt u de status zien van uw lopende download. In dit geval word de film met een snelheid van 6.1 MB/s gedownload en duurt het 9 minuten en 36 seconden voordat hij is gedownload.

spotnet-20-17.png

Als de download klaar is zal Spotnet deze zelf uitpakken en eventueel repareren. De download is gereed en staat in de door u gekozen download folder. Vanuit hier kunt u de film afspelen, branden of gebruiken voor andere toepassingen.

spotnet-20-18.png

Tot zo ver de handleiding van Spotnet 2.0. Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft over de handleiding kunt u deze kwijt in de reacties.

Aanbevolen is om Spotnet 2.0 te gebruiken in combinatie met een VPN verbinding. Hierdoor zorg je ervoor dat je anoniem download. Informatie en een handleiding voor het gebruik van een VPN verbinding vind je hier.

 


Toon volledig handleiding

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast

Ik heb ziggo als provider en het downloaden lukt. Ik vraag mij af wat de retentie is. Ik had ooit twee weken vernomen maar weet iemand wat de retentie is van de ziggo nieuwsgroepen zodat ik daar rekening mee kan houden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ziggo zegt: Retentie op binary Maximaal 30 dagen

Onze ervaring leert dat je twee tot drie weken moet aanhouden. Alles wat ouder is staat er vaak al niet meer volledig op.

Extra info, goed om te weten: per 13 april 2015 is Ziggo gestopt met het product Nieuwsgroepen. Gebleken is dat ze zeer weinig werden gebruikt. Gebruikte je al Nieuwsgroepen? Dan blijft dat gewoon mogelijk. De toegang tot nieuwsgroepen vervalt als je van Alles-in-1 overstapt naar Connect & Play. 

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Ziggo

Ik pas de retenie dan aan in spotnet naar 21 dagen. Dan zie ik de spots welke wel werken en we blijven lid van alles in 1 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast database bijwerken mislukt

Ik heb de nieuwste versie van spotnet erop staan. 

Helaas blijf ik de melding krijgen database bijwerken mislukt!!!

Wat kan ik hier aan doen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Gast database bijwerken mislukt:

Ik heb de nieuwste versie van spotnet erop staan. 

Helaas blijf ik de melding krijgen database bijwerken mislukt!!!

Wat kan ik hier aan doen?

Spotnet 2.0.0.210 geeft dat inderdaad soms weer. Even Spotnet afsluiten en opnieuw laten starten of in Spotnet zelf even opnieuw de database laten bijwerken moet voldoende zijn.

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Start Spotnet eens als Administrator => rechtermuisknop op de snelkoppeling klikken en kiezen voor: Als administrator uitvoeren.

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Lekkerloeren

Even naar instellingen en dan "Gebruik compressie voor de database bijwerken' uitvinken.

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Hekkie

ik kan downloaden met Spotnet 2.0, maar ik vermoed dat ik alleen maar binnen Nederland kan zoeken.

Is het ook mogenlijk om wereldwijd te zoeken met  Spotnet 2.0 ??

BVD Hekkie

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Spotnet is een Nederlands programma waar voornamelijk spots/post vanuit Nederland aangemeld worden. Spotnet is gebaseerd op het usenet/nieuwsgroepen wat voornamelijk in Nederland, Belgie en Duitsland veel gebruikt wordt. Natuurlijk worden er vanuit diverse landen dingen op het usenet gegooid maar de verwijzingen hiervoor zal je dan moeten zoeken op buitenlandse fora. Ook kan je handmatig de newsservers doorzoeken maar dan weet je nooit precies wat je binnenhaalt. Ook worden er vaak onherkenbare bestandsnamen gebruikt waardoor je niet weet wat het is. Voorbeelden van deze newsservers zijn o.a. Binsearch en Nzbindex.

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Darius

Goedemiddag,

 

Spotnet 2 geeft aan aan dat er een probleem configuratie is. Ik kijk verder en zie dat er een externe nzbget is gekozen. ipvan de lokale?  is dat het probleem.

Krijg wel nieuwe titels te zien, maar download niet.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Ben.

Goedemiddag ,

Waar kan ik de instelling vinden dat ik meer dan 1 download item kan downloaden , het gaat nu film per film in plaats dat het met 2 a 3 tegelijk gaat .

 

Groet,

Ben .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Ben, 

Je kan maar 1 item tegelijk downloaden. Dit is in verband met het aantal verbindingen welke je hebt met je usenet provider. Er zit binnen Spotnet geen mogelijkheid om meerdere downloads tegelijk te downloaden. Helaas.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast FvV
Op ‎11‎-‎10‎-‎2016 om 11:22 zei Gast Lekkerloeren:

Even naar instellingen en dan "Gebruik compressie voor de database bijwerken' uitvinken.

Heeft bij mij prima geholpen

Hartelijk dank!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Patjebec

Hallo allemaal,

Sinds gisteren werkte de snelkoppeling van spotnet2.0 op het bureaublad niet meer. Nu heb ik geheel spotnet2.0 verwijderd. Alleen lukt het niet meer om het bestand te installeren. Wat kan dit zijn? De installatie wordt al afgebroken voordat hij eigenlijk begonnen is. Zou graag weer het programma weer gebruiken

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast San
Op 17-3-2017 om 23:01 zei Gast Patjebec:

Hallo allemaal,

Sinds gisteren werkte de snelkoppeling van spotnet2.0 op het bureaublad niet meer. Nu heb ik geheel spotnet2.0 verwijderd. Alleen lukt het niet meer om het bestand te installeren. Wat kan dit zijn? De installatie wordt al afgebroken voordat hij eigenlijk begonnen is. Zou graag weer het programma weer gebruiken

Heb ik ook last van. Weet iemand hoe je dit kan oplossen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je moet waarschijnlijk eerst de oude versie helemaal opschonen. Een volledige de-installatie zal waarschijnlijk werken samen met de Spotnet cleanup tool.

1 verwijder spotnet via add/remove programs van windows
2 herstart de computer
3 draai de Spotnet_removal_tool-1.3.zip
4 herstart de computer
5 installeer spotnet :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn probleem is opgelost ( met het binnen halen van de database) ..heel spotnet er afhalen en opnieuw installeren ..zie hierboven..en het vinkje van 

"Gebruik compressie voor de database bijwerken"uitzetten ..en hoppa alles werkt weer 

 • Bedankt 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Jeromeke
   Sinds kort krijg ik de volgende melding als ik spotnet opstart
   "Geen verbinding met database"
   Daarna kan ik alleen op ok drukken waarna spotnet afgesloten wordt.
   Wie heeft hier ook ervaringen mee en hoe kan het opgelost worden
  • Door Bigpapa
   Spotnet 1905 wil niet meer opstarten. Laat ook geen foutmelding zien.
   In taakbeheer ziet ik hem ook niet staan? Hen hem al verwijderd voor 3 keer, ook in het register alle verwijzingen verwijderd maar niets helpt.
   Spotnet.2.0.0.105. geeft een foutmelding. (zie afbeelding)
   Ik zit met windows 10 64bit, heeft het altijd perfect gedaan, maar nu helaas.
   Iemand idee?

  • Door Duken
   Ik had na een update van Spotnet 2.0 opeens problemen met downloaden van bestanden.
   In de log van een download staat:
   2018-09-01 01:04:01.0540|FATAL|Failed to save segment to the disk: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.
   Parameter name: path(\7c3661343534b3\::959e54354355d.4cdcbe5cacdccbd833cdea3eca6d4e.e214bd0b::/5c9a1354355383/)
   2018-09-01 01:04:01.3801|FATAL|Failed to save segment to the disk: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.
   Onder het downloaden worden er cryptische mappen met namen n de root van de C schijf geplaatst 
   Het is wachten op een spotnet 2.0 update maar deze komt waarschijnlijk niet meer. Spotnet 2.0 lijkt geen updates mee te krijgen, zo lees ik op spot-net. 
   Als (tijdelijke) oplossing kan je dus ook gebruik maken van Spotnet classic
   Downloaden van de laatste Spotnet classic versie kan spotnet1905.zip.
  • Door Meh Meh
   Ik vraag mij af of er een script is van Spotnet. Vroeger stond deze op Github, maar nu is deze nergens te vinden.

 • Recent nieuwsbericht

 • Nu op het forum

  • Dank je wel Drifter, Klopt er zit een mediabox bij met HDMI aansluitingen. zover was ik.😁 Daar heb ik de harde schijf nu op aan gesloten en die speel gewoon af.maar geen 4k Harde schijf is: (Intenso Memory Center Desktop Harddisk 3 TB. USB 3.0 (USB 2.0 compatible) ) Maar daar schrijf je weer iets een videoplayer app, ja waar haal ik die vandaan en hoe krijg je zoiets op je TV. Voor mijn gevoel wordt het steeds ingewikkelder.maar ja daar ben ik dan ook een vrouw voor 😜 Ik heb al aan mijn kennissen gevraagd maar helaas is voor hun ook allemaal nieuw denken wel heel goed na voor ze ook een nieuwe TV aanschaffen. Woon je niet in de buurt van Dordrecht 🤣  Bedankt groetjes Arietta  
  • Nou Nou Nou, wat een gedoe bij jullie in Nederland met die wifi. Bij mij heb ik er absoluut geen problemen mee, ben dan ook ne Belg 😉, en bij mijn moeder die in een wijk woont waar bijna iedereen het net heeft en bijna ook iedereen aan de wifi is heb ik ook nog nooit problemen gehad. Tot zover ik weet hebben Ziggo & Telenet toch dezelfde hoofdaandeelhouder Liberty Global? Al is Telenet niet de goedkoopst ik heb er nog nooit problemen mee gehad.
  • Op Twitter heeft zich een van de grootste ironieën van de afgelopen tijd afgespeeld in een nieuwe woordenstrijd die is ontbrand over Artikel 13. Nadat Pirate-Europarlementariër Julia Reda kinderen opriep om te lobbyen bij hun ouders over de controversiële wetgeving, kreeg ze van IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) een "schaam je" voor "het manipuleren van minderjarigen". Het probleem is dat de entertainmentindustrie al meer dan een decennium hetzelfde doet. Omdat kinderen onder artikel 13 vallen, grotendeels vanwege hun obsessie met YouTube, heeft Reda onlangs voorgesteld om bij hun ouders te lobbyen om de wetgeving te lezen. Tegelijk met pop-ups van YouTube die gebruikers adviseerden zich tegen artikel 13 te verzetten, leek dat sommige aanhangers van de voorgestelde wet te irriteren. Naarmate de controverse over de voorstellen van artikel 13 van de EU aanhoudt, lijkt Twitter het favoriete communicatiewapen te zijn voor partijen aan beide zijden. Als een van de belangrijkste tegenstanders van Artikel 13 en in het bijzonder de eis voor Uploadfilters, is Julia Reda een veel voorkomend doelwit voor voorstanders van deze omstreden Auteursrechtwetgeving. Julia Reda is een politica voor de Piratenpartij Duitsland en voorzitter van de Jonge Piraten Europa en in 2014 werd ze verkozen tot Europarlementariër.
×