Jump to content
Duken

Handleiding - Spotnet 2.0Recommended Posts

Welkom bij de handleiding van Spotnet 2.0, een programma waarmee het mogelijk is om vanuit nieuwsgroepen direct te downloaden.

Spotnet 2.0 is een van de meest populaire programma’s als het gaat om het downloaden vanuit nieuwsgroepen. Doordat Spotnet het mogelijk maakt om zowel te zoeken als te downloaden op nieuwsgroepen heb je geen andere applicaties of websites los van Spotnet nodig om te kunnen downloaden.

In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en de configuratie voor het optimaal downloaden via Spotnet 2.0.

Wat komt er aan bod deze handleiding?

 • Wat is Spotnet 2.0?
 • Voor en na-delen van het programma
 • Installatie in woord en beeld
 • Configuratie en tips van Spotnet 2.0 voor optimaal gebruik

Wat is Spotnet 2.0

Spotnet 2.0 is een onofficiële opvolger van Spotnet. De originele Spotnet is een programma wat in 2011 is uitgebracht waardoor het downloaden vanuit nieuwsgroepen gemakkelijk werd gemaakt. In het verleden was het downloaden uit nieuwsgroepen lastig omdat er veel handmatige acties uitgevoerd moesten worden.

Spotnet 2.0 heeft veel verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van Spotnet “1.0”. Bekende fouten zoals “out of memory” zijn opgelost, oplossingen bij verbindings- problemen, een verbeterde layout en vele andere nieuwe toevoegingen.

Binnen Spotnet wordt er gebruik gemaakt van het download programma NzbGet. Deze wordt meegeïnstalleerd bij de installatie. Hierdoor kan Spotnet gebruikt worden om Spots te bekijken en rechtstreeks te downloaden. Een alles in ‘e’en oplossing voor het downloaden vanuit usenet / nieuwsgroepen.

Bij het gebruik van Spotnet 2.0 staan naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden. Het is volgens de wet niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verspreiden en ook niet om dit te downloaden.

Plus- en minpunten van programma-naam

Pluspunten

 • Grootste download database dus de meeste films, series en muziek
 • Makkelijke gebruikers interface
 • Nederlandstalig programma
 • Programma welke downloads automatisch repareert en uitpakt

minpunten

 • Microsoft .NET framework 4.5 nodig (gratis)
 • Nieuwsgroepen server nodig (informatie)

Installatie in woord en beeld

Download het programma hier en start de installatie.

Kies voor de optie “uitvoeren” om de installatie van Spotnet 2.0 te starten. (Als deze melding opkomt.)

spotnet-20-01.png

Indien Microsoft .NET Framework 4.5 niet is geïnstalleerd op uw PC vraagt de installatie om deze te installeren. Druk op Install. Als u Framework 4.5 al op de PC geïnstalleerd heeft kunt u deze stappen overslaan en verder gaan met de Spotnet installatie.

spotnet-20-02.png

Even geduld, Microsoft .NET Framework 4.5 wordt gedownload en geïnstalleerd

spotnet-20-03.png

Als u Spotnet voor de eerste keer automatisch start zal deze vragen voor de gebruikers gegevens van uw nieuwsserver. Dit kunnen gegevens zijn van uw internet provider of van een betaalde nieuwsserver. Indien uw provider geen nieuwsserver ondersteund dan kunt u kijken naar een betaalde nieuwsserver. Informatie over nieuwsservers vind u hier:

Een betrouwbare en voordelige “payserver” is Extreme Usenet. Deze payserver bied diversen abonnementen aan. Voordelen van Extreme Usenet zijn: 1.200 Dagen retentie, Account delen is toegestaan, Gratis SSL, Onbeperkt downloaden en Snelheden tot 200 mbit.

Indien u meer wilt weten over betaalde nieuwsservers kunt u dit vragen op ons forum. Als u niet weet of uw provider zelf een nieuwsserver ondersteund kunt u dit achterhalen op de website van uw provider. Voor alle gegevens juist in en druk op “VERBINDEN”.

spotnet2-01.png

Spotnet 2.0 word opgestart. Bij de eerste keer starten moet spotnet zijn database waar alle downloads in staan updaten. Dit kan enige tijd duren (afhankelijk van uw internet snelheid).

spotnet2-02.png

Spotnet 2.0 wordt automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is. Nieuwe versies bevatten verbeteringen en oplossingen. Als er een nieuwe versie beschikbaar is geeft Spotnet 2.0 dit aan. Druk op de “HIER” knop om Spotnet te herstarten en te voorzien van de update. De update heeft dan automatisch plaatst gevonden.

spotnet2-03.png

Vervolg de handleiding als Spotnet de volledige database heeft gedownload en als deze is bijgewerkt. Even geduld…

spotnet-20-07.png

Nadat spotnet alles heeft bijgewerkt ziet deze er als volgt uit. Druk op “Overzicht” om alle nieuwe downloads / Spots te kunnen zien. Onder de knop Downloads staan lopende downloads. In dit geval nog geen. We gaan nu beginnen met de Configuratie van Spotnet 2.0.

spotnet2-04.png

Configuratie en tips van Spotnet 2.0 voor optimaal gebruik

We gaan eerst onze download folder instellen. Dit is de locatie waar de download bestanden zich bevinden. Druk op “Bewerken” → “Downloadmap

spotnet-20-09.png

Selecteer een map naar keuze waar de downloads zich moeten bevinden.

spotnet-20-10-1.png

Om de instellingen te kunnen aanpassen ga je naar “Bewerken” → “Instellingen” . Standaard staan de instellingen voor mijn gebruik goed. Wellicht dat u sommige opties wilt in of uitschakelen. Omdat alle instellingen in het Nederlands zijn uitgeschreven hebben deze geen verdere uitleg nodig. Eventuele vragen over instellingen kunnen in de reacties.

spotnet2-05.png

Mijn voorkeur gaat uit naar een Spot overzicht met details. Dit zorgt ervoor dat er een afbeelding en informatie wordt geladen bij het aanklikken van een “Spot” . De beeld weergave met details kunt u selecteren zoals onderstaande voorbeeld.

spotnet-20-10.png

Wij gaan in deze handleidingen opzoek naar een DVD's met Nederlandse ondertiteling. In het FILTERS overzicht kunt u zoeken naar media naar keuze. De getallen tussen de ( *** ) zijn het aantal nieuwe gevonden Spots.

 spotnet-filters.png

Wij gaan zelf een filter maken voor films met Nederlandse ondertiteling. Open “FILTER TOEVOEGEN” . Ik geef deze de naam “DVD Films met NL ondertitels” .  Bij bron selecteren wij Retail (Officiële DVD’s). bij Taal de gewenste opties en ondertitels. Daarnaast nog het formaat DVD5 / DVD9. (Meer informatie over formaten vind u hier. Als je klaar bent druk je op het “ + “ icoontje naast de naam welke je het filter hebt gegeven.

spotnet-20-11.png

Het nieuwe filter is aangemaakt en actief in Spotnet 2.0

spotnet-20-12.png?resize=898%2C547

In dit voorbeeld gaan we de film “Knights of the Round Table” Downloaden. Dubbelklik op de film als deze gewenst is zodat de spot wordt geopend en worden gedownload.

spotnet-20-13.png?resize=889%2C502

Diversen informatie over de download / spot word getoond.

spotnet-20-14.png?resize=740%2C543

Onder in de Spot staan reacties. Als de film bijvoorbeeld problemen heeft of niet werkt staat dat hier ook vaak. Ook kunt u zelf een reactie achter laten.

spotnet-20-15.png

Om de film te downloaden drukken we op de “grote” download knop bovenin de Spot.

spotnet-20-16.png

Hierna word de “Downloads”  tab geopend en kunt u de status zien van uw lopende download. In dit geval word de film met een snelheid van 6.1 MB/s gedownload en duurt het 9 minuten en 36 seconden voordat hij is gedownload.

spotnet-20-17.png

Als de download klaar is zal Spotnet deze zelf uitpakken en eventueel repareren. De download is gereed en staat in de door u gekozen download folder. Vanuit hier kunt u de film afspelen, branden of gebruiken voor andere toepassingen.

spotnet-20-18.png

Tot zo ver de handleiding van Spotnet 2.0. Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft over de handleiding kunt u deze kwijt in de reacties.

Aanbevolen is om Spotnet 2.0 te gebruiken in combinatie met een VPN verbinding. Hierdoor zorg je ervoor dat je anoniem download. Informatie en een handleiding voor het gebruik van een VPN verbinding vind je hier.

 


Toon volledig handleiding

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Ik heb ziggo als provider en het downloaden lukt. Ik vraag mij af wat de retentie is. Ik had ooit twee weken vernomen maar weet iemand wat de retentie is van de ziggo nieuwsgroepen zodat ik daar rekening mee kan houden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziggo zegt: Retentie op binary Maximaal 30 dagen

Onze ervaring leert dat je twee tot drie weken moet aanhouden. Alles wat ouder is staat er vaak al niet meer volledig op.

Extra info, goed om te weten: per 13 april 2015 is Ziggo gestopt met het product Nieuwsgroepen. Gebleken is dat ze zeer weinig werden gebruikt. Gebruikte je al Nieuwsgroepen? Dan blijft dat gewoon mogelijk. De toegang tot nieuwsgroepen vervalt als je van Alles-in-1 overstapt naar Connect & Play. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ziggo

Ik pas de retenie dan aan in spotnet naar 21 dagen. Dan zie ik de spots welke wel werken en we blijven lid van alles in 1 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest database bijwerken mislukt

Ik heb de nieuwste versie van spotnet erop staan. 

Helaas blijf ik de melding krijgen database bijwerken mislukt!!!

Wat kan ik hier aan doen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minuten geleden zei Gast database bijwerken mislukt:

Ik heb de nieuwste versie van spotnet erop staan. 

Helaas blijf ik de melding krijgen database bijwerken mislukt!!!

Wat kan ik hier aan doen?

Spotnet 2.0.0.210 geeft dat inderdaad soms weer. Even Spotnet afsluiten en opnieuw laten starten of in Spotnet zelf even opnieuw de database laten bijwerken moet voldoende zijn.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Start Spotnet eens als Administrator => rechtermuisknop op de snelkoppeling klikken en kiezen voor: Als administrator uitvoeren.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lekkerloeren

Even naar instellingen en dan "Gebruik compressie voor de database bijwerken' uitvinken.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hekkie

ik kan downloaden met Spotnet 2.0, maar ik vermoed dat ik alleen maar binnen Nederland kan zoeken.

Is het ook mogenlijk om wereldwijd te zoeken met  Spotnet 2.0 ??

BVD Hekkie

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spotnet is een Nederlands programma waar voornamelijk spots/post vanuit Nederland aangemeld worden. Spotnet is gebaseerd op het usenet/nieuwsgroepen wat voornamelijk in Nederland, Belgie en Duitsland veel gebruikt wordt. Natuurlijk worden er vanuit diverse landen dingen op het usenet gegooid maar de verwijzingen hiervoor zal je dan moeten zoeken op buitenlandse fora. Ook kan je handmatig de newsservers doorzoeken maar dan weet je nooit precies wat je binnenhaalt. Ook worden er vaak onherkenbare bestandsnamen gebruikt waardoor je niet weet wat het is. Voorbeelden van deze newsservers zijn o.a. Binsearch en Nzbindex.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Darius

Goedemiddag,

 

Spotnet 2 geeft aan aan dat er een probleem configuratie is. Ik kijk verder en zie dat er een externe nzbget is gekozen. ipvan de lokale?  is dat het probleem.

Krijg wel nieuwe titels te zien, maar download niet.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ben.

Goedemiddag ,

Waar kan ik de instelling vinden dat ik meer dan 1 download item kan downloaden , het gaat nu film per film in plaats dat het met 2 a 3 tegelijk gaat .

 

Groet,

Ben .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ben, 

Je kan maar 1 item tegelijk downloaden. Dit is in verband met het aantal verbindingen welke je hebt met je usenet provider. Er zit binnen Spotnet geen mogelijkheid om meerdere downloads tegelijk te downloaden. Helaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest FvV
Op ‎11‎-‎10‎-‎2016 om 11:22 zei Gast Lekkerloeren:

Even naar instellingen en dan "Gebruik compressie voor de database bijwerken' uitvinken.

Heeft bij mij prima geholpen

Hartelijk dank!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Patjebec

Hallo allemaal,

Sinds gisteren werkte de snelkoppeling van spotnet2.0 op het bureaublad niet meer. Nu heb ik geheel spotnet2.0 verwijderd. Alleen lukt het niet meer om het bestand te installeren. Wat kan dit zijn? De installatie wordt al afgebroken voordat hij eigenlijk begonnen is. Zou graag weer het programma weer gebruiken

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest San
Op 17-3-2017 om 23:01 zei Gast Patjebec:

Hallo allemaal,

Sinds gisteren werkte de snelkoppeling van spotnet2.0 op het bureaublad niet meer. Nu heb ik geheel spotnet2.0 verwijderd. Alleen lukt het niet meer om het bestand te installeren. Wat kan dit zijn? De installatie wordt al afgebroken voordat hij eigenlijk begonnen is. Zou graag weer het programma weer gebruiken

Heb ik ook last van. Weet iemand hoe je dit kan oplossen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je moet waarschijnlijk eerst de oude versie helemaal opschonen. Een volledige de-installatie zal waarschijnlijk werken samen met de Spotnet cleanup tool.

1 verwijder spotnet via add/remove programs van windows
2 herstart de computer
3 draai de Spotnet_removal_tool-1.3.zip
4 herstart de computer
5 installeer spotnet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn probleem is opgelost ( met het binnen halen van de database) ..heel spotnet er afhalen en opnieuw installeren ..zie hierboven..en het vinkje van 

"Gebruik compressie voor de database bijwerken"uitzetten ..en hoppa alles werkt weer 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Gerrit B
   Ik heb spotnet 2.0 geïnstalleerd, maar zo gauw de database wil laden, dat duurt ten eerste erg lang, en al het klaar is dan sluit het programma zich gelijk af.
   start ik het opnieuw, dan alles weer van voren af aan, ellen lang tijd wachten op de data base en dan sluit het programma zich af.....wat is hier het probleem? 
  • By Spotnetter
   Mensen ik heb momenteel een probleem met Spotnet 2.0.0.276 waar ik maar niet uit kom, ik hoop dat iemand hier me kan helpen.

   Spotnet start gewoon op en ik kan ook gewoon spots openen.
   Sinds kort willen de reactie niet meer laden en ook de preview afbeelding links bovenin wordt niet weergegeven.

   Bij de reacties blijft Reacties laden... staan en daaronder alleen een blokje met een kruisje erin.
   Bij de preview afbeelding wordt datzelfde 'blokje met kruisje' weergegeven.

   Heeft iemand enig idee hoe dit op te lossen valt ?
   Ik heb het Reacties_lader proggie al geprobeerd maar dit heeft geen resultaat opgeleverd.

   Indien nodig kan ik een stukje uit het log hier neerzetten mocht dit gewenst zijn.

   Ik hoop dat iemand van jullie me kan helpen !
  • By Jeromeke
   Sinds kort krijg ik de volgende melding als ik spotnet opstart
   "Geen verbinding met database"
   Daarna kan ik alleen op ok drukken waarna spotnet afgesloten wordt.
   Wie heeft hier ook ervaringen mee en hoe kan het opgelost worden

 • Latest news

 • Nu op het forum

  • Hallo @bambi1515, zo werkt het natuurlijk niet, want je moet het zelf ook voor elkaar kunnen krijgen. Open om te beginnen eens een blanco Word pagina die nog helemaal standaard is ingesteld vanuit je Office of Word. Zet boven in de balk in de kolom Alinea jouw regelafstand even op 1,5 en ga vervolgens eens een aantal regels typen zoals ik dat ook heb gedaan. Als je een stuk of 6 regels hebt getypt ga je er een paar aanmerken als Voetnoot zodat de bijbehorende nummers onderaan je pagina komen. Zet nu je muisaanwijzer (pijltje) aan het begin van de regel onder de streep voor het nummer 1 en klik dan op je linkermuisknop. Ga nu weer even boven in je balk naar de kolom Alinea om je regelafstand weer te veranderen en als je met je muis over de verschillende afstanden gaat 1,0 - 1,15 - 1,5 - enz. zie je de afstand op je pagina tussen je voetnoten ook veranderen. klik dan vervolgens de afstand aan die jij wil hebben. Als je nu de afstand tussen de regels wel kan aanpassen zoals dat bij mij ook gewoon lukte, zou ik je adviseren om de tekst van jouw paper opnieuw uit te typen op de manier zoals je nu de test hebt gedaan. Ik zou geen tekst kopiëren uit jouw bestaande paper op een nieuwe blanco word pagina, want dan loop je het risico dat je ook weer een verkeerde regel instelling mee kopieert en krijg je misschien weer dezelfde narigheid met je voetnoten.
  • Ik heb precies gedaan zoals je het omschrijft, maar tevergeefs. Er is nog steeds witte regel tussen voetnoot 6 en voetnoot 7. Zal ik anders de hele paper naar jou sturen dan kun je zelf zien en testen?
  • Weet iemand toevallig in welk bestands type en in welke map ik de games moet zetten op de sd kaart voor de switch  of is hier al een uitleg voor te vinden alvast bedankt 
 • ThreadStarter: Movies: Recently Created

  Jumanji: The Next Level

  • Actie
  • Avontuur

  Penoza: The Final Chapter

  • Misdaad
  • Drama

  Ford v Ferrari

  • Drama
  • Actie

  Frozen II

  • Avontuur
  • Animatie

×
×
 • Create New...