Spring naar bijdragen
Duken

Handleiding - Popcorn time tips voor gebruikRecommended Posts

Welkom bij de informatie pagina van Popcorn time met handige tips. Met dit programma is het mogelijk om films en series direct te bekijken zonder dat je deze eerst download.

In dit artikel geven we een introductie en een 10-tal handige tips voor optimaal gebruik maken van Popcorn time. Alle tips zijn te gebruiken op Windows computers en veel van de tips op de overige systemen zoals Linux, Apple en Andriod.

Wat komt er aan bod op deze pagina?

 • Wat is Popcorn Time?
 • Het instellingen menu
 • Popcorn Time in het Nederlands
 • Vergroot de ondertitels in Popcorn time
 • Downloaden met Popcorn time
 • Film categorieën in Popcorn time
 • Mijn favorieten en laatst bekeken films en series
 • VPN verbinding gebruiken om films en series te kijken
 • Kies je kwaliteit om films en series te bekijken
 • Nederlandse ondertiteling gebruiken en toepassen.
 • Popcorn time op je TV

Wat is Popcorn Time

Popcorn time is in Nederland één van de populairste “download / stream” methodes. Het programma laat door middel van een gebruiksvriendelijke "Netflix achtige¨ interface de laatste films en series bekijken. De films en series kan je met een druk op de knop bekijken. Het programma kan worden gebruikt op Windows computers, Linux computers, Apple OS X, Andriod en zelfs iOS7.

Het aanbod is echter illegaal, waardoor het gebruik ervan ook illegaal is.  De videostreamingdienst is illegaal omdat het gebruikmaakt van torrents. Meer informatie over Popcorn time is hier te vinden. In dit artikel delen wij handige tips voor het gebruik van het programma. Hoewel het een heel populair programma is hebben wij wat tips welke bij de vele Popcorn gebruikers nog niet bekend zijn. Popcorn time is te downloaden op http://popcorn-time.to/.

Het instellingen menu

Doordat Popcorn time gelijk werkt na de installatie weten veel gebruikers niet dat er een instellingen knop beschikbaar is waar we wat goede mogelijkheden kunnen vinden welke ook in deze handige tips naar voren komen. Handige tip 1 is de “geheime” instellingen knop. De instellingen knop vinden wij rechtsboven in Popcorn Time welke eruit ziet als en tandwiel.
popcorn-google

popcorn-google

Popcorn Time in het Nederlands

Aangezien wij nu weten hoe we bij de instellingen kunnen komen is het verstandig om de applicatie in het Nederlands te zetten. Hierna is een groot deel van de Popcorn time applicatie in het Nederlands. Ga daarvoor na de instellingen knop (tandwiel) .
Selecteer bij Default language “Dutch”. Hierna in de applicatie grotendeels in het Nederlands. Het woord “Films” verschijnt nu ook links boven in de applicatie.

popcorn-google

Vergroot de ondertitels in Popcorn time

Bijna alle films op Popcorn time zijn Engels gesproken. Veel film kijkers willen een Nederlandse ondertiteling in de film wat mogelijk is in Popcorn time. Via het instellingen menu is er ook een “Subtitles” optie welke de grote van je ondertitels kan aanpassen. Je kan bijvoorbeeld met de optie Large grote ondertitels instellen.

popcorn-google

Downloaden met Popcorn time

Hoewel Popcorn time veelal wordt gebruikt om films en series te streamen weten veel gebruikers niet dat de film in werkelijkheid ook word gedownload en op je harddisk / computer staat. Je kan de film vanuit zijn cache folder kopiëren / gebruiken voor al je apparaten zonder Popcorn time.
Ga naar het instellingen menu om te zien waar Popcorn time de film welke jij kijkt “cached” (tijdelijk opslaat). Druk op de knop Open folder.

popcorn-google

Na het openen van de folder bevinden zich hier de folders van de films en series die je hebt bekeken. Dit bestand kan je afspelen via de bekende mediaspelers of kopiëren naar andere mediaspelers. Handig he?!

popcorn-google

Film categorieën in Popcorn time

Standaard laat Popcorn time de lijst zien met de meest populaire films. Toch is er een verstopte categorieën lijst welke je kan gebruiken zodat je kan zien welke actiefilm, humor of juist liefdes films er beschikbaar zijn.

Druk op het balkje in het midden, links in Popcorn time

popcorn-google

Hierna komt er een mooi menu tevoorschijn met alle gewenste en bekende film categorieën. Wat een fijne optie!

popcorn-google

Mijn favorieten en laatst bekeken films en series

Door een film een “hartje” te geven wordt hij opgeslagen als je favoriet. Handige optie als je een film later wilt kijken maar niet in Popcorn time wilt opzoeken. Geef de film / serie een hartje door er met je muis op te staan. Hierna is hij zichtbaar in je favorieten overzicht. Deze kan je benaderen via het Hartje welke rechtsboven in de applicatie staat.

Een leuk extra is dat je hier ook je geschiedenis van Popcorn time kan zien. De laatst afgespeelde films zijn zichtbaar onder de Historie paneel.

popcorn-google

VPN verbinding gebruiken om films en series te kijken

Via VPN lijkt het alsof een computer in een ander land staat, waardoor de gebruiker niet kan worden getraceerd. Dit is een mooie optie omdat Popcorn time niet legaal is in Nederland. Je bent door een VPN verbinding minder makkelijk te traceren. De VPN optie is gratis maar het bekijken van films en series gaat minder snel.

Update 10-2016
- Helaas is de VPN mogelijkheid uit de applicatie van Popcorn Time verwijderd.Om gebruik te maken van een VPN mogelijkheid kan je deze handleiding gebruiken.

Druk op het Slot icoontje rechts boven om de VPN optie aan te zetten via de knop Connect. Hierna staat het slotje dicht. Je kan nu gewoon gebruik maken van Popcorn time i.c.m. een VPN verbinding. Het starten van een film of serie duurt langer als dat je gewend bent maar het is wel “veiliger”.

popcorn-google

Kies je kwaliteit om films en series te bekijken.

Je kan films bekijken in Full HD (1080p), HD Ready (720p) en soms ook 3D. Kies jou gewenste kwaliteit. Bij het selecteren van de kwaliteit komt er ook een batterij icoon naar boven. Hoe meer “peers” er beschikbaar zijn hoe sneller de film bekeken kan worden.

popcorn-google

Uitleg over het torrent protocol vind u hier.

Nederlandse ondertiteling gebruiken en toepassen

Voordat je de film start kan je via het ondertiteling menu de taal kiezen van je ondertitels. Kies de optie Dutch om de film te voorzien van Nederlandse ondertiteling. Indien deze niet aanwezig is bestaat ook de mogelijkheid om deze handmatig toe te voegen.

popcorn-google

Selecteer daarvoor als de film afspeelt “Subtitles off”. In dit menu is de optie <Custom Subtitles> beschikbaar. Custom (Nederlandse) ondertitels kan je onder andere downloaden op de bekende website: http://www.nlondertitels.com of http://www.ondertitel.com . Dit bestand kan je selecteren zodat de film afspeelt met Nederlandse ondertiteling als Popcorn time deze zelf niet aanbied.

popcorn-google

Popcorn time op je TV

Popcorn time is te downloaden voor diversen apparaten. Via de Google Chromecast kan je de film / serie streamen naar je Televisie. De Chromecast, een slimme HDMI Dongle van Google welke je je in je TV kan steken. Hierdoor wordt je TV een “slimme / smart” TV. De applicatie Popcorn Time herkent dat er een Chromecast in de buurt zit waardoor je een extra optie krijgt om de flim welke je aan het bekijken bent kan “doorsturen” naar je televisie. Op dat moment heb je beeld van Popcorn Time op je eigen grote TV.
Als je de Chromecast hebt aangesloten kan je drukken op het TV icoontje, rechts onder bij het afspelen van een film. Hierna komt er een menu op met apparaten waar je de film op kan afspelen. Kies je TV en binnen enkele ogenblikken heb je de film / serie op je TV in full HD! Genieten dus!

popcorn-google

Tot zover de handige tips van Popcorn time! Heb jij nog tips of vragen, laat het weten in de reacties.


Toon volledig handleiding

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Marilyn

Ik kom niet voorbij het VPN account. Creditcard heb ik niet. Toch heb ik ooit wel eens een film via Popcorn Time gezien, maar zijn de regels nu zo streng geworden?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Helaas is de VPN functionaliteit uit popcorn Time verwijderd. Deze krijg je dus binnen popcorn Time niet meer werkend . 

Om toch gebruik te kunnen maken van popcorn Time samen met een VPN verbinding kan je deze handleiding gebruiken:

Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Maron

Bovenstaande tips gelden die ook voor Android want ik heb popcorntime op mijn smartphone maar zoveel opties heb ik niet bij instellingen 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Sommige kan je gebruiken voor Popcorn time op de andriod. Maar veel is niet hetzelfde door de andere interface en mogelijkheden. Dat zal je zelf even moeten proberen. ^_^

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Wiemes:

Kan je Popcorn time veilig (zonder VPN) gebruiken in Frankrijk? (veilig = zonder een boete te krijgen)

Helaas niet, ook in Frankrijk is het niet meer toegestaan en werken ze volgens mij met de three-strike wet. Een VPN is dus een must, maar goed te doen voor die paar euro per maand. 

http://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Draakie:

Helaas niet, ook in Frankrijk is het niet meer toegestaan en werken ze volgens mij met de three-strike wet. Een VPN is dus een must, maar goed te doen voor die paar euro per maand. 

http://www.duken.nl/forums/handleidingen/handige-tips/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/

 

Als ik op Popcorn time zit in Frankrijk is dit op een ander netwerk aangezien ik hier zelf geen Wi-Fi heb, kunnen ze je locatie kunnen traceren of komt dit bij de persoon die beheerder is van het netwerk?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit komt terecht bij de eigenaar van  de verbinding. Stel wij nemen een huis met studenten. De internet verbinding is aangesloten en staat op naam van student A en student B doet minder legale activiteiten op de internet verbinding kan student A een brief ontvangen. 

Wel kan student A aangeven dat de activiteiten niet van hemzelf waren maar die van een andere student. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Pipo

Mijn dochter kijkt graag disney films in het nederlands. Zoals Vaiana/Moana. Kan ik Popcorn Time instellen dat de film nederlandstalig afgespeeld word?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee helaas is dat niet mogelijk. De films bevatten de Engelse audio streams. Nederlandse ondertiteling is wel mogelijk aar Nederlandse audio in Popcorn time niet. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Max2theMax

Zijn er in Nederland al boetes uitgedeeld aan particulieren voor het gebruik van PopcornTime zonder VPN? Ik heb nog niemand in mijn omgeving gehoord die een boete heeft gehad in Nederland. Ik weet wel van een collega uit Duitsland dat hij een boete heeft moeten betalen van meer dan €2K. Klopt het dat in Nederland de gebruiker méér beschermd is door privacy-wetten, dan in andere landen zoals Duitsland? Hierdoor zou de filmindustrie of een andere piraterij-opspoorder in Nederland meer moeite hebben om IP-adressen te achterhalen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi max, nee in Nederland (gelukkig) nog steeds niet. In Duitsland gaat het er anders aan toe. Maar hier in Nederland zijn we (nog) beter beschermd kwa privacy.

Leuk artikel:

 

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
On 7/14/2017 at 11:55 AM, Guest Max2theMax said:

Zijn er in Nederland al boetes uitgedeeld aan particulieren voor het gebruik van PopcornTime zonder VPN? Ik heb nog niemand in mijn omgeving gehoord die een boete heeft gehad in Nederland. Ik weet wel van een collega uit Duitsland dat hij een boete heeft moeten betalen van meer dan €2K. Klopt het dat in Nederland de gebruiker méér beschermd is door privacy-wetten, dan in andere landen zoals Duitsland? Hierdoor zou de filmindustrie of een andere piraterij-opspoorder in Nederland meer moeite hebben om IP-adressen te achterhalen?

Njah, enige wat ik kan zeggen uit mijn ervaring uit de tijd dat mijn werk oa. bestond uit het beantwoorden van de emails in de abuse box van een grote ISP, is dat er de hele dag constant meldingen binnen komen over mensen die torrents aan het downloaden zijn. Deze worden automatisch gegenereerd, ze vissen die IP adressen uit de torrents zelf als mensen aan het downloaden en/of uploaden zijn, vervolgens kijken ze automatisch van welke provider dat ip is, en sturen een automatisch bericht uit met als melding dat er illegale content gedownload wordt met de vraag of ze daar wat aan willen doen. Momenteel doen ze er niets mee, maar ga er maar vanuit dat als je iets met Torrents doet, of het nou Popcorn time is of wat anders, jouw providers heeft al lang meerdere meldingen over je gehad. Momenteel worden die emails allemaal genegeerd door alle providers, maar ze krijgen die meldingen/waarschuwingen daadwerkelijk wel binnen constant. Je vraag is nu eigenlijk, hoe lang kan ik doorgaan met deze content te downloaden zonder dat mijn ISP/overheid er wat aan doet. Dat kan dus totdat ze ergens besluiten downloaders aan te pakken. Met andere woorden, je kan beter voor die tijd al zorgen dat je je eigen ip niet meer verspreid via torrents.

bewerkt door kliko
 • Leuk 2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei kliko:

Momenteel worden die emails allemaal genegeerd door alle providers, maar ze krijgen die meldingen/waarschuwingen daadwerkelijk wel binnen constant. 

 

Klopt. Alles is volledig geautomatiseerd tegenwoordig. In Duitsland krijgen mensen zelf vorderingen binnen zonder dat er iemand naar gekeken heeft.
Mogelijk gebeurd dat hier ook binnenkort. Maar nu nog niet. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Met als extra toevoeging, tot hoelang behouden ze en morgen ze oude data logs bewaren en gebruiken. 

Leuk om te lezen hoe het bij een isp loopt. Maar blijkbaar zijn er al alerts alleen zijn ze nog vrijblijvend. Gelukkig maar :)

 

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat we over 20 jaar alleen toegang tot het internet hebben met een paspoort. Enkele zware aanslagen die zogenaamd gekoppeld zijn aan het vrije internet, zullen alles in beweging zetten.
Momenteel zijn online grenzen fictief, vrijheid is relatief. Alles zal veranderen... Het ISO (TCP/IP) model zal worden aangepast. Lach mij nu uit, kom over 20 jaar terug en bekijk deze post dan nog eens.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
4 hours ago, Meh Meh said:

Ik denk dat we over 20 jaar alleen toegang tot het internet hebben met een paspoort. Enkele zware aanslagen die zogenaamd gekoppeld zijn aan het vrije internet, zullen alles in beweging zetten.
Momenteel zijn online grenzen fictief, vrijheid is relatief. Alles zal veranderen... Het ISO (TCP/IP) model zal worden aangepast. Lach mij nu uit, kom over 20 jaar terug en bekijk deze post dan nog eens.

Ach, dat dachten ze 10, 20 jaar geleden ook dat we nu meer gecontroleerd internet zouden hebben, maar het feit is dat gebruik van VPN's, proxies en andere manieren om "anoniem" te blijven meer mainstream geworden zijn. Het is makkelijker geworden om encryptie te gebruiken, er zijn ook meer mensen die tegenwoordig encryptie gebruiken dan 10-20 jaar terug. Er zullen altijd landen zijn waar ze geen invloed op hebben of weinig invloed, je ziet ook dat die VPN en veilige email diensten steeds meer naar azie en zuid amerika verplaatsen, buiten het bereik van USA/UK/EU. Ze hebben geen invloed op de wet overal, ze kunnen niet elk land dwingen om alles zomaar voor ze te doen.

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zowel wat mehmeh zegt als kliko vind ik kloppen. Doordat de toegang en de privacy van het internet momenteel aan het veranderen is komen diensten als een VPN en proxies. Met andere woorden, we zoeken naar een nieuwe oplossing omdat er vanuit de overheid een controle slag gemaakt wilt worden. 

Maar eigenlijk zouden VPN en proxies helemaal niet nodig moeten zijn als het internet net als "vroeger" open bleef. 

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
6 hours ago, Draakie said:

Zowel wat mehmeh zegt als kliko vind ik kloppen. Doordat de toegang en de privacy van het internet momenteel aan het veranderen is komen diensten als een VPN en proxies. Met andere woorden, we zoeken naar een nieuwe oplossing omdat er vanuit de overheid een controle slag gemaakt wilt worden. 

Maar eigenlijk zouden VPN en proxies helemaal niet nodig moeten zijn als het internet net als "vroeger" open bleef. 

Ja, het heeft inderdaad twee kanten, maar ik ben wel van mening dat het ze niet gaat lukken alles aan banden te leggen op het internet. Ik vind het een slechte zaak dat het moet, maar een goede bijzaak vind ik dat mensen eindelijk eens (gedwongen of niet) gaan nadenken over hun privacy online.

 • Leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Advertorial - Geplaatst 21 uur geleden

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door marthaeen
   Weet niet of ik hier goed zit,maar kan je ook streamen met de chromecast?
   Ben al een tijdje bezig maar kom niet verder dan youtube.
   Heb er nog geen verstand van dus als iemand mij wegwijs kan maken zou ik heel blij zijn.
   Groetjes Marthaeen
    
    
  • Door haagen47
   kan ik popcorn time op m,n iPad downloaden en is daar ook een duidelijk stappenplan voor
  • Door Meh Meh
   De afgelopen maanden zijn vele Nederlandse Usenet en torrent forums offline gegaan. Grote forums die nog online zijn hebben de registratie voor nieuwe leden gesloten. Hierdoor is het voor sommige mensen moeilijk om nieuwe films te vinden. In dit artikel laten wij je zien waar je de nieuwste films kan vinden met Nederlandse ondertiteling. Kom je er niet uit of heb je vragen over downloaden? Maak dan even een topic aan op het Duken forum.
   Films downloaden uit Usenet nieuwsgroepen
   Mensen die altijd via torrent websites hebben gedownload, kijken soms ten onrechte neerbuigend neer op Usenet. Ze vinden het aanbod vaak te klein. Wie Usenet op de juiste doorzoekt, kan een enorme hoeveelheid films vinden. Ook de nieuwste rips zijn gewoon te vinden in Usenet nieuwsgroepen. Er zijn verschillende manieren om Usenet te doorzoeken. Een oude maar onoverzichtelijke manier is het gebruik van NZB zoekmachines, waaronder Nzbindex en Binsearch.
   Usenet programma's en websites
   De meest praktische manier om Usenet te doorzoeken is met behulp van Spotnet, een download programma voor Windows. Na het installeren kun je zoeken naar een film. Je ziet veel informatie over de aangeboden film en deze direct downloaden met behulp van Spotnet. Ook de reacties zijn handig. Als de aangeboden film van slechte kwaliteit is, geven mensen dat aan in de reacties.
   Het is ook mogelijk om middels nzbserver.com te zoeken naar de nieuwste films met Nederlandse ondertiteling. Nzbserver.com is een website, je hoeft dus niets te installeren en registratie is niet nodig. Je kan zoeken naar een nieuwe film en dan een NZB bestand downloaden. Daarna kan je het NZB bestand openen met een Usenet download programma, zoals SABnzbd, Newsleecher of Grabit.
   Er zijn ook andere besloten en open Usenet forums/websites waar je kan zoeken naar films. Kijk op deze pagina welke Usenet websites momenteel het beste zijn.
   Film torrents downloaden
   Helaas zijn in de laatste jaren vele Nederlandse torrent websites gestopt. Toch zijn er nog enkele goede Nederlandse torrent websites te vinden. Je kan op deze pagina, die vaak vernieuwd wordt, zien welke torrent websites het meest gebruikt worden.
   Met een torrent website kan je zoeken naar films. Om die films te downloaden, heb je een apart download programma nodig. Een van de beste programma's om mee te downloaden is qBittorrent. Het torrent programma heeft een interne zoekmachine, waarmee je ook direct vanuit het programma zelf kan zoeken naar films. Helaas zijn er geen Nederlandse torrent websites die je op deze manier kan doorzoeken. Maar voor de grote Engelstalige torrent websites, waarvoor registratie niet vereist is, is de zoekfunctie binnen qBittorrent wel zeer geschikt.
   Een torrent downloaden? Gebruik altijd een VPN!
   Het is in Nederland verboden om films te downloaden waar copyright op rust. Aangezien de regelgeving steeds strenger word, is het handig om ervoor te zorgen dat anderen kunnen zien dat je torrents download. Je kan anoniem downloaden met een VPN. Met een klein, simpel programma kan je dan anoniem het internet op en dus ook anoniem downloaden. Wij raden PIA, Private Internet Access aan.
   Popcorn Time en film streaming websites
   Er zijn vele websites waarop films worden aangeboden die je direct online kan kijken. Dit soort websites hebben twee grote nadelen.
   Dergelijke video websites hebben erg veel reclame. De meeste verspreiden malware. Vele vormen van malware worden dan ongemerkt geïnstalleerd.
   Dit soort film websites zijn dus niet echt geschikt om even naar een film te kijken. Video streaming websites hebben soms een groot aanbod aan films. Nederlandse films bieden ze maar zelden aan en Nederlandse ondertiteling hebben ze niet. Popcorn Time is wel een uitstekende manier om films en series te bekijken. Popcorn Time is een programma, dat op bijna alle besturingssystemen werkt. Het werkt middels het torrent protocol. Dat betekent dat je de film in kleine stukjes download van vele mensen, die de film al hebben gedownload of nog aan het downloaden zijn. De meeste films die middels Popcorn Time worden verspreid, bevatten copyright. Het is dus ook hierbij noodzakelijk om een VPN te gebruiken. Wij vinden PIA een van de beste VPN aanbieders, maar er zijn ook andere aanbieders.
   Vragen? Zoek je nieuwe films?
   Als je vragen hebt, ben je van harte welkom op het Duken forum. Het forum begon ooit als een forum voor downloaders maar tegenwoordig kan je er terecht voor allerlei onderwerpen. In de sectie nieuws kan je kijken welke nieuwe films het meest gedownload worden.
  • Door Meh Meh
   De afgelopen maanden zijn vele Nederlandse Usenet en torrent forums offline gegaan. Grote forums die nog online zijn hebben de registratie voor nieuwe leden gesloten. Hierdoor is het voor sommige mensen moeilijk om nieuwe films te vinden. In dit artikel laten wij je zien waar je de nieuwste films kan vinden met Nederlandse ondertiteling. Kom je er niet uit of heb je vragen over downloaden? Maak dan even een topic aan op het Duken forum.
   Films downloaden uit Usenet nieuwsgroepen
   Mensen die altijd via torrent websites hebben gedownload, kijken soms ten onrechte neerbuigend neer op Usenet. Ze vinden het aanbod vaak te klein. Wie Usenet op de juiste doorzoekt, kan een enorme hoeveelheid films vinden. Ook de nieuwste rips zijn gewoon te vinden in Usenet nieuwsgroepen. Er zijn verschillende manieren om Usenet te doorzoeken. Een oude maar onoverzichtelijke manier is het gebruik van NZB zoekmachines, waaronder Nzbindex en Binsearch.
   Usenet programma's en websites
   De meest praktische manier om Usenet te doorzoeken is met behulp van Spotnet, een download programma voor Windows. Na het installeren kun je zoeken naar een film. Je ziet veel informatie over de aangeboden film en deze direct downloaden met behulp van Spotnet. Ook de reacties zijn handig. Als de aangeboden film van slechte kwaliteit is, geven mensen dat aan in de reacties.
   Het is ook mogelijk om middels nzbserver.com te zoeken naar de nieuwste films met Nederlandse ondertiteling. Nzbserver.com is een website, je hoeft dus niets te installeren en registratie is niet nodig. Je kan zoeken naar een nieuwe film en dan een NZB bestand downloaden. Daarna kan je het NZB bestand openen met een Usenet download programma, zoals SABnzbd, Newsleecher of Grabit.
   Er zijn ook andere besloten en open Usenet forums/websites waar je kan zoeken naar films. Kijk op deze pagina welke Usenet websites momenteel het beste zijn.
   Film torrents downloaden
   Helaas zijn in de laatste jaren vele Nederlandse torrent websites gestopt. Toch zijn er nog enkele goede Nederlandse torrent websites te vinden. Je kan op deze pagina, die vaak vernieuwd wordt, zien welke torrent websites het meest gebruikt worden.
   Met een torrent website kan je zoeken naar films. Om die films te downloaden, heb je een apart download programma nodig. Een van de beste programma's om mee te downloaden is qBittorrent. Het torrent programma heeft een interne zoekmachine, waarmee je ook direct vanuit het programma zelf kan zoeken naar films. Helaas zijn er geen Nederlandse torrent websites die je op deze manier kan doorzoeken. Maar voor de grote Engelstalige torrent websites, waarvoor registratie niet vereist is, is de zoekfunctie binnen qBittorrent wel zeer geschikt.
   Een torrent downloaden? Gebruik altijd een VPN!
   Het is in Nederland verboden om films te downloaden waar copyright op rust. Aangezien de regelgeving steeds strenger word, is het handig om ervoor te zorgen dat anderen kunnen zien dat je torrents download. Je kan anoniem downloaden met een VPN. Met een klein, simpel programma kan je dan anoniem het internet op en dus ook anoniem downloaden. Wij raden PIA, Private Internet Access aan.
   Popcorn Time en film streaming websites
   Er zijn vele websites waarop films worden aangeboden die je direct online kan kijken. Dit soort websites hebben twee grote nadelen.
   Dergelijke video websites hebben erg veel reclame. De meeste verspreiden malware. Vele vormen van malware worden dan ongemerkt geïnstalleerd.
   Dit soort film websites zijn dus niet echt geschikt om even naar een film te kijken. Video streaming websites hebben soms een groot aanbod aan films. Nederlandse films bieden ze maar zelden aan en Nederlandse ondertiteling hebben ze niet. Popcorn Time is wel een uitstekende manier om films en series te bekijken. Popcorn Time is een programma, dat op bijna alle besturingssystemen werkt. Het werkt middels het torrent protocol. Dat betekent dat je de film in kleine stukjes download van vele mensen, die de film al hebben gedownload of nog aan het downloaden zijn. De meeste films die middels Popcorn Time worden verspreid, bevatten copyright. Het is dus ook hierbij noodzakelijk om een VPN te gebruiken. Wij vinden PIA een van de beste VPN aanbieders, maar er zijn ook andere aanbieders.
   Vragen? Zoek je nieuwe films?
   Als je vragen hebt, ben je van harte welkom op het Duken forum. Het forum begon ooit als een forum voor downloaders maar tegenwoordig kan je er terecht voor allerlei onderwerpen. In de sectie nieuws kan je kijken welke nieuwe films het meest gedownload worden.

   Toon volledig nieuwsbericht

 • Aanbevolen nieuws

 • Nu op het forum

  • Ja, jammer. Ik zou er dolgraag naar kijken met mijn beamer, dit soort films zijn het beste op een groot scherm.
   Probleem is vaak vrij simpel. De regisseur levert een (redelijk) goede film af bij de productiemaatschappij. (Paramount, Warner Bros, etc)

   Daar zitten CEO's die er vanuit een commercieel punt naar gaan kijken. Wie beledigen we wel en niet in de film, hoe kunnen we de leeftijd rating lager krijgen...
   Ze knippen en plakken om zoveel mogelijk mensen de bioscoop in te krijgen, scene's met veel geweld, gescheld, discriminatie, sex en drugs worden verwijderd.
   Delen die onmisbaar zijn om de verhaallijn te kunnen volgen worden verwijderd, stukken worden geknipt omdat ze te grof zijn voor 12 jarigen.
   Uiteindelijk houdt men dan een zielig stukje film over, waarna het grootste deel van het budget wordt besteed aan marketing.
   En dan mag iedereen naar opgedirkte reclames op TV en billboards kijken, om toch maar naar de bioscoop te gaan.
   Paul Verhoeven is daar erg eerlijk over. Jammer dat het zo werkt. 
  • Oke, dan ben ik weer. 1e hint: "In deze film word er onder andere een aanslag op eigen bodem gepleegd."
  • Het resultaat kan zijn dat je het kleine vakje op je scherm ziet waar de hoeveelheid van de kwaliteiten in staan vermeld (720 : 0 enz. maar dit geval dus SD : 4 en de rest 0). Dit vakje gaat dan weg en ik krijg dan de melding “no sreams available”. In andere geval zie ik na die aantal vermelding ze met de bronnen op het scherm en kun je kiezen welke je wilt openen. Als je een keuze maakt probeert Exodus ze te laden met als gevolg dook de melding “no sreams available”. Het zal wel zo zijn dat ze in principe beschikbaar zijn , maar dat Exodus ze niet kan openen. Maar dat meld ie niet
×