Spring naar bijdragen

  • Leaker onthult specificaties van de nieuwe handheld ASUS ROG Ally X

     Delen


    De lancering van de ASUS ROG Ally X markeert een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van handbediende spelcomputers, voortbouwend op de solide fundering die door zijn voorganger is neergezet. Met een opvallend verbeterde batterijcapaciteit en verhoogde werkgeheugen, lijkt de ROG Ally X zichzelf te positioneren als een formidabele concurrent in het marktsegment waarin voorheen de Steam Deck de onbetwiste leider was. ASUS lijkt vastbesloten de grenzen te verleggen om gamers niet alleen meer speeltijd maar ook verbeterde prestaties te bieden, zonder daarbij een significant hoger prijskaartje te hanteren. Dit duidt op een strategie die erop gericht is technologische innovatie toegankelijker te maken voor een breder publiek.

    De toename van de batterijcapaciteit naar 80Wh is een opmerkelijke verandering die de gebruikstijd van de ROG Ally X aanzienlijk zal verlengen, waardoor een van de grootste beperkingen van draagbare technologie – de batterijduur – wordt aangepakt. Deze verbetering komt echter met een kleine toename in gewicht en afmetingen, wat wijst op ASUS' inspanningen om een evenwicht te vinden tussen draagbaarheid en prestatievermogen. De introductie van een geoptimaliseerde ventilatie-eenheid, hoewel kleiner, is bedacht om de efficiëntie van de koeling te verhogen, wat de hardware ten goede zou komen voor langere speelsessies.

    ASUS heeft gekozen voor continuïteit met de displaytechnologie, door vast te houden aan het 7-inch LCD-scherm met Full HD-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz, wat wijst op een streven naar visuele kwaliteit zonder compromissen. De verbetering in werkgeheugen tot 24GB, gecombineerd met een hogere bandbreedte, onderstreept ASUS' toewijding aan het leveren van verhoogde prestaties en een vlottere gebruikerservaring. Door de integratie van de AMD’s Ryzen Z1 Extreme-chipset en RDNA3-cu's blijft de technische superioriteit van de ROG Ally X evident.

    Het verwijderen van de ROG XG Mobile-poort is een interessante keuze, die wijst op een strategische heroverweging van de connectiviteitsmogelijkheden en mogelijk de nadruk legt op de zelfstandige capaciteiten van de handheld. De toevoeging van een extra USB-C-aansluiting met ondersteuning voor DP 1.4 en USB-PD 3.0 biedt gebruikers meer veelzijdigheid en gemak.

    Tenslotte blijft de voorgestelde prijsstelling van 799 dollar/euro, ondanks de aanzienlijke upgrades, verrassend concurrerend. Dit zou ASUS' vertrouwen kunnen weerspiegelen in de waardepropositie van de ROG Ally X, waarbij de balans tussen prijs, prestaties en draagbaarheid centraal staat. De officiële bevestiging van de prijs en verdere specificaties tijdens de aankomende onthulling zal ongetwijfeld veel aandacht trekken en mogelijk de toon zetten voor de toekomst van draagbare gaming.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    ASUS-ROG-ALLY-X-HERO-1-1200x624.jpg

    Nadat vorige maand geruchten de ronde deden over een nieuw ROG Ally-apparaat, heeft Asus eindelijk zijn nieuwste handheld gaming-pc onthuld tijdens de Computex 2024-aankondigingen. Deze nieuwe versie biedt verbeteringen op het gebied van batterijduur, RAM, opslag en meer.

    Op het eerste gezicht valt vooral de nieuwe kleur op: de Asus ROG Ally X is namelijk zwart in plaats van wit, zoals zijn voorganger. Toch zitten de meest significante veranderingen onder de motorkap. De ROG Ally X beschikt over 1TB M.2 2280 SSD-opslag en heeft nog steeds een Micro SD-kaartsleuf voor extra opslagmogelijkheden. Daarnaast is het toestel uitgerust met 24GB LPDDR5-7500 RAM.

    Asus heeft ook gewerkt aan het verbeteren van de batterijduur. De ROG Ally X is voorzien van een 80Wh-batterij die langer meegaat dan die van het originele model. Om de thermische prestaties te verbeteren, heeft Asus een extra ventilatieopening toegevoegd. Dit zou het apparaat tot 6 graden Celsius koeler moeten houden. 

    Qua software draait de ROG Ally X op Windows 11 en maakt het gebruik van dezelfde AMD Z1 Extreme CPU's als zijn voorganger, gecombineerd met RNDA 3 AMD Radeon-graphics. Het 7-inch LCD-scherm is hetzelfde gebleven, met een resolutie tot 1080p en een vernieuwingsfrequentie van 120Hz, ondersteund door AMD FreeSync Premium.

    Hoewel de ROG Ally X geen volledig nieuw ontwerp is en daarom niet de naam ROG Ally 2 draagt, vertegenwoordigt het een aanzienlijke upgrade van het oorspronkelijke model. Asus volgt hiermee de trend van andere bedrijven zoals Valve, MSI en Lenovo, die allemaal hun eigen gaming-handhelds hebben uitgebracht de afgelopen jaren.

    De Asus ROG Ally X is nu beschikbaar voor pre-order tegen een verkoopprijs van 899,00 euro. Meer informatie en bestelmogelijkheden zijn te vinden op de officiële Asus-website. Voor degenen die nog meer willen weten over deze nieuwe handheld, biedt IGN US een uitgebreide hands-on preview.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...