Jump to content


Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Zo maak je unattended Windows versies
Welkom bij de handleiding unattended maken van windows. Dit doen we aan de hand van diverse programma's

In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het unattendend maken van een Windows 10 versie

Wat komt er aan bod deze handleiding?

Werken met een 7WORK map
Werken met Deployment tool
Werken met NTlite
Werken met Ultra ISO
Werken met install builder

De handleiding bestaat uit meerdere video's 

Video 1: hoe maak je Windows 10 met 7WORKS en NTlite
Video 2: hoe maak je Windows 10 met de MRP Configurator
Video 3: hoe maak je Windows 10 met div. toepassingen

Werk materiaal 

Les 1  DOWNLOAD het ww = tuinbever  Dit zijn de tools die ik in video 1 gebruik 

VIDEO LES 1

 
  • Thanks
 • 2 replies

Zo maak je unattended software (beginners)
Welkom bij de handleiding unattendeds maken. Dit doen we aan de hand van diverse programma's

In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van software waar mee je silent installers maak

Wat komt er aan bod deze handleiding?

Werken met een CMD
Werken met winrar (SFX)
Werken met AutoIt
Werken met advanced installer


De handleiding bestaat uit meerdere video's 

Video 1: hoe maak je een installer doormiddel van een CMD en winrar
Video 2: hoe maak je een installer met Autolt
Video 3: hoe maak je een advanced installer
Video 4 Evt op aanvraag ( gevorderden)
Werk materiaal 

Les 1  DOWNLOAD het ww = tuinbever  Dit is het rar mapje dat ik in de video gebruik 

Les 2

Les 3

Evt. les 4

Ik zal wekelijks  1 video  er bij plaatsen

Video LES 1

Video LES 2

Volgt....
  • Thanks
  • Did win!
  • Like
 • 20 replies

De beste seedbox-providers

Dit zijn mijn aanbevolen seedbox-providers:

RapidSeedbox biedt root-toegang en veel apps zijn beschikbaar als "one click installs" inclusief Plex en OpenVPN. Accepteert bitcoin, 14 dagen restitutiebeleid. € 15 euro ($ 18 USD) van maand tot maand. Meer details .

DediSeedbox biedt ook OpenVPN en Plex aan als een installatie met één klik. Root-toegang tot je eigen VPS. Goede schijfruimte (1 TB met het abonnement van $ 15 per maand). Meer details.

Wat is een seedbox?

Een seedbox is een speciale, supersnelle server voor het downloaden en uploaden van bestanden. De meeste mensen huren seedboxen om zeer snelle torrent- of Usenet-overdrachten te realiseren. Meestal zie je snelheden van 100 Mbps (8 MB / s) tot 10 Gbps (1250 MB / s) op een seedbox.

Een seedbox stelt je ook in staat om ISP-throttling te vermijden en afluisteraars zoals de RIAA of MPAA te omzeilen.

Tegenwoordig zijn er veel seedbox-providers - de meeste worden beheerd door individuen of kleine bedrijven. Deze seedboxen hebben enkele van de beste feedback van klanten:

Hoe een seedbox te gebruiken

Over het algemeen zijn seedboxen zo ingesteld dat u Usenet- en torrent-applicaties vrij eenvoudig kunt installeren.

Nadat de bestanden zijn gedownload naar de seedbox, kunnen ze vervolgens op uw computer worden gedownload via de HTTP-, FTP-, SFTP- of rsync-protocollen. Je kunt de media ook rechtstreeks vanuit de seedbox streamen met een applicatie als Plex.

Sommige seedboxen bieden mogelijk een VNC- verbinding of een extern bureaubladprotocol op sommige Windows-machines. Hierdoor kunnen veel populaire clients op afstand worden uitgevoerd.

Een volledige lijst met Seedbox-providers

Hier is een lijst van alle seedbox-providers die al meer dan een jaar actief zijn...
  • Thanks

Voor 1 week zijn alle tools incl. unattended te downloaden voor iedereen, zo dat je ook eens kan zien wat de VIP voordelen zijn....

Je moet je uiteraard wel registreren, maar dat mag bij ons uiteraard met je VPN aan 😉

Daar naast blijft de gewone software en adobe tools gewoon free ook na deze week.

Groet en veel download plezier het Softtrack Team.
  • Thanks
 • 4 replies

Hoe groot is de kans dat je gepakt wordt bij illegaal downloaden, en wat zijn de gevolgen?
Stel je hebt geen zin om een Disney+ abonnement te nemen, maar je wil tóch Wandavision bingen. Dus surf je stiekem naar een downloadsite en pluk je de afleveringen van het internet. Dat is illegaal, maar hoe groot is de kans dat de politie je dadelijk in je kraag vat?

Er bestaat in Nederland sinds 2014 een downloadverbod. Daarvoor kon je wel in de problemen komen als je films, series of games zelf op het internet aanbood, maar was het soms onduidelijk of Nederlanders ook officieel illegaal bezig waren als ze die alleen maar downloadden.

Dat had te maken met de thuiskopieheffing, een bedrag dat bovenop de aankoopprijs van gegevensdragers (dus een USB-stick of je mobiele telefoon) komt. Die thuiskopieheffing gaat naar makers van films, series en muziek. In ruil daarvoor mogen Nederlanders voor eigen gebruik kopietjes maken van een muzieknummer of een film die ze gekocht hebben. Het was lange tijd niet duidelijk of een download uit illegale bron ook een ‘thuiskopie’ was.

De verwarring werd nog groter toen toenmalig minister van Justitie Fred Teeven in 2011 in een persbericht schreef dat ‘downloaden al geruime tijd onrechtmatig is voor games en andere software, maar dat dat nu ook gaat gelden voor bijvoorbeeld films en muziek’. Filmproducenten stapten daarop naar de rechter: in het statement van Teeven zou je kunnen lezen dat het downloaden van films en muziek op dat moment gewoon mocht. Ze kregen gelijk.

Enkele jaren later gingen elektronicabedrijven als Sony en Philips naar het Europees Hof over de thuiskopieheffing. Ze vonden die te hoog omdat Nederland ook illegale downloads meerekende voor de heffing. De EU-rechter besloot in 2014 dat illegale downloads per direct verboden moesten worden.

Wat zijn nu de regels?
  • Agree
  • Thanks
 • 2 replies

Hoe kom ik op het darkweb?
Ik wil graag het dark web bezoeken, ik begreep dat je daar ook kon downloaden en ik ben best wel nieuwsgierig. Heeft iemand hier tips voor of sites welke je makkelijk kan bezoeken. De tor browser voor het bezoeken heb ik geïnstalleerd maar weet nu niet hoe ik verder kan komen. 

VPN staat hier trouwnes altijd aan dus dat is mooi extra.
 • 5 replies

123movies - gratis films streamen
Welkom bij de handleiding van 123movies. Met deze website is het mogelijk om films en series direct te kijken

In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van 123 movies.

Wat komt er aan bod deze handleiding?

Wat is 123movies?


Plus- en minpunten van 123movies


Films kijken via 123Movies


Wat is 123movies

123Movies, ook wel bekend als GoMovies is een website die gebruikt kan worden om films mee te streamen. In 2018 werd deze site de meest illegale site in de hele wereld genoemd door de MPAA en was de site offline gehaald. Er nog steeds vele clones van de originele website in omloop waarop films en series bekijken kunnen worden zonder deze eerst te downloaden.

Het grote voordeel aan dit netwerk van websites is dat er duizenden films te vinden zijn binnen 25 verschillende categorieën waaronder zelfs films die net een nieuw zijn.

Plus- en minpunten van 123movies

Pluspunten

123movies is een website. Geen installatie nodig


Vrijwel alle films en series beschikbaar


Films kan je ook downloaden 


Content kan je ook naar je Chromecast sturen


minpunten

De website gaat soms offline en dan moet je naar een andere URL.


Ondertitels werken niet altijd


Films kijken via 123Movies

Het kijken van films gaat via deze website erg gemakkelijk. 

1. Bezoek de website van 123Movie


2. Film / serie openen

Wanneer je op de site bent bent kan je een film of serie zoeken. Dit kan via de zoekbalk of het menu in de bovenste balk. Wij kiezen de menu balk en kiezen voor TOP IMdb.


3. Film kijken

Selecteer de film en druk op de play knop. De magie begint en de film speelt af. Klaar is kees. 


 
  • Thanks
 • 4 replies

Update: Private Internet Access 2.7.1 VPN
Private internet Access VPN is geupdate naar versie 2.7.1. De aanpassingen op deze versie zijn onderstaand samengevoegd. Private internet access is een VPN dienst waar we ook een handleiding voor hebben beschreven. De dienst is beschikbaar voor Windows, Linux, macOS, Android, iOS, Chromebooks en als browser extensies voor Chrome, Firefox en Opera. PIA heeft een geen logging beleid en staat voor de privacy van zijn gebruikers.

Je kan gebruik maken van 10 gelijktijdige verbindingen op verschillende apparaten met één account en bevat over 31.000 servers verspreid over meer dan 75 landen, waaronder servers in Nederland. De VPN provider heeft volledige P2P support voor Torrent verkeer maar kan ook gebruik maken voor het downloaden vanuit nieuwsgroepen. 

Als technische oplossingen hebben ze onder andere, IP masking, data encryption, IPv6 leak protection, DNS leak protection, firewall, kill switch, Split Tunneling, MACE en port forwarding. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de 2,50 en 9,29 euro per maand en kan het dertig dagen gratis worden getest. Sinds versie 2.0 kan er ook voor WireGuard worden gekozen om de verbinding op te zetten.
 • 0 replies

4 essentiële Netflix tips die je nog niet kende
Wilt u uw Netflix-ervaring verbeteren? Probeer deze 4 essentiële Netflix tips die uw Netflix gebruik zeker zullen verbeteren. Wat was het leven vóór Netflix? Ik vraag me dit vaak af. Natuurlijk was het gaaf om naar de videotheek te gaan, maar ik zou liever bing-watchen door Vikings op Netflix dan terug te gaan naar de winkel om van video te wisselen.

De wereld is veranderd en als je net als ik bent, ben je deze tijden behoorlijk verslaafd aan Netflix. Wat betekent dat je echt alles over Netflix moet weten om er het beste uit te halen. Er zijn eigenlijk een aantal handige trucs waarmee je niet alleen meer films en tv-programma's voor je geld kunt krijgen, maar ook je streamingervaring kunt verbeteren, zodat je in het algemeen beter kunt kijken. 

4 essentiële Netflix tips :

1) Schaf een VPN aan voor meer inhoud

Als er een van de 4 essentiële Netflix-trucs is die u zeker wilt weten, dan is het ongetwijfeld de ' VPN-truc '. Kortom, een VPN is een app waarmee je meer films en tv-programma's kunt krijgen met je Netflix-pakket. U kunt niet alleen meer inhoud krijgen, maar u kunt ook andere, nieuwere en exclusieve inhoud krijgen. Weet je, elke regio van Netflix biedt een andere catalogus met films en tv-programma's. Dus afhankelijk van waar je woont, hangt af van wat je kunt bekijken.

Door een VPN van Private internet access, kunt u toegang krijgen tot buitenlandse Netflix-catalogi en hun selectie films en tv-programma's bekijken. Het beste van alles is dat u uw gewone Netflix-accountgegevens kunt gebruiken. Je hebt geen nieuw account nodig bij Netflix. Open gewoon PIA VPN, maak verbinding met een van hun servers, bijvoorbeeld de VS, Canada of het VK en log in. U kunt nu door een hele nieuwe selectie films en tv-programma's bladeren. Gemakkelijk!
 • 0 replies

VPN verbinding en anoniem downloaden
VPN verbinding en anoniem downloaden

Welkom bij de handleiding om een VPN verbinding te gebruiken zodat je anoniem kan internetten. Met dit programma is het mogelijk om anoniem te downloaden nadat je bent verbonden met je VPN provider.

In dit artikel geven we een introductie, gebruikers handleiding en configuratie voor het optimaal gebruik maken van je VPN verbinding.

Wat komt er aan bod deze handleiding?

Wat is een VPN verbinding
Plus- en minpunten van Private internet access (PIA) VPN verbinding
Installatie in woord en beeld
Configuratie en tips van de PIA VPN na de installatie voor optimaal gebruik


PIA is de zeer goede en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl.
  • Thanks
  • Like
 • 178 replies

Top 10: de meest gedownloade films op 04/01/2021 - Wonder Woman 1984 weer nr. 1
De top 10 meest gedownloade films van de periode 4 januari tot 10 januari. Deze week staat weer de film ‘Wonder Woman 1984’ weer bovenaan, gevolgd door ‘Soul' en ‘Tenet' maakt de top drie weer compleet.

Week 01 zijn er drie nieuwkomer(s) in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Wonder Woman 1984 is voor de derde keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.

Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie Downloaden onder handleidingen en vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden van films en series. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handig om de films te streamen via Pathe Thuis.

Deze informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. De lijst is samengesteld op basis van gegevens uit verschillende openbare bronnen. Je zult hier geen directe torrents of links naar illegale films vinden.

Plaats


Vorige wk.


Film


IMDb / Trailer


 


1


(1)


Wonder Woman 1984


5.8 / trailer


2


(3)


Soul


8.2 / trailer


3


(2)


Tenet


7.7 / trailer


4


(…)


Shadow in the Cloud


4.6 / trailer


5


(4)


The Croods: A New Age


7.1 / trailer


6


(5)


Honest Thief


6.0 / trailer


7


(7)


Greenland


6.4 / trailer


8


(…)


Promising Young Woman


7.4 / trailer


9


(…)


Nomadland


7.8 / trailer


10


(6)


Skylines


4.5 / trailer


Het informatie topic van de meest gedownloade film vinden we hier

 

 
  • Thanks
 • 0 replies

'The Mandalorian' is de meest gedownloade serie van 2020
'The Mandalorian' is de meest gedownloade serie die in 2020 werd uitgebracht. De populaire Disney + -serie ontkracht Game of Thrones, dat jarenlang de hitparade domineerde. Prime Video 'The Boys' staat op de tweede plaats en HBO's Westworld maakt de top drie compleet.

Aan het eind van elk jaar bekijken we de meest gedownloade tv-afleveringen onder torrent-piraten.

De lijst stond enkele jaren op rij onder leiding van Game of Thrones, maar net als de serie zelf is hier nu een einde aan gekomen.

Met de titel voor het grijpen waren er verschillende kanshebbers voor de kroon. "The Mandalorian" kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. De populaire Disney + exclusive was eerder de derde meest gedownloade tv-serie in 2019.

De concurrentie om de eerste plaats was hevig en drie titels vielen op tussen de rest. Prime Video 'The Boys' nam uiteindelijk genoegen met de tweede plaats, een plek hoger dan HBO's 'Westworld'.

De top drie laat mooi zien hoe gefragmenteerd de online entertainmentindustrie is geworden. Om alle drie de series te kunnen bekijken, heb je drie aparte abonnementen nodig. Dat is een prijs die niet iedereen zich kan veroorloven, wat een deel van het piraterijprobleem kan verklaren.

Dat gezegd hebbende, de drie tv-shows staan in de eerste plaats in deze lijst omdat ze populair zijn in het algemeen en vooral bij het online publiek. Dat geldt zowel voor legale als illegale platforms.

Afgezien van de veranderingen bovenaan, is het opmerkelijk dat er verschillende nieuwkomers op de lijst staan, waaronder "Star Trek: Picard" en "Outsider", die beide in première gingen in 2020.
  • Thanks
 • 3 replies

VPN verbinding via CyberghostVPN
Welkom bij de handleiding van CyberghostVPN. Met dit programma is het mogelijk om anoniem te internetten en te downloaden via een VPN verbinding. Wanneer u een VPN gebruikt, gaat uw verkeer door een versleutelde tunnel. Uw internet verkeer kan dan niet meer worden onderschept. 

In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van CyberghostVPN. 

Wat kan je nog meer met een VPN verbinding?

Verder is het door de VPN mogelijk om blokkades te omzeilen. Het aanbod van bijvoorbeeld Netflix is in Nederland kleiner dan het aanbod in Amerika. Door de VPN connectie wordt het voor jou mogelijk gemaakt om meer dan 15.000 films en series op Netflix te kijken, in plaats van 3.000 titels die in ons land te zien zijn. 

Een ander voordeel is dat een VPN-verbinding kan besparen op verschillende producten en diensten (zoals vliegtickets, tickets voor parken etc). Deze worden tegen een relatief hoge prijs verkocht in Nederland omdat we welvarend zijn. Je raadt het al: de prijzen op jouw beeldscherm zullen dalen als jij gebruik maakt van een dergelijke verbinding. Boek bijvoorbeeld eens tickets via je VPN connectie voor Disneyland. Je krijgt dan betere aanbiedingen.

CyverghostVPN is de zeer makkelijke en betrouwbare VPN provider als je wilt downloaden. Vragen of opmerkingen kunnen in de reacties of als losse vragen in het forum van Duken.nl. 
  • Thanks
 • 0 replies

Maak van je oude laptop of pc een WiFi VPN Hotspot via Connectify
Hierbij heb ik een tutorial over het maken van een WiFi hotspot dat al je internet verkeer via je VPN behandeld. 

 

Ik gebruik deze setup al jaren en het werkt vrij effectief. 

(Connectify is een software om makkelijk een WiFi hotspot op te starten op een pc of laptop met WiFi antenne en kabel connectiepoort.)

 

Stap 1 - Download en installeer je VPN. 

-Zet je Killswitch eventueel aan voor extra beveiliging. 

Stap 2 - Download en installeer connectify: https://www.connectify.me/download/


Herstart je PC na het installatie proces te hebben voltooid:


 

Na het herstarten van je computer krijgt u dit schermpje te zien:


Klik op uitproberen als u de software gratis wil gebruiken. (Paarse knop)

 

U krijgt daarna het volgende scherm in beeld:


 

U kunt de tutorial in het programma volgen als u dat wilt. 

Het volgende dat u moet instellen is een goed wachtwoord voor uw hotspot. 


 

Klik daarna op “Start Hotspot” onderin het scherm. U krijgt nu het volgende te zien:


 

Check of het IP adres van je VPN het zelfde is als hetIP van je hotspot. 


 

Als alles goed is ingesteld zal je nieuwe hotspot draaien en zichtbaar zijn voor uw draadloze apparaten! 


 

Dit is mijn eerste tutorial die ik zojuist net heb gemaakt. Hoop dat het wat goeds kan bieden aan degene met interesse in een VPN WiFi router en er een simpele oplossing voor willen zonder externe hardware aan te schaffen! Zo hergebruikt u uw oude pc of laptop nog voor iets nuttigs.
  • Thanks
  • Like
 • 5 replies

Brein wilt beginnen met waarschuwen torrent gebruikers
BREIN gaat een nieuwe methode gebruiken bij de bestrijding van het illegaal downloaden en kijken. De stichting richt zij daarbij op frequente uploaders. 

Stichting BREIN is als auteursrechtenwaakhond in Nederland actief bezig met de bestrijding van illegaal downloaden en illegaal kijken, bijvoorbeeld via IPTV. Het nieuwste project van BREIN is een voorlichtingsproject gericht op frequent of langdurig inbreukmakende uploaders van auteursrechtelijk beschermde werken zoals films, series en muziek. BREIN wil met dit voorlichtingstraject op 15 december beginnen. De auteursrechtenwaakhond gaat met speciaal gemaakte software op zoek naar Nederlandse IP-adressen waarvan meerdere malen uploads plaatsvinden van auteursrechtelijk beschermd materiaal die vooral op de Nederlandse markt gericht is.

Internetaanbieders

BREIN wil dat Nederlandse internetaanbieders – zoals Ziggo, KPN en T-Mobile – meewerken aan het versturen van een door BREIN opgestelde e-mail aan klanten van de betreffende internetaanbieder die door de auteursrechtenwaakhond zijn aangemerkt als frequentie uploader. BREIN dreigt dat als internetaanbieders niet meewerken aan het verzoek de e-mailadressen desnoods te vorderen zodat de stichting de waarschuwingsmail zelf kan versturen. Dit komt overeen met een verkapte manier om klantgegevens van internetaanbieders in handen te krijgen.

Rechter

Het lijkt een utopie dat internetaanbieders zonder slag of stoot aan het plan van BREIN gaan meewerken. NLconnect adviseert alle 25 aangesloten internetaanbieders niet mee te werken. In ieder geval NLconnect-lid Freedom Internet gaat de e-mail van  BREIN niet zelf naar klanten versturen. Zeker uploaders die bewust auteursrechtelijk beschermd gebruiken, maken vaak gebruiken van hulpmiddelen zoals VPN om hun identiteit te beschermen.
  • Like
 • 7 replies

Eindelijk weer een VPN-aanbieding van Private Internet Access - 2.41 per maand
Private internet access is een geweldige VPN provider en tijdelijk verkrijgbaar voor €2.41 per maand. Deze VPN provider gebruiken Duken.nl leden en natuurlijk ikzelf al dagelijks om ons internet verkeer te anonimiseren. Los dat de dienst en cliënt erg snel, prettig en op elk apparaat werkt, houd deze VPN provider geen logging bij en is deze ook één van de goedkoopste VPN providers. 

Er is nu een tijdelijke BLACK FRIDAY aanbieding waarbij je 79% bespaard en drie maanden extra cadeau krijgt bij het afsluiten van een abonnement  


De tijdelijke prijzen:

€11.69 per maand


€3.10 per maand (€37,19 per jaar - 62% korting)


€2.41 per maand (€65 per twee jaar- 79% korting) + 3 maanden gratis)


Tip: Je betaald bij het afsluiten voor de gehele gekozen periode en niet per maand. Dit in gedacht houdend kan je ook kiezen voor het Jaarlijks abonnement voor €3.10 per maand en daarbij €37.19 per jaar.


We hebben een uitgebreide stap voor stap handleiding voor het gebruik van Private internet access en betalen kan ook gewoon via ideal. Met PIA VPN is het ook mogelijk om te downloaden via nieuwsgroepen en torrents en andere download diensten. Daarbij kunnen jouw privé gegevens niet meer achterhaald worden, altijd handig. Het is bewezen in rechtszaken dat deze VPN provider geen logging bijhoud van zijn gebruikers. 

Open de website van Private internet access en kies je gewenste abonnement. Je kunt bij Private Internet Access binnen 30 dagen na de aanschaf je geld terug vragen (Je kunt dit zien als een probeer periode, op deze manier kun je “gratis” de VPN service testen). 
 • 13 replies

Reeder 5: De mogelijkheden
Een app zoals Reeder 5 vind ik persoonlijk erg handig. Bijvoorbeeld om s’ochtends tijdens het ontbijt even snel wat nieuwsberichten te lezen. Verder bevat de app meerdere handige functies.

We beginnen uiteraard bij het begin. Het toevoegen van een account. Zodra je de app voor het eerst opent, verschijnt er automatisch een scherm om een account toe te voegen. Je hebt meerdere mogelijkheden. Zelf heb ik twee accounts toegevoegd: ’Feeds iCloud’ en ‘Read Later iCloud. Verderop in deze review lees je meer over de functie ‘Read Later’

Vervolgens moet je je abonneren op een feed van een website waar je de nieuwsartikelen van wilt volgen. De app voegt twee extensies toe aan Safari: ‘Read later with Reeder’ en ‘Subscribe with Reeder’ Uiteraard heb je zelf de keuze om deze extensies wel of niet in te schakelen. Kies je ervoor om een van de extensies in te schakelen, dan zal er een knop toegevoegd worden aan de ‘knoppenbalk’ van Safari.

Let op! Je kunt de extensies niet verwijderen omdat deze een onderdeel zijn van Reeder 5. Verwijder je de app, dan worden de extensies ook verwijderd.

Zelf heb ik de extensie ‘Subscribe with Reeder’ ingeschakeld. Als een website de mogelijkheid heeft om een feed toe te voegen, dan kun je dit doen door op de knop te drukken. Lukt het niet op deze manier? Dan kun je altijd op de website zelf kijken of er een RSS-logo te vinden is. Hier kun je vervolgens op klikken om de feed toe te voegen aan Reeder.

Zodra je de app opent, zie je aan de linkerkant de feeds die je hebt toegevoegd. Ook wordt er per feed vermeld hoeveel ongelezen nieuwsartikelen er nog zijn. Ook heb je de mogelijkheid om de naam van de feed aan te passen. Klik met de rechtermuisknop op de feed, en kies voor ‘Edit’.

In de lijst met nieuwsartikelen wordt een voorvertoning van een afbeelding weergeven. Via de instellingen kun je de grote van deze afbeelding aanpassen of volledig uitschakelen.
  • Thanks
  • Like
 • 0 replies

Maak een eigen gratis forum / club en begin je online community
Maak een eigen gratis forum / club en begin je online community
Maak een eigen gratis forum op Duken.nl. Het is eenvoudig, snel en makkelijk in gebruik. Krijg hier een gratis forum. Ontdek hoe u uw eigen forum / club en een onbeperkt aantal leden en onderwerpen kan aanmaken en beheren. Beginnen te creëren met uw online community en maak gebruik van de bestaande 16000+ leden op Duken.nl.

Wat zijn de mogelijkheden van een gratis forum / club op Duken.nl?

Geniet van het (normaal betaalde versie) Invision Community forum om een uniek forum te maken.
De installatie is gemakkelijk en snel. Voeg u eigen huisstijl en headers toe.
Maak gebruik van de gemeenschap op Duken.nl om een forum te creëren en het uniek te maken.
Jou forum is met een SSL-certificaat beveiligd en wij geven je community een webruimte, in overeenstemming met de normen van het Internet.
Geniet van jou forum met ongelimiteerde leden en berichten op een vertrouwelijke en krachtige host.
  • Thanks
 • 1 reply

Nederlandse Usenet community movietrack.live online
Sinds kort is de nieuwe Nederlandse Usenet community movietrack.live online. Movietrack is een website waar je films en series kan vinden welke te downloaden zijn vanaf nieuwsgroepen. Om te kunnen downloaden vanaf nieuwsgroepen heb je een NZB bestand nodig. Op movietrack zijn de NZB bestanden zichtbaar nadat je bent ingelogd.

Na of voor dat je een account hebt aangemaakt kun je zoeken naar films en series of gebruik maken van het overzicht om content te vinden. Als je de gewenste film en serie hebt gevonden kan je deze bekijken en krijg je hier informatie over. Hiervoor moet je zijn ingelogd. Zo kan je zien wie de poster is, wat het formaat is, de taal etc. Daarnaast is ook het wachtwoord beschikbaar welke je nodig hebt voor het uitpakken van het bestand.

Al met al is movietrack een erg makkelijk en overzichtelijke website om gebruik te kunnen maken van films en series. Binnen het forum van movietrack kan je verzoekjes plaatsen. Er zijn naast movietrack nog veel meer usenet communty's. Een overzicht van deze websites kan je hier vinden: https://www.duken.nl/forums/links/category/9-nederlandse-nzb-communities/
  • Thanks
  • Like
 • 6 replies

Duken.nl website upgrade 4.5
Het was weer een mooie dag voor de Duken community. Na ruim een jaar kunnen we eindelijk beginnen met de grote software upgrade. De site heeft een upgrade gehad van versie 4.4 naar de laatste 4.5. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden geïmplementeerd waardoor onder andere de snelheid van de website omhoog is gegaan en er nieuwe mogelijkheden voor bezoekers en leden zijn zoals het thema.

We draaien vanaf heden op de officiële Invision community 4.5 software. Wij hopen dat dit zorgt voor nog meer interactiviteit tussen de leden en een nog betere ervaring voor iedereen. Dit zijn de belangrijkste features:

Belangrijke nieuwe functies / verbeteringen

-  Nieuw Front-end design
- Topic view en samenvatting
- Pixabay foto's 
-  AdminCP Dark Mode
-  Site Statistieken ,  Search Insights , en  Club Statistieken
-  Marketplace nu ingebouwd in de AdminCP
-  Mobile App voor iOS en Android (Beta)
-  Zapier Integration voor Invision Cloud Gemeenschappen
- Rechts naast elk topic vinden we een samenvatting
- En het toevoegen van afbeeldingen is heel fijn door de integratie met Pixabay 


De hele lijst met upgrades welke voornamelijk op de achtergrond werken vind je hier.

Als jullie tips, feedback hebben of problemen / fouten tegenkomen horen we dit graag in de reacties. Dan kunnen we deze verhelpen zodat de gebruikers ervaring bij iedereen goed blijft
  • Like
 • 0 replies

De beste films op Netflix 2020
Wat zijn de beste films op Netflix? Een vraag die je vaak hoort en deze vraag gemakkelijk te beantwoorden is de onderstaande lijst gegenereerd op basis van cijfers en recensies van de bekende film websites zoals IMDb, Rotten Tomatoes etc. Op deze manier krijg je een lijst van films welke niet allemaal op Netflix staan. Gelukkig konden we deze weer filteren waardoor we alleen de films tonen welke ook beschikbaar zijn op Netflix. 

We hebben nu een mooie lijst beschikbaar met de recente, klassiekers en zelf Netflix originals. Met deze top 50 lijst kan je zelf even rustig neuzen welke films je aanspreken en nog moet bekijken. De links naar de Netflix film konden we helaas niet geven, daarvoor zul je even op Netflix de zoek functie moeten gebruiken. 😉

Netflix top 50 film 2020:
 • 0 replies

Wat is VPN split-tunneling
Welkom bij de handleiding voor het gebruik van Split-tunneling met een VPN verbinding. Met VPN split-tunneling kunt je gewenst verkeer van uw apparaat of app door de VPN leiden of juist niet.

In dit artikel geven we een introductie, gebruiksaanwijzing en de configuratie voor het optimaal gebruik maken van VPN split-tunneling.

Wat komt er aan bod deze handleiding?

Wat is VPN split-tunneling?

Gebruik van split-tunneling i.c.m. Private Internet Acces VPN
Wat is VPN split-tunneling

Split-tunneling is een van de functies, die je vaak bij VPN’s providers ziet, maar waarvan je misschien niet helemaal zeker weet hoe je dit op de juiste manier kunt gebruiken. Met een VPN met split-tunneling kunt je er bijvoorbeeld voor kiezen om Netflix zonder de VPN dienst te gebruiken en je Torrent of NZB client juist wel. Je kunt hiermee toegang behouden tot uw netwerkprinter terwijl e veilig internet en gebruik blijven maken van lokale netwerk oplossingen of gamediensten zoals Steam niet via de VPN applicatie te laten verlopen.

Gebruik van split-tunneling i.c.m. Private Internet Access VPN

Er zijn VPN diensten welke de Split-tunneling niet hebben. Gelukkig heeft Private Internet Access deze wel, veel leden waaronder ikzelf maak gebruik van deze VPN dienst. Een handleiding voor de installatie en het gebruik van PIA VPN vinden we hier. Als je nog geen VPN hebt kan je deze hier afnemen. Via deze link krijg je extra korting en 2 maanden gratis cadeau. 
Na de installatie kan je via de instellingen van de VPN applicatie kiezen voor de tab Netwerk. Hier is ook de Split tunnel optie beschikbaar.
  • Like
 • 3 replies

6 manieren om torrents te downloaden vanuit je webbrowser
Torrents downloaden kan een lastig proces zijn voor beginners. Zou het niet veel eenvoudiger zijn als ik een torrent gewoon rechtstreeks vanuit mijn webbrowser zou kunnen downloaden? Het is een vraag die gemakkelijk te beantwoorden is. Ja, voor sommige downloaders is het gemakkelijker en er zijn tal van opties om dit te doen.

In een wereld waar het afspelen van muziek of het on-demand bekijken van video's de standaard is, kan het downloaden van torrents behoorlijk omslachtig lijken. Dit geldt met name voor mensen die nieuw zijn in het delen van bestanden. Waarom zou ik software installeren om een klein bestand te downloaden dat vervolgens een groter bestand downloadt? Hieronder staan enkele van de torrentclients in een browser opties die in 2020 werken, elk met een kleine beschrijving en een lijst met voor- en nadelen.

1. WebTorrent

Alleen al voor de naam moeten we beginnen met WebTorrent , dat speciaal is gemaakt om BitTorrent te integreren met de browser. De technologie maakte indruk op Netflix en er zijn tientallen projecten die de code gebruiken om het voor mensen gemakkelijk te maken om bestanden in een browser te delen. Instant.io van WebTorrent is een goed voorbeeld van een basisclient .

Een andere, meer functierijke WebTorrent-client is βTorrent , die ook een eigen tracker heeft. Met deze webclient kunnen mensen bestanden selecteren, downloadprioriteiten instellen of seed-bestanden delen met anderen.


Voordelen: Het werkt overal, zonder de noodzaak om aparte software te installeren of een account te registreren.
Nadelen: WebTorrent is afhankelijk van WebRTC, dat moet worden ondersteund en ingeschakeld in de browser. 
 • 0 replies

Welke films en series downloaden wij het meest tijdens de lockdown?
We zitten nu al een paar weken in de lockdown door het Corona virus. Dat betekend dat we allemaal binnen zitten en de videodiensten als Netflix en Disney+ veel worden bekeken om de tijd binnen wat prettiger te maken. Los van de videodiensten zijn we ook weer meer aan het downloaden en opzoek te gaan naar content welke nog niet beschikbaar is op de videoplatformen. Maar wat is er eigenlijk de afgelopen periode met de lockdown het meest gedownload? 

Onderstaand is een overzicht welke films en series wij Nederlanders het meest hebben gedownload de afgelopen 4 weken. De lijst op opgesteld met de data van iknowwhatyoudownload.com. Hier worden de statistieken van het torrentverkeer bijgehouden. Eventueel kan je ook even kijken of je eigen IP adres ergens is opgevallen... Dat maakt gelijk weer scherp dat je een VPN verbinding moet gebruiken. Als je een VPN verbinding gebruikt zijn dit soort zaken niet meer zichtbaar en kan je anoniem gebruik kan maken van het internet. Belangrijkste voor de downloader is natuurlijk een eventuele auteur organisatie jouw persoonlijke gegevens niet kan achterhalen...

De 10 meest gedownloade films in tijden van de lockdown in Nederland....

Misschien heb je door de bovenstaande lijst weer zin in het bekijken van een nieuwe film of serie. Wij plaatsen ook elke week de top 10 meest gedownloade content. Onze download handleidingen vind je hier. Veel kijk plezier! 
 • 0 replies

Alfred 4 voor macOS review
Ik gebruik de app Alfred al een aantal jaar. Alfred is een app voor macOS. Hiermee kun je onder andere zoeken naar bestanden op je mac, en het openen van apps.

Wat kun je nog meer met Alfred, is het beter dan Spotlight? Dat lees je in deze review.
  • Thanks
  • Like
 • 1 reply

×
×
 • Create New...