Jump to content

Actie: Probeer PIA VPN voor slechts €1,94 per maand & gratis virusscanner!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug
 • Tijdelijk gratis PIA viruscanner

En de handleiding: Private Internet Access :goed: • Latest news

  • Skeletor

   Vanaf deze datum heeft iedere gebruiker de mogelijkheid om items op hun feed te plaatsen via een desktopbrowser. Ook verschijnt de functie Collabs, voor het plaatsen van berichten op meerdere accounts.
   Video's die via een desktop op de feed worden geplaatst, mogen niet langer zijn dan een minuut, meldt onder meer TechCrunch. Voor het plaatsen van foto's zijn er geen verdere restricties. De functie moet voor iedere gebruiker wereldwijd op 21 oktober beschikbaar komen. De mogelijkheid werd in juni al getest op het platform.
   Met een van de andere nieuwe functies, genaamd Collabs, kunnen gebruikers zowel feed-posts als Reels 'dubbelposten' op meerdere accounts. Wanneer twee Instagram-gebruikers samen op een foto staan, wordt het zo mogelijk om dezelfde foto op de pagina van beide kanalen te plaatsen. Als 'auteur' worden dan beide accounts weergegeven. Ook de likes, views en reacties zullen hetzelfde zijn. In juli werd deze functie al onder een kleine groep gebruikers getest, maar deze week moet het voor iedereen beschikbaar komen.
   Daarnaast wordt het met een nieuwe optie mogelijk om direct een geldinzamelingspost te maken, waarmee gebruikers een goed doel rechtstreeks aan het bericht kunnen linken. Ook verschijnen er twee nieuwe functies voor Instagram Reels. Met Superbeat wordt het mogelijk om effecten toe te voegen op de beat van de muziek en Dynamic Lyrics kan songteksten in 3d op het scherm weergeven. Deze functies verschijnen, net als posten via een desktop, op 21 oktober.

   Hoe werkt Instagram op de computer?
   Het trucje zit hem allemaal in een Chrome-extensie. Ga in de Chrome-browser naar de pagina van de extensie User-Agent Switcher for Chrome en download de extensie. Als de extensie geïnstalleerd is, zie je rechtsboven in je Chrome-scherm een icoontje met een wereldbol staan.
   Ga naar instagram.com, log in en klik vervolgens op het wereldbol-icoontje. Klik bijvoorbeeld Chrome on Android Mobile aan. Wat er nu gebeurt, is dat Chrome opnieuw de website laadt, maar daarbij doet alsof jij de website op een Android-smartphone bekijkt - en dus de mobiele browser nodig hebt. Je ziet dan onderin een balk verschijnen. Klik op het icoontje van het fototoestel om een foto te uploaden.
   User-Agent Switcher for Chrome is ook een handige add-on om de hoeveelheid informatie die je browser prijsgeeft te verminderen. Bij het ophalen van een website geeft je browser namelijk veel informatie over zichzelf prijs. Met een add-on als de User-Agent Switcher kun je je anonimiteit op internet verhogen.
   Je zult zien dat de webpagina van Instagram bijna hetzelfde is als de Instagram app. Er is echter een groot verschil en dat is dat de foto’s op groot formaat getoond worden. Je mooie foto’s komen meer tot hun recht wanneer je kiest voor Instagram op je pc. Er is een knop met drie puntjes en deze vind je in de rechter benedenhoek. Deze kun je gebruiken om een foto als ongepast te rapporteren. Hiermee kun je ook een foto op volledige grootte bekijken. Als je een foto wil liken dan doe je dat door dubbel te klikken op een foto (voor een video werkt dat niet). Het toevoegen van commentaar is gemakkelijker door een echt toetsenbord te gebruiken (in plaats van touchscreen).
   Read more...

   76 • 0

  • Vampire Inspector

   Door corona wordt er flink minder contant geld gebruikt. De helft van de bijna 40.000 deelnemers aan het onderzoek van Radar geeft aan dat zij nu minder vaak cash betalen. Dat is niet altijd op eigen initiatief: het gebruik van contant geld wordt op verschillende manieren ontmoedigd. Door het niet te accepteren, maar ook doordat er extra kosten aan worden verbonden. Zo moet je bij sommige banken betalen om je geld op te nemen: 'Schandalig', vindt een meerderheid. En moet je straks in de winkel bijbetalen als je contant afrekent? Radar ondervraagt niet alleen consumenten, maar ook 1700 ondernemers hierover.
    
   De helft van de respondenten zegt door corona minder vaak met contant geld te betalen. Daarvan geeft 52 procent aan zelf liever met pin te betalen dan contant, vanwege corona. Bij 50 procent komt het (ook) doordat winkels en ondernemers contant geld weren of weigeren, en bij een kwart speelt mee dat ze meer online kopen vanwege corona, en dus ook digitaal afrekenen. Via een poll van Radar mei vorig jaar gaven veel mensen aan dat zij vrezen dat contant geld blijvend verdwijnt.
   De andere helft van de respondenten betaalt nog even vaak als voorheen met contanten (70%) of juist even weinig (30%); zij betaalden al nagenoeg niets meer met contant geld.
   Contant geld: in ieder geval als back-up
   Een grote meerderheid (82%) zegt meestal of altijd contanten op zak te hebben. Slechts 1 op de 10 heeft dat meestal niet en 8 procent (bijna) nooit. Onder de 35-minners heeft 13 procent (bijna) nooit cash bij zich. 94 procent van alle respondenten geeft aan dat zij contant geld belangrijk vinden. Bij een kwart gaat het alleen om de back-up functie, wanneer er bijvoorbeeld een storing is. Zo stonden er twee jaar geleden nog lange rijen voor de pinautomaten vanwege een pinstoring bij Albert Heijn. 6 procent geeft niets om contant geld, ook niet als back-up – onder de jongeren is dit 9 procent.
   Betalen voor geld opnemen
   ABN AMRO heeft dit jaar aangekondigd geld in rekening te brengen wanneer je per jaar meer dan 12.000 euro (bij een studentenrekening 6.000 euro) opneemt. Daar oordeelt 91 procent negatief over: 'Schandalig', noemt ruim 3 op de 4 dat, 1 op de 8 vindt het vervelend. 5 procent heeft er geen mening over, en slechts een klein groepje is er positief over: 3 procent vindt het logisch, en 1 procent vindt het een goede stap vooruit.
   Ook de Rabobank gaat geld in rekening brengen voor geld opnemen bij niet-bancaire automaten. Dat zijn automaten die niet aan een bank toebehoren, vaak te vinden op toeristische plekken. De automaten die wel bancair (en voor Rabo-klanten straks nog gratis) zijn, zijn de automaten van de bank zelf en de gele automaten van Geldmaat. Ook over deze stap van de Rabobank oordeelt 91 procent negatief. 5 procent noemt het logisch, en 4 procent maakt het niet uit, en welgeteld 0 procent ziet hier een goede stap vooruit in.
   De gebruiker betaalt?
   Hoe logisch is het dat banken extra kosten berekenen voor het opnemen van contant geld, en het gebruik daarvan ontmoedigen? Banken geven zelf als reden dat contant geld 'onveiliger is' en meer werk vergt van de bank om criminele activiteiten zoals witwassen tegen te gaan. Moeten gebruikers meer betalen voor contant geld als het gebruik ervan extra kosten met zich meebrengt voor de bank? Wederom is 91 procent hiertegen en 5 procent voor. 4 procent heeft geen mening. 
   Mocht het zover komen dat contant geld opnemen altíjd extra gaat kosten, ongeacht hoe vaak en veel het is, dan is 98 procent hiertegen. De overige 2 procent vindt dit logisch of maakt het niet uit (beide 1%). Dat we die kant op gaan, dat verwachten de meesten wel. 53 procent denkt binnen 5 jaar, 1 op de 3 denkt dat het langer zal duren. Slechts 14 procent verwacht geen kosten voor geldopnames.
   Bijbetalen voor contant afrekenen?
   Dat winkels, dienstverleners en horecagelegenheden ervoor kiezen om contant geld te weren, dat vindt 63 procent zo vervelend dat ze vinden dat de overheid dit moet verbieden. Het ís overigens niet verboden: een bedrijf mag dit zelf beslissen. De overige 37 procent vindt het onhandig, maar wel begrijpelijk (18%), prima (12%) of maakt het niet uit (7%).
   Voorheen moest je in winkels soms een klein bedrag extra betalen als je wilde pinnen. Sinds 2019 mogen voor kaartbetalingen geen extra kosten meer worden gerekend. Een winkelier mag juist wel extra kosten rekenen als je contant wil betalen. Slechts 3 procent van de ondervraagden vindt dat redelijk, nog eens 11 procent heeft er alleen begrip voor als de ondernemer eigenlijk alleen pinbetalingen accepteert en het dus een uitzondering is. De overgrote meerderheid (86%) vindt het in geen enkel geval redelijk, dit geldt ook in de categorie respondenten tot en met 35 jaar.
   Verwachten mensen dat ze binnenkort bij iedere contante betaling bij een winkel, dienstverlener of horecagelegenheid extra kosten moeten betalen? De meningen zijn sterk verdeeld: 30 procent denkt dat het binnen 5 jaar zo zal zijn, 35 procent denkt dat het er wel van zal komen, maar dat het langer duurt. Nog eens 35 procent verwacht niet dat het zover zal komen. Opvallend genoeg denken juist de jongere deelnemers vaker dat bijbetalen voor contant afrekenen er niet van zal komen (43%).
   Twee jaar geleden vroegen we jullie al eens: mogen pinbetalingen wat jullie betreft worden afgerond op 5 cent, net als bij contante betalingen gebeurt? Destijds waren bijna alle 6.000 pollrespondenten daartegen: 'Onzin', zei 96 procent toen. Slechts 3 procent zou het prima vinden, 2 procent gaf aan dat het ze niet uitmaakt. In het recente onderzoek wordt er milder over geoordeeld. Nog steeds is de grote meerderheid (84%) tegen, maar 12 procent zou het prima vinden. 5 procent maakt het niet uit.
   Ondernemers: contant is geen probleem
   Onder de respondenten bevinden zich ook 1720 ondernemers met een fysiek bezoekadres waar mensen betalingen kunnen doen. Voor de meesten (73%) is contant geld geen probleem. Nog eens 13 procent zegt juist uitsluitend contant geld te accepteren. 1 op de 10 accepteert wel contanten, maar ziet liever mensen pinnen. 3 procent accepteert alleen contanten als het écht niet anders kan. Slechts bij 1 procent kun je echt niet terecht met contant geld.
   Ook voor ondernemers zijn er kosten verbonden aan het storten van contant geld. Zo rekent Rabobank 4,50 euro per storting plus 0,06 euro per biljet, of, wanneer de ondernemer gebruikmaakt van een sealbag, 5,50 euro per storting plus 0,052 euro per biljet. Ruim een derde van de ondernemers zegt dat hogere tarieven waarschijnlijk (19%) of zeker weten (15%) gevolgen zullen hebben op hun bereidheid om contant geld te accepteren. 31 procent denkt niet dat het invloed zal hebben, nog eens 30 procent is er zeker van dat het ze niet zal tegenhouden om contanten te accepteren.
   Kosten doorberekenen aan klanten
   Ook geven de meeste ondernemers aan dat zij waarschijnlijk (39%) of zelfs zeker weten (32%) geen kosten zullen rekenen voor betalingen met contant geld, als de kosten voor het gebruik hiervan stijgen. 22 procent zal waarschijnlijk (17%) of zeker weten (5%) wel kosten rekenen voor contante betalingen. 1 procent (15 ondernemers) geeft aan dit nu al te doen.
   1 op 10 betaalt nooit contant
   Hoe zit het eigenlijk met de betaalvoorkeuren, wordt contant geld nog wel gebruikt? Pinnen is de populairste betaalmethode onder de ondervraagden: 43 procent gebruikt bijna altijd de pinpas, nog eens 39 procent doet dat regelmatig. Slechts 2 procent zegt nooit te pinnen. Contant geld komt op de tweede plek: 16 procent betaalt bijna altijd contant, 35 procent regelmatig. 8 procent betaalt nooit contant. Wanneer we kijken naar respondenten tot 35 jaar, wijken de cijfers maar een paar procentpunten af.
   Op de derde plek, met grote afstand, staat contactloos betalen met je smartphone of tablet: 14 procent doet dat regelmatig. Jongeren tot en met 35 jaar gebruiken de smartphone vaker als betaalmiddel: 21 procent doet dit regelmatig of zelfs (bijna) altijd. De creditcard is voor slechts 1 procent de meest gebruikte betaalmethode, nog eens 6 procent maakt er regelmatig gebruik van. Onder de jongere respondenten is de creditcard nog iets minder populair.
   Het minst populair is contactloos betalen met wearables, zoals een smartwatch: 96 procent van alle respondenten maakt hier nooit gebruik van (net als 93% van de jongeren), 85 procent gebruikt nooit een QR-code, die je kunt scannen om te betalen, al is deze groep groeiende: je komt de QR-code op steeds meer plekken tegen, bijvoorbeeld in de horeca waar op het moment een groot personeelstekort is.
   In de uitzending van Radar meer over de hoge kosten voor het gebruik van contant geld:
   Bekijk de uitzending: Gaat contant geld verdwijnen?
   De vragenlijst over contant geld en andere betaalmogelijkheden is tussen 1 juli en 17 augustus 2021 ingevuld door 39.147 mensen. De grootste groep is lid van het Radar Testpanel, een groep mensen die qua verspreiding over het land, gender en opleidingsniveau overeenkomt met de Nederlandse bevolking. 2549 deelnemers aan dit onderzoek vallen in de leeftijdscategorie 16-35 jaar, van deze groep zijn de antwoorden ook los geanalyseerd. Onder de respondenten bevinden zich 1720 ondernemers met een fysieke locatie waar mensen betalingen kunnen doen, zij kregen een extra set vragen voorgelegd.
   Read more...

   127 • 1

  • Monkie

   We hebben er even op moeten wachten, maar macOS 12 Monterey heeft eindelijk een releasedatum: de nieuwe softwareversie voor Mac verschijnt op 25 oktober aanstaande.
   Apple kondigt dit heugelijke nieuws aan tijdens het laatste Apple Event. Daar zagen we onder meer twee nieuwe MacBooks verschijnen: de MacBook Pro 16 inch (2021) en MacBook Pro 14 inch (2021).
   Met macOS 12 Monterey richt Apple zich op productiviteit, privacy en connectiviteit. Helemaal af is de softwareversie echter niet; er ontbreken een paar functies, die op een later moment nog worden toegevoegd.
   Het goede nieuws is dat macOS 12 Monterey wederom gratis is voor iedereen met een Mac of MacBook in huis. Heb je een Apple-product wat ergens in de afgelopen vijf jaar is verschenen, dan mag je rekenen op deze update.

   Belangrijke features afwezig
   Zoals gezegd mist macOS 12 Monterey de nodige features bij de release. De meest in het oog springende is zonder meer Universal Control. 
   Deze handige functie zorgt ervoor dat je met één muis en toetsenbord kunt wisselen tussen Mac en iPad. Je kunt ook je trackpad van je MacBook gebruiken om naadloos over te gaan op het display van je iPad. Het is zelfs mogelijk om bestanden te slepen en te plaatsen tussen iPads, MacBooks, iMacs en meer.
   Universal Control staat nu gepland voor later dit jaar. Aangezien het jaar op z'n einde loopt, hoeven we gelukkig niet al te lang meer te wachten.
   Hoewel het jammer is dat macOS 12 Monterey niet zo compleet is als we hadden verwacht, is dit zeker geen dealbreaker. De nieuwe software heeft, zeker in combinatie met de nieuwe hardware, genoeg nieuwigheden te bieden om je wekenlang zoet te houden. 
   Apple heeft op zijn Unleashed-evenement getoond hoe macOS 12 Monterey voordeel haalt uit de nieuwe M1 Pro- en M1 Max-chipsets. Daarnaast is er een nieuwe menubalk ontwikkeld, welke voordeel haalt uit de notch die aanwezig is bij de nieuwe MacBooks.
   Mocht je nog niet zeker weten of de nieuwe MacBooks iets voor jou zijn, dan hebben we goed nieuws: binnenkort komen we met uitgebreide reviews op de proppen voor deze krachtpatsers, waarin we jou kunnen vertellen of upgraden de moeite waard is.
    
   Read more...

   50 • 1

  • Vampire Inspector

   Een nieuwe aankomende functie voor WhatsApp doet een gerucht ontstaan dat back-ups in de cloud via Google Drive in de toekomst geen ongelimiteerde data zullen hebben. Mogelijk stelt Google een limiet van 2000 MB ter beschikking voor je WhatsApp-gegevens.
   Ongelimiteerde WhatsApp back-ups
   Er zijn geruchten dat mensen die hun WhatsApp-gegevens in cloud back-uppen straks tegen een limiet zullen aanlopen. Cloud-back-ups gebeuren sinds 2015 standaard in Google Drive, en door een akkoord tussen Google en Facebook is die data voor back-ups ongelimiteerd. Een gratis gebruiker van Drive die van 15 GB kan gebruikmaken met zijn Google-account, kan zien dat onder meer de gesprekken en media van WhatsApp niet worden verrekend met die ruimte op Drive.
   Maar of dat zo zal blijven, is niet zeker. De betrouwbare geruchtenverspreider WABetaInfo stelt nu dat er mogelijk veranderingen op komst zijn waarbij er wel Drive-ruimte gebruikt wordt voor back-ups van WhatsApp. Het lijkt er dus op dat het akkoord tussen Facebook en Google uit 2018 op zijn einde loopt, of dat er andere afspraken worden gemaakt.
   'Opslaglimiet van 2 GB'
   Een andere mogelijke uitkomst is dat er een vaste back-up limiet komt voor WhatsApp-gebruikers die hun gegevens veilig stellen in Drive. Zij zouden dan 2 GB ter beschikking krijgen voor hun back-ups. Als zij die beschikbare ruimte overschrijden, dan gaat Google volgens onze verwachting automatisch de gelimiteerde opslag van Drive gebruiken.
   Op dit moment is al gelekt dat WhatsApp werkt aan een functie waarmee gebruikers meer controle krijgen over de grootte van hun back-ups. Zij kunnen daarmee zelf bepalen welke media deel moeten uitmaken van de back-up. Je gesprekken en appinstellingen worden sowieso opgeslagen, maar het zal mogelijk zijn om eventueel foto's, video's, geluidsbestanden, documenten en andere media uit te sluiten. Voor elk van deze categorieën krijg je ook te zien hoeveel opslag ze precies innemen. De functie is momenteel nog niet uitgerold voor gebruikers van WhatsApp of de bètaversie.
   Screenshot van de aankomende functie voor WhatsApp Waarom de ongelimiteerde back-ups verdwijnen
   Op dit moment gaat het slechts om een gerucht dat de ongelimiteerde Drive-opslag voor WhatsApp verdwijnt, maar deze informatie lijkt ons wel erg plausibel. Waarom zou WhatsApp ons tools geven om de grootte van back-ups aan te passen als er toch ongelimiteerde opslag is en blijft bestaan?
   Naarmate mensen langer van WhatsApp gebruik maken, blijven ze alleen maar meer gegevens opstapelen. Google stapt aan de andere kant steeds meer af van het idee dat cloudopslagruimte ongelimiteerd en gratis mag zijn. Het beste voorbeeld daarvan is Google Foto's. Als Google voor zijn eigen fotogalerij de ongelimiteerde back-ups kan schrappen, is het ook logisch dat het die lijn verder trekt voor de diensten van WhatsApp. Wanneer straks de ongelimiteerde back-ups voor WhatsApp verdwijnen en blijkt dat een gebruiker te weinig Drive-ruimte heeft voor zijn back-ups, dan kan Google die gebruiker zelfs rechtstreeks begeleiden naar het betaalde Google One-abonnement voor cloudopslag. Dat is precies de aanpak die we eerder zagen met Google Foto's.
    
   Read more...

   116 • 0

  • Vampire Inspector

   Een belangrijk deel van het extra geld dat het demissionaire kabinet uittrekt voor het versterken van de politie, gaat naar de bestrijding van cybercriminaliteit. Niet alleen in de wijken maar ook op internet komen er digitale agenten bij. In totaal wordt hun aantal met zevenhonderd uitgebreid.   Dat blijkt uit een brief van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. De demissionair bewindsman wijst erop dat veel criminaliteit is verschoven naar de online-wereld. ‘Daarom investeren we ook in meer digitale agenten in de aanpak van cybercriminaliteit’, aldus Grapperhaus. Hij streeft naar een veilige sociale wereld op internet.   Boven op de 524 miljoen euro die de politie in 2022 mag uitgeven, komt nog eens 114,5 miljoen euro. Dit is mogelijk dankzij de motie-Hermans die tijdens de afgelopen Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer is aangenomen.   
   De laatste tijd maakt zichtbaar hoe groot de impact is van georganiseerde criminaliteit en dat het gebruik van moderne technologie toeneemt. Daarom wordt op verschillende niveaus verder geïnvesteerd in de opsporing: in de Landelijke Eenheid, maar ook de (digitale) opsporing krijgt een impuls. De politie krijgt hiervoor twintig miljoen euro, voor de rechterlijke macht (het Openbaar Ministerie en Rechtspraak) komt zeven miljoen euro beschikbaar.
   Read more...

   108 • 0

  • Skeletor

   Een consolemodder en YouTube Content Creator heeft een draagbare versie van de Nintendo 64 gemaakt, waardoor je die games overal speelt.
   Dat kan straks overigens ook op de Nintendo Switch, dus haal niet meteen je zaag en hamer uit de kast. Je bent dan beperkt in je gamekeuze, maar je N64 blijft dan wel gewoon heel.
   YouTuber smackedsam maakte dus een gifgroene, draagbare versie van de Nintendo 64. Deze handheld is daardoor in staat games direct vanaf de cartridge te spelen. In de video is goed te zien dat de spelcomputer beschikt over alle knoppen die aanwezig zijn op de N64-controller. Dat is wel zo handig, natuurlijk.
   Draagbare Nintendo 64-spelcomputer
   Het grote verschil tussen de knoppenindeling op de handheld en de originele controller, is de plaatsing van de Z-knop. Die zit op de controller achterop, maar op de handheld zit die naast de L- en R-knoppen. Voorop zit een lcd-scherm van 9,5-inch, met een traditionele beeldverhouding van 16:9.
    
   De Nintendo 64-handheld beschikt over verrassend veel functies. Zo zijn er bijvoorbeeld slots voor een geheugenkaart en een Expansion Pack, die je nodig hebt voor games als Donkey Kong 64. De consolemodder maakte de handheld op aanvraag en voegde dingen als een koptelefoon- en usb-aansluiting toe (voor het opladen).
   N64-games onderweg spelen
   Dat betekent dat er ook een accu in het apparaat zit, die volgens smackedsam tot drie uur meegaat. De Nintendo Switch krijgt binnenkort toegang tot Nintendo 64-games en biedt met maximaal vijf uur iets meer speelplezier aan. Je kunt dan niet je eigen verzameling gebruiken, maar digitaal gamen heeft ook z’n voordelen.
   Je hoeft dan alleen maar een game uit te kiezen, aan te klikken en je bent good to go. Het grote voordeel van zo’n op maat gemaakte Nintendo 64-handheld, is dat je wel gewoon je eigen verzameling games kunt blijven spelen. Dat kost je dan wel een flinke duit, maar onderaan de streep scheelt het een opslag op het Switch Online-abonnement.
   Read more...

   174 • 1

  • Monkie

   De Nintendo Switch OLED krijgt in de toekomst mogelijk toch een nieuwe functie. In het dock van de handheld-console is namelijk een chip gevonden die in staat is een 4K-beeldkwaliteit te leveren.
   Twitter-gebruiker @KawlunDram meldt dat de chipset in het dock van de Nintendo Switch OLED een Realtek-chip betreft die bekendstaat als "4K UHD multimedia SoC". Daarnaast wordt de nieuwe Switch OLED geleverd met een HDMI 2.0-kabel, waardoor het dock zelf in staat moet zijn om 4K/60fps te leveren bij geschikte tv's. 
   Dat is opmerkelijk, aangezien de Switch-hardware momenteel niet dezelfde beeldkwaliteit kan leveren. Wat betekent dit? Het wakkert in elk geval de vlam van 4K-geruchten rond een Nintendo Switch Pro opnieuw aan. Volgens een recent bericht van Bloomberg zijn elf ontwikkelaars bovendien al aan de slag gegaan met 4K-dev-kits om Ultra HD-games voor de Switch te kunnen maken.
   Het is belangrijk om te weten dat de Tegra X1-chip die in de Switch OLED, de originele Switch en Lite-variant in theorie 4K ondersteunt. Dezelfde chipset zit bijvoorbeeld ook in de 2015- en 2017-versie van de Nvidia Shield TV, en die kan 4K en zelfs HDR aan.
   4K-gaming is echter wel wat veeleisender dan een video-output. Het is nog niet zeker dat de huidige processor van de Switch op magische wijze Ultra HD aankan zonder problemen. Het lijkt er echter op dat de fundering voor 4K is gelegd. We weten echter nog niet hoe dit allemaal samenvalt.

   Eerder zei Nintendo zelf dat er geen 4K Switch Pro in ontwikkeling is. Er zou zelfs helemaal niet aan een nieuwe Switch gewerkt worden. Het is hierdoor nog altijd mogelijk dat de huidige Switch OLED in de toekomst een 4K-upgrade krijgt, maar het is vooralsnog niet iets waar we echt onze vinger op kunnen leggen.
   We kunnen enkel afwachten wat er in de toekomst bekend wordt gemaakt over de handheld-console van Nintendo.
   Read more...

   111 • 0

  • Trizomu

   Telenet stopt met gratis webruimte bij zijn internetabonnementen. Klanten die nog een eigen website hebben bij de provider, zullen die op 1 juni zien verdwijnen. Het gaat om zowat 60.000 webruimtes, die volgens Telenet vaak al lange tijd niet meer actief zijn.
   Internetproviders gaven jarenlang een beetje webruimte aan klanten, zodat die een eigen eenvoudige website op poten konden zetten of kleine bestanden online konden opslaan. Het gaat bij Telenet om webadressen die starten met http://users.telenet.be/.
   Vanaf 1 december zullen klanten geen nieuwe webruimte meer kunnen aanmaken, en vanaf juni 2022 haalt Telenet de bestaande websites offline.
   Volgens het bedrijf zijn er intussen betere oplossingen. "We wijzen klanten door naar de tal van gratis alternatieven die bestaan voor info delen, afhankelijk van waar klanten de webruimte voor gebruiken, zoals Google Drive, Onedrive, Facebook-groep, Whatsapp-groep, ? Voor echte websites zijn er ook gratis alternatieven zoals Wix en Weebly", zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.
   Zakelijke klanten maakten volgens Telenet nog amper gebruik van het verouderde systeem. Diegenen die het wel deden, krijgen een betalend alternatief aangeboden met meer mogelijkheden.
   Concurrent Proximus bouwde de webruimte voor particuliere klanten eerder dit jaar al af.
    
   Read more...

   150 • 0

 • Je wilt informatie over het downloaden op het internet. Het enige probleem is, je hebt geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg in de download wereld. Handleidingen van verschillende download methodes komen aanbod en zijn speciaal voor de beginnende downloader in Jip en Janneke taal geschreven. We hebben ook reviews beschikbaar van diversen hardware en software. Mocht je alsnog vragen hebben, kun je die altijd in het forum stellen.

  Met vriendelijke groeten, het Duken team. :goed:


 • Laatste topics op het forum

 • Popular Contributors

 • Recente prestaties

  • Pjotter6 earned a badge
   Week One Done
  • Pjotter6 earned a badge
   One Month Later
  • ookie went up a rank
   Rookie
 • Member Statistics

  20708
  Total Members
  5247
  Most Online
  Mergano
  Newest Member
  Mergano
  Joined
×
×
 • Create New...