Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up


 • Latest news

  • Skeletor

   Google heeft aangekondigd dat zijn gamestreamingdienst Google Stadia op 18 januari 2023 wordt stopgezet.
   Voorlopig hebben spelers nog toegang tot hun Google Stadia, maar vanaf half januari verliezen ze toegang tot alle games. De Stadia-controller moet in theorie wel nog steeds werken als een standaard controller met kabel voor andere games.
   Gelukkig zegt Phil Harrison, Google's Vice President en General Manager van Stadia, in de officiële blogpost dat Google "alle aankopen van Stadia hardware via de Google Store en alle aankopen van games en add-on content via de Stadia store zal terugbetalen". Google zegt dat het verwacht dat de "meerderheid" van de terugbetalingen medio januari voltooid zal zijn. Het heeft een pagina in zijn helpcenter aangemaakt die vragen beantwoordt over hoe Stadia in de laatste maanden zal werken, evenals details over het terugbetalingsproces. Volledige details zijn er nog niet, maar Google heeft gezegd dat het in de komende weken meer informatie zal geven hierover.
   Dit zagen we aankomen, toch?
   Google Stadia had een moeilijke start in november 2019. Veel van de beloofde functies waren namelijk (nog) niet aanwezig. Dan spreken we onder andere over social en multiplayer-functies zoals Achievements, Crowd Play en Family Sharing.
   Ondanks deze tegenslagen beloofde Google dat het zou blijven werken aan Stadia en er een gameplatform van zou maken dat spelers net zo leuk zouden vinden als hun console.
   Zelfs op 29 juli 2022 vertelde Google fans in een tweet dat "Stadia niet wordt afgesloten" en zei dat het aan het platform zou blijven werken en er geweldige games naartoe zou brengen.
   Na verloop van tijd heeft Google van Stadia verbeterd en nieuwe functies toegevoegd. Bovendien werden enkele exclusieve games toegevoegd en werd de Stadia-bibliotheek uitgebreid met titels van derden.
   Maar de upgrades gingen nooit ver genoeg om te kunnen concurreren met rivalen in de wereld van gamestreaming zoals XboxGamePass Ultimate en Nvidia GeForceNow.
   De eerste tekenen dat Stadia het moeilijk had, kwamen in februari 2021, toen Google de deuren van zijn eigen studio's voor game development afsloot. De redenering van Google was dat dit middelen zou vrijmaken om Stadia als platform verder te ontwikkelen.
   Nu lijkt het erop dat het hele platform wordt afgesloten om middelen vrij te maken voor de rest van Google's projecten. Maar Stadia blijft blijkbaar in zekere zin bestaan, want Phil Harrison zegt in zijn blogpost dat de onderliggende technologie toepassingen heeft voor YouTube, Google Play en AR.
   Welke vorm deze technologie precies zal aannemen, is nog onduidelijk. Google Stadia sluit althans de digitale deuren op 18 januari 2023 en het ziet ernaar uit dat dit definitief zal zijn.
   Read more...

   51 • 0

  • extreme

   donderdag 22-09-2022 Opnieuw hoge schikking voor verkoop illegale IPTV
   BREIN schikte recent met een illegale IPTV aanbieder uit Zuid-Holland. Opnieuw ging het daarbij om een aanzienlijk bedrag, namelijk 100.000 euro, waarvan een deel voorwaardelijk. Eerdere schikkingen dit jaar betroffen onder meer 75.000 euro, 115.000 euro en valuta ter waarde van 25.000 euro.
   Na betekening van een sommatie met concept dagvaarding is met de aanbieder een schikking afgesproken. Die betreft naast de genoemde 100.000 euro ook een onthoudingsverklaring met boetebeding van 2.500 per dag(deel) mocht er opnieuw in de fout gegaan worden.
               ‘BREIN voert met grote regelmaat acties uit tegen aanbieders van illegale IPTV-abonnementen die los of tezamen met mediaboxen worden verkocht.’
   Illegale aanbieders worden door BREIN geïdentificeerd en aangesproken. Afhankelijk van omstandigheden kan een ex parte bevel gehaald worden en beslag worden gelegd. Bij weigering van medewerking verbeurt de aanbieder dwangsommen. Als geen schikking kan worden overeengekomen, wordt de aanbieder gedagvaard.
   Nederlanders namen volgens het EUIPO in 2018 meer dan een miljoen illegale IPTV-abonnementen af met een omzet van rond de 90 miljoen euro. BREIN sloot inmiddels al meer dan 350 illegale verkopers nadat het Hof van Justitie van de EU (HvJEU) in de BREIN/Filmspeler zaak oordeelde dat dit soort verkoop inbreuk maakt. Overigens maken abonnees zelf ook inbreuk door de streaming van illegale IPTV.
   Illegale IPTV, vaak plug&play geïnstalleerd op media-boxen, geeft ongeautoriseerd toegang tot duizenden tv-kanalen, inclusief premium sport en video-on-demand met alle populaire films en series van o.a. betaalkanalen voor rond de 10 euro per maand. Klanten betalen in de regel een half of heel jaar vooruit maar zijn hun geld kwijt wanneer het aanbod offline wordt gehaald.
   Read more...

   2303 • 7

  • Skeletor

   Vorige maand kwam in het nieuws dat Logitech en Tencent, uit China, een soort Nintendo Switch voor cloudgaming willen uitbrengen. Dat nieuws is inmiddels lang en breed bevestigd door het eerstgenoemde bedrijf. En nu weten we ook vanaf wanneer we de nieuwe handheld kunnen verwachten en wat die moet gaan kosten.
   Wellicht heb je het nieuws gemist over de Logitech G Cloud Gaming Handheld. Dit is een spelcomputer met midrange specificaties die draait op Android. Het gevaarte draait op een Snapdragon 720G-processor (wederom: midrange), 4 GB aan werkgeheugen en heeft een scherm met een resolutie van 1080p.
   Nintendo Switch-concurrent? Qua design heeft de Logitech G Cloud Gaming Handheld iets weg van de Nintendo Switch Lite, één van de fijnste handhelds van dit moment. Die console heeft een heel fijn formaat en gewicht en ligt daardoor lekker in de hand. De grote vraag is nu of Logitech eenzelfde ervaring kan aanbieden als de Switch Lite.
   Het grote verschil tussen de Nintendo Switch en de handheld van Logitech is dat de laatstgenoemde bedoeld is voor cloudgaming. Je kunt dus alleen games streamen naar het apparaat, zoals met Google Stadia (mits er ondersteuning is), deXbox-cloud en Geforce Now. Dat heeft uiteraard zo z’n voor- en nadelen.
   Wat kost ‘ie dan? Het voordeel is: je hoeft niets te downloaden en bent dus ook geen geld kwijt aan opslagruimte of micro-sd-kaarten. Plus: je hoeft ook niet diep in de buidel te tasten voor de hardware waar de games op draaien. Het nadeel: je moet altijd een werkende en stabiele internetverbinding hebben om te kunnen gamen.
   De Logitech G Cloud Gaming Handheld is nu te koop op Amazon, voor een prijs van 399,99 dollar. Officieel komt de Nintendo Switch-concurrent niet uit in Europa en het ziet er voor nu niet naar uit dat je hem kunt bestellen. Mocht het je wel lukken, dan moet je sowieso nog op z’n minst tot en met 18 oktober wachten.
   Read more...

   488 • 1

  • extreme

   Een man uit Brabant was actief als beheerder van twee illegale usenet communities met elk rond de 20.000 inbreukmakende verwijzingen naar beschermde werken bij commerciële usenet providers. Ook deed hij zelf uploads van beschermde werken naar zo’n provider die daar baat bij hebben omdat zij abonnementen verkopen voor toegang tot hun servers waarop zij die werken beschikbaar houden.
   De man, werd door BREIN geïdentificeerd aan de hand van informatie uit eerdere acties. Nadat de deurwaarder een sommatie betekende, koos de man ervoor om met BREIN te schikken voor een bedrag van 10.000 euro. Voor de toekomst is een boetebeding afgesproken van 500 euro per dag(deel) of per inbreuk, met een maximum van 50.000 euro.
   Informatie uit acties leidt telkens tot identificatie en actie tegen andere beheerders en uploaders uit illegale usenet communities. Dat leidde de afgelopen anderhalf jaar tot de aanpak van veertien beheerders, achttien grote uploaders en zeven ‘NZB-communities’ die gebruikers naar illegale content op het Usenet verwijzen. Daarnaast zijn negen van zulke communities oftewel indexering-sites eigener beweging gestopt en gooien veel uploaders de handdoek in de ring omdat het hen te heet onder de voeten wordt.
   Commerciële usenet-providers
   BREIN heeft een procedure aanhangig voor de Hoge Raad (HR) met betrekking tot de zorgplichten van een commerciële usenet-provider. Dergelijke providers moeten in principe doeltreffende maatregelen tegen inbreuk treffen om eigen aansprakelijkheid te vermijden. BREIN is op basis van o.m. het YouTube & Cyando arrest van de hoogste Europese rechter (HvJEU) van mening dat de provider in kwestie aansprakelijk is voor inbreuk nu die geen effectieve maatregelen nam om inbreuk tegen te gaan. In deze zaak is op 9 december arrest gepland.
   Uiteraard zal de verplichting voor commerciële usenet-providers tot het nemen van effectieve maatregelen om inbreuk tegen te gaan hun exploitatie ondermijnen, het gaat abonnees immers om de toegang tot de ongeautoriseerde populaire content. De provider tegen wie BREIN deze actie voert, heeft haar exploitatie al jaren geleden stil gezet nadat zij in eerste aanleg aansprakelijk werd gehouden voor inbreuk en een effectieve NTD moest instellen. Die moest op zijn minst gelijke pas kunnen houden met de illegale uploads. Naast NTD zijn meer maatregelen mogelijk maar die zijn door uitbaters verlaten in de ontwikkeling van het usenet tot distributiemodel voor ongeautoriseerde content.
   YouTube & Cyando arrest
   Het YouTube & Cyando (Uploaded) arrest borduurt voort op de eerder door het HvJEU ingeslagen weg met de Svensson, BestWater, GS Media, Filmspeler en Pirate Bay arresten (waarvan de laatste twee m.b.t. zaken van BREIN). Die weg is een soort van voorwaardelijke aansprakelijkheid van platforms voor openbaarmaking via massaal door derden geplaatste bestanden of links. Het arrest oordeelt kort gezegd dat een tussenpersoon zelf inbreuk maakt indien zij niet de ‘geloofwaardige en doeltreffende maatregelen’ tegen inbreuk neemt die van een ‘normaal behoedzame marktdeelnemer’ verwacht mogen worden. Het arrest is van belang voor allerlei platforms met door gebruikers geüploade bestanden of links.
   Overigens kopiëren commerciële usenet providers de door gebruikers geüploade bestanden naar hun eigen servers en en houden ze daar beschikbaar voor betalende abonnees. De uploaders zelf verliezen daarmee de controle over de door hen geüploade bestanden. BREIN is van mening dat de provider daardoor zelf openbaarmaker is, nog los van de vraag of enkel een NTD-beleid voldoende effectief is.
   Read more...

   2482 • 5

  • Skeletor

   Tip 1: ImageJ - Wetenschappelijke fotobewerking
   Geschikt voor: Windows, macOS, Linux
   Vrijwel iedereen heeft weleens van die prachtige foto’s gezien die zijn gemaakt met de Hubble ruimtetelescoop. Kijk je daarna zelf door een telescoop, dan valt het beeld zwaar tegen. Niet omdat de kijkers die je in de winkel kunt kopen zo veel minder krachtig zijn, maar omdat de beelden die NASA ons laat zien sterk bewerkt zijn om kleuren en details op te peppen om zo meer informatie uit een afbeelding te kunnen halen. Dit is binnen de wetenschap een gebruikelijke praktijk.
   Alhoewel je met een gewone fotobewerker een eind komt als het gaat om dit soort beeldmanipulatie, kiest men in de academische wereld vaak voor gespecialiseerde software. Een voorbeeld daarvan is ImageJ. Nu zal de gemiddelde lezer geen wetenschappelijk onderzoek doen, maar dat wil niet zeggen dat het programma oninteressant is voor foto-hobbyisten. 
   In tegendeel; ImageJ bevat een aantal unieke gereedschappen die je in geen enkele fotobewerker zult vinden. Bovendien zijn er zo’n 500 plug-ins beschikbaar waarmee je de mogelijkheden nog flink kunt uitbreiden. Werken met ImageJ vergt wel enige studie, maar er is gelukkig een uitstekende Engelstalige handleiding beschikbaar.

   ImageJ is een wetenschappelijke fotobewerker met unieke mogelijkheden.
   Tip 2: MuseTree - Componeer muziek met AI
   Geschikt voor: elk systeem
   Al zeker dertig jaar geleden werden er experimenten gedaan om muziek te analyseren en om op basis daarvan nieuwe muziek door de computer te laten genereren. David Cope was daarmee zo succesvol dat hij zijn systeem imitaties van bijvoorbeeld Bach kon laten maken die zelfs door kenners niet van echt waren te onderscheiden.
   Nu voldoet de muziek van Bach vaak aan strenge regels. Het analyseren van veel vrijere muziek is heel wat lastiger. Maar tegenwoordig komt kunstmatige intelligentie te hulp. Eind vorig jaar presenteerde OpenAI het project MuseNet, een AI die men op allerlei muziekstijlen had losgelaten om deze vervolgens nieuwe muziek te kunnen laten maken. Helaas was de demo daarvan beperkt en dus maakte Steven Waterman een eenvoudig te gebruiken webinterface voor het gehele product onder de naam MuseTree.
   Componeren met MuseTree is kinderlijk eenvoudig. Je kiest een genre en een of meer instrumenten en vervolgens zet je de AI aan het werk. Deze genereert nu een paar maten in verschillende varianten en op elk daarvan kun je voortborduren door de AI meer maten te laten componeren.

   De computer componeert zelf muziek in allerlei stijlen.
   Tip 03: Doe meer met Opdrachtprompt dankzij TCC/LE - Commando
   Geschikt voor: Windows 11
   Veel pc-gebruikers verlaten nooit hun grafische Windows-omgeving en als alles naar behoren werkt en je geen bijzondere wensen hebt, dan is dat ook nergens voor nodig. Er zijn heel wat situaties waarin de aloude Opdrachtprompt nuttig of zelfs onmisbaar is. 
   Heb je een hardnekkig computerprobleem, dan kan het zomaar gebeuren dat Windows wel een handig tooltje heeft om de oorzaak te achterhalen, maar dat dit niet in een venster werkt. Ook zijn er heel wat geavanceerde programma’s die je weliswaar in Windows kunt draaien, maar die extra mogelijkheden bieden wanneer je ze vanuit de Opdrachtprompt benadert.
   Kortom: ervaren gebruikers weten dat het aloude ‘DOS-venster’ nog altijd onmisbaar kan zijn. Als je zo’n gebruiker bent, dan zul je zeker plezier beleven aan TCC/LE. Hiermee breid je de mogelijkheden van de standaardversie van de Opdrachtprompt uit met tientallen extra opdrachten.
    Bovendien kun je aan commando’s een alias koppelen, wat zorgt dat je minder hoeft in te typen. Onder de vele functies vind je bijvoorbeeld commando’s om veel krachtiger batchbestanden te schrijven die complexe klussen kunnen klaren.

   TCC/LE is een uitbreiding voor de Opdrachtprompt van Windows.
   Tip 4: Artbreeder - Kunst maken met AI-hulp
   Geschikt voor: elk systeem
   Niet iedereen heeft het talent om een adembenemend schilderij of overtuigende tekening te maken. Geen nood. Tegenwoordig is er kunstmatige intelligentie waar je gewoon tegen kunt zeggen wat voor plaatje je zou willen maken. Wel is het daarbij altijd maar afwachten waar de AI mee op de proppen komt, en vaak heb je meerdere pogingen nodig om het beeld te creëren dat je voor ogen had.
   Een mooie middenweg biedt Artbreeder. Alhoewel dit platform gebruikmaakt van AI, worden heel veel van de afbeeldingen die je ermee kunt maken, gegeneerd op basis van parameters die je eenvoudig kunt aanpassen door met schuifjes te spelen. Wil je bijvoorbeeld een landschap maken, dan genereert Artbreeder eerst een afbeelding die als uitgangspunt dient. Vervolgens kun je de ruigheid van het landschap aanpassen, aangeven of er zonlicht, mist of sneeuw in moet, instellen of je bouwwerken of vegetatie wilt zien, enzovoort. 
   Naast landschappen kun je ook portretten, (anime)figuren en gebouwen creëren, je werk in beweging zetten of kunst maken van bestaande foto’s. Tegen betaling krijg je nog allerlei extra mogelijkheden.

   Maak zelf kunst in een handomdraai met Artbreeder.
   Tip 5: Axialis IconGenerator - Hulp bij pictorgrammen
   Geschikt voor: Windows 11
   Zelf pictogrammen maken is een leuk, maar ook lastig klusje. Weliswaar bestaan er verschillende gratis programma’s die voor dat doel allerlei grafische gereedschappen bieden, maar daarvan valt het resultaat vaak tegen. Onder het motto ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’, kun je ook een andere strategie volgen. Axialis IconGenerator maakt namelijk gebruik van bestaande verzamelingen met pictogrammen en laat je die naar eigen smaak aanpassen.
    Het programma biedt strak ontworpen pictogrammen in allerhande categorieën als zakelijk, bouw, educatie, vlaggen, hardware, multimedia en sport. Bij elke van deze collecties vind je bovendien een verzameling overlays die je aan een pictogram kunt toevoegen.
   Dat klinkt allemaal fantastisch, maar er zit een addertje onder het gras. Alhoewel het programma gratis is voor niet-commercieel gebruik, zijn slechts enkele van de collecties vrij te gebruiken. Voor de rest heb je een licentie nodig. 
   Dit addertje kun je gelukkig onschadelijk maken door zo’n pictogram te exporteren als png-bestand. Je kunt het daarna importeren in een programma om pictogrammen mee te maken waar we in het begin van deze tip over spraken, bijvoorbeeld Greenfish.

   Axialis IconGenerator kent een grote verzameling professioneel ontworpen pictogrammen.
   Tip 6: Wombo Dream - AI droomt kunst
   Geschikt voor: elk systeem
   Kunstmatige intelligentie rukt in rap tempo op wanneer het gaat om het maken van afbeeldingen. Eerder zagen we al Artbreeder, dat vooral hoge ogen gooit als het gaat om landschappen en portretten.
   Een van de eerste algemene systemen om plaatjes te maken op basis van tekst (ook wel bekend als text-to-image) is Wombo Dream, dat je online kunt gebruiken maar ook via de eigen iOS- of Android-app.
   In Dream kun je elke (Engelstalige) beschrijving geven die je maar wilt en de AI achter het systeem probeert vervolgens een toepasselijke afbeelding te genereren. Bevalt deze niet, dan kun je de opdracht simpelweg herhalen en bij een volgende poging zal het resultaat (heel) anders zijn.
   Voor elke opdracht die je geeft, kun je kiezen uit verschillende visuele stijlen. Maar wanneer je kiest voor No Style kun je ook zelf stijlen opgeven, bijvoorbeeld van bekende kunstenaars. Je kunt de twee combineren voor nog verrassender resultaten.
   Verwacht overigens geen fotorealistische afbeeldingen, daar is deze AI nog niet toe in staat. Met een beetje oefening kun je er wel heel leuke plaatjes uit tevoorschijn toveren.

   Maak plaatjes op basis van een beschrijving.
   Tip 7: Imagelys Picture Lab Mobile - Fun met fotofilters
   Geschikt voor: iOS
   Onder gebruikers van fotobewerkers vinden we twee uitersten. De ene groep gebruikt de aanwezige gereedschappen om dat wat ze op hun scherm zien zo goed mogelijk te laten lijken op wat ze in het echt hebben gezien. Misschien gummen ze een lelijk paaltje weg of geven ze de lucht een fractie meer dramatiek, maar de waargenomen werkelijkheid staat voorop.
   De andere groep probeert juist om hun foto’s volledig te transformeren tot een visueel kunstwerk, waarin het origineel soms nauwelijks te herkennen valt. Behoor je tot die groep dan ben je ongetwijfeld een liefhebber van fotofilters, onder het motto: hoe exotischer, hoe beter. Dat treft, want Imagelys Picture Lab Mobile (IPLM) zit er vol mee.
   IPLM is het kleine broertje van een Windows-programma. Waar je voor die laatste moet betalen is de iOS-versie gratis. In IPLM vind je een enorme collectie filters, variërend van alledaags tot zeer buitenissig. De meeste bieden bovendien een heleboel parameters om mee te spelen. Je kunt je foto’s met IPLM dan ook totaal onherkenbaar maken. Het enige nadeel van IPLM is dat het geen snelheidsrecords breekt.

   Een collectie fotofilters, variërend van alledaags tot zeer exotisch.
   Tip 8: nVidia Canvas - Foto's van niet-bestaande landschappen
   Geschikt voor: Windows 11
   Wie kent dat niet: je komt terug van vakantie en laat aan je vrienden of op sociale media de plaatjes zien die je hebt geschoten van de adembenemende landschappen die je hebt gezien. Helaas was je er niet de enige, want dergelijk natuurschoon trekt nu eenmaal veel bekijks.
   Zou het niet leuk zijn om van landschappen te kunnen genieten die nog nooit iemand voor je heeft gezien? Dat kan, want met nVidia Canvas maak je ze eenvoudig zelf.
   Canvas kun je alleen gebruiken wanneer je beschikt over een grafische kaart/chip van nVidia uit de RTX-serie. Heb je die niet dan kun je online met het vergelijkbare GauGAN2 spelen.
   Canvas toont je twee vensters en een palet met landschapselementen, zoals zand, modder, heuvels, bergen, wolken, bloemen en bomen. Hiermee kun je links een ruwe schets maken om aan te geven waar je deze elementen in je ‘foto’ wilt zien en de kunstmatige intelligentie achter het product probeert er vervolgens iets geloofwaardigs van te maken. 
   Rechtstreeks in de ‘foto’ schilderen kan overigens ook. Dankzij stijlknoppen verander je bovendien met één klik de sfeer.

   Maak in een handomdraai ‘foto’s’ van niet-bestaande landschappen.
   Tip 9: Stellarium - Planetariumprogramma
   Geschikt voor: Windows 11, macOS, Linux, iOS, Android, browser
   Onze verre voorouders hadden nog geen last van lichtvervuiling, dus zag iedereen die op een heldere nacht omhoog keek een adembenemende sterrenhemel. Men meende allerlei patronen in de lichtpuntjes te herkennen, variërend van boogschutters tot weegschalen en van kreeften tot zwanen en men kende allerlei krachten toe aan die patronen. Tegenwoordig weten we dat de sterren in een sterrenbeeld niets met elkaar te maken hebben, maar dat maakt de schoonheid van de sterrenhemel er niet minder om.
   Om er optimaal van te kunnen genieten, is het wel zo prettig als je een beetje weet waar je naar kijkt. Dat leer je met het fraaie planetariumprogramma Stellarium. De makers ervan werken er al vele jaren aan en dat is goed te merken.
   Stellarium biedt je een exacte weergave van de hemel vanaf elke plek op aarde en over een periode van vele honderden jaren. Over elk lichtpuntje dat je ziet, kun je informatie opvragen en erop inzoomen als door een virtuele telescoop. Stellarium kan zelfs tonen wat je door een echte telescoop zou zien en sommige modellen kun je bovendien vanuit het programma aansturen.

   Identificeer moeiteloos sterren, planeten en ander kosmisch moois.
   Tip 10: IPTV World - Bekijk wereldwijde tv-zenders
   Geschikt voor: iOS
   Oudere lezers herinneren zich ongetwijfeld de tijd waar je bij het tv-kijken sprak over “het andere net”. De reden was simpel: er waren er maar twee! In de jaren 70 kregen we kabel en groeide het aantal zenders gestaag. Wie zelfs daaraan niet genoeg had, kon in de jaren 90 een schotelantenne aan de muur hangen en via de satelliet genieten van uitzendingen van over de hele wereld. 
   Tegenwoordig zijn al die technologieën te vervangen door een snelle internetverbinding. Dat zorgt ervoor dat je vanaf je iPad overal kunt kijken naar het aanbod van je kabelboer, van Netflix en HBO en al die andere aanbieders van betaal-tv. Maar die bieden je geen toegang tot San Marino 3 of Afghanistan 7. Tv wordt meer en meer ook aangeboden als internetstream. We spreken dan van IPTV.
   Met de app IPTV World kun je uitzendingen bekijken vanuit alle uithoeken van de wereld, mits je over de juiste links beschikt en die zijn volop te vinden op internet (zoek naar IPTV links). De gratis versie van IPTV blokkeert willekeurige zenders, maar er blijven er genoeg over.

   Wereldwijd tv kijken op je iPad.
   Tip 11: Atmosphere - Rustgevende geluiden
   Geschikt voor: iOS, Android
   Ondanks allerlei systemen die de kleurtemperatuur van je pc-scherm, tablet of smartphone ‘s avonds automatisch wat warmer maken, kunnen veel mensen die nog laat aan het computeren zijn vaak maar moeilijk de slaap vatten. Geen nood, ook daarvoor bestaat een digitale oplossing. Menigeen heeft namelijk baat bij het horen van rustgevende geluiden om makkelijker in te dommelen en de app Atmosphere (ook voor Android) heeft deze in overvloed.
   De geluiden van Atmosphere zijn verdeeld in allerlei categorieën en er is voor elk wat wils. Zo zijn er geluiden die verband houden met de kust zoals golven, zeemeeuwen en een knapperend kampvuur op het strand. Of wat dacht je van een bos met krekels of regen die druppelt op het tentzeil? Slaap je als stadsmens op het veel te stille platteland? Ook daaraan is gedacht dankzij verkeer in de verte, zo nu en dan een sirene of bouwgeluiden. Het aardige bij dit alles is dat je de klanken ook naar hartenlust kunt combineren.
   Tot slot biedt de app zogeheten isochrone geluiden die een bepaalde gemoedstoestand zouden moeten stimuleren, zoals ontspanning of een verhoogde creativiteit.

   Met deze collectie rustgevende geluiden is de weg naar droomland snel gevonden.
   Gevaarlijk?
   Bij sommige freeware kun je een enge waarschuwing van je beveiligingsprogramma verwachten. Laat je niet afschrikken, maar lees goed wat er aan de hand is en of je dit logisch vindt. Programma’s maken bijvoorbeeld verbinding met internet. Deze actie kan al een reactie uitlokken bij je beveiliger. Ook voor software die relatief nieuw is of wordt aangeduid als ‘zeldzaam’ kan je beveiliger een waarschuwing geven. Vertrouw je de download? Laat het programma dan uitvoeren. Voel je twijfel? Laat je download onderzoeken door www.virustotal.com, dat doen wij ook. Deze dienst controleert je programma met meer dan vijftig beveiligingsprogramma’s. Zo zie je snel of je te maken hebt met een risico, of met een overijverig beveiligingsprogramma.

   Laat je niet direct afschrikken door waarschuwingen van je beveiligingssoftware.
   Niet te snel klikken
   We zien het helaas te vaak en het zou verboden moeten worden: installatieprocedures die extra programma’s bundelen en zomaar aanpassingen doen. Je probeert een programma uit en voor je het weet is de homepage van je browser aangepast en ben je een aantal ongewenste programma’s rijker. Deze handelswijze heet in de volksmond ‘achterbaks’, maar de nette aanduiding is ‘potentially unwanted program’ (pup). Steeds meer beveiligingsprogramma’s letten hierop als je iets probeert te installeren. Wij gebruiken Unchecky om ‘verkeerde vinkjes’ op te merken. Je kunt de extra’s ook zelf voorkomen. Download een programma bijvoorbeeld alleen via de website van de makers. Kies altijd voor de geavanceerde of aangepaste installatie. Zo kun je goed nakijken welke opties er actief zijn. Verwijder de vinkjes bij aanpassingen/programma’s die je als ongewenst beschouwt of keur de aanpassing op een andere manier af.

   Wees altijd alert tijdens de installatie van programma’s om ongewenste extra software en/of aanpassingen te voorkomen.
   Read more...

   1268 • 2

  • Vampire Inspector

   Voor het eerst sinds zijn oprichting is Netflix de laatste kwartalen abonnees aan het verliezen. Opvallend is dat uit onderzoek blijkt dat die niet per se naar andere streamingdiensten trekken, maar vaak ervoor kiezen om opnieuw illegaal te downloaden of streamen.
     Waarom is dit belangrijk?
   Terwijl er jarenlang niets te doen was aan piraterij van films en series, leek Netflix enkele jaren geleden ineens de oplossing te hebben gevonden. De streamingdienst bood zowat alle populaire series van het moment aan op één plaats, zonder moeite en aan een betaalbare prijs. Een strategie die vruchten afwierp. Dat kleine bedrag hadden veel mensen er wel voor over. Illegaal downloaden brengt nu eenmaal risico's op virussen met zich mee en illegaal streamen is vaak een enorm gezoek naar een goede website. Maar nu lijkt piraterij toch steeds meer terrein terug te winnen, en daar zijn meerdere oorzaken voor. Versplinterd streaminglandschap
   Netflix begon de streamingrevolutie, maar kreeg daarbij al snel navolging. Amazon Prime Video, Disney+, Streamz en nog heel wat andere kleinere streamingdiensten verschenen op de markt. Daardoor raakte de content die iedereen wou zien, verdeeld. Wie mee wilde blijven, had dus meerdere abonnementen nodig. En om winst te blijven maken, moesten die streamingdiensten – Netflix voorop – hun prijzen regelmatig opslaan.
   Het gevolg is dat Netflix de laatste kwartalen steeds meer abonnees verliest. Dit jaar ging het al om meer dan één miljoen gebruikers. De concurrentie blijkt echter niet alleen te komen van andere streamingdiensten, maar ook van piraterij.
   “Geconfronteerd met een steeds meer versplinterd streaminglandschap, rekent de consument uit. Zo realiseert hij zich dat toegang hebben tot alle shows die ze willen zien geen gerechtvaardigde uitgave is, zeker niet in tijdens van crisis waarbij op heel wat andere vlakken moet bespaard worden”, zegt Andy Chatterley, CEO van piraterij-opsporingsbedrijf MUSO.
     25 procent meer piraterij
   Uit data van MUSO blijkt dat wereldwijd 16 procent van alle illegaal bekeken content van Netflix komt. Over de gehele entertainmentsector is piraterij in de eerste helft van 2022 zelfs met 25 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. En voorlopig lijkt er niets op te wijzen dat die trend snel zal omkeren.
   Read more...

   1286 • 7

  • Vampire Inspector

   Hackers zijn binnen geraakt bij de wachtwoordmanager LastPass. LastPass verzekert wel dat er geen inloggegevens van gebruikers gestolen zijn.
   LastPass heeft zijn klanten per mail op de hoogte gebracht van het incident, dat zich ongeveer twee weken geleden afspeelde. De hackers wisten via het account van een ontwikkelaar binnen te dringen achter de schermen bij de wachtwoordmanager. Ze maakten stukken van de originele broncode en gepatenteerde technische informatie over de software buit.
   Het incident wordt nog volop onderzocht. LastPass lijkt zich te willen onthouden van het delen van verdere details over hoe het incident kon gebeuren zolang dat onderzoek lopende is. Via deze blog zal LastPass de laatste ontwikkelingen delen.
   Geen wachtwoorden gestolen
   CEO Karim Toubba kan ons wel geruststellen dat de hackers geen inloggegevens en wachtwoorden wisten buit te maken. LastPass bewaart geen hoofdwachtwoorden van accounts op zijn servers. Volgens LastPas zijn er nu geen extra maatregelen nodig om je account te beschermen.
   Wil je toch helemaal zeker zijn dat je wachtwoorden niet op straat komen te liggen, kan je je account nog extra beschermen met meervoudige verificatie. Je kan sms-alerts van inlogpogingen inschakelen en LastPass koppelen aan een authenticator-app.
   LastPass is één van de meest populaire wachtwoordmanagers. Volgens cijfers van het bedrijf telt de software meer dan dertig miljoen gebruikers. Eind 2021 kwam LastPass in opspraak toen ze gebruikers een kleine hartaanval bezorgden door valse waarschuwingen uit te sturen dat hun hoofdwachtwoord gestolen was.
   Read more...

   1520 • 7

  • Duken

   Elke week zetten wij de meest gedownloade films op een rij. Wat downloaden we het meeste? Dit is de top 10 meest gedownloade films van de periode tot 22 augustus. Deze week staat de film ‘Top Gun: Maverick’ bovenaan, gevolgd door ‘Jurassic World Dominion' en ´Prey' maakt de top drie weer compleet.
   Er zijn twee nieuwkomer(s) in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Top Gun: Maverick is voor de derde keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.
   Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie downloaden onder handleidingen en vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden van films en series. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handig om de films te streamen via Pathe Thuis. Onze sectie Films en series toont de meest populaire en gedownloade Nederlandse en Engelstalige films. Gebaseerd op de wekelijkse top 10 downloads en de uitgave in de bioscopen.
   Deze informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. De lijst is samengesteld op basis van gegevens uit verschillende openbare bronnen. Je zult hier geen directe torrents of links naar illegale films vinden.
   De meest gedownloade films voor de week die eindigt op 22 augustus zijn:
   Plaats Vorige wk. Film IMDb / Trailer   1 (9) Top Gun: Maverick 8.6 / trailer 2 (3) Jurassic World Dominion 6.0 / trailer 3 (1) Prey 7.3 / trailer 4 (…) Vengeance 6.9 / trailer 5 (2) Elvis 7.7 / trailer 6 (4) Minions: The Rise of Gru 6.7 / trailer 7 (5) Day Shift 6.2 / trailer 8 (7) Doctor Strange in the Multiverse of Madness 7.2 / trailer 9 (10) The Batman 7.9 / trailer 10 (…) Orphan: First Kill 6.1 / trailer  
   Read more...

   1544 • 2

 • Je wilt informatie over het downloaden op het internet. Het enige probleem is, je hebt geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg in de download wereld. Handleidingen van verschillende download methodes komen aanbod en zijn speciaal voor de beginnende downloader in Jip en Janneke taal geschreven. We hebben ook reviews beschikbaar van diversen hardware en software. Mocht je alsnog vragen hebben, kun je die altijd in het forum stellen.

  Met vriendelijke groeten, het Duken team. :goed:

 • Laatste topics op het forum

 • Popular Contributors

 • Recente prestaties

  • djengo earned a badge
   2 year
  • Pmg went up a rank
   Explorer
  • Singularity earned a badge
   Conversation Starter
 • Member Statistics

  22,162
  Total Members
  5,247
  Most Online
  peternic
  Newest Member
  peternic
  Joined
×
×
 • Create New...