Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed: • Latest news

  • Duken

   Beste lezer, 
   Meer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de super provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen.
   De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum.
   De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat daarna problemen met zich meebracht.
   En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke leven het niet meer voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukte mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout…. 
   Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en wij in een ver verleden zelfs uitjes hadden. 
   Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord. 
   We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel pijn. 
   Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.   Het was een mooie vaart.
   Duken out.
   It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum.  
   Read more...

   72262 • 1

  • Duken

   Elke week zetten wij de meest gedownloade films op een rij. Wat downloaden we het meeste? Dit is de top 10 meest gedownloade films van de periode tot 22 augustus. Deze week staat de film ‘Top Gun: Maverick’ bovenaan, gevolgd door ‘Jurassic World Dominion' en ´Prey' maakt de top drie weer compleet.
   Er zijn twee nieuwkomer(s) in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Top Gun: Maverick is voor de derde keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.
   Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie downloaden onder handleidingen en vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden van films en series. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handig om de films te streamen via Pathe Thuis. Onze sectie Films en series toont de meest populaire en gedownloade Nederlandse en Engelstalige films. Gebaseerd op de wekelijkse top 10 downloads en de uitgave in de bioscopen.
   Deze informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. De lijst is samengesteld op basis van gegevens uit verschillende openbare bronnen. Je zult hier geen directe torrents of links naar illegale films vinden.
   De meest gedownloade films voor de week die eindigt op 22 augustus zijn:
   Plaats Vorige wk. Film IMDb / Trailer   1 (9) Top Gun: Maverick 8.6 / trailer 2 (3) Jurassic World Dominion 6.0 / trailer 3 (1) Prey 7.3 / trailer 4 (…) Vengeance 6.9 / trailer 5 (2) Elvis 7.7 / trailer 6 (4) Minions: The Rise of Gru 6.7 / trailer 7 (5) Day Shift 6.2 / trailer 8 (7) Doctor Strange in the Multiverse of Madness 7.2 / trailer 9 (10) The Batman 7.9 / trailer 10 (…) Orphan: First Kill 6.1 / trailer  
   Read more...

   89411 • 2

  • Guest

   Guest

   Netflix brengt sinds een jaar games uit voor zijn abonnees, maar dat waren vooral bestaande games. Nu komen er ook meer spellen rond Netflix-series bij. De Nederlandse ontwikkelaar Paladin Studios bijt het spits af, met een game rond de populaire bakserie Nailed It!.
   Netflix biedt sinds vorig jaar gratis mobiele games aan abonnees. Vorige week nog opende Netflix zijn eerste eigen gamestudio, na het kopen van bestaande studio's en samenwerkingen met nog meer game-ontwikkelaars. Het Nederlandse Paladin Studios is zo'n game-ontwikkelaar, die met 'Nailed It! Baking Bash' één van de eerste mobiele Netflix-games levert die is gebaseerd op een Netflix-serie, na eerdere games rond Stranger Things.
   Hectische, geestige party-game
   Voor wie Nailed It niet kent: het is het hysterische neefje van Heel Holland Bakt en The Great British Bake-off. Ook bij deze bakshow strijden amateurbakkers om de winst, maar dit zijn écht amateurs. En de taarten, cupcakes en andere baksels die zij moeten namaken, zijn eigenlijk altijd veel te hoog te gegrepen.
   Verlies gegarandeerd dus, maar juist die verwachting maakt de serie zo geestig. Aan Paladin Studios de taak om dat te vertalen naar een leuke game, met als resultaat dus Nailed It! Baking Bash. De game is alleen te spelen maar vooral leuk met z'n allen: een nieuwe, ouderwetse party-game.
   Alleen verliezen is stom, samen is het grappig
   De insteek is hetzelfde als in de tv-serie: probeer de voorbeeld-taart zo goed mogelijk na te bouwen – terwijl de klok tikt. Dat doe je in meerdere stappen, uitdagende mini-games waarbij je je als een olifant in een porseleinkast voelt.
   Bij het maken van deeg en beslag stoot je alle ingrediënten van de planken, het mengen van de kleuren gaat fout. En dan moet je je taart nog in vorm snijden en dan het moeilijkste: versieren. Je krijgt het gevoel dat je dikke vingers hebt en je zou willen dat er een herstel-knop was – die is er natuurlijk niet.
   "We wisten vanaf het begin al dat de grootste uitdaging zou zijn om een serie over verliezen te vertalen naar een leuke game", zegt Chris Nengerman, game director bij Paladin Studios. "Want over het algemeen vinden spoelers het niet leuk om te verliezen. En zo kwamen we al vrij snel uit op een party-game, want door dat sociale aspect met vooral mensen die je kent, hou je verliezen veel langer vol. Het ergens niet goed in zijn en daar samen om lachen."

     Elkaars creaties punten geven
   Nailed It! Baking Bash is in alles laagdrempelig. Samen spelen doe je met maximaal zes mensen, simpelweg door een code van vijf letters in te vullen. De verbinding loopt via internet, waardoor de game zowel met mensen aan één tafel als over de hele wereld is te spelen.
   Eenmaal begonnen moet iedereen dezelfde taart namaken. Mengen, boetseren en als laatste het gooien van versieringen terwijl de taart ronddraait: even uitdagend als grappig. Voor het scoresysteem zijn spelers op elkaar aangewezen. "We hebben over een scoresysteem nagedacht, maar de uitkomst is het resultaat van creativiteit. En we willen spelers juist aansporen zo creatief mogelijk te zijn, net als in de serie", aldus Nengerman.

   En dus krijgen spelers elkaars creaties aan het eind te zien. Die kunnen ze punten geven, en degene met de meeste punten wint. "Mijn ultieme hoop is dat deze game zijn weg naar gezinnen vindt, die dan met een potje bepalen wie de afwas moet doen, en wie er moet stofzuigen", zegt N
   Potentieel publiek van 221 miljoen
   Nailed It! is zeker niet de eerste game van Paladin Studios, dat sinds 2005 bestaat. De Haagse game-ontwikkelaar won vorig jaar met zijn Nintendo Switch-game Good Job! tijdens de Dutch Game Awards de prijzen voor beste game en beste beste game-ontwerp.
   Toch is de dynamiek met deze Netflix-game anders. Omdat het spel praktisch gezien gratis te spelen is voor alle Netflix-abonnees, heeft Paladin nu toegang tot ruim 220 miljoen potentiële spelers – het aantal Netflix-abonnees. "Dat is vooral heel erg leuk, en dit is waarom we games maken, zodat zoveel mogelijk mensen daarvan kunnen genieten", zegt Nengerman.
   Nailed It! Baking Bash is nu verkrijgbaar voor iOS en voor Android en is alleen te spelen na inloggen met een actief Netflix-account. Een speciaal Halloween-seizoen van Nailed It! is vanaf vrijdag 7 oktober op Netflix te zien.
   Read more...

   64536 • 0

  • Guest

   Guest

   Wie niet zonder WhatsApp kan wil zijn iPhone binnenkort waarschijnlijk updaten. Een nieuwe versie van de populaire applicatie zorgt er namelijk voor dat bepaalde oude modellen niet meer ondersteund worden.
   Op maandag 24 oktober verschijnt er een grote update voor WhatsApp. Naast het oplossen van een aantal grote problemen, en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, verdwijnt ook ondersteuning voor oudere iPhone-modellen.
   WhatsApp vanaf 24 oktober niet meer op je oudere iPhone Op de ondersteuningspagina van WhatsApp is te zien dat iOS 11 binnenkort niet meer ondersteund wordt. Apple bracht de software in 2017 uit en draait voornamelijk nog op de iPhone 5s tot en met de iPhone X. De reden achter de beslissing is het feit dat de software alleen maar 64-bit-applicaties kan draaien. Hierdoor kan WhatsApp minder goed werken.
   Mocht jij dus een oude iPhone in huis hebben, kan het zomaar zijn dat WhatsApp binnenkort niet meer werkt. Voor de zekerheid zetten we alle modellen die mogelijk iOS 11 nog draaien voor je op een rij:
   iPhone 5s | 2013 iPhone 6 (Plus) | 2014 iPhone 6s (Plus) | 2015 iPhone 7 (Plus) | 2016 iPhone 8 (Plus | 2017 iPhone X | 2017 Apple heeft afgelopen maand iOS 16 al uitgerold, dus de kans is klein dat je telefoon ‘de sjaak’ is. Mocht je al die tijd de updates uitgesteld hebben, dan is het echter wel slim om deze door te voeren. Mits je WhatsApp dus echt nodig hebt.
   Deze update moet je installeren
   Wie tot 24 oktober wil wachten kan zich overigens wel het beste voorzien van de meest recente versie van WhatsApp. Het bedrijf achter de populaire applicatie rolde onlangs namelijk nieuwe software uit die vol zit met probleemoplossingen.
   Een paar versies van WhatsApp zijn helaas voorzien van malafide code, waardoor je iPhone of Android-telefoon flink beschadigd kan raken en jij in de problemen komt. Het is dus belangrijk dat je de update van vorige week zo snel mogelijk op je telefoon zet.
   Read more...

   12414 • 2

  • Guest

   Guest

   Google heeft aangekondigd dat zijn gamestreamingdienst Google Stadia op 18 januari 2023 wordt stopgezet.
   Voorlopig hebben spelers nog toegang tot hun Google Stadia, maar vanaf half januari verliezen ze toegang tot alle games. De Stadia-controller moet in theorie wel nog steeds werken als een standaard controller met kabel voor andere games.
   Gelukkig zegt Phil Harrison, Google's Vice President en General Manager van Stadia, in de officiële blogpost dat Google "alle aankopen van Stadia hardware via de Google Store en alle aankopen van games en add-on content via de Stadia store zal terugbetalen". Google zegt dat het verwacht dat de "meerderheid" van de terugbetalingen medio januari voltooid zal zijn. Het heeft een pagina in zijn helpcenter aangemaakt die vragen beantwoordt over hoe Stadia in de laatste maanden zal werken, evenals details over het terugbetalingsproces. Volledige details zijn er nog niet, maar Google heeft gezegd dat het in de komende weken meer informatie zal geven hierover.
   Dit zagen we aankomen, toch?
   Google Stadia had een moeilijke start in november 2019. Veel van de beloofde functies waren namelijk (nog) niet aanwezig. Dan spreken we onder andere over social en multiplayer-functies zoals Achievements, Crowd Play en Family Sharing.
   Ondanks deze tegenslagen beloofde Google dat het zou blijven werken aan Stadia en er een gameplatform van zou maken dat spelers net zo leuk zouden vinden als hun console.
   Zelfs op 29 juli 2022 vertelde Google fans in een tweet dat "Stadia niet wordt afgesloten" en zei dat het aan het platform zou blijven werken en er geweldige games naartoe zou brengen.
   Na verloop van tijd heeft Google van Stadia verbeterd en nieuwe functies toegevoegd. Bovendien werden enkele exclusieve games toegevoegd en werd de Stadia-bibliotheek uitgebreid met titels van derden.
   Maar de upgrades gingen nooit ver genoeg om te kunnen concurreren met rivalen in de wereld van gamestreaming zoals XboxGamePass Ultimate en Nvidia GeForceNow.
   De eerste tekenen dat Stadia het moeilijk had, kwamen in februari 2021, toen Google de deuren van zijn eigen studio's voor game development afsloot. De redenering van Google was dat dit middelen zou vrijmaken om Stadia als platform verder te ontwikkelen.
   Nu lijkt het erop dat het hele platform wordt afgesloten om middelen vrij te maken voor de rest van Google's projecten. Maar Stadia blijft blijkbaar in zekere zin bestaan, want Phil Harrison zegt in zijn blogpost dat de onderliggende technologie toepassingen heeft voor YouTube, Google Play en AR.
   Welke vorm deze technologie precies zal aannemen, is nog onduidelijk. Google Stadia sluit althans de digitale deuren op 18 januari 2023 en het ziet ernaar uit dat dit definitief zal zijn.
   Read more...

   2339 • 3

  • extreme

   donderdag 22-09-2022 Opnieuw hoge schikking voor verkoop illegale IPTV
   BREIN schikte recent met een illegale IPTV aanbieder uit Zuid-Holland. Opnieuw ging het daarbij om een aanzienlijk bedrag, namelijk 100.000 euro, waarvan een deel voorwaardelijk. Eerdere schikkingen dit jaar betroffen onder meer 75.000 euro, 115.000 euro en valuta ter waarde van 25.000 euro.
   Na betekening van een sommatie met concept dagvaarding is met de aanbieder een schikking afgesproken. Die betreft naast de genoemde 100.000 euro ook een onthoudingsverklaring met boetebeding van 2.500 per dag(deel) mocht er opnieuw in de fout gegaan worden.
               ‘BREIN voert met grote regelmaat acties uit tegen aanbieders van illegale IPTV-abonnementen die los of tezamen met mediaboxen worden verkocht.’
   Illegale aanbieders worden door BREIN geïdentificeerd en aangesproken. Afhankelijk van omstandigheden kan een ex parte bevel gehaald worden en beslag worden gelegd. Bij weigering van medewerking verbeurt de aanbieder dwangsommen. Als geen schikking kan worden overeengekomen, wordt de aanbieder gedagvaard.
   Nederlanders namen volgens het EUIPO in 2018 meer dan een miljoen illegale IPTV-abonnementen af met een omzet van rond de 90 miljoen euro. BREIN sloot inmiddels al meer dan 350 illegale verkopers nadat het Hof van Justitie van de EU (HvJEU) in de BREIN/Filmspeler zaak oordeelde dat dit soort verkoop inbreuk maakt. Overigens maken abonnees zelf ook inbreuk door de streaming van illegale IPTV.
   Illegale IPTV, vaak plug&play geïnstalleerd op media-boxen, geeft ongeautoriseerd toegang tot duizenden tv-kanalen, inclusief premium sport en video-on-demand met alle populaire films en series van o.a. betaalkanalen voor rond de 10 euro per maand. Klanten betalen in de regel een half of heel jaar vooruit maar zijn hun geld kwijt wanneer het aanbod offline wordt gehaald.
   Read more...

   5154 • 9

  • Guest

   Guest

   Vorige maand kwam in het nieuws dat Logitech en Tencent, uit China, een soort Nintendo Switch voor cloudgaming willen uitbrengen. Dat nieuws is inmiddels lang en breed bevestigd door het eerstgenoemde bedrijf. En nu weten we ook vanaf wanneer we de nieuwe handheld kunnen verwachten en wat die moet gaan kosten.
   Wellicht heb je het nieuws gemist over de Logitech G Cloud Gaming Handheld. Dit is een spelcomputer met midrange specificaties die draait op Android. Het gevaarte draait op een Snapdragon 720G-processor (wederom: midrange), 4 GB aan werkgeheugen en heeft een scherm met een resolutie van 1080p.
   Nintendo Switch-concurrent? Qua design heeft de Logitech G Cloud Gaming Handheld iets weg van de Nintendo Switch Lite, één van de fijnste handhelds van dit moment. Die console heeft een heel fijn formaat en gewicht en ligt daardoor lekker in de hand. De grote vraag is nu of Logitech eenzelfde ervaring kan aanbieden als de Switch Lite.
   Het grote verschil tussen de Nintendo Switch en de handheld van Logitech is dat de laatstgenoemde bedoeld is voor cloudgaming. Je kunt dus alleen games streamen naar het apparaat, zoals met Google Stadia (mits er ondersteuning is), deXbox-cloud en Geforce Now. Dat heeft uiteraard zo z’n voor- en nadelen.
   Wat kost ‘ie dan? Het voordeel is: je hoeft niets te downloaden en bent dus ook geen geld kwijt aan opslagruimte of micro-sd-kaarten. Plus: je hoeft ook niet diep in de buidel te tasten voor de hardware waar de games op draaien. Het nadeel: je moet altijd een werkende en stabiele internetverbinding hebben om te kunnen gamen.
   De Logitech G Cloud Gaming Handheld is nu te koop op Amazon, voor een prijs van 399,99 dollar. Officieel komt de Nintendo Switch-concurrent niet uit in Europa en het ziet er voor nu niet naar uit dat je hem kunt bestellen. Mocht het je wel lukken, dan moet je sowieso nog op z’n minst tot en met 18 oktober wachten.
   Read more...

   2192 • 1

  • extreme

   Een man uit Brabant was actief als beheerder van twee illegale usenet communities met elk rond de 20.000 inbreukmakende verwijzingen naar beschermde werken bij commerciële usenet providers. Ook deed hij zelf uploads van beschermde werken naar zo’n provider die daar baat bij hebben omdat zij abonnementen verkopen voor toegang tot hun servers waarop zij die werken beschikbaar houden.
   De man, werd door BREIN geïdentificeerd aan de hand van informatie uit eerdere acties. Nadat de deurwaarder een sommatie betekende, koos de man ervoor om met BREIN te schikken voor een bedrag van 10.000 euro. Voor de toekomst is een boetebeding afgesproken van 500 euro per dag(deel) of per inbreuk, met een maximum van 50.000 euro.
   Informatie uit acties leidt telkens tot identificatie en actie tegen andere beheerders en uploaders uit illegale usenet communities. Dat leidde de afgelopen anderhalf jaar tot de aanpak van veertien beheerders, achttien grote uploaders en zeven ‘NZB-communities’ die gebruikers naar illegale content op het Usenet verwijzen. Daarnaast zijn negen van zulke communities oftewel indexering-sites eigener beweging gestopt en gooien veel uploaders de handdoek in de ring omdat het hen te heet onder de voeten wordt.
   Commerciële usenet-providers
   BREIN heeft een procedure aanhangig voor de Hoge Raad (HR) met betrekking tot de zorgplichten van een commerciële usenet-provider. Dergelijke providers moeten in principe doeltreffende maatregelen tegen inbreuk treffen om eigen aansprakelijkheid te vermijden. BREIN is op basis van o.m. het YouTube & Cyando arrest van de hoogste Europese rechter (HvJEU) van mening dat de provider in kwestie aansprakelijk is voor inbreuk nu die geen effectieve maatregelen nam om inbreuk tegen te gaan. In deze zaak is op 9 december arrest gepland.
   Uiteraard zal de verplichting voor commerciële usenet-providers tot het nemen van effectieve maatregelen om inbreuk tegen te gaan hun exploitatie ondermijnen, het gaat abonnees immers om de toegang tot de ongeautoriseerde populaire content. De provider tegen wie BREIN deze actie voert, heeft haar exploitatie al jaren geleden stil gezet nadat zij in eerste aanleg aansprakelijk werd gehouden voor inbreuk en een effectieve NTD moest instellen. Die moest op zijn minst gelijke pas kunnen houden met de illegale uploads. Naast NTD zijn meer maatregelen mogelijk maar die zijn door uitbaters verlaten in de ontwikkeling van het usenet tot distributiemodel voor ongeautoriseerde content.
   YouTube & Cyando arrest
   Het YouTube & Cyando (Uploaded) arrest borduurt voort op de eerder door het HvJEU ingeslagen weg met de Svensson, BestWater, GS Media, Filmspeler en Pirate Bay arresten (waarvan de laatste twee m.b.t. zaken van BREIN). Die weg is een soort van voorwaardelijke aansprakelijkheid van platforms voor openbaarmaking via massaal door derden geplaatste bestanden of links. Het arrest oordeelt kort gezegd dat een tussenpersoon zelf inbreuk maakt indien zij niet de ‘geloofwaardige en doeltreffende maatregelen’ tegen inbreuk neemt die van een ‘normaal behoedzame marktdeelnemer’ verwacht mogen worden. Het arrest is van belang voor allerlei platforms met door gebruikers geüploade bestanden of links.
   Overigens kopiëren commerciële usenet providers de door gebruikers geüploade bestanden naar hun eigen servers en en houden ze daar beschikbaar voor betalende abonnees. De uploaders zelf verliezen daarmee de controle over de door hen geüploade bestanden. BREIN is van mening dat de provider daardoor zelf openbaarmaker is, nog los van de vraag of enkel een NTD-beleid voldoende effectief is.
   Read more...

   5149 • 5

 • Je wilt informatie over het downloaden op het internet. Het enige probleem is, je hebt geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg in de download wereld. Handleidingen van verschillende download methodes komen aanbod en zijn speciaal voor de beginnende downloader in Jip en Janneke taal geschreven. We hebben ook reviews beschikbaar van diversen hardware en software. Mocht je alsnog vragen hebben, kun je die altijd in het forum stellen.

  Met vriendelijke groeten, het Duken team. :goed:

 • Laatste topics op het forum

 • Popular Contributors

  Nobody has received reputation this week.

 • Recente prestaties

  • Eefje3 earned a badge
   2 year
  • Eefje3 went up a rank
   Rookie
  • SwitchFreak earned a badge
   2 year
 • Member Statistics

  22,561
  Total Members
  5,247
  Most Online
  kuipje
  Newest Member
  kuipje
  Joined
 • Who was online

  There is no users online

 • Nu op het forum

  • Beste lezer,  Meer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de snelste provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen. De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum. De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat altijd problemen met zich meebracht. En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke privé leven het niet voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukt mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout….  Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en we in een ver verleden zelfs uitjes hadden.  Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord.  We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel boel pijn.  Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.   Het was een mooie vaart. Duken out. It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum.    Toon volledig nieuwsbericht  
  • Ik las net dat bericht op Filmpaleis ook. Echt balen. Hoop dat ze snel weer online zijn. Maar als brein hun gevonden heeft, hoe willen dat dan doen.
 • Vernieuwde handleidingen

 • New movie

 • Random link

×
×
 • Create New...