Jump to content
 • Latest news

  • Drifter

   Het nieuwe initiatief van de Trustworthy Accountability Group, onder leiding van bedrijven als Amazon, Disney, Google, Meta en Spotify, heeft tot doel een domeinblokkadelijst te produceren om advertentie-inkomsten aan piratensites te weigeren. Deze lijst zal informatie combineren over bekende piratensites met gegevens van anti-malwareleveranciers, waardoor adverteerders een extra reden hebben om piratensites te vermijden wanneer ze gebruikers blootstellen aan kwaadaardige advertenties.
   In het verleden wilden veel grote merken graag adverteren op prominente piratenportals, waarbij ze aandacht wilden trekken, ongeacht de locatie. Maar naarmate de financiering van illegale platforms een groter probleem werd, kwamen merken als Ford, Toyota, Nissan, Mazda, Volvo en vele anderen onder druk te staan. Hoewel deze bedrijven niet opzettelijk advertenties op piratensites plaatsten, verschenen hun advertenties daar toch.
   Om merkbescherming te waarborgen, hebben bedrijven zoals White Bullet in het afgelopen decennium informatie verstrekt over welke sites vermeden moeten worden. In de Verenigde Staten heeft de Trustworthy Accountability Group (TAG) in 2015 adverteerders en reclamebureaus samengebracht om te voorkomen dat advertentie-inkomsten naar piratensites gaan.
   TAG wordt ondersteund door bekende bedrijven zoals Amazon, Disney, Google, Meta, NBC, Sky en Spotify, die deelnemen aan de Leadership Council van TAG. In 2019 lanceerde TAG Project Brand Integrity, een initiatief om te voorkomen dat advertenties van waardevolle merken naast illegale inhoud terechtkomen.
   Om het systeem verder te verbeteren, heeft TAG Project Brand Integrity 2.0 aangekondigd. Deze nieuwe versie is makkelijker schaalbaar en heeft als doel piratensites te financieren en adverteerders te beschermen tegen ongewenste associaties. Het zal sneller en effectiever reageren, zelfs bij domeinhoppen.
   De database van piratensites van TAG wordt ook geüpgraded om adverteerders te helpen ongewenste platforms te vermijden. Deze 'uitsluitingslijst' wordt bijgehouden en ontwikkeld via TAG's AdSec Threat Exchange, waar leden samenwerken met deelnemende bedrijven en open source-bronnen gebruiken om informatie over piratendomeinen te delen.
   Het doel van deze lijst is om piratensites de toegang tot adverteerders te ontzeggen, waardoor hun vermogen om inkomsten uit advertenties te genereren wordt verminderd. Dit initiatief draagt bij aan het bestrijden van illegale distributie van inhoud en het beschermen van adverteerders tegen associaties met piraterij.
   Read more...

   92 • 0

  • Drifter

   Universal Music en TikTok zijn al geruime tijd in conflict over royalty's, oftewel de vergoedingen die TikTok moet betalen voor het gebruik van muziek van Universal. TikTok heeft naar verluidt een bod gedaan bij Universal, maar dit bod lag ver onder de vraagprijs van de platenmaatschappij. TikTok is van mening dat ze minder hoeven te betalen omdat ze een succesvol platform bieden waar veel gebruikers nieuwe muziek ontdekken. Ze beschouwen zichzelf als een promotiekanaal voor artiesten.
   Universal Music daarentegen is het niet eens met deze visie. Ze wijzen met name op de 20 miljard dollar aan advertentie-inkomsten die TikTok heeft gegenereerd. Ondanks het feit dat TikTok grotendeels afhankelijk is van muziek van populaire artiesten, verdient Universal Music amper iets aan het platform. Volgens schattingen komt slechts ongeveer 1% van hun inkomsten van TikTok, terwijl muziek van bekende artiesten zoals Drake, Billie Eilish, BTS en Taylor Swift wel prominent aanwezig is op het platform.
   Als reactie op dit geschil heeft Universal Music al besloten om de muziek van TikTok te verwijderen. Dit heeft tot gevolg dat miljoenen video's plotseling zonder geluid zijn komen te zitten. Nu verhoogt Universal de druk op TikTok door ook muziek te verwijderen waarbij artiesten van het label hebben meegewerkt, maar die niet direct van Universal zelf is. Hierbij moet gedacht worden aan muziek die geschreven is door artiesten van het label, maar uitgevoerd wordt door anderen, zoals Justin Bieber en Harry Styles. Een volledige lijst van getroffen nummers is te vinden op de website van Universal Music.
   Tot nu toe heeft Universal al ongeveer 3 miljoen nummers van TikTok verwijderd, maar er zullen binnenkort naar verwachting nog veel meer volgen. TikTok beweert dat ongeveer 30% van alle momenteel beschikbare nummers hun geluid zullen verliezen. Deskundigen uit de industrie schatten echter dat de impact groter zal zijn, namelijk ongeveer 80% van alle TikTok-nummers. Dit is niet verrassend, gezien de vele samenwerkingen die plaatsvinden in de popmuziek, vooral wat betreft het schrijven van liedjes.
   Read more...

   71 • 0

  • Drifter

   Google Maps heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je rechtstreeks informatie kunt krijgen over je route en afslagen, zonder dat je de navigatie hoeft te activeren. Dit is vooral handig voor mensen die wandelen, fietsen of met het openbaar vervoer reizen en de navigatiefunctie niet gebruiken. Op het routescherm kun je nu zien in welke richting je moet afslaan en wat de verwachte aankomsttijd is. Zelfs als je ervoor kiest om een andere route te nemen, zal Maps automatisch de route aanpassen.

   Een andere handige functie is dat deze informatie ook beschikbaar is op het vergrendelscherm. Op Android wordt er gebruik gemaakt van systeemmeldingen en op iOS wordt Live Activiteiten gebruikt om de updates weer te geven. Deze functie, genaamd 'Overzichtelijke routes', werd voor het eerst aangekondigd op 8 februari 2023. Google heeft in juni vorig jaar bevestigd dat de functie nog steeds in ontwikkeling was. Vanaf deze maand is het bedrijf begonnen met het stilletjes uitrollen van de functie, volgens Android Police.
   Om deze functie in te schakelen, ga je naar de instellingen van Google Maps en zet je de toggle aan bij Navigatie-instellingen -> Overzichtelijke routes terwijl je navigeert. Houd er rekening mee dat als je dit inschakelt, je ermee akkoord gaat dat Google navigatiegegevens verzamelt om de app te verbeteren.
   Read more...

   115 • 0

  • Drifter

   Nintendo heeft een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de Nintendo Switch-emulator Yuzu, waarbij ze beweren dat de emulator op grote schaal piraterij faciliteert. Nintendo eist dat Yuzu uit de lucht gehaald wordt.
   Hoewel Yuzu zelf geen illegale games aanbiedt, beweert Nintendo dat de emulator indirect verantwoordelijk is voor auteursrechtinbreuk door gebruikers die illegaal games op de emulator spelen. Nintendo noemt als voorbeeld het spel The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, dat anderhalve week voor de officiële release al te downloaden was op piraterijsites. Volgens Nintendo werd dit mogelijk gemaakt doordat piraterijsites vaak naar Yuzu verwezen als methode om het spel te kunnen spelen.
   Nintendo beweert verder dat Yuzu direct financieel voordeel heeft behaald uit de auteursrechtinbreuk. Yuzu heeft namelijk een Patreon-pagina waar betalende gebruikers vroege versies van de emulator kunnen downloaden. Rond de release van Zelda zou het aantal betalende gebruikers zijn verdubbeld, omdat alleen de nieuwste versie van Yuzu in staat zou zijn om het spel te draaien. Daarnaast hebben gebruikers op de Discord-server van Yuzu veelvuldig gediscussieerd over het emuleren van Zelda, wat volgens Nintendo aantoont dat de makers op de hoogte waren van het feit dat de emulator veel gebruikt werd om het spel vroegtijdig te spelen.
   Nintendo verwijt Yuzu ook dat ze op hun website links plaatsen naar sites met instructies over het hacken van de Switch en software waarmee gebruikers decryptiesleutels kunnen verkrijgen, die nodig zijn om games op de emulator te spelen. Hoewel Yuzu de games zelf niet ontsleutelt, beweert Nintendo dat de makers op deze manier technologische beveiligingsmaatregelen omzeilen die bedoeld zijn om piraterij op pc's en smartphones tegen te gaan.
   Nintendo beweert dat Yuzu hoofdzakelijk ontworpen is om technologische beveiligingsmaatregelen te omzeilen en heeft weinig andere toepassingen. Het bedrijf stelt ook dat de makers van Yuzu zelf illegale games spelen, omdat ze meerdere keren screenshots hebben gepost van Switch-titels die getest worden in de emulator. Nintendo eist dat Yuzu offline gehaald wordt en dat alle kopieën ervan vernietigd worden. Daarnaast wil het bedrijf een schadevergoeding van 150.000 dollar per auteursrechtinbreuk.
   Vorig jaar heeft Nintendo al een takedownverzoek ingediend tegen enkele tools waarmee gebruikers decryptiesleutels kunnen downloaden. Als gevolg hiervan heeft een andere Switch-emulator, Skyline, ervoor gekozen om te stoppen uit angst voor een vergelijkbaar verzoek. In hetzelfde jaar heeft Nintendo de release van de GameCube- en Wii-emulator Dolphin op het Steam-platform verhinderd. Het bedrijf dreigde met een DMCA-takedownverzoek als de makers de emulator op het gameplatform zouden plaatsen.
   Read more...

   74 • 0

  • Drifter

   Google heeft de functie om beelden van personen te genereren met zijn AI-beeldgenerator offline gehaald vanwege verkeerde weergave van historische beelden. Gebruikers die vroegen om beelden van nazi's of de paus te genereren, kregen voornamelijk beelden van mensen van kleur te zien. Google erkent dat de beeldgenerator in dit specifieke geval de plank flink missloeg.

   Het doel van Google is om diversiteit in de AI-systemen te bevorderen en stereotypische beelden te vermijden. In het verleden is er vaak kritiek geweest op AI-generatoren omdat ze juist stereotypische beelden creëerden, zoals bij het genereren van beelden van dokters waarbij voornamelijk witte mannen werden afgebeeld. Met de AI-beeldgenerator Gemini wilde Google deze typische clichés vermijden.
   Het AI-systeem is ontworpen om een afspiegeling van de samenleving te tonen. Bij het vragen om bijvoorbeeld een afbeelding van mensen die door een winkelstraat lopen, is het de bedoeling dat de beelden een representatieve weergave van de maatschappij laten zien. Echter, in dit geval is Google te ver gegaan in de diversiteit en heeft mogelijk onder de motorkap termen toegevoegd om een zo divers mogelijke weergave te creëren.
   Google belooft een verbeterde versie van het AI-systeem uit te brengen in de toekomst. Tot die tijd is de functie om beelden van mensen te genereren niet beschikbaar, maar andere functies zoals het genereren van tekst of beelden zonder mensen kunnen nog steeds gebruikt worden. De techgigant wil eerst de bestaande fouten oplossen en het systeem grondig testen voordat de nieuwe versie van Gemini online komt.
   Read more...

   106 • 1

  • Drifter

   Seaborough, een Nederlands led-bedrijf gevestigd in Amsterdam, heeft tijdens het Mobile World Congress een innovatieve led-verlichtingstechnologie gepresenteerd die gezondheidsvoordelen biedt aan werknemers op kantoor. Deze technologie maakt gebruik van bijna-infraroodlicht om kunstmatig zonlicht na te bootsen.
   Uit proeven, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Groningen, is gebleken dat proefpersonen zich gelukkiger voelden en meer energie hadden wanneer ze werden blootgesteld aan deze kunstmatige zonlichtverlichting. Seaborough werkt momenteel aan het integreren van deze technologie, genaamd OneTLed, in laptopschermen of monitors. Daarnaast ontwikkelen ze ook een product dat over het scherm kan worden geplaatst, vergelijkbaar met een externe webcam.
   Het ontwerp van de OneTLed is ovaal en lijkt veel op een webcam. Het product bevat drie zichtbare led's en werkt op basis van bijna-infraroodlicht, dat kunstmatig zonlicht produceert. Een belangrijk voordeel van deze verlichting is dat deze bijna niet opwarmt. De OneTLed wordt beschouwd als een one-size-fits-all-oplossing.
   Op dit moment maakt de OneTLed nog deel uit van een onderzoeksproject dat Seaborough leidt, in samenwerking met verschillende toonaangevende internationale bedrijven. Het doel is om de voordelen van zonlicht naar kantooromgevingen te brengen en de gezondheid en welzijn van werknemers te verbeteren.
   Read more...

   85 • 0

  • Drifter

   Het einde van het tijdperk van de third-party cookies lijkt te zijn aangebroken, nu Google heeft besloten ze uit te faseren. Dit geldt met name voor gebruikers van Google Chrome, terwijl browsers zoals Firefox en Safari al standaard third-party cookies blokkeren. Mozilla en Apple hebben eerder al besloten om deze cookies standaard te blokkeren. Het uitfaseren van third-party cookies heeft als doel om de privacy van gebruikers beter te beschermen.
   Third-party cookies zijn kleine bestanden die worden gebruikt door advertentiepartijen om je gedrag op het internet te volgen en gegevens over je interesses en websitebezoeken te verzamelen. Hierdoor kunnen advertentieplatformen een gedetailleerd profiel van jou als gebruiker opbouwen. Het uitfaseren van deze cookies is een goede ontwikkeling om de privacy van gebruikers te waarborgen.
   Google introduceert als alternatief de Privacy Sandbox, een digitale zandbak waar gebruikers hun interesses kunnen achterlaten en volgbeveiliging kunnen activeren. Echter, er is kritiek op de werkwijze van Google. Door je interesse achter te laten in de Privacy Sandbox, kan Google nog steeds relevante advertenties tonen. Dit betekent dat Google nog steeds toegang heeft tot je browseractiviteiten en mogelijk een te dominante positie op de online advertentiemarkt kan verwerven.
   In de komende maanden zal de browserervaring voor gebruikers van Google Chrome veranderen, aangezien websites zich moeten aanpassen aan de nieuwe cookiesregels. Het is mogelijk dat adverteerders op zoek gaan naar andere methoden om gegevens te verzamelen, wat kan leiden tot privacyproblemen in landen met strenge privacyregels. Het gebruik van first-party cookies kan toenemen, waardoor websites zelf gegevens gaan verzamelen en bijhouden. Dit kan resulteren in meer websites die accounts van gebruikers vereisen om hun eigen gegevens te beheren.
   Tijdens de transitieperiode kan het zijn dat sommige websites niet goed meer functioneren, aangezien ze nog niet zijn aangepast aan het verdwijnen van third-party cookies. Dit kan leiden tot een minder naadloze internetervaring. Bovendien kunnen kleinere websites in de toekomst moeite hebben om te overleven, aangezien ze afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten om kosten te dekken. Er zijn echter andere manieren om online geld te verdienen.
   Hoewel de veranderingen in Firefox en Safari niet veel impact hebben gehad, kan de beslissing van Google als de grootste speler op de browsermarkt aanzienlijke gevolgen hebben. Over het algemeen is het uitfaseren van third-party cookies een positieve stap voor de privacy van gebruikers. Volgens marketeers zijn er nog steeds genoeg andere middelen om klanten te bereiken. Echter, de Privacy Sandbox van Google roept vragen op over de daadwerkelijke privacybescherming. Het is aan de gebruiker om een keuze te maken en eventueel over te stappen naar browsers zoals Firefox of Safari als privacy een belangrijke overweging is.
   Read more...

   71 • 0

  • Drifter

   Microsoft test momenteel de mogelijkheid om Windows-updates te installeren zonder dat er een reboot van het besturingssysteem nodig is. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van hotpatching, een techniek waarbij securityupdates kunnen worden geïnstalleerd zonder het herstarten van het systeem.
   Deze functie wordt momenteel getest in Windows 11-previewbuild 26058. Hotpatching maakt gebruik van virtualization-based security (VBS), wat mogelijk is op computers die virtualisatie-extensies voor Intel, AMD of ARM ondersteunen. Door VBS te gebruiken, kan Microsoft aanpassingen maken aan de in-memory code van een actief Windows-proces zonder dat het proces opnieuw hoeft te worden opgestart.
   Microsoft geeft aan dat hotpatching afhankelijk is van een basisupdate die elke drie maanden moet worden aangepast en dat daarvoor wel een reboot vereist is. In het geval van een zerodaybeveiligingslek kan het echter nodig zijn om eerder een reboot uit te voeren. Hotpatching wordt momenteel al gebruikt voor enkele Windows Server-versies en op Xbox-consoles.
   Volgens Windows Central, op basis van anonieme bronnen, zal hotpatching later dit jaar beschikbaar zijn als onderdeel van Windows 11-versie 24H2. In eerste instantie zal deze functie alleen beschikbaar zijn voor x86- en x64-computers. Er wordt naar verluidt verwacht dat hotpatching in 2025 ook beschikbaar zal zijn voor Arm64-systemen.
   Read more...

   200 • 0

 • Je wilt informatie over het downloaden op het internet. Het enige probleem is, je hebt geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg in de download wereld. Handleidingen van verschillende download methodes komen aanbod en zijn speciaal voor de beginnende downloader in Jip en Janneke taal geschreven. We hebben ook reviews beschikbaar van diversen hardware en software. Mocht je alsnog vragen hebben, kun je die altijd in het forum stellen.

  Met vriendelijke groeten, het Duken team. :goed:

 • Laatste topics op het forum

 • Popular Contributors

 • Recente prestaties

  • chipfreak earned a badge
   Week One Done
  • agrohimoyz earned a badge
   Week One Done
  • Pat007 earned a badge
   One Year In
 • Member Statistics

  22,903
  Total Members
  5,247
  Most Online
  dannekke
  Newest Member
  dannekke
  Joined
×
×
 • Create New...