Jump to content

Activiteit zonder de huiskamer

Showing status updates, topics in Algemeen, Nieuwe leden, Internet, Netwerken, VPN en Privacy, Webdesign, Hosting en Scripting, (Anti)Virus - Firewalls - Spyware, Hardware - Telefonie - Navigatie - TV, Downloaden via Nieuwsgroepen & Spotnet, Downloaden via Torrents & Popcorn time, Downloaden via alle overige methoden, Repareren, uitpakken, branden en overige problemen, Alles over Games en Consoles, Afspelen van Films en Series, Films kopiëren, Rippen en Branden, Alles over Films, Series, TV en E-books, Software algemeen, Besturingssystemen, Apple Software, Hardware en Besturingssystemen, Bugreport, Feedback, Request & Mededelingen, Archief, F.A.Q. en Handleidingen and De Bazaar, handleidingen, nieuwsberichten, reviews, vergelijkingen, links and movies posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Het meest recente onderzoek van Microsoft introduceert een geavanceerd AI-model genaamd VASA-1, dat de kracht heeft om portretfoto's met bijbehorende audiobestanden te transformeren in realistische 'sprekende hoofden'. Dit huzarenstukje van technologische innovatie maakt indrukwekkende creaties mogelijk, maar roept tegelijkertijd vragen op over de mogelijke risico's. In de ontwikkelingsfase demonstreert Microsoft de bekwaamheid van VASA-1 door aan te tonen hoe het portretten van individuen, samen met audio, op een overtuigende wijze kan laten spreken. Dit wordt bereikt door contextgevoelige gezichtsuitdrukkingen die nauw aansluiten bij de emotionele lading van de audio. Dit resulteert in beelden met een uitzonderlijke realistische aanblik en dynamiek. De flexibiliteit van VASA-1 is bijzonder opmerkelijk. Het AI-model kan de richting van de blik, de positie van het hoofd en zelfs de emotionele expressie van de afgebeelde personen manipuleren, zonder dat deze personen rechtstreeks in de lens hoeven te kijken op het oorspronkelijke portret. Deze functionaliteiten geven een nieuwe dimensie aan de 'pratende foto's', waarbij deze avatars zelfs complexe taken zoals zingen kunnen uitvoeren op een manier die voorheen onvoorstelbaar was. Microsoft heeft VASA-1 specifiek ontworpen met het oog op het tot leven brengen van virtuele karakters. Voorbeeldbeelden die tijdens het onderzoek zijn vrijgegeven, zijn gecreëerd met behulp van DALL-E van OpenAI, wat de veelzijdigheid en kracht van deze technologie onderstreept. De potentiële toepassingen zijn legio, variërend van het verrijken van AI-personages met realistische expressies en lip-sync tot het creëren van avatars voor sociale media die meer resoneren met de kijker. Een treffend voorbeeld dat Microsoft aanhaalt, is het animeren van de Mona Lisa, waardoor deze iconische afbeelding op nieuwe en verrassende manieren tot leven komt. Desondanks zijn de potentiële gevaren niet te onderschatten. Een brede toegankelijkheid van dergelijke technologie zou de weg kunnen vrijmaken voor overtuigendere deepfakes, die voor malafide doeleinden gebruikt kunnen worden. Daarom kiest Microsoft ervoor om de technische details van VASA-1 tijdelijk geheim te houden. Ondanks de goede intenties, voornamelijk gericht op creatieve en positieve toepassingen, benadrukken de onderzoekers de risico's van misbruik en de noodzaak voor zorgvuldige overwegingen omtrent de verspreiding van dergelijke technologieën. realtime_demo.mp4
 3. Last week
 4. Het zal een keer tijd worden. Pffffffffffff die naam wou je niet tegenkomen!!!
 5. Ontwikkelaar Riley Testut heeft donderdag 18 April de nieuwe gratis emulator Delta uitgebracht in de App Store, waarmee er ondersteuning is voor meerdere Nintendo consoles en handhelds om ROMs af te spelen. Dit is mogelijk doordat Apple de regelgeving rondom dit soort apps heeft versoepeld. In dit artikel leggen we je uit hoe je toegang kunt krijgen tot Delta. In een blog post onthulde Testut dat Delta de opvolger is van GBA4iOS. Er is niet alleen ondersteuning voor GameBoy games, maar ook voor NES, Sega Genesis, SNES, N64 en Nintendo DS. Dat betekent dat er zelfs een game als Pokémon Soul Silver mee kan worden gespeeld. Testut geeft aan dat het meer emulatoren ondersteunt, maar blijft mysterieus over welke dat zijn. De App is in veel stores wereldwijd gratis te downloaden waaronder in de Verenigde Staten en Canada. In de EU kunnen gebruikers toegang krijgen via AltStore PAL, een third-party marketplace die is uitgekomen dankzij de EU's Digital Markets Act (DMA), waardoor third-party app stores gehost kunnen worden binnen de App Store van Apple. Het wordt bewust iets lastiger gemaakt en daarom kost de AltStore PAL €1,50 (en belasting) per jaar. Tegenwoordig is het ook erg makkelijk om te switchen naar een App Store van een ander land. Delta staat in Canada bijvoorbeeld gewoon in de reguliere App Store en om daar naartoe te switchen heb je geen nieuwe betaalmethode nodig. Zo krijg je toegang tot deze App Store: Klik in de App Store rechtsboven op jouw profielfoto Verander land/regio naar Canada en kies als betaalmethode none Accepteer de voorwaarden Vul een willekeurig adres in als Billing Address Klik verder om te switchen van App Store Sluit de App Store af en open deze opnieuw Installeer Delta Klaar!
 6. Microsoft lijkt een nieuw hoofdstuk aan te snijden in het beheer van gebruikersidentiteiten op hun Windows-platform. Met een vernieuwde nadruk op Microsoft-accounts in zowel Windows 10 als Windows 11, positioneert de softwaregigant zichzelf op een manier die zowel de beveiliging van gegevens accentueert als een meer geïntegreerde ervaring biedt voor gebruikers die het Microsoft-ecosysteem dieper ingaan. **Overgang van Lokale Accounts naar Microsoft Accounts** De transitie waarbij gebruikers worden gestimuleerd om van lokale accounts naar Microsoft-accounts over te schakelen, is duidelijk zichtbaar in de nieuwere iteraties van Windows. In Windows 11 heeft Microsoft dit concept naar een hoger niveau getild door het bijna noodzakelijk te maken een Microsoft-account te gebruiken tijdens de initiële setup, zij het met enkele uitzonderingen afhankelijk van de versie en configuratie. Dit staat in contrast met Windows 10, waar het nog steeds relatief rechttoe rechtaan is om een lokaal account te gebruiken, maar recente updates en meldingen suggereren dat Microsoft gebruikers naar hun cloudgebaseerde services wil leiden. **Veiligheid, Back-ups, en het Voordeel van Microsoft Accounts** De promotie van Microsoft-accounts boven lokale accounts is niet zonder reden. De integratie met cloudservices biedt gebruikers een reeks voordelen, waaronder back-upmogelijkheden, eenvoudiger herstel van accounts, en een meer naadloze integratie met andere Microsoft-diensten en -abonnementen. Door een melding in de Release Preview-versie 19045.4353 van Windows 10, benadrukt Microsoft de beveiligings- en back-upvoordelen die gekoppeld zijn aan het gebruik van een Microsoft-account. Deze functionaliteit onderstreept Microsoft’s push voor een meer verbonden en beveiligde gebruikerservaring. **De Zorgen en Kritieken** Desalniettemin heeft deze verschuiving naar een meer cloudgecentreerde aanpak ook kritiek ontvangen, met name in termen van privacy en de mate van controle die gebruikers hebben over hun eigen apparaten en gegevens. Bovendien, de beslissing om advertenties en aanbevolen apps in het startmenu van Windows 11 weer te geven, heeft voor sommigen de vraag opgeroepen of het doel is om een betere gebruikerservaring te creëren of simpelweg om de omzet door diensten en applicaties te verhogen. **Afsluiting en Toekomstperspectief** Hoewel de richting die Microsoft opgaat duidelijk voordelen biedt in termen van functionaliteit en beveiliging, is het essentieel voor gebruikers om bewust te zijn van de privacy-instellingen en hoe hun gegevens worden beheerd. De balans vinden tussen gemak en controle blijft een kernpunt in de evolutie van het Windows-besturingssysteem. Met de geplande beëindiging van de ondersteuning voor Windows 10 in oktober 2025, en de drang naar Windows 11, zal deze trend waarschijnlijk doorzetten, waarbij Microsoft zichzelf opnieuw uitvindt en zijn gebruikersbasis meeneemt naar een future waarin cloud-integratie centraal staat.
 7. Tim Kuik, die zich als voorzitter van Stichting Brein jarenlang onvermoeibaar heeft ingezet tegen online piraterij in Nederland, is klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven: pensioen. Tijdens een interview met HollandFilmNieuws gaf hij aan na 25 jaar BREIN verdiend mag stoppen op 67 jarige leeftijd. Volgende maand zal hij zijn leidinggevende rol neerleggen, waarna Bastiaan van Ramshorst klaarstaat om het stokje over te nemen. Van Ramshorst, met zijn 14 jaar ervaring binnen de stichting, is meer dan klaar om deze belangrijke taak op zich te nemen, gericht op de voorhoede van de strijd tegen auteursrechteninbreuk. Gedurende een indrukwekkende carrière van 25 jaar bij Stichting Brein heeft Kuik zich ontpopt als een sleutelfiguur in de bescherming van intellectuele eigendommen in Nederland. Nu hij op 67-jarige leeftijd aftreedt, laat hij een erfenis achter van vastberadenheid en significante bijdragen aan de bestrijding van de illegale verspreiding van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Voordat hij bij Brein terechtkwam, was Kuik al actief in de strijd tegen piraterij, destijds gericht op de illegale handel van muziek en films op fysieke dragers zoals videobanden. De uitdagingen waarmee Kuik en Stichting Brein te maken kregen, waren niet gering. In een periode van tien tot vijftien jaar geleden escaleerden deze uitdagingen tot een niveau waarop persoonlijke beveiliging noodzakelijk was, een direct gevolg van de agressieve houding tegen de stichting door haar standvastige aanpak van illegaal downloaden. Kuik merkt op dat deze spanningen in recente jaren zijn afgenomen, wat wijst op een verschuiving in de publieke perceptie en misschien zelfs in de piraterijcultuur. Met het aanstaande pensioen van Kuik en de aanstelling van Van Ramshorst, richt Stichting Brein zich nu op de nieuwe generatie piraterijuitdagingen, zoals de bestrijding van illegale IPTV-diensten en de verkoop van daarmee verbonden apparaten. Van Ramshorst brengt een schat aan ervaring en inzicht mee in zijn nieuwe rol, klaar om verder te bouwen op het fundament dat Kuik heeft gelegd en de toekomstige uitdagingen aan te gaan met de innovatie en vasthoudendheid die Stichting Brein kenmerken.
 8. Aanpakken die hap. Maar helaas is iedereen zo verslaafd aan sociale media dat ze bijna alles kunnen flikken. Het is een begin al is het een druppel op een gloeiende plaat.
 9. De koppige 17-jarige Hercules merkt dat hij gezegend is met kracht en vermogens die niemand van zijn sterfelijke leeftijdsgenoten bezit. Maar zijn brutale instelling en zijn streken leiden vaak tot meer problemen dan hij aankan. Samen met de nobele en geestdriftige Jason, de sluwe Iolans en de mooie Yvenna, trotseren Hercules en zijn mede-cadetten alle lichamelijke beproevingen waarmee de goden hen bestoken.
 10. In een gecoördineerde internationale actie eerder deze week zijn Nederlandse criminelen gearresteerd die betrokken waren bij een omvangrijke fraudezaak waarbij de persoonlijke en financiële gegevens van circa 1,7 miljoen mensen wereldwijd zijn gestolen. Een ingrijpende ontdekking bracht aan het licht dat deze misdadigers in het bezit waren van de creditcardinformatie van ongeveer 500.000 individuen en de inloggegevens van nog eens 1,2 miljoen personen. De succesvolle aanhouding van vijf verdachten, woonachtig in plaatsen zoals Vleuten en Woudenberg, markeert een belangrijke overwinning voor de rechtshandhaving in de aanpak van georganiseerde online criminaliteit. Het onderzoek, dat oorspronkelijk in het Verenigd Koninkrijk begon, breidde zich snel uit met de hulp van internationale teams, waaronder de FBI en Europol, en specialisten uit achttien verschillende landen. Opmerkelijk is de bijdrage van de digitale criminaliteit teams van de Midden-Nederland politie-eenheid die een cruciale rol speelden in dit proces. Bij de arrestaties in Nederland zijn diverse voorwerpen in beslag genomen, waaronder vijf vuurwapens, honderd simkaarten en zevenenvijftig digitale opslagmedia. Vergelijkbare acties vonden plaats in Leeuwarden en Papendrecht, waarmee de reikwijdte van deze operatie over het land wordt benadrukt. Het interessante aan deze zaak is dat de slachtoffers van deze fraude niet uit Nederland komen, wat de internationale aard van deze misdaad onderstreept. Een dag voor de arrestaties in Nederland, werden in het Verenigd Koninkrijk de beheerders van Labhost, de frauduleuze website in kwestie, aangehouden. Deze site had een uitgebreid netwerk van 7000 gebruikers over de hele wereld, die verantwoordelijk waren voor de diefstal van aanzienlijke hoeveelheden financiële en persoonlijke informatie. De criminelen gingen uiterst geraffineerd te werk door nepsites te creëren die sterke gelijkenissen vertoonden met officiële websites van banken of overheidsinstanties. Door vervalste e-mails of sms-berichten te sturen, werden nietsvermoedende slachtoffers naar deze nagemaakte pagina’s gelokt waar ze, gelovend dat ze legitiem waren, hun gevoelige informatie achterlieten. Dit fenomeen van digitale oplichting, bekend als phishing, laat een zorgwekkende stijging zien. Een recent voorval waarin onderzoekers in Midden-Nederland maar liefst 7,3 miljoen gecompromitteerde e-mailadressen in handen van cybercriminelen ontdekten, benadrukt de omvang van dit groeiende probleem. Deze zaak illustreert de essentiële noodzaak voor voortdurende internationale samenwerking en de behoefte aan geavanceerde technieken om dergelijke geavanceerde vormen van cybercriminaliteit te bestrijden en de veiligheid van burgers wereldwijd te waarborgen.
 11. Europese regelgevers hebben zich duidelijk uitgesproken tegen het beleid van Meta Platforms Inc., het moederbedrijf van Facebook, waarbij gebruikers moeten betalen om hun privacy te beschermen tegen het gebruik van hun gegevens voor gerichte reclamedoeleinden. Dit zogenaamde 'pay-or-okay'-model wordt door de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPB), een collectief van Europese privacyautoriteiten, als oneerlijk beschouwd. De EDPB stelt dat deze praktijk de privacy reduceert tot een luxeproduct, doordat gebruikers moeten kiezen tussen betalen voor privacy of accepteren dat hun gegevens worden gebruikt. Anu Talus, voorzitter van de EDPB, benadrukt dat de huidige modellen gebruikers in een moeilijke positie plaatsen, waarbij ze moeten kiezen tussen het prijsgeven van hun gegevens of betalen voor services, zonder dat de volledige implicaties van die keuze begrepen worden. De EDPB pleit daarom voor een model waarbij gebruikers een 'echte keuze' hebben, inclusief twee gratis opties waarbij in de ene optie data van gebruikers verwerkt mag worden en in de andere optie gebruikersgegevens aanzienlijk minder of helemaal niet gebruikt worden voor reclamedoeleinden, met als gevolg dat advertenties meer contextueel van aard zouden zijn. Het standpunt van de EDPB is een reactie op verzoeken van privacytoezichthouders uit Nederland, Noorwegen en Duitsland, nadat Meta zijn abonnementsservice had aangekondigd. Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens, juicht de duidelijke stellingname van de EDPB toe en ziet het als een steun voor nationale toezichthouders om actie te ondernemen tegen overtredingen. Naast de privacytoezichthouders hebben ook Europese consumentenorganisaties bezwaar gemaakt tegen de abonnementsservice van Meta, deze als 'misleidend', 'oneerlijk' en 'agressief' bestempelend. Bijna veertig Europarlementariërs hebben zich bij deze zorgen aangesloten met een brief waarin ze Meta oproepen om te stoppen met de praktijk van het 'pay-or-okay'-model, waarin ze betogen dat privacy geen koopwaar is, maar een fundamenteel recht dat niet door financiële barrières beperkt zou moeten worden. Deze brede weerstand onderstreept de groeiende zorg over de waardering en bescherming van persoonlijke gegevens binnen de digitale economie en de noodzaak voor bedrijven om transparante, eerlijke en inclusieve benaderingen te hanteren wanneer omgegaan wordt met gebruikersprivacy.
 12. De recent verschenen Moment 5-update voor Windows 11, die sinds een week beschikbaar is, heeft bij sommige gebruikers helaas voor enige frustratie gezorgd. Windows Latest heeft enkele problemen belicht die zijn opgedoken met deze cumulatieve update van april voor Windows 11, waaronder voornamelijk installatieproblemen en onverwachte systeemgedragingen. Een van de meest vervelende kwesties die gebruikers tegenkomen, heeft betrekking op het stagneren van het updateproces. Het systeem toont een foutcode die geen duidelijke indicatie geeft over hoe het probleem te verhelpen. Pogingen om de update opnieuw te installeren, leiden enkel tot herhaling van het vastlopen. Voorlopig lijken getroffen gebruikers weinig anders te kunnen doen dan wachten op een oplossing vanuit Microsoft. Een ander significant probleem dat is gerapporteerd na de installatie van Moment 5 is het verschijnen van een "wit scherm", wat doet denken aan het infameuze Blue Screen of Death (BSoD), hoewel het in dit geval gaat om een systeemfreeze die een herstart vereist. Dit witte scherm lijkt op een installatiescherm dat verschijnt bij het eerste gebruik van een nieuwe laptop, maar dan blijft het scherm volledig wit. Een aantal gebruikers op platforms zoals Reddit en het Answers.com-forum van Microsoft heeft bevestigd dat het verbreken van de internetverbinding het systeem toelaat om dit stadium te overwinnen en correct op te starten, waarna het probleem zich niet opnieuw voordoet. Aanvullend hebben gebruikers op Reddit melding gemaakt van pc's die onverwacht uit de slaapstand komen. De oorzaak hiervan is nog onduidelijk, evenals mogelijke oplossingen. Hoewel Microsoft officieel nog geen bekende problemen heeft gerapporteerd met de Moment 5-update in hun ondersteuningsdocumentatie, is de hoop dat ze de situatie erkennen en spoedig met een oplossing of advies komen. De tijdelijke workaround van het verbreken van de internetverbinding alvorens op te starten, lijkt momenteel voor een aantal gebruikers een effectieve manier om het witte scherm te vermijden. De momentele situatie benadrukt het belang van grondige testprocessen voor updates en de noodzaak voor duidelijke communicatie vanuit Microsoft over bekende problemen en voorgestelde oplossingen. Voor gebruikers die getroffen zijn, blijft het volgen van discussies op forums en community platforms een waardevolle bron voor tijdelijke oplossingen en ondersteuning vanuit de gemeenschap.
 13. Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat de ondersteuning voor Office 2016 en Office 2019 tot een einde komt op 14 oktober 2025. Gebruikers die ervoor kiezen om na deze datum deze versies te blijven gebruiken, kunnen geconfronteerd worden met aanzienlijke risico's. Dit omvat de potentie voor beveiligingslekken, nalevingsproblemen en een verlaging van de productiviteit, die deels kan worden toegeschreven aan het gebrek aan ondersteuning voor de nieuwere, AI-gedreven functies die beschikbaar zijn in recentere versies van Office. Microsoft's aankondiging geeft specifiek aan dat de beëindiging van de ondersteuning van toepassing is op populaire Office-applicaties zoals Excel, Word en Outlook, alsook op de bijbehorende serverproducten. Bovendien heeft Microsoft plannen aangekondigd om afscheid te nemen van Publisher, dat vanaf oktober 2026 niet meer beschikbaar zal zijn in enige 365-abonnementen. De aanbeveling voor organisaties die momenteel afhankelijk zijn van Office 2016 of Office 2019 is om de overstap te overwegen naar Microsoft 365 E3 cloud-abonnementen. Dit zou niet alleen zorgen voor toegang tot de nieuwste software-updates en beveiligingsfeatures maar ook tot een reeks van nieuwe AI-gedreven tools die ontworpen zijn om de productiviteit te verbeteren. Voor degenen die liever geen gebruik maken van cloud-services, biedt Microsoft het Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) als alternatief. Het is echter belangrijk om op te merken dat de ondersteuning voor Office LTSC 2021 ook zijn einde bereikt op 13 oktober 2026, wat slechts een iets langere periode van ondersteuning biedt dan Office 2016 en 2019. Interessant is dat Microsoft ook heeft aangekondigd later dit jaar een nieuwe versie van de standalone Office-suite uit te brengen. Dit zou organisaties en gebruikers die de voorkeur geven aan een eenmalige aankoop boven een abonnementsmodel, een alternatief kunnen bieden. Hoewel details over deze nieuwe release op het moment van de aankondiging beperkt waren, weerspiegelt het Microsofts inzet voor het bieden van opties voor verschillende gebruikersbehoeften en -voorkeuren. Samengevat, de beëindiging van de ondersteuning voor Office 2016 en 2019 is een belangrijk moment voor gebruikers en organisaties om hun opties te overwegen en waar nodig over te stappen naar ondersteunde versies van Office om beveiligings-, nalevings- en productiviteitsrisico's te minimaliseren.
 14. YouTube versterkt zijn strijd tegen het overslaan van advertenties, nu gericht op zowel desktop- als mobiele platforms. Met inkomsten gegenereerd via abonnementen en advertenties, is het begrijpelijk waarom YouTube al lang een tegenstander is van adblockers. Deze tools verhinderen niet alleen dat advertenties aan kijkers getoond worden, maar ontzeggen YouTube ook belangrijke inkomsten. De confrontatie tussen adblockers en YouTube's maatregelen was voorheen vooral merkbaar op desktopbrowsers. YouTube heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om de effectiviteit van adblockers te ondermijnen, waarbij een voortdurend 'kat-en-muisspel' ontstond. Sommige ontwikkelaars zijn zelfs overgegaan tot het creëren van extensies die reclames niet blokkeren, maar in plaats daarvan versnellen of doorspoelen. Onlangs heeft YouTube zijn beleid uitgebreid, waarbij nu ook mobiele adblockers in het vizier worden genomen. YouTube laat weten dat het third-party apps enkel toestaat om gebruik te maken van hun API als ze de gebruiksvoorwaarden respecteren, waarin duidelijk staat dat het overslaan van advertenties verboden is. Bij overtreding kan YouTube besluiten de API-toegang voor de betreffende app op te schorten. De impact van dit beleid strekt zich verder uit dan adblockers alleen; het treft ook alternatieve YouTube-apps die reclames overslaan. Gebruikers van dergelijke apps kunnen binnenkort geconfronteerd worden met problemen zoals langere laadtijden of het compleet niet kunnen afspelen van videos. Ze kunnen dan een bericht ontvangen dat meldt: "Deze content is niet beschikbaar in deze app". YouTube is duidelijk over het doel van deze strategie: het wil voorkomen dat advertenties worden uitgezet om te garanderen dat content creators beloond worden voor hun views. Het platform benadrukt dat advertentie-inkomsten cruciaal zijn voor het ondersteunen van creators en het kosteloos aanbieden van hun service aan miljarden gebruikers wereldwijd. Voor wie helemaal geen reclames wil zien, biedt YouTube een alternatief in de vorm van YouTube Premium. Dit abonnement verwijdert advertenties en voegt extra functies toe, zoals de mogelijkheid om video's te downloaden voor offline kijkplezier. De prijs voor individuele gebruikers bedraagt 11,99 euro per maand. Families kunnen een abonnement afsluiten voor 17,99 euro per maand en studenten krijgen een gereduceerd tarief van 6,99 euro per maand. Dit model biedt een compromis voor gebruikers die de content willen ervaren zonder onderbrekingen, terwijl het ook creators ondersteunt door te zorgen voor een stabiele inkomstenstroom.
 15. Beste @knabbel, er is door @Mafketel een reactie geplaatst met een linkje naar een overzicht van 10 Seedbox providers. Als je die link opent kan je zelf bij elke provider even checken of de mogelijkheid er is om met een Paysafecard te betalen. Het is natuurlijk heel fijn om een kant en klaar lijstje gepresenteerd te krijgen, maar je kan natuurlijk zelf ook iets doen.
 16. Apple bevindt zich in een complexe situatie waarbij het tegemoet moet komen aan de eisen van de Europese Unie, die pleit voor meer openheid en concurrentie binnen digitale marktplaatsen, waaronder de App Store. Dit betekent dat Apple zijn beleid moet aanpassen om ruimte te bieden aan andere aanbieders en ontwikkelaars, inclusief het toestaan van alternatieve app-winkels op de iPhone en het faciliteren van meer apps in de eigen App Store. Deze veranderingen zijn in lijn met de grotere druk op Big Tech-bedrijven om monopolistische praktijken aan te pakken en de markt competitiever te maken. Binnen deze context vormen emulators een interessant voorbeeld. Emulators maken het mogelijk om software van het ene systeem op een ander systeem te draaien, waardoor bijvoorbeeld klassieke videospellen op moderne hardware gespeeld kunnen worden. Hoewel dit op het eerste gezicht een innovatieve manier lijkt om oude games nieuw leven in te blazen, brengt het ook juridische en ethische vragen met zich mee, voornamelijk met betrekking tot auteursrecht. De iGBA-emulator, die kortstondig in de App Store beschikbaar was, illustreert de dilemma's waarmee Apple te maken krijgt bij het navigeren in deze nieuwe richtlijnen. Hoewel het aanvankelijk leek alsof Apple meer ruimte bood voor emulators, werd deze specifieke app snel offline gehaald wegens overtredingen van het beleid van Apple, waaronder mogelijk spam en auteursrechtenschending. De iGBA-emulator was ontworpen om Nintendo Game Boy en Game Boy Advance-spellen speelbaar te maken op iPhones, maar kwam onder vuur te liggen vanwege zorgen over piraterij, advertenties, en tracking - aspecten die afbreuk doen aan de gebruikservaring en mogelijk illegaal zijn. Riley Testut, ontwikkelaar van de gerelateerde en gerespecteerde GBA4iOS-emulator, bekritiseerde iGBA dan ook openlijk voor het zonder toestemming gebruiken en aanpassen van zijn werk. Desondanks is er een legaal alternatief beschikbaar in de vorm van de Delta-emulator, ook ontwikkeld door Riley Testut. Deze emulator breidt de mogelijkheden uit naar NES, SNES, Nintendo DS, en Nintendo 64-games, en biedt een meer legitieme en ethische manier om klassieke games te genieten op moderne Apple-apparaten. Informatie over de installatie van de Delta-emulator lees je hier. Deze situatie benadrukt de complexiteit van het balanceren tussen innovatie en copyright, de behoeften van ontwikkelaars versus de rechten van auteursrechthouders, en de uitdagingen voor bedrijven zoals Apple om te navigeren binnen deze dynamische en soms tegenstrijdige verwachtingen. Het illustreert verder hoe belangrijk het is voor techbedrijven om effectieve beleidslijnen en controlemechanismen te handhaven om zowel ontwikkelaars als gebruikers te beschermen tegen mogelijk schadelijke inhoud en praktijken, terwijl ook wordt voldaan aan wettelijke vereisten.
 17. WhatsApp Web introduceert een nieuwe, handige zijbalkfunctie, waarmee bètagebruikers als eersten kunnen experimenteren. Deze update is een onderdeel van WhatsApp's aanhoudende inspanningen om regelmatig nieuwe functies te testen en te implementeren. Eerder deze maand onthulde WhatsApp dat het werkt aan verbeterde chatvergrendeling voor gekoppelde apparaten, en introduceerde het de mogelijkheid om tot drie berichten vast te pinnen in een gesprek. De recente herontwikkeling van de webversie introduceert een vernieuwde navigatiestructuur via een zijbalk, die een verschuiving vertegenwoordigt van de vorige lay-out waarin knoppen bovenaan de applicatie werden weergegeven. De nieuwe zijbalk biedt gebruikers een direct overzicht van verschillende tabbladen, waaronder Status, Community, Gearchiveerde gesprekken en Berichten met ster, evenals een snelle toegang tot de instellingen van de app. Waar voorheen sommige van deze opties slechts toegankelijk waren via een menu dat achter de drie puntjes verborgen zat, zijn deze nu makkelijk bereikbaar gemaakt. Daarnaast zal in de toekomst de toegang tot vergrendelde gesprekken eveneens via de zijbalk mogelijk zijn, hoewel deze functie momenteel nog in ontwikkeling is. De zijbalk wordt in eerste instantie alleen aangeboden aan een beperkte groep bètagebruikers, met een mogelijke algemene uitrol die enkele maanden op zich kan laten wachten, volgens informatie van WaBetaInfo. De introductie begon met bètaversie 2.3000.1012734542. Daarnaast is WaBetaInfo van mening dat chatdiensten hun experimenten met Meta AI hebben uitgebreid, waarbij de AI-chatbot voorheen alleen in de Verenigde Staten beschikbaar was. Nu kunnen gebruikers in bepaalde landen, mits ze WhatsApp in het Engels gebruiken, mogelijk ook toegang krijgen tot de AI, hoewel dit voorlopig beperkt blijft tot een kleine gebruikersgroep. Signalen van de uitrol zijn waargenomen in India, en vermoedelijk zal de uitbreiding naar andere landen geleidelijk volgen. De debuut van Meta AI voor chatdiensten zoals WhatsApp in de Europese Unie kan echter enige tijd op zich laten wachten, vanwege de strenge privacyregulering binnen de EU. Bedrijven die AI trainen en gebruiken, moeten rekening houden met deze wetgeving, waarbij de privacy van de gebruiker beschermd wordt en data niet zomaar bewaard of gebruikt mag worden. Dit benadrukt de zorgvuldigheid waarmee Meta AI's lancering in de Europese markt benaderd moet worden, gezien de nadruk op gebruikersprivacy en -veiligheid.
 18. Fallout, dat gebaseerd is op één van de vetste videospellen ooit, vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. 200 jaar na de Apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.
 19. Hier is een lijst met providers. Dan kan je ze afgaan om te kijken welke paysafe accepteert. https://seedboxgui.de/
 20. NPO Start vormt een Nederlands alternatief voor populaire streamingdiensten zoals Netflix en Disney+. Deze dienst, die een breed scala aan Nederlandse televisieprogramma's en series biedt, is eveneens beschikbaar op smart-tv's, al vergt het eerst een koppelingsproces. In tegenstelling tot de high-end technologie die sommige van zijn concurrenten hanteren, stuitte de NPO Start-app oorspronkelijk op technische hobbels die leidden tot frustratie onder de gebruikers vanwege het bufferen en haperen tijdens het streamen. Als antwoord hierop heeft NPO de app vernieuwd, wat resulteert in verbeterde stabiliteit en een vlottere kijkervaring. De bijgewerkte NPO Start-app is toegankelijk op verschillende platforms, inclusief smart-tv's. Het enige wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot je favoriete programma's, is een gekoppeld account, en hieronder lees je exact hoe je dat doet. ### Stappenplan voor het koppelen van NPO Start op een smart-tv: 1. **App-installatie:** Begin met het installeren van de gratis NPO Start-app op je smart-tv. Dit proces is vergelijkbaar met dat van andere streamingdiensten; ga naar de app-winkel op je toestel, zoals de App Store op Apple TV of de Play Store op Android TV, zoek naar 'NPO Start' en selecteer 'Installeren'. 2. **Account koppelen:** Na installatie open je de app en selecteer je 'Inloggen'. Op je scherm verschijnt een QR-code samen met een cijfercode. Deze code kun je direct scannen met een mobiel apparaat of via de website van NPO Start invoeren nadat je elders ingelogd bent. Gebruik voor het inloggen deze link. Vul de getoonde code in en bevestig de koppeling van je account. Bij problemen met inloggen of andere vragen kan de NPO klantenservice uitkomst bieden. Voor ondersteuning kun je contact opnemen met de klantenservice voor mogelijke oplossingen. Tevens moet je er rekening mee houden dat de NPO Start-app niet op alle Smart-TV's wordt aangeboden. Een omschrijving daarvan is te vinden onder deze link. ### Speciale aandacht voor NPO Plus-gebruikers: Heb je een abonnement op NPO Plus, dan zou je na de koppeling nog het NPO Start-logo kunnen zien. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat er iets fout is gegaan. Er zijn op dit moment enkele issues met de weergave van logo's waar de NPO aan werkt. Een manier om te testen of NPO Plus correct functioneert op je tv, is door het afspelen van bijvoorbeeld seizoen 1, aflevering 1 van de serie "Oogappels". Lukt dit, dan werkt NPO Plus op je toestel. Hoewel het een verwarrende situatie kan zijn, werkt NPO aan een oplossing. Zodra deze problemen zijn opgelost, biedt NPO Start (plus NPO Plus voor abonnees) een waardevol en kwalitatief alternatief voor internationale streamingdiensten als Netflix, met een sterke focus op Nederlandse content.
 21. Hallo Mensen heb een klein vraagke weten jullie of er seedboxes betaald kunnen worden met paysafecard Ik heb helaas geen anderd betaal mogelijk heid Alvast bedakt hiervoor
 22. Microsoft heeft onlangs de april-update voor Xbox-consoles en pc uitgebracht, die verschillende nieuwe functies en instellingen introduceert met als doel de gebruikerservaring verder te verbeteren. Deze wereldwijde uitrol brengt een aantal interessante updates met zich mee die het spelen op Xbox en de interactie met de community aangenamer moeten maken. Een van de opvallende toevoegingen is de ondersteuning voor 'soundboard-audio' voor gebruikers van Discord Voice op Xbox. Dit betekent dat gebruikers nu de unieke geluidseffecten en audio-clips kunnen horen die door anderen worden afgespeeld in een Discord-kanaal of tijdens een gesprek. Voor diegenen die deze extra geluiden als storend ervaren, is er een handige mute-knop geïntroduceerd, zodat ze de keuze hebben om deze audio uit te schakelen. Verder is er een nieuwe functionaliteit die integreert met OneDrive, bedoeld om gebruikers een waarschuwing te geven wanneer hun opslagruimte bijna vol is vanwege gamecaptures. Dit is een nuttige toevoeging voor gamers die actief momenten vastleggen tijdens het spelen en zorgt ervoor dat ze hun opslag beter kunnen beheren zonder dat ze plotseling zonder ruimte komen te zitten. Een andere belangrijke update maakt het mogelijk voor gebruikers om meer controle te hebben over wie games en apps kan installeren en de-installeren op de console. Dit is een belangrijke stap naar het bieden van meer beveiliging en personalisatie voor de Xbox, waardoor ouders bijvoorbeeld bepaalde beperkingen kunnen instellen voor hun kinderen. Bovendien brengt de update naar pc-gebruikers van de Xbox-app een nieuwe feature met zich mee, namelijk de mogelijkheid om gamehubs te bekijken. Dit biedt gebruikers de kans om gemakkelijk door hun gamebibliotheek te navigeren en een schat aan informatie te vinden over elke game, inclusief content, add-ons en hun voortgang binnen elk spel. Ook kunnen gemaakte gamecaptures direct binnen deze hubs worden bekeken, wat een centrale plek biedt voor alles wat met hun favoriete games te maken heeft. Samenvattend biedt de april-update van Microsoft voor Xbox en pc een reeks welkome verbeteringen die gaming en community-interactie op deze platforms verder verrijken. Met deze nieuwe functies en instellingen zet Microsoft weer een stap vooruit in het voortdurend verbeteren van de gebruikerservaring voor Xbox-gamers wereldwijd. Meer update informatie is te vinden op de Engelstalige website van Microsoft.
 23. Earlier
 24. De opkomst van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) markeert een belangrijk kantelpunt in de manier waarop we over technologie, werk, creativiteit en het auteursrecht denken. Deze technologieën hebben het potentieel om ons leven ingrijpend en snel te veranderen, wat een reeks ethische, juridische en professionele vragen oproept. **Productiviteitswinst versus Menselijke Vaardigheden:** Generatieve AI kan leiden tot significante productiviteitsverbeteringen in vele sectoren, waaronder daarmee wellicht de vervanging van menselijke vaardigheden in sommige gebieden. Dit roept vragen op over de toekomst van werk en de noodzaak van aanpassing van de arbeidsmarkt, onderwijs en training om mensen voor te bereiden op een steeds meer door technologie gedreven wereld. **Disruptie in de Stock Media Industrie:** Het idee om AI-foto's en muziek gratis in het publieke domein beschikbaar te stellen, zoals door het initiatief van StockCake en StockTune, daagt het traditionele bedrijfsmodel van de stockfotografie-industrie uit. Dit kan de kosten voor contentcreatie aanzienlijk verlagen en de toegankelijkheid van media voor content makers over de hele wereld vergroten. Echter, het roept ook vragen op over de toekomst van creatieve beroepen en over hoe creatieven kunnen worden gecompenseerd voor hun werk. **Juridische en Ethische Overwegingen:** Terwijl StockCake en StockTune pionieren in het gratis aanbieden van AI-gegenereerde content, brengt hun aanpak complexe juridische en ethische uitdagingen met zich mee, met name met betrekking tot auteursrecht en het gebruik van bestaande werken om AI-modellen te trainen. De rechtsgeschillen, zoals de zaak van Getty Images tegen Stability AI, onderstrepen de noodzaak voor heldere regelgeving die zowel innovatie bevordert als de rechten van content creators respecteert. **Toekomst van AI-gegenereerde Media:** Terwijl generatieve AI de potentie heeft om de toegankelijkheid van creatieve content te democratiseren, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit en originaliteit van AI-gegenereerde werken. Het evenwicht vinden tussen massaproductie van content en het ondersteunen van unieke, menselijke creativiteit zal cruciaal zijn. **Navigeren door Juridische Kwesties en Pleiten voor Verandering:** Nen Fard’s voornemen om binnen de juridische grenzen te opereren en actief voor wetten te pleiten die zowel de potentie van AI erkennen alsook de bijdragen van menselijke makers respecteren, is een positieve stap naar het vormgeven aan hoe we generatieve AI in creatieve industrieën benaderen. Dit debat is essentieel nu we navigeren door de onzekerheden die AI met zich meebrengt. In samenvatting, de ontwikkeling van generatieve AI en dessen toepassing in de stock media industrie benadrukt de groeiende spanning tussen technologische vooruitgang en traditionele industrieën, roept belangrijke vragen op over auteursrechten en toont de noodzaak aan voor een continue dialoog tussen technologische ontwikkelaars, juristen, creatieve professionals en beleidsmakers om te zorgen voor een rechtvaardige en inclusieve toekomst.
 25. BF is een biotechnologiebedrijf dat kunstvlees wereldwijd maakt en verkoopt. Nu hij het hoofd is van een wereldwijd bedrijf, is Yun Jayu het doelwit van veel mensen geworden. Uit veiligheidsoverwegingen huurt BF Woo Chaewoon, een voormalige officier, in om haar te beschermen. Verdacht genoeg doet Chaewoon alles wat Jayu nodig heeft met een perfecte timing. Is hij echt maar een lijfwacht? Geheimen en vermoedens vermenigvuldigen zich binnen BF.
 26. De lancering van de bètaversie van Udio, een AI-gebaseerde muziektool ontwikkeld door ex-developers van Google DeepMind, markeert een opmerkelijke stap voorwaarts in de evolutie van kunstmatige intelligentie in de muziekcreatie. Deze voormalige Google DeepMind ingenieurs hebben hun expertise en ervaring ingezet om een geavanceerde tool te bouwen die gebruikers in staat stelt om met behulp van AI muziekstukken te creëren. Dit vernieuwende project, dat ze aan de wereld voorstelden via platform X, benadrukt de combinatie van technologie en kunst op een manier die voorheen niet mogelijk was. Met Udio kunnen gebruikers via tekstuele prompts -- vergelijkbaar met hoe men met AI-chatbots zoals ChatGPT communiceert -- specificeren welk type muziek ze willen creëren. Door de gebruiker gevraagd om eigenschappen of een gevoel in woorden vast te leggen, zoals "een lied met een zomerse sfeer" compleet met tags als "jazz, gitaar, warm, zacht", neemt Udio deze input en transformeert het in een uniek muziekstuk. Deze feature biedt een hoge mate van personalisatie, waarbij zelfs referenties naar bepaalde artiesten kunnen worden opgenomen om de stijl te benaderen. Een interessante toevoeging aan Udio is de capaciteit om zanglijnen toe te voegen aan gecreëerde tracks. Gebruikers hebben de optie om zelf geschreven lyrics in te voeren of te kiezen voor door AI gegenereerde tekst. Dit ondersteunt meerdere talen, waaronder Engels, Frans, Duits, en Italiaans, hoewel, zoals opgemerkt, in sommige talen zoals Nederlands, de coherentie voor verbetering vatbaar is. Het is ook het vermelden waard dat Udio beperkingen stelt aan het nabootsen van bekende artiesten’ stemmen, waarschijnlijk uit respect voor auteursrechten en ethische overwegingen. De bèta versie van Udio is momenteel beschikbaar en gratis te gebruiken, met een genereuze limiet van 1200 liedjes per maand. Dit biedt gebruikers voldoende ruimte om te experimenteren met de verschillende mogelijkheden die de tool biedt. De ontwikkelaars van Udio zijn actief bezig met het verfijnen van de technologie achter de tool, met speciale focus op het verbeteren van de geluidskwaliteit en het uitbreiden van de bewerkingsopties. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig toegang krijgen tot Udio door in te loggen via Google of X op de officiële website van de tool. Deze stap voorwaarts komt terwijl ook andere grote spelers in de tech- en creatieve industrie, zoals Adobe, vergelijkbare projecten aankondigen, wat wijst op een groeiende trend van AI-gebruik in creatieve expressie. Udio belooft een spannende ontwikkeling te zijn op het snijvlak van AI en muziekcreatie, waarbij het de kracht van technologie inzet om nieuwe vormen van kunstzinnige expressie te ontsluiten.
 1. Load more activity

Announcements

×
×
 • Create New...