Jump to content

Activity but no Movies

Showing status updates, topics, handleidingen, nieuwsberichten, reviews and links posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Als je op zoek bent naar een nieuwe tv en de functionaliteit van Chromecast hoog op je wensenlijst staat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van recente veranderingen in de benaming die Google gebruikt voor deze technologie. Chromecasts zijn enorm populair geworden door de eenvoudige manier waarop ze slimme functies mogelijk maken voor wat anders eenvoudige tv's zouden zijn, door gemakkelijk content te streamen van je telefoon naar je tv-scherm. Voor veel gebruikers is een losse Chromecast-dongle de oplossing geweest, maar er zijn ook veel tv-modellen op de markt met een ingebouwd equivalent, voorheen bekend als "Chromecast built-in". Deze ingebouwde functionaliteit betekent dat je direct vanaf je telefoon naar de televisie kunt casten zonder de noodzaak van een apart apparaat. Merken zoals LG hebben dergelijke tv's met ingebouwde streamingmogelijkheden aangeboden, die naast hun bestaande slimme functies komen. Echter, in een recente ontwikkeling heeft Google besloten om de terminologie rond deze ingebouwde technologie te veranderen. Wat tot nu toe bekend stond als "Chromecast built-in" zal voortaan worden vernoemd als 'Google Cast'. Deze naamsverandering brengt ons terug naar 2016, toen de term 'Google Cast' oorspronkelijk werd gebruikt voordat Google besloot om over te schakelen naar de meer bekende 'Chromecast' benaming. Deze keuze was destijds logisch, gezien de naamsbekendheid van Chromecast aanzienlijk hoger was. Echter, acht jaar later, tijdens Google I/O 2024, kondigde Google aan dat 'Google Cast' niet alleen zou terugkeren als de term voor ingebouwde streamingtechnologie in tv's, maar dat het ook geïntroduceerd zou worden in auto's. Zo'n stille en onopvallende naamsverandering lijkt een strategische zet om de merkidentiteit van Google meer te integreren in de naamgeving, door expliciet "Google" toe te voegen aan de functienaam. Voor consumenten betekent dit dat als je interesse hebt in een televisie met de ingebouwde mogelijkheden van Chromecast, je voortaan zal moeten zoeken naar tv's die 'Google Cast' ondersteunen, zoals aangegeven zal zijn op de verpakking en in de specificaties. Hoewel de losse Chromecast-dongles naar verwachting hun huidige naam zullen behouden, is het voor ingebouwde streamingfuncties in nieuwe tv-modellen belangrijk om rekening te houden met deze naamswijziging. Dit weerspiegelt hoe technologische innovaties en merkstrategieën kunnen evolueren, en benadrukt de noodzaak voor consumenten om up-to-date te blijven met de laatste terminologie en productbenamingen om ervoor te zorgen dat ze precies vinden wat ze zoeken in een steeds veranderend elektronicamarkt.
 3. Op vrijdag 24 juni 2024 markeert een significante mijlpaal voor Nederland, want op die dag zullen alle 342 gemeenten van het land officieel deel uitmaken van de e-maildienst "Berichten over uw Buurt". Dit initiatief, zoals aangekondigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, vertwoordigt een volledige nationale uitrol na de recente aansluiting van de 258e gemeente ICT-beheerorganisatie Logius. Deze e-maildienst werd gelanceerd in het najaar van 2023 en heeft tot doel inwoners van Nederland te informeren over belangrijke mededelingen en ontwikkelingen binnen hun directe leefomgeving. Statistieken van het ministerie van Binnenlandse Zaken laten zien dat ongeveer acht procent van de abonnees wekelijks een bekendmaking opent via zoek.officielebekendmakingen.nl, wat aangeeft que er een duidelijke vraag is naar dit soort informatie. Ondanks het enthousiasme voor de dienst, heeft ongeveer twee procent van de abonnees zich sinds de start alweer afgemeld, wat wijst op een natuurlijk verloop van gebruikersinteresse. De dienst "Berichten over uw Buurt" is uitsluitend beschikbaar voor burgers die aan specifieke criteria voldoen: men moet 25 jaar of ouder zijn, wonen in Nederland, en beschikken over een geverifieerd e-mailadres gekoppeld aan een MijnOverheid-account. Voor deze groep mensen worden de e-mails automatisch verstuurd, zodat zij op de hoogte blijven van ontwikkelingen die relevant zijn voor hun buurt. Gebruikers van deze dienst hebben de mogelijkheid om binnen Mijn OverheidMijn hun voorkeuren aan te passen. Zij kunnen specificeren hoe frequent ze e-mails willen ontvangen en hoe ruim of beperkt ze de geografische scope van de bekendmakingen wensen in te stellen. Daarnaast biedt het systeem een eenvoudige afmeldingsprocedure voor diegenen die besluiten dat ze geen deel meer uit willen maken van Berichten over uw Buurt. Dit kan door simpelweg te klikken op de afmeldlink die onderaan elke e-mail te vinden is, of door dit aan te passen in de instellingen op de website van MijnOverheid. De aansluiting van alle Nederlandse gemeenten op dit systeem is een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van transparante communicatie tussen de overheid en haar burgers. Het faciliteert een directe informatiestroom over lokale kwesties, projecten en regelgeving die van invloed kunnen zijn op het dagelijks leven van de inwoners, waarmee het bijdraagt aan een geïnformeerde en betrokken gemeenschap.
 4. De mogelijkheid van YouTube Music om nummers te identificeren door te neuriën, betekent een grote doorbraak in de manier waarop we met muziek omgaan. Deze innovatie bouwt voort op de technologie die al beschikbaar was voor het herkennen van muziek die extern wordt afgespeeld, zoals Shazam doet, maar biedt nu een nieuwe dimensie door gebruikers in staat te stellen een nummer te vinden door simpelweg de melodie te neuriën of te fluiten. Deze functie werkt door de gebruiker te laten neuriën in de YouTube Music-app op Android-apparaten. Men tikt gewoon op het zoekicoon dat meestal voorgesteld wordt als een golfvormig of microfoonvormig pictogram, en begint met neuriën. De app zet de melodie om in een digitale vingerafdruk van het geluid en vergelijkt dit met de enorme bibliotheek van nummers in zijn database. Dit proces betrekt geavanceerde algoritmes die niet alleen de melodie herkennen, maar ook de nuances in de manier van neuriën van de gebruiker. Het slagen van deze techniek hangt natuurlijk af van de nauwkeurigheid van het neuriën, maar ook van de diversiteit en compleetheid van de database van YouTube Music. Interessant is dat YouTube Music volgens rapporten van media zoals The Verge, in veel gevallen succesvol is geweest bij het identificeren van nummers, en zelfs betrouwbaarder is bevonden dan soortgelijke functies in apps zoals Shazam. Dit is bijzonder indrukwekkend gezien de complexiteit van het herkennen van een neuriënde menselijke stem in vergelijking met het identificeren van een speelde muziektrack. Ook roept de vraag op in hoeverre YouTube Music in staat is om nummers in verschillende talen, inclusief Nederlandstalige nummers, te herkennen. Hoewel er nog geen specifieke informatie beschikbaar is over de effectiviteit in dit gebied, zou de breedte van de YouTube Music catalogus suggereren dat ook Nederlandstalige nummers binnen hun herkenningsvermogen vallen. Wat betreft platformdispersie: de neuriën-functie werd oorspronkelijk uitgerold op Android-apparaten, met aanwijzingen dat het ook naar iOS zou komen. De beschikbaarheid voor iOS-gebruikers zou de functionaliteit toegankelijk maken voor een nog breder publiek, waardoor nog meer mensen hun 'onvindbare' nummers kunnen identificeren. Het mooie van deze functie is dat het geen YouTube Music-abonnement vereist om te gebruiken, hoewel luisteren zonder reclame-onderbrekingen dit wel noodzakelijk maakt. Door gebruikers in staat te stellen muziek te zoeken door te neuriën, versterkt YouTube Music zijn positie als een veelzijdig muziekplatform dat technologische innovatie benut om de muziekervaring te verbeteren. Of je nu een nostalgische melodie probeert te achterhalen of dat ene liedje dat je niet uit je hoofd krijgt, deze functie zet een nieuwe stap in hoe we interactie hebben met muziek in ons dagelijks leven.
 5. Yesterday
 6. Een bekende uit het circuit. Welkom terug dan maar
 7. Last week
 8. Google heeft het tempo opgevoerd voor de uitrol van haar vernieuwde Weer-app voor Android-gebruikers. Wat oorspronkelijk een exclusieve upgrade was voor de nieuwste Pixel-telefoonmodellen, is nu ook toegankelijk gemaakt voor Android-apparaten van andere merken, volgens rapporten van 9to5Google. Deze uitbreiding betekent dat gebruikers van diverse smartphones, inclusief maar niet beperkt tot modellen als de OnePlus Open en de Samsung Galaxy Z Fold 4, verrast werden met een frisse, nieuwe interface van de Google Weer-app. Een interessante toevoeging is de melding van een Nokia 4.2 gebruiker, die zijn ervaring deelde via X (voorheen Twitter). Dit toestel, oorspronkelijk gelanceerd in 2019 en functionerend op Android 11, bevestigt de brede uitrol van deze update. Ondanks dat specifieke Android-versies die in aanmerking komen voor deze update nog niet zijn bevestigd, lijkt het erop dat toestellen met Android 11 of een nieuwere versie zeker toegang zullen krijgen tot de vernieuwde Weer-app. Deze ontwikkeling suggereert dat in de toekomst mogelijk alle Android-smartphones met de Google Weer-app zullen profiteren van het nieuwe ontwerp. Deze beweging van Google komt niet onverwacht. De oorspronkelijke Weer-app had het 'Material You'-ontwerp van Google, dat in de afgelopen jaren in verschillende van zijn andere apps zoals Gmail, Drive en Chat is geïntroduceerd, nog niet ontvangen. Tegen het einde van 2023, begon dit ontwerp zijn weg te vinden naar Weer, aanvankelijk exclusief voor Pixel-telefoons, en later verscheen het ook op een aantal Samsung-apparaten, waarna de update tijdelijk tot stilstand kwam. Een significante vernieuwing in de Weer-app is de indeling van de startpagina. Na de update toont Google zowel een uurlijkse weersverwachting als een overzicht voor de komende tien dagen. Voor meer gedetailleerde informatie kun je op een specifieke dag tikken, waarna boven aan de pagina een navigatiebalk verschijnt waarmee je tussen de dagen kunt schakelen. Ook de iconische Weer-kikker maakt deel uit van de vernieuwde app, alhoewel in een subtielere vormgeving dan voorheen. De timing van wanneer Google de update naar jouw toestel uitrolt, is moeilijk te voorspellen. De update wordt geleidelijk uitgevoerd en gebeurt via een server-update, wat inhoudt dat het zoeken naar updates in de Play Store geen invloed heeft op de beschikbaarheid van deze nieuwe versie van de Weer-app.
 9. De lancering van de ASUS ROG Ally X markeert een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van handbediende spelcomputers, voortbouwend op de solide fundering die door zijn voorganger is neergezet. Met een opvallend verbeterde batterijcapaciteit en verhoogde werkgeheugen, lijkt de ROG Ally X zichzelf te positioneren als een formidabele concurrent in het marktsegment waarin voorheen de Steam Deck de onbetwiste leider was. ASUS lijkt vastbesloten de grenzen te verleggen om gamers niet alleen meer speeltijd maar ook verbeterde prestaties te bieden, zonder daarbij een significant hoger prijskaartje te hanteren. Dit duidt op een strategie die erop gericht is technologische innovatie toegankelijker te maken voor een breder publiek. De toename van de batterijcapaciteit naar 80Wh is een opmerkelijke verandering die de gebruikstijd van de ROG Ally X aanzienlijk zal verlengen, waardoor een van de grootste beperkingen van draagbare technologie – de batterijduur – wordt aangepakt. Deze verbetering komt echter met een kleine toename in gewicht en afmetingen, wat wijst op ASUS' inspanningen om een evenwicht te vinden tussen draagbaarheid en prestatievermogen. De introductie van een geoptimaliseerde ventilatie-eenheid, hoewel kleiner, is bedacht om de efficiëntie van de koeling te verhogen, wat de hardware ten goede zou komen voor langere speelsessies. ASUS heeft gekozen voor continuïteit met de displaytechnologie, door vast te houden aan het 7-inch LCD-scherm met Full HD-resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz, wat wijst op een streven naar visuele kwaliteit zonder compromissen. De verbetering in werkgeheugen tot 24GB, gecombineerd met een hogere bandbreedte, onderstreept ASUS' toewijding aan het leveren van verhoogde prestaties en een vlottere gebruikerservaring. Door de integratie van de AMD’s Ryzen Z1 Extreme-chipset en RDNA3-cu's blijft de technische superioriteit van de ROG Ally X evident. Het verwijderen van de ROG XG Mobile-poort is een interessante keuze, die wijst op een strategische heroverweging van de connectiviteitsmogelijkheden en mogelijk de nadruk legt op de zelfstandige capaciteiten van de handheld. De toevoeging van een extra USB-C-aansluiting met ondersteuning voor DP 1.4 en USB-PD 3.0 biedt gebruikers meer veelzijdigheid en gemak. Tenslotte blijft de voorgestelde prijsstelling van 799 dollar/euro, ondanks de aanzienlijke upgrades, verrassend concurrerend. Dit zou ASUS' vertrouwen kunnen weerspiegelen in de waardepropositie van de ROG Ally X, waarbij de balans tussen prijs, prestaties en draagbaarheid centraal staat. De officiële bevestiging van de prijs en verdere specificaties tijdens de aankomende onthulling zal ongetwijfeld veel aandacht trekken en mogelijk de toon zetten voor de toekomst van draagbare gaming.
 10. Criminele activiteiten gericht op cadeaukaarten vormen een substantieel en groeiend probleem voor de retailindustrie, waardoor zowel bedrijven als consumenten risico lopen. Microsoft heeft in zijn recente "Cyber Signals"-rapport gewezen op een specifieke dreiging die door de Marokkaanse hackersgroep Storm-0539, ook bekend als 'Ant Lion', wordt veroorzaakt. Deze groep is sinds 2021 actief in het frauduleus verkrijgen en uitnutten van betaal- en cadeaukaartgegevens, waarbij opvallend genoeg de pieken in hun activiteit samenvallen met de periode voor en tijdens de feestdagen. Recente observaties laten een toename van 30% zien in hun activiteiten tussen maart en mei. Interessant is dat de zwakke schakel in het beveiligingslandschap vaak bij de bedrijven zelf ligt, in tegenstelling tot de algemene opvatting dat eindgebruikers het grootste risico vormen. Via ingenieus opgezette phishing-aanvallen via e-mail of sms richten de cybercriminelen zich op werknemers binnen deze bedrijven. Wanneer een werknemer op een besmette link klikt, krijgen de aanvallers potentieel toegang tot gevoelige bedrijfsaccounts en kunnen zij zich verder in het netwerk ingraven. Eenmaal binnen, manipuleren zij systemen om het vertrouwen van het bedrijf te winnen, met het uiteindelijke doel om data te oogsten waarmee nieuwe cadeaukaarten kunnen worden gegenereerd. Deze frauduleuze cadeaukaarten worden vervolgens online verkocht of ingeruild, waarbij de criminelen zorgvuldig onder een transactionele radar blijven door limieten voor cadeaukaarten nauwlettend in de gaten te houden en slim te werken met bedragen die net onder de detectiegrens liggen. Dit leidt tot significante financiële verliezen voor getroffen bedrijven, in sommige gevallen oplopend tot $100.000 per dag. Microsoft benadrukt het belang voor bedrijven om hun cybersecuritymaatregelen te herzien en te versterken. Dit kan onder andere door beter toezicht en controlemechanismen in te stellen voor accounts die in staat zijn grote aantallen cadeaukaarten te genereren, door toegang voor werknemers tot cruciale systemen te beperken, en door het invoeren van extra beveiligingslagen zoals tweefactorauthenticatie. Zo kunnen bedrijven beter bescherm bieden tegen dergelijke geavanceerde aanvallen en bijdragen aan het verkleinen van de algehele kans op cadeaukaartfraude.
 11. Het fenomeen van misleidende foto's op social media is niet nieuw, maar de mate waarin kunstmatige intelligentie (AI) nu wordt ingezet voor het creëren van dergelijke beelden, neemt ongekende proporties aan. De recente golf van AI-gegenereerde afbeeldingen, die vakantiebestemmingen zoals Santorini in Griekenland op surrealistische wijze weergeven, heeft voor veel opschudding gezorgd. Deze beelden tonen bijvoorbeeld wildwaterbanen die door stedelijke gebieden lopen of extravagante watertrappen en glijbanen die op onmogelijke locaties lijken te eindigen. Dergelijke visies trekken veel aandacht op platforms zoals Facebook, met sommige foto's die honderdduizenden keren zijn geliket en duizenden keren zijn gedeeld. Dit resulteert in potentieel miljoenen mensen die worden blootgesteld aan deze valse voorstellingen. Reisorganisaties, waaronder de Sunweb Group die reizen naar Santorini aanbiedt, hebben zich duidelijk gedistantieerd van deze misleidende praktijken. Zij benadrukken het belang van authentieke beelden om de werkelijke schoonheid en het ware karakter van vakantiebestemmingen realistisch weer te geven. Sinds 2021 streeft Sunweb ernaar om klanten een getrouw beeld van hun vakantiebestemmingen te tonen door middel van authentieke fotografie en videobeelden. Deze trend van AI-gegenereerde afbeeldingen gaat verder dan alleen het versieren van de werkelijkheid bij het promoten van reisbestemmingen. Het onderstreept ook een grotere bezorgdheid over de capaciteit van individuen om echt van nep te onderscheiden, vooral in een tijdperk waarin de technologie razendsnel vordert. Deskundigen waarschuwen voor de risico's die gepaard gaan met het niet kunnen herkennen van bedrieglijke content, waaronder mogelijk het bezoeken van malafide websites die kunnen leiden tot financiële oplichting of digitale bedreigingen zoals virussen. Bovendien wordt het gebruik van AI-gegenereerde beelden gezien als een potentiële goudmijn voor oplichters op platforms zoals Facebook, waar het opbouwen van grote volgersaantallen kan resulteren in significante inkomsten uit advertenties. Deze beelden vormen een gemakkelijke manier om mensen te lokken en vervolgens te misleiden. De implicaties strekken zich uit tot het bevorderen van nepnieuws en het manipuleren van publieke opinies, wat benadrukt hoe digitale misleiding invloed kan hebben op veel aspecten van de samenleving. Dit alles roept serieuze ethische vragen op over het gebruik van AI en benadrukt de noodzaak voor consumenten om kritisch te blijven over de inhoud die ze online tegenkomen. Het advies van experts is om altijd informatie te verifieren met betrouwbare bronnen, vooral bij het plannen van reizen of het vormen van meningen gebaseerd op online content. Met de toenemende verfijning van AI zal het onderscheid tussen echt en nep alleen maar moeilijker worden, wat het essentieel maakt voor zowel individuen als organisaties om voorzichtig, kritisch en geïnformeerd te blijven in het digitale tijdperk.
 12. NAS Handleiding en Tips is aangevuld met een omschrijving voor het oplossen van veelvoorkomende problemen
 13. De introductie van de Copilot+ pc tijdens het off-site event van Microsoft rond de Build 2024 conferentie in Seattle markeert een interessante stap in de evolutie van persoonlijke computing, met een opmerkelijke focus op lokale AI-ondersteuning. Het integreert Microsoft's AI-assistent Copilot, die, zoals beschreven, in staat is om zonder cloudconnectiviteit te functioneren. Deze technologische vernieuwing biedt gebruikers potentieel snellere respons tijden en mogelijk meer privacy, gezien de data lokaal wordt verwerkt. De introductie van de Recall-functionaliteit in de Copilot+ pc's doet echter vragen rijzen op het gebied van privacy en cybersecurity. Door elke paar seconden een screenshot te maken, krijgt men een gedetailleerde tijdlijn van gebruikersactiviteit, wat enerzijds handig kan zijn voor persoonlijke productiviteitsdoeleinden, maar anderzijds serieuze zorgen wekt betreffende privacy en potentiële misbruik van gegevens. De capaciteit om tot 25 GB aan screenshots op te slaan voor een visueel archief van drie maanden impliceert een significante inzet van resources voor deze Recall-functie. De flexibiliteit die aan gebruikers geboden wordt om de instellingen zelf aan te passen, is een poging om controle terug te geven aan de gebruiker. Het geeft hen de mogelijkheid om de hoeveelheid opgeslagen gegevens en de periode die het beslaat te beheren, maar het roept tevens vragen op over de lange termijn beheersbaarheid en beveiliging van dergelijke data. Microsoft's belofte dat gebruikers volledige controle hebben over de Recall-functie, inclusief het vermogen om het compleet uit te schakelen en de verzekering dat de data lokaal opgeslagen en ontoegankelijk voor derden is, lijkt bedoeld om privacyzorgen te adresseren. Echter, zoals de reactie van de Information Commissioner's Office (ICO) en de vergelijking met scenario's uit "Black Mirror" aantonen, is er substantiële publieke bezorgdheid over de implicaties van dergelijke diepgaande monitoringtechnologieën. De potentie voor zelfcensuur en de invloed op het gedrag van werknemers die weten dat hun activiteiten op zulke gedetailleerde wijze worden geregistreerd, brengt ethische en sociale vraagstukken met zich mee. De vrees voor misbruik in professionele of overheidssituaties, waarbij gevoelige informatie onbedoeld gevangen en misbruikt zou kunnen worden, onderstreept de noodzaak van strikte veiligheidsmaatregelen. De zorgen over de veiligheid, vooral in het licht van recente beveiligingsinbreuken bij Microsoft en de sceptische houding van sommige technische professionals die de functionaliteit als "een vorm van spyware" beschouwen, wijzen op een bredere zorg over de veiligheidscultuur binnen Microsoft. Ondanks de presentatie van veiligheidsmaatregelen en het belichten van security tijdens de Build-conferentie, blijft de twijfel bestaan over of Microsoft voldoende maatregelen heeft genomen om de gebruikers en hun data effectief te beschermen met de introductie van Recall. Hoewel de bedoeling achter de Recall-functie — het faciliteren van een virtueel fotografisch geheugen — innovatief is, ligt de uitdaging in het balanceren tussen technologische vooruitgang en de bescherming van individuele rechten. De behoefte aan een holistische benadering van cybersecurity wordt onderstreept, waarbij de veiligheid niet alleen is gericht op het voorkomen van externe aanvallen, maar ook op het verzekeren van de privacy en veiligheid van gebruikers van technologische innovaties. Dit vraagstuk benadrukt een grotere discussie over de manier waarop technologieën ontwikkeld en ingevoerd worden, rekening houdend met ethische overwegingen, privacy, en de potentiële langetermijngevolgen voor de samenleving.
 14. Nintendo, zet een strategische stap met de overname van de Amerikaanse gamestudio Shiver Entertainment, bekend om hun expertise in het aanpassen van games voor verschillende spelcomputers. Deze actie markeert een significante ontwikkeling, vooral gezien Nintendo's plannen om volgend jaar een nieuwe spelcomputer te lanceren. PlayStation, Xbox, en Nintendo Switch opereren elk op unieke besturingssystemen, wat het spelen van games van de ene console op de andere complex maakt zonder de nodige aanpassingen - een proces bekend als porting. Shiver Entertainment heeft zich in deze niche gespecialiseerd, met aansprekende projecten zoals de adaptaties van de populaire games Hogwarts Legacy en Mortal Kombat 1 voor de Nintendo Switch. Hun expertise heeft nu de aandacht van Nintendo getrokken, wat leidde tot de recente aankondiging van de overname van het bedrijf. De timing van deze overname valt samen met de onthulling door Nintendo van plannen voor de lancering van een nieuwe Nintendo Switch spelcomputer volgend jaar. Al decennialang heeft Nintendo zich gericht op de ontwikkeling van eigen games, zoals Mario Kart en Super Mario Bros., om de verkoop van haar consoles te stimuleren. Deze beweging naar het overnemen van een studio gespecialiseerd in het aanpassen van games zou kunnen wijzen op een strategiewijziging, waarbij Nintendo mogelijk meer nadruk gaat leggen op het toegankelijk maken van games van andere ontwikkelaars voor haar spelcomputers. Bovendien heeft Nintendo's overname van Shiver Entertainment plaats in de context van een breder bedrijfsstrategie om populaire games van andere platforms naar de Switch te brengen. Een markant voorbeeld hiervan is de tienjarige overeenkomst met Microsoft, die ervoor zorgt dat de beroemde Call of Duty-serie beschikbaar komt op de Nintendo Switch. Dit onderstreept Nintendo's toewijding om haar platform meer inclusief te maken voor games van derde partijen, een beweging die wellicht meer diversiteit in het game-aanbod voor Nintendo-gebruikers zal brengen. Door deze stappen lijkt Nintendo zich te diversifiëren buiten haar traditionele focus op eigen ontwikkelde games, en zet het in op het verbreden van haar spelaanbod door samenwerkingen en overnames. Met de geplande lancering van de nieuwe Nintendo Switch, lijkt het bedrijf zich te positioneren voor een toekomst waarin het een nog breder scala aan gamingervaringen kan aanbieden aan haar gebruikers.
 15. Dag rust.... Hallo Chaos... 🤣 🤣 🤣
 16. In België is onlangs een opmerkelijke zet gedaan tegen illegale streams van voetbalwedstrijden. Ongeveer 100 websites die onrechtmatig uitzendingen aanboden van Belgisch voetbal, zijn geblokkeerd door lokale telecomproviders. Dit historische besluit, waarover bericht wordt door het vooraanstaande dagblad De Tijd, markeert de eerste keer dat een dergelijke grootschalige actie heeft plaatsgevonden. De betrokken sites schonden auteursrechten door het uitzendsignaal zonder toestemming te onderscheppen en vervolgens de wedstrijden live te streamen. Een recent vonnis van de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank te Brussel heeft deze praktijken officieel verboden, zo licht Bart Boone van telecomgigant Telenet toe. Door deze sites te blokkeren, worden ze ontoegankelijk vanuit België. Boone erkent dat er nog steeds een aanzienlijk aantal van dergelijke illegale streamingsites online is, wat de noodzaak benadrukt om voortdurende inspanningen te leveren om deze activiteiten te stoppen. Dit recente vonnis dient als een eerste stap in de strijd tegen dergelijke illegale praktijken, en de ontwikkelingen zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden. De uitdaging van illegaal streamen is niet nieuw, ook niet voor sportevenementen, bevestigt Boone. De oproep tot actie is aan alle overheidsinstanties en regulerende organen om hun inspanningen te intensiveren en deze illegale activiteiten aan te pakken. Het ultieme doel is om te voorkomen dat er telkens opnieuw juridische stappen moeten worden ondernomen, en in plaats daarvan meer permanente oplossingen te vinden om deze wijdverbreide uitdaging effectief aan te pakken.
 17. Het conflict tussen Scarlett Johansson en OpenAI over de stemgelijkenis in ChatGPT heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd in de tech- en entertainmentwereld. Wij hebben even een gedetaileerde uitdieping gemaakt van de situatie: **Achtergrond:** Scarlett Johansson, een bekende actrice vooral bekend van haar rol als Black Widow in de Marvel-films, werd benaderd door Sam Altman, de CEO van OpenAI, met een uniek voorstel. Altman wilde Johansson's stem gebruiken voor een nieuwe, spraakgestuurde versie van ChatGPT, een kunstmatige intelligentie chatbot die nu ook kon spreken. Het idee was dat de herkenbare en comfortabele stem van Johansson een brug zou kunnen slaan tussen technologie en gebruikers, waardoor de interactie met AI toegankelijker en aangenamer zou worden. **Conflict:** Johansson sloeg echter het aanbod af, en de zaak leek daarbij afgedaan. Tot OpenAI een week geleden GPT-4o introduceerde, een geavanceerd taalmodel dat spraakfunctionaliteit omvat. Een van deze stemopties, met de naam 'Sky', vertoonde een opvallende gelijkenis met de stem van Johansson. Dit ondanks het feit dat OpenAI verklaarde dat de stem werd ingesproken door een andere stemactrice, wiens identiteit ze niet onthulden. Johansson uitte publiekelijk haar ongenoegen, vermeldend dat vrienden, familie en het grote publiek moeite hadden om het verschil tussen haar stem en die van 'Sky' te onderscheiden. Haar frustratie werd versterkt door het feit dat Altman nog een laatste poging deed om haar te overtuigen net voordat GPT-4o uitkwam, wat suggereert dat de beslissing om een stem te gebruiken die op die van haar lijkt, op het laatste moment gemaakt zou kunnen zijn. **OpenAI's Reactie:** Als reactie op de backlash en de beschuldigingen van Johansson heeft OpenAI verklaard dat de stem van 'Sky' inmiddels niet meer beschikbaar is. Dit wijst op een snelle handeling van OpenAI om de zaak te de-escaleren, hoewel het vragen oproept over de toegepaste processen voor stemgelijkenis en -toestemming binnen AI-ontwikkeling. **Culturele Referenties en Verdere Implicaties:** De situatie heeft ook een cultureel tintje, aangezien zowel Johansson als Altman refereren naar de film 'Her', waar Johansson de stem van een AI-spraakassistent vertolkt die een diepe relatie opbouwt met haar gebruiker. De ironie van Johansson die zich in een echte situatie bevindt die spiegelt aan haar rol in 'Her', benadrukt de complexiteit en potentieel onbedoelde gevolgen van AI in ons dagelijks leven. **Afsluiting:** De controverse rond Scarlett Johansson en OpenAI over ChatGPT's stemfunctionaliteit onderstreept de gevoelige natuur van stemherkenning technologieën en de ethische overwegingen rond het gebruik van menselijke gelijkenissen zonder expliciete toestemming. Dit incident dient als een belangrijk moment van bezinning voor technologiebedrijven over de hele wereld bij het navigeren door de grenzen van innovatie en de privacy van individuen.
 18. De aankondiging van Microsoft over het Copilot+-programma duidt op een significante evolutie in de integratie van Artificial Intelligence (AI) binnen het Windows-ecosysteem. Met een specifieke focus op pc's die uitgerust zijn met Neural Processing Unit (NPU) voor AI-gerelateerde taken, markeert deze ontwikkeling een nieuwe mijlpaal in de betrokkenheid van bij AI-technologieën. De integratie van dergelijke geavanceerde technologieën in pc's onderstreept hoe AI de manier waarop we met onze computers werken en interactie hebben, zal transformeren. Een bijzonder aspect van het Copilot+-programma is de directe integratie in de hardware met specifieke AI-processoren zoals de Snapdragon X Elite en Snapdragon X Plus, ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm. Deze processoren belichamen een nieuwe generatie AI-capaciteiten voor Windows-pc's, mogelijk gemaakt door het ARM-architectuurontwerp dat een hogere efficiëntie en energiebesparing biedt in vergelijking met traditionele x86 CPU-architectuur. Met de belofte van pc's die een rekenkracht van meer dan 40 TOPS (triljoen operaties per seconde) leveren, samen met de hele dag doorlopende batterijduur en toegang tot geavanceerde AI-modellen, zet Microsoft een stap richting de realisatie van de "slimste Windows-pc's ooit gebouwd". De vereisten van minimaal 16 GB RAM en 256 GB opslagruimte onderstrepen verder de focus op prestaties en capaciteit om te voldoen aan de eisen van moderne software en applicaties. Een interessant element in deze ontwikkeling is de aandacht voor Small Language Models (SLM's), die lokaal op Copilot+-pc's draaien. Deze SLM's bieden een efficiëntere aanpak dan de grootschalige taalmodellen (LLM's) dergelijk aan ChatGPT, en bevatten functies die lokaal afgehandeld kunnen worden zonder de noodzaak voor constante cloudconnectiviteit. Dit benadrukt ook Microsoft's inzet voor privacy en datasecurity, gezien de Recall-functionaliteit en de mogelijkheid om deze privacygevoelige functie naar wens aan te passen of zelfs volledig uit te schakelen. De functionaliteiten zoals Recall, Cocreator, en Live Captions benadrukken hoe Microsoft AI integreert in de dagelijkse gebruiksprocessen, met het doel de productiviteit te verhogen en nieuwe manieren van interactie met technologie aan te bieden. Van het terughalen van eerdere acties via een AI-gedreven tijdlijn tot het genereren van afbeeldingen in Paint met behulp van AI-prompts, deze functies illustreren de veelzijdige toepassingen van geavanceerde AI-modellen in alledaagse taken. De potentiële concurrentie met Apple's Silicon M3 processor, zoals aangegeven door prestatievergelijkingen met de Snapdragon X Elite, toont Microsoft's ambitie om een belangrijke speler te zijn in de high-end hardwaremarkt, die grotendeels gedomineerd wordt door Apple en technologieën gebaseerd op de ARM-architectuur. Hoewel de daadwerkelijke prestaties in real-world toepassingen nog moeten blijken, benadrukt deze aankondiging de inzet van Microsoft op het gebied van innovatie en prestatie in de personal computing ruimte. In conclusie, met het Copilot+-programma zet Microsoft niet alleen een stap vooruit in de integratie van AI binnen het Windows-besturingssysteem maar onderstreept ook een toekomstvisie waarin AI-centrische hardware een centrale rol speelt in het verbeteren van gebruikerservaringen en het mogelijk maken van nieuwe functionaliteiten die vandaag de dag nog ondenkbaar zijn. Het blijft afwachten hoe deze technologieën worden ontvangen door zowel consumenten als professionals, en hoe ze de verwachtingen ten aanzien van personal computing zullen herdefiniëren.
 19. Hoi allemaal Mijzelf weer even voorstellen na 2 jaar dit account inactief te hebben gehad Mr Chaos dus Yupz.... The real one and only
 20. Earlier
 21. Met de introductie van geavanceerde antidiefstal technologieën zet Google een belangrijke stap voorwaarts in het beveiligen van Android-apparaten (versie 10 en hoger) tegen datadiefstal. Het verliezen van een smartphone is niet alleen financieel gezien een tegenslag, het brengt ook risico's mee voor de veiligheid van persoonlijke. Hoewel Google niet in staat is om diefstal van fysieke apparaten geheel te voorkomen, worden er aanzienlijke inspanningen verricht om te waarborgen dat persoonlijke gegevens beschermd blijven, zelfs in het onfortuinlijke geval dat een toestel gestolen wordt. De vernieuwingen in antidiefstalmaatregelen die Google introduceert, zijn bedoeld voor een breed scala aan Android-toestellen, startend vanaf versie 10. Dit betekent dat een aanzienlijk aantal gebruikers zal profiteren van verbeterde veiligheidsfuncties, hoewel enkele specifieke functies exclusief voor Android 15 zullen zijn. **Speciale Functies voor Android 15:** Een voornaam verbeterpunt is de nieuwe maatregel tegen het resetten van gestolen telefoons. In de toekomst vereist het resetten naar fabrieksinstellingen het invoeren van specifieke gegevens gerelateerd aan het Google-account of het apparaat zelf. Dit ontmoedigt diefstal voor doorverkoop, aangezien een gestolen apparaat niet zonder deze informatie gereset kan worden. Voor verkopers van tweedehands apparaten betekent dit dat, na het resetten, herverificatie van hun gegevens noodzakelijk is om het apparaat bruikbaar te maken voor de nieuwe eigenaar. Daarnaast versterkt Google de beveiliging van "Vind Mijn Apparaat" door het uitschakelen ervan te binden aan sterke authenticatiemethodes zoals een pincode, wachtwoord, vingerafdruk, of gezichtsscan. Dit beperkt de mogelijkheden voor een dief om wijzigingen aan te brengen in het Google-account van de gebruiker, zelfs indien zij toegang hebben tot de pincode van het apparaat. **Verbeteringen voor alle Android-versies vanaf 10:** Voor een breder assortiment Android-apparaten introduceert Google onder meer de "Theft Detection Lock". Dit systeem detecteert wanneer een telefoon onverwacht uit de handen van de gebruiker wordt getrokken, en vergrendelt automatisch het scherm om ongeautoriseerde toegang te verhinderen. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat het toestel zichzelf vergrendelt na een aanzienlijke periode van offline zijn. Een andere waardevolle toevoeging is de mogelijkheid om het toestel op afstand te vergrendelen. Dit is bijzonder handig voor gebruikers die tijdelijk de toegang tot hun Google-accountinformatie verloren hebben. Door vooraf een veiligheidsvraag in te stellen op het apparaat, kunnen eigenaren hun telefoon vergrendelen via android.com/lock door het invoeren van hun telefoonnummer en het correct beantwoorden van de veiligheidsvraag. Dit verhoogt de beveiliging van het toestel, zelfs als directe toegang tot de accountgegevens niet mogelijk is. Google's inspanningen reflecteren een significante toewijding aan het verhogen van de veiligheid voor Android-gebruikers wereldwijd, door het introduceren van zowel preventieve maatregelen tegen diefstal als verbeterde beveiligingsfuncties. Deze initiatieven zijn van onschatbare waarde in de strijd tegen datadiefstal en de illegale doorverkoop van gestolen apparaten, waardoor de digitale veiligheid van gebruikers verder versterkt wordt.
 22. Ik krijg de melding dat er een invite code moet worden ingevoerd...............
 23. Denk dat het om een gepre-formateerde schijf gaat die je zo koopt. Alleen geschikt voor de xbox en daardoor plug&play... Daarom wordt die niet door Windows herkent en zoals fafke zei... Er zit een ander format op. Aangezien er nog geen reactie is gekomen dat het niet gelukt is zal het wel goed gegaan zijn.
 24. Dat je niet kon downloaden was bij mij al langer het geval. Daarom gebruik ik gewoon Spotnet en Mullvad VPN
 25. Ok bedankt Drifter voor je antwoord ik ga er naar kijken.
 26. Hallo @Duckkie, je kan hetzelfde NZB aanbod ook downloaden van een alternatieve website zonder VPN die je kan vinden onder deze link. Bovendien zie je onderaan in de popup die je te zien krijgt een blauwe knop met de tekst Neem een gratis VPN waar je op kan klikken en dan vanzelf wordt doorgestuurd naar een gratis VPN aanbod.
 1. Load more activity

Announcements

×
×
 • Create New...