Jump to content

Activity

Showing all content posted in for the last 210 days.

This stream auto-updates

 1. Today
 2. X, voorheen bekend als Twitter, heeft zijn plannen aangekondigd om de toegang tot de livestreamfunctie te beperken tot alleen abonnees van zijn premiumdienst. Vanaf een nog te bepalen moment in de toekomst zullen gebruikers een maandelijks bedrag moeten betalen om live videocontent te kunnen uitzenden op het platform. Dit abonnement is geprijsd op 8 euro per maand in Nederland. Deze wending maakt deel uit van een breder strategisch plan onder de nieuwe leiding van Elon Musk, die het platform in 2022 heeft overgenomen voor een bedrag van 44 miljard dollar. Musk's doel is om de financiële afhankelijkheid van advertentie-inkomsten te verminderen en het platform te transformeren in een entiteit die meer zelfvoorzienend is via abonnementsinkomsten. Hiermee wil hij de stabiliteit en financiële gezondheid van het socialmediabedrijf op lange termijn waarborgen. Deze veranderingen volgen eerdere besluiten, zoals het aanbieden van de mogelijkheid tot aankoop van blauwe verificatievinkjes, een maneuver dat ook gemengde reacties ontving. De invoering van een betaalmodel voor toegang tot bepaalde voorheen gratis functies is een trendbreuk met het traditionele verdienmodel van socialemediaplatforms, die doorgaans kostenloze diensten leveren gefinancierd door advertenties. De beslissing om livestreaming achter een betaalmuur te plaatsen heeft kritiek uitgelokt, met zorgen dat gebruikers die live content willen maken en delen, zullen uitwijken naar alternatieve platforms zoals YouTube of Twitch. Dit zou met name opvallen gezien X's openlijke ambitie om met deze platforms te concurreren in de live videocontentmarkt. De ontwikkeling toont aan hoe X probeert te innoveren en nieuwe revenue streams aan te boren in een poging zich te differentiëren van concurrenten en een diverse inkomstenportfolio te creëren. Het succes van deze strategie en de impact ervan op de gebruikersbasis en de algehele receptie van het merk biteword echter de komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden.
 3. Het Tor Project staat op het punt de ondersteuning voor twee oudere besturingssystemen, namelijk Windows 8.1 en macOS Mojave, te beëindigen. Dit besluit is bedoeld om de focus te verleggen naar nieuwere versies van besturingssystemen en om ervoor te zorgen dat Tor Browser de beste beveiliging en prestaties blijft bieden. In een recente blogpost hebben ontwikkelaars van het Tor Project aangegeven dat Tor Browser versie 13.5 de laatste significante update zal zijn die beschikbaar komt voor gebruikers van Windows 8.1 en macOS Mojave. Hierdoor zullen deze besturingssystemen geen updates meer ontvangen zodra Tor Browser versie 14 wordt gelanceerd, waaronder cruciale beveiligingsupdates. Deze stap zal pas in het laatste kwartaal van het jaar effect hebben, wat gebruikers voldoende tijd geeft om hun besturingssysteem te upgraden naar een nieuwere versie. De aankondiging onderstreept het belang van het blijven updaten van technologie om de veiligheid en efficiëntie te garanderen en het benadrukt tevens de voortdurende evolutie van Tor Browser. Naast deze waarschuwing voor gebruikers van bepaalde besturingssystemen, introduceert Tor Browser 13.5 merkbare verbeteringen en nieuwigheden, vooral voor Android-gebruikers. De interface van de Android-versie heeft een make-over gekregen om het meer in lijn te laten zijn met de desktopversie, wat zorgt voor een meer uniforme gebruikerservaring over verschillende apparaten. Een significant aandachtspunt van deze update is het vernieuwde connectiescherm op Android, dat nu een inheemse implementatie heeft voor een soepelere verbinding met het Tor-netwerk. Daarnaast zal de toekomstige integratie van de 'Connection Assistant' de gebruiksvriendelijkheid op Android-apparaten verder verbeteren. De ontwerpaanpassingen zijn niet beperkt tot de Android-versie. De desktopversie van Tor Browser 13.5 introduceert 'Betterboxing', een vernieuwde en geoptimaliseerde versie van letterboxing, bedoeld om het fingerprinten van gebruikers via hun schermformaat te voorkomen. Dit slimme ontwerp past de afmetingen van het browservenster aan binnen bepaalde parameters om tracking moeilijker te maken zonder in te boeten aan gebruikerservaring. Bovendien heeft het Tor Project aanpassingen gedaan om eventuele verwarring bij nieuwe gebruikers te voorkomen, waardoor visuele elementen en instellingen van letterboxing zijn verbeterd. Al deze inspanningen weerspiegelen de toewijding van het Tor Project aan het verbeteren van privacy en veiligheid voor zijn gebruikers, ongeacht welk apparaat of besturingssysteem ze gebruiken. Terwijl sommige gebruikers misschien gedwongen zijn te upgraden vanwege de stopzetting van ondersteuning voor oudere besturingssystemen, blijft het Tor Project innoveren en de browser verbeteren voor iedereen die waarde hecht aan privacy en anonimiteit online.
 4. Yesterday
 5. De ondersteuning van Wi-Fi 7 in Windows 11 lijkt veelbelovend te zijn, maar het is belangrijk om voor ogen te houden dat gebruikers mogelijk moeten wachten op de 24H2 update van het besturingssysteem, later dit jaar, voordat ze kunnen profiteren van de nieuwe draadloze standaard. Deze restrictie heeft de aandacht getrokken omdat het mogelijk de adoptie van Wi-Fi 7 vertraagt voor gebruikers die reikhalzend uitkijken naar verbeteringen op het gebied van internet connectiviteit. Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat zowel een geschikte netwerkadapter als een router noodzakelijk zijn om toegang te krijgen tot Wi-Fi 7-capaciteiten. Daarnaast speelt het besturingssysteem een cruciale rol. Met de invoering van Wi-Fi 7 vanaf Windows 11, versie 24H2, laat Microsoft zien dat het zich inspant om de nieuwste technologieën beschikbaar te maken voor haar gebruikers. Echter, op dit moment is het nog niet bekend of voorgaande Windows 11-versies via toekomstige updates ondersteuning zullen krijgen voor Wi-Fi 7. De verbeteringen die Wi-Fi 7 brengt, zijn aanzienlijk. Met een verdubbeling van de bandbreedte op de 6GHz-band tot 320MHz en de mogelijkheid tot multi-link operatie, die alle beschikbare frequentiebanden combineert, is het beloofde resultaat een veel snellere gegevensoverdracht. Hierdoor zullen gebruikers potentially van sneller en stabieler internetgebruik kunnen genieten, wat zeker een welkome ontwikkeling is in een tijd waarin de vraag naar hoogwaardige videostreaming en snel laden van inhoud alleen maar toeneemt. Daarbij zal de 4096QAM-modulatie een snelheidsverbetering van twintig procent bieden in vergelijking met zijn voorganger, wat wederom de gebruikerservaring voor het streamen van video's en andere media aanzienlijk kan verbeteren. Hoewel de specificatie dat Windows 10 op dit moment geen verwijzingen naar ondersteuning voor Wi-Fi 7 toont, laat dit ruimte voor speculatie over of en wanneer deze generatie van het besturingssysteem toegang zal krijven tot deze technologie. Het blijft afwachten hoe Microsoft zijn ondersteuningsbeleid voor oudere versies zal navigeren als het gaat om de nieuwste draadloze communicatiestandaarden. Samenvattend, met de komst van Wi-Fi 7 in Windows 11 na de 24H2-update, positioneert Microsoft zichzelf opnieuw aan de voorhoede van technologische innovatie, door gebruikers toegang te bieden tot de laatste verbeteringen op het gebied van draadloze communicatie. Dit belooft niet alleen een boost voor de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding, maar ook een verbeterde algemene gebruikerservaring, in het bijzonder voor diegenen die afhankelijk zijn van snelle en efficiënte dataoverdracht voor zowel werk als ontspanning.
 6. Google treft maatregelen tegen het oneigenlijk gebruik van prijsverschillen voor YouTube Premium-abonnementen. Gebruikers hebben de prijsdiscrepanties tussen verschillende landen benut om goedkopere tarieven te verkrijgen, specifiek door digitale locatievervalsing met behulp van VPN-diensten. Dit fenomeen heeft geleid tot een onevenredige kostenverdeling, met significant hogere prijzen in Europese landen vergeleken met sommige landen in Azië, Amerika of Afrika. Een zichbaar verschil is het abonnementsgeld dat neerkomt op 11,99 euro in landen zoals België en Nederland, in schril contrast met de slechts 1,90 euro die men betaalt voor hetzelfde abonnement in India. De oneerlijke benutting van regiogebaseerde prijsstelling stelt YouTube voor grote uitdagingen, niet alleen qua inkomsten maar ook met respect voor internationale prijsbeleid en lokale belastingwetten. Om dit adekwaat aan te pakken, heeft Google geavanceerde detectiemethoden geïntroduceerd om onregelmatigheden in het gebruik van VPN's bij de aanschaf van YouTube Premium abonnementen te identificeren. Deze strategie omvat stringentere reglementen aangaande locatieverificatie, gericht op het vaststellen van de werkelijke verblijfplaats van gebruikers. In gevallen waarbij er discrepancy wordt ontdekt tussen de geografische informatie van de gebruiker en de locatie van het YouTube Premium-abonnement, ondernemen ze maatregelen. Gebruikers die gesignaleerd worden voor zulke onregelmatigheden zullen van Google bericht ontvangen met daarin de details van de herleide mismatch. Zij krijgen de optie voorgeschoteld om hun accountgegevens — met inbegrip van de ware verblijfplaats en correcte betalingsinformatie — bij te werken om verder gebruik van hun abonnementen te verzekeren. Dit benadrukt Google's inzet om eerlijke prijsstelling te waarborgen, ongeacht de regio, en tegelijkertijd oneigenlijk gebruik te ontmoedigen. Hoewel de precieze gevolgen voor gebruikers die volharden in het uitbuiten van regioprijzen nog niet volledig zijn toegelicht, markeert deze maatregel een belangrijke stap in de handhaving van een rechtvaardig prijsbeleid, bedoeld om zowel de service als de gebruikerservaring van YouTube Premium in alle markten te optimaliseren.
 7. Het probleem van cyberaanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van QR-codes, of 'quishing', blijkt steeds ingrijpender te worden. Volgens het onderzoek van Check Point Research, een bekende partij in de wereld van cybersecurity, worden deze technieken complexer en geraffineerder. Het switchen van traditionele afbeeldingsgebaseerde QR-codes naar varianten die zijn opgebouwd uit ASCII-tekens, vormt een innovatieve maar zorgwekkende ontwikkeling in de aanpak van cybercriminelen. Links: QR-code uit een phishingcampagne. Rechts: standaard QR-code De indrukwekkende toename van aanvallen, geïllustreerd door een groei van 587% in het begin van het jaar, gevolgd door nog eens een stijging van 363% tussen april en mei, toont aan hoe snel dit probleem zich ontwikkelt. Deze kwaadaardige QR-codes vind je vaak terug in onschuldig ogende e-mails die mensen aansporen tot het opnieuw instellen van hun multifactor-authenticatie, onder het mom dat deze zou zijn verlopen. Nietsvermoedende gebruikers worden dan naar nagemaakte websites geleid die ontworpen zijn om persoonlijke en gevoelige informatie te stelen. De technische totstandkoming van QR-codes op basis van ASCII is bijzonder sluw. ASCII, voluit de American Standard Code for Information Interchange, wordt breed toegepast voor het vastleggen van tekst in digitale systemen. Door gebruik te maken van HTML om deze ASCII-tekens als een QR-code weer te geven, omzeilen cybercriminelen slim de detectiemechanismen van beveiligingssystemen. Traditionele beveiligingstools falen hier omdat ze de QR-code niet als afbeelding classificeren, maar slechts als onschuldige tekst zien. Het advies van experts als Zahier Madhar van Check Point benadrukt de noodzaak voor meer geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Het proces van het automatisch decoderen van QR-codes in e-mails en het controleren van de krijgt de achterliggende URL's op potentieel malafide inhoud daarbij speciale aandacht. Daarnaast wordt de optie aangedragen om QR-codes binnen e-mails te vervangen met veilige links, zodat zelfs als iemand geprobeerd wordt te verleiden tot het scannen van een code, men naar een veilig domein wordt geleid. Belangrijk om te beseffen is dat cybersecurity niet alleen een kwestie is van de juiste software op desktops of laptops. Met de toenemende prevalentie van mobiele apparaten in ons dagelijks leven, wordt het essentieel dat ook deze apparaten goed beveiligd zijn. Vooral omdat de kans groot is dat een QR-code gescand wordt met een mobiele telefoon. Een gedegen beveiligingsaanpak dient meerdere lagen te kennen en elk mogelijk toegangspunt tegen mogelijke aanvallen te beschermen. De inzet van gesofisticeerde kunstmatige intelligentie (AI) lijkt hierbij niet meer weg te denken, gezien de complexiteit en constante evolutie van phishingtechnieken. Het Infinity Platform van Check Point wordt als een van dergelijke oplossingen gepresenteerd, die in staat zijn om de dynamische en voortdurend ontwikkelende dreigingen het hoofd te bieden. Dit toont aan dat naast voortdurende waakzaamheid, de inzet van moderne en effectieve cybersecuritytechnologieën essentieel is in de strijd tegen steeds verfijnder wordende cyberdreigingen.
 8. Last week
 9. To be or not to be.... Is that really a question? 

  Wie vroeg? 

 10. Rechten zijn aangepast @Monkie. We zien je review graag verschijnen.
 11. We zullen het weer actief maken voor jou, @Drifter zal dat wel aanpassen
 12. Avond allemaal. Ik zie net dat ik geen rechtern (meer) heb om een review te plaatsen. Kan iemand deze rechten weer toepassen? Dank alvast .
 13. Dat maakt het inderdaad een stuk duidelijker. Zelf gebruik ik al een aantal jaar Newshosting naar tevredenheid. Handig om te vermelden: Newshosting heeft momenteel een leuke deal. De eerste 12 maanden betaal je $1,99 per maand (gefactureerd als $23,88). Daarna betaal je $ 3,99 per maand (gefactureerd als $47,88).
 14. Het probleem is aanzienlijk duidelijker geworden nadat ik een PM heb ontvangen van Marcel1962, met de inhoud dat het probleem zich voordeed bij content die langer dan 2000 dagen geleden waren gepost. Die posts waren wel zichtbaar, maar niet meer te downloaden met het abonnement op zijn newsserver vanwege de leeftijd. Dit probleem heeft opzich ook niets te maken met het huidige probleem bij de Indexers. Ik heb Marcel1962 nu op verzoek een linkje gegeven naar een overzicht van Beste Usenet providers 2024.
 15. Sony's recent aangekondigde update voor de PlayStation Portal brengt een significante verbetering die het toegankelijker maakt voor gamers om overal verbinding te maken met het internet, met name via publieke wifi-netwerken zoals in hotels, luchthavens, en fastfoodrestaurants. Deze ontwikkeling is een reactie op de eerdere beperkingen van de PlayStation Portal, die geen verbinding kon maken met publieke wifi-netwerken vanwege de noodzaak om door inlogschermen te navigeren, iets wat voorheen niet mogelijk was zonder een ingebouwde webbrowser. De slimme oplossing die Sony bedacht heeft, maakt gebruik van een QR-code die op het scherm van de PlayStation Portal verschijnt. Wanneer gebruikers een verbinding willen. maken met een publiek wifi-netwerk, kunnen ze deze QR-code scannen met hun smartphone. Hiermee wordt het inlogproces naar de telefoon overgebracht, waar gebruikers gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot het vereiste inlogscherm en hun inloggegevens kunnen invullen. Dit omzeilt de noodzaak voor een webbrowser op het apparaat zelf en maakt een eens onmogelijke verbinding moeiteloos mogelijk. Naast het verbeteren van de connectiviteit met publieke wifi-netwerken, introduceert de update ook andere handige functies. Zo kunnen gebruikers nu te allen tijde het batterijpercentage van hun apparaat zien, iets wat essentieel is voor het beheren van speelsessies om te voorkomen dat de batterij midden in het spel leeg raakt. Bovendien wordt de locatie van de virtuele touchpad op het scherm aangegeven, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van de PlayStation Portal. Met de PlayStation Portal kan men gebruikmaken van Remote Play, wat het mogelijk maakt om de PlayStation 5-games via wifi te streamen en te spelen, uiteraard mits men beschikt over een PlayStation 5-console. Onder de populairste PlayStation 5-games die vaak op de Portal gespeeld worden, bevinden zich titels als 'God of War Ragnarök', 'Spider-Man 2', 'Astro's Playroom', 'Fortnite', 'Rocket League' en 'EA Sports FC 24', wat wijst op de brede verscheidenheid aan games die beschikbaar zijn voor gamers wanneer ze onderweg zijn. Deze update is vitaal voor het uitbreiden van de functionaliteit en mogelijkheden van de PlayStation Portal, die zo een nog aantrekkelijker optie wordt voor gamers die hun spelervaring willen meenemen buiten de grenzen van hun huis. Door een brug te slaan tussen de PlayStation Portal en publieke wifi-netwerken, opent Sony nieuwe deuren voor gaming onderweg, wat wederom benadrukt hoe de industrie blijft innoveren en reageren op de behoeften van haar gebruikers.
 16. In de huidige markt voor internetdiensten blijkt dat aanbieders van glasvezelverbindingen de snelheid van het internet kunstmatig laag houden bij goedkopere abonnementen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zou een glasvezelaansluiting zonder tussenkomst van internetproviders standaard een internetsnelheid van ten minste 1 gigabit per seconde (Gbps) kunnen leveren. Internetproviders verlagen deze snelheid echter bewust om meer winst te genereren met glasvezelabonnementen. Economische Overwegingen Het klinkt logisch: als je minder betaalt, krijg je een lagere internetsnelheid. Echter, bij glasvezel is dit niet zonder meer het geval. Glasvezelaansluitingen zijn standaard in staat om een snelheid van minimaal 1 Gbps aan te bieden. Internetproviders maken gebruik van speciale apparatuur of software om deze snelheid te beperken. Glasvezelexpert Hendrik Rood van consultancybureau Stratix legt uit: "De aanschaf van die apparatuur of software kost geld," vervolgt Rood. "Daardoor zijn de kosten om lagere internetsnelheden te leveren eigenlijk hoger dan het leveren van de volledige snelheid." Vergelijking met Verkeer Anco Scholte ter Horst, directeur van internetprovider Freedom Internet, vindt deze situatie vreemd. Hij vergelijkt het met een vierbaans autosnelweg: "Als je vier banen hebt, laat je het verkeer ook niet over één rijbaan rijden. Het kost niets extra om alle vier de rijbanen te benutten." Marketingstrategieën van Internetproviders De reden dat internetproviders toch besluiten om de glasvezelsnelheid te beperken, ligt volgens Rood in marketingstrategieën. Door abonnementen met lagere snelheden aan te bieden, wordt de standaard 1 Gbps-snelheid een soort 'premium product' waarvoor mensen bereid zijn meer te betalen. Bijvoorbeeld, ten opzichte van het goedkoopste internetabonnement betaal je bij KPN ongeveer 10 euro per maand extra voor een snelheid van 1 Gbps. Bij Odido is dat verschil zelfs 15 euro per maand. "De prijs die internetproviders vragen voor het abonnement met de laagste snelheid, zegt iets over wat een glasvezelaansluiting daadwerkelijk kost," zegt Scholte ter Horst. Voorheen was het dataverkeer dat klanten veroorzaakten een serieuze kostenpost voor internetproviders. Tegenwoordig zijn die kosten echter zo laag geworden dat ze verwaarloosbaar zijn. Gebruik van Internetdiensten "Sneller internet leidt ook niet tot evenredig meer dataverkeer," legt de directeur van Freedom Internet uit. "Bijvoorbeeld, Netflix of Microsoft Teams gebruiken dezelfde hoeveelheid data op een 1 Gbps-verbinding als op een 100 Mbps-verbinding." Consumentenmisleiding Mensen met een glasvezelaansluiting worden dus in feite misleid. Door het aanbieden van abonnementen met lagere snelheden proberen internetproviders consumenten te laten betalen voor een snelheid die ze eigenlijk standaard zouden moeten ontvangen. Het is een strategie die hen toestaat meer te verdienen door de natuurlijke snelheid van glasvezel kunstmatig te beperken.
 17. In een onverwachte ontwikkeling kondigt koopjedeal.nl, een bekend online platform voor dagdeals, zijn sluiting aan. Een belangrijke mededeling van de bedrijfsleiding kwam naar voren via een officiële e-mail naar hun klanten, waarin zij meedeelden dat door onvoorziene omstandigheden koopjedeal.nl zijn activiteiten zal beëindigen. Bij wijze van afscheid wordt een omvangrijke uitverkoop aangekondigd, met aantrekkelijke kortingen, ongeëvenaard in de geschiedenis van koopjedeal. De e-mail bevat de overtuigende uitnodiging "De deals zijn nog nooit zó goedkoop geweest, KLIK HIER en profiteer nu", benadrukkend dat dit een laatste kans is voor klanten om te profiteren van hun aanbiedingen. Het cruciale nieuws over deze bedrijfssluiting sceert over de digitale golven slechts een enkele week na een aanzienlijke tegenslag voor koopjedeal.nl. Het bedrijf verkreeg een stevige boete van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege de onthulling van te zijn betrokken bij advertenties met zogenaamde nepkortingen. Deze praktijken brachten onjuiste "van-prijzen" aan het licht, waardoor klanten misleid werden over de ware waarde van de korting, welke vaak lager uitviel dan verondersteld of in sommige gevallen volledig illusoir bleek. De ACM heeft in totaal vijf ondernemingen aangepakt in deze sanctieronde voor vergelijkbare overtredingen, onder welke gerenommeerde namen vielen zoals G-Star, Tommy Hilfiger, Leen Bakker en JYSK, met een collectieve beboetingssom van €621.000. Van deze groep ontving koopjedeal.nl de zwaarste individuele financiële sanctie, namelijk een boete van €163.000, vanwege de verkoop van huishoudelijke apparaten, waaronder stofzuigers en prullenbakken, die gepaard gingen met misleidende kortingsacties. De noodzaak voor stevige regulering en consumentenbescherming werd bekrachtigd door Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid bij de ACM, die benadrukte dat de prijs een sleutelfactor is in de besluitvorming van kopers. Het aanpakken van nepkortingen is daarom essentieel om te zorgen dat klanten geen slachtoffer worden van misleiding en daadwerkelijk ontvangen waarvoor ze betalen. De reacties op deze gebeurtenissen zijn gemengd. Terwijl G-Star, Tommy Hilfiger en JYSK hebben toegegeven fouten te hebben gemaakt, kiest Leen Bakker juist voor het juridische pad door tegen de opgelegde sanctie in beroep te gaan. Het moederbedrijf achter koopjedeal.nl, Day Traders, heeft merkwaardig genoeg geen schuld erkend ondanks de straffe maatregel van de ACM. Deze opeenvolging van evenementen luidt een onzekere periode in voor koopjedeal.nl en markeert een dramatische ommekeer voor het voorheen populaire platform. Met hun besluit om te stoppen, is het de verwachting dat de finale uitverkoop hen wellicht een laatste voetnoot in de online retailgeschiedenis zal bezorgen.
 18. Ticketmaster, heeft stappen gezet om de flexibiliteit van hun dienstverlening in Nederland ta vergroten, dit door klanten vanaf nu de mogelijkheid te bieden om hun mobiele tickets door te verkopen via externe platformen. Deze beleidswijziging komt na een nauwkeurig onderzoek van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM), die gekeken heeft naar mogelijke belemmeringen voor consumenten bij de doorverkoop van tickets. Voorheen beperkte Ticketmaster de mogelijkheid voor doorverkoop van hun mobiele e-tickets uitsluitend tot hun eigen platform. Deze tickets zijn electronisch verbonden aan het Ticketmaster-account van de koper en vereisten dat ook ontvangende partijen een dergelijk account hadden voor transfer. Hoewel de ACM geen directe overtredingen constateerde in het beleid van Ticketmaster, heeft het ticketplatform toch toegezegd zijn beleid aan te passen. Deze aanpassing maakt het dus voor gebruikers van Ticketmaster mogelijk om hun aangekochte mobiele tickets te verkopen via een doorverkoopplatform van hun keuze, waarmeer klantvriendelijkheid en marktconcurrentie potentieel verbeteren. De ACM heeft Ticketmaster beschreven als een significant invloedrijke speler binnen de Nederlandse ticketverkoopmarkt. Het onderzoek was met name gericht op de beperkingen rond de doorverkoop van mobiele e-tickets, welke het uitsluitend mogelijk maakten deze tickets via Ticketmaster zelf te verkopen. Dit zou competitie op de markt van doorverkoop van tickets kunnen benadelen, wat uiteindelijk negatieve gevolgen kan hebben voor consumenten door hogere prijzen, minder gunstige voorwaarden en een afname in de kwaliteit van de service. Ticketmaster en zijn moederbedrijf Live Nation zijn kritisch bekeken, niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Zo zou het Amerikaanse ministerie van Justitie overwegen juridische actie te ondernemen tegen Live Nation. Dit komt voort uit bezorgdheid dat hun handelingen na de fusie van Live Nation en Ticketmaster de marktconcurrentie zouden kunnen schaden. Daarnaast kreeg Ticketmaster te maken met boetes wegens digitaal machtsmisbruik, waarbij inloggegevens van concurrenten zonder toestemming werden gebruikt voor toegang tot hun systemen. Door deze beleidswijzigingen en de lopende aandacht van regulerende instanties wereldwijd lijkt Ticketmaster vastberaden zijn platform open en eerlijk te houden, ten gunste van zowel consumenten als de marktwerking op de ticketverkoopsector.
 19. Wie graag online spelletjes speelt, moet misschien twee keer nadenken voordat hij een Copilot+-pc in huis haalt: anti-cheat software werkt namelijk niet op ARM-chips. Er is een boeiende verandering gaande bij Microsoft. Veel van de nieuwe laptops zijn zogenoemde Copilot+-pc’s, speciaal ontworpen voor efficiënte verwerking van AI-taken. Dit is te danken aan de chips in deze toestellen die voorzien zijn van een NPU (Neural Processing Unit), speciaal ontwikkeld voor AI-workloads. Maar dat is niet het enige verschil: de chips zijn gebaseerd op een geheel andere architectuur. De meeste huidige Windows-pc’s draaien op chips die de x64-instructieset volgen. Het belang van deze architectuur werd enkele jaren geleden duidelijk voor Mac-gebruikers toen Apple plots een MacBook met eigen M1-chips lanceerde. Deze nieuwe chips functioneerden anders dan de voorheen gebruikte Intel-chips. Voor ontwikkelaars was dit een stevige uitdaging: apps die werkten op Intel-MacBooks waren plotseling niet meer compatibel met de nieuwe Apple Silicon-apparaten, die op ARM-architectuur zijn gebaseerd. Dat compatibiliteitsprobleem wil Microsoft nu zoveel mogelijk voorkomen. Het bedrijf introduceert devices met ARM-chips, een technologie die voordelen biedt, zoals energiezuinigheid. Echter, het vergt ook dat applicaties aangepast worden om op deze chips te werken. Om dit te adresseren, ondersteunt Windows het draaien van niet aangepaste applicaties via een emulator. Deze manier zorgt ervoor dat veel applicaties toch functioneren op ARM-chips. Volgens een interview met Pete Kyriacou, Corporate VP bij Microsoft Devices, passen veel ontwikkelaars hun applicaties al aan. Inmiddels zijn er ARM-versies beschikbaar van populaire browsers en applicaties zoals Slack. Een gebied waar nog uitdagingen bestaan, is gaming. Hoewel de Snapdragon X Elite-chips die vele Copilot+-pc’s aandrijven technisch geschikt zijn voor gaming, stellen anti-cheatprogramma’s voor online multiplayer-games problemen. Deze programma’s werken niet op ARM-pc’s, een bekend probleem dat ook voorkomt op apparaten zoals de Steam Deck, die Linux draait, waar veel anticheat-engines niet beschikbaar zijn. Dit betekent echter niet dat je helemaal niet online kunt gamen. Cloudgaming blijft een optie, en via deze methode kun je online multiplayergames spelen. Toegegeven, of dit een haalbare oplossing is voor competitieve gamers, is twijfelachtig. Cloudgaming vereist extra verbindingen met zowel gameservers als Microsoft-servers, wat kan leiden tot hoge latency en fluctuaties tijdens het spelen. Met deze informatie kunnen gamers beter geïnformeerd beslissingen nemen over het aanschaffen van Copilot+-pc's en de impact hiervan op hun game-ervaring.
 20. Digitale fotografie heeft ongelofelijke stappen voorwaarts gemaakt, maar zelfs de beste camera's lijden soms onder een probleem dat zo oud is als fotografie zelf: beeldruis. Die korrelige verstoring, vaak omschreven als een 'peper-en-zout'-effect, duikt vooral op in foto's genomen bij weinig licht en kan de kwaliteit van een afbeelding aanzienlijk verminderen. Gelukkig biedt de moderne technologie innovatieve oplossingen, zoals de gratis online Nero AI Denoiser, wat ruisreductie door middel van kunstmatige intelligentie toegankelijk maakt voor iedereen, zonder de noodzaak van complexe software-installaties of registratie. ### Stap 1: Aan de slag gaan De Nero AI Denoiser onderscheidt zich als een buitengewoon gebruikersvriendelijke tool voor zowel amateurs als professionals. Door enkel je beeldbestand te uploaden via de browser, opent zich de deur naar geavanceerde AI-gedreven beeldverbetering. De ondersteuning van diverse beeldformaten, waaronder jpg, png, bmp, webp, en jfis, zorgt ervoor dat bijna alle digitale beelden opgeschoond kunnen worden van ongewenste ruis. Fotografen zullen blij zijn te weten dat optimaal resultaat vaak bereikt wordt met beelden met enige, maar niet excessieve, ruis. Na de upload geeft de interface nuttige informatie over de beeldgrootte, een belangrijke factor in de verwerkingssnelheid en de visualisatie van de resultaten. Eerst moet je de afbeelding naar de Nero AI-servers versturen. Daarom klik je op de knop Afbeelding uploaden. Je kunt ook een afbeeldingsbestand slepen naar het rechthoekige gebied waar de upload-knop staat. Volgens Nero werken foto’s met slechts een beetje ruis het beste. Nadat de afbeelding is geüpload, zie je de grootte in pixels en in MB. Klik op de knop Beginnen. ### Stap 2: Voorvertoning en aanpassingen Eenmaal de AI zijn werk heeft gedaan, presenteert Nero een voor-en-na weergave van je foto, zij aan zij. Dit moment is doorslaggevend; het biedt je de kans het subtiele evenwicht te beoordelen tussen ruisverwijdering en behoud van details. Op de voorvertoning is er een verticale indicatielijn die je kunt verslepen om een vergelijking te zien van de oorspronkelijke en aangepaste foto. Het weergavevenster is veel te klein om de ruis goed te kunnen beoordelen. Gelukkig vind je onderaan het zoomniveau. Met een schuifregelaar pas je de weergave aan. Om een goed beeld te krijgen, moet je tot 100% inzoomen. In die instelling komt één pixel van het afbeeldingsbestand overeen met één pixel van het beeldscherm van de computer. Via het pijltje naast de zoomknop kun je in één keer vergroten tot 100%. Deze instelling zorgt ervoor dat je de foto pixel per pixel zoals op je monitor kunt zien. ### Stap 3: Volledige weergave Voor een nog gedetailleerdere beoordeling biedt Nero de optie om de afbeelding volledig scherm weer te geven. Het is als het verschil tussen een kijkje door een sleutelgat en het openen van een deur naar een galerij. Vind je die weergave nog te klein, klik dan op de knop Weergave op volledig scherm die rechtsboven in het miniatuur staat en vergroot dan de weergave naar 100%. Zodra je de kwaliteit van de ruisvermindering hebt gevalideerd, brengt een simpele druk op de 'Esc'-toets je terug naar de downloadpagina, waar je met een simpele klik op de knop Downloaden je gereinigde foto kunt opslaan. Door de kracht van AI biedt Nero AI Denoiser een indrukwekkend gemakkelijke en effectieve manier om de uitdaging van beeldruis aan te gaan, toegankelijk voor eenieder met een browser en internetverbinding. Het elimineren van ruis zonder merkbare verlies aan beelddetail of -kwaliteit tilt je fotografie naar een nieuw niveau, zonder dat je je hoeft te verdiepen in complexe bewerkingssoftware of je mooie momenten verloren laat gaan door de ongewenste sporen van ruis.
 21. Avond allemaal . Inmiddels bezig met een review over Kagi. Bijna 2 maanden in gebruik. Dus het lijkt me wel leuk om mijn ervaring te delen.
 22. Valse foutmeldingen in programma's zoals Google Chrome, Microsoft Word of OneDrive kunnen een verborgen risico op malware-infecties markeren. Cybercriminelen zijn bedreven in het ontwerpen van geraffineerde valstrikken, gericht op nietsvermoedende gebruikers de intentie hebben snel problemen willen oplossen die op hun computerscherm verschijnen. Deze strategie speelt in op de onmiddellijkeemoplossende reflex van de meeste mensen. In de zich steeds voortzettende golf van cyberdreigingen heeft onderzoek van entiteiten zoals Proofpoint aan het licht gebracht dat dergelijke aanvalsstrategieën niet beperkt zijn tot een enkele hackersgroepering. Vele groepen, waaronder één genaamd ClearFake, zijn actief in deze bedrieglijke vormen van cyberaanvallen, waarbij ze eerder al successen boekten door gebruikers ertoe aan te zetten neppe browserupdates te installeren. Deze zogenaamde updates leverden in realiteit echter malafide software op die de systemen van slachtoffers compromitteren. Deze nieuwste vorm van aanval gaat evenwel nog een stapje verder dan het eenvoudige kapen van de browser. Nu hebben cybercriminelen hun vizier op uitgebreidere en FREQUENTER gebruikte programma's in de browser gericht, via het uitvoeren van JavaScript-code op populaire websites om zo neppe foutmeldingen te genereren. Deze foutmeldingen beweren kritische problemen in Google Chrome, Microsoft Word of OneDrive te detecteren, compleet met schijnbaar "handige" oplossingen voor de verzonnen problemen. De hack vereist echter RNGEKEURESDEF gehoorzaamheidaan deze "oplossingen" en vraagt gebruikers vaak om een PowerShell-script te kopiëren en uit te voeren via de opdrachtprompt, hetgeen in wezen een uitnodiging is voor malware om ongehinderd toegang te krijgen tot hun systeem. Het meest kritieke wapen dat deze aanvallers hanteren is echter de verkeerde opvatting of onwetendheid van gebruikers omtrent veiligheid. Door zichtbaar dateerbare foutmeldingen die directe en ogenschijnlijke simpele fixes presenteren, gokken de cybercriminelen op de haast en het gebrek aan technische kennis bij hun beoogde slachtoffers. Deze methode voegt nog een dimensie van misleiding toe door de noodzaak van de gebruiker om actief mee te werken, wat de detectie en analyse van deze malware compliceerder maakt. Wanneer u dus met een dergelijke foutmelding wordt geconfronteerd, is het essentieel om eerst een adempauze te nemen en de validiteit ervan te onderzoeken door onafhankelijke bronnen te raadplegen of de melding op het internet op te zoeken. Vaak kunnen echte foutcodes of problemen snel worden geïdentificeerd door dialogen met de officiële klantenservice of door te zoeken op gerenommeerde technische hulpforums. Een vervolgstap is om steeds waakzaam te zijn en nooit zomaar scriptcode te executeren die u niet volledig begrijpt. Voor degenen onder u die overwegen dit te moeten doen, kan voorlegging van de code aan een vergevorderde AI, zoals ChatGPT, of aan beveiligingsexperts, zijn nut bewijzen door een snelle analyse te bieden van wat de code werkelijk van plan is te doen, en kan zo onnodige risico's vermijden. Door degetelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen individuele gebruikers een essentiële bijdrage leveren aan wboth hun eigen digitale veiligheid als die van het grotere netwerk waartoe zij behoren.
 23. Professor Gary Johnson doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte hit man te zijn. Hij komt in een lastige situatie terecht als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison (gespeeld door Adria Arjona). Als Madison verliefd wordt op een van Gary's alter ego's - de mysterieuze en sexy Ron - zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.
 24. Het avontuur van McDonald's met kunstmatigeie (AI) in hun Amerikaanse restaurants heeft tot gemengde gevoelens geleid, zowel bij klanten als in de industrie. De fastfoodgigant probeerde de efficiëntie in hun dienstverlening te verhogen door AI-gedreven Automated Order Takers in te zetten in meer dan honderd filialen verspreid over de Verenigde Staten. Deze technologische vernieuwing, gericht op het automatiseren van het bestelproces in de drive-in, is echter op allerlei uitdagingen gestuit. Volgens verscheidene rapporten had de AI moeite met de verwerking van klantbestellingen, wat uitliep op frustraties bij consumenten. Niet-zeldzaam waren er scenario's, te zien in influencer-content op platforms zoals TikTok, waarin klanten in onvrede een dialoog aangaan met de AI. Dit werd duidelijk toen een klant, expliciet vragend om een simpele bestelling van water en ijs, per vergissing ketchupzakjes en boter aangerekend kreeg. Dit deed vraagtekens rijzen over de betrouwbaarheid van de spraakherkenningssoftware, waarvan McDonald’s zelf zegt dat deze voor zo’n 85% nauwkeurig is. Met andere woorden, ongeveer 20% van de bestellingen vereiste menselijke assistentie. Experts op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals Jarno Duursma en Henk van Ess, hebben kritiek geuit op de inzet van deze technologie. Ze wijzen op de beperkingen van AI in het begrijpen van diversiteit in menselijke spraak, zoals accenten, dialecten en achtergrondgeluiden. Dit kan tot gevolg hebben dat de gemaakte fouten in bestellingen de reputatie van McDonald’s kunnen schaden, zoals Duursma benadrukt. Bovendien werd de actie om de technologie 'te ontslaan' of uit bedrijf te nemen genomen temidden van groeiende bezorgdheid over het arbeidsklimaat en het gebruik van machines over mensen. Desalniettemin blijft McDonald’s toegewijd aan de ontwikkeling en integratie van technologische oplossingen in hun dienstverlening. Ze hebben plannen aangekondigd om verder te exploreren hoe spraakherkenning in de toekomst een rol zou kunnen spelen, met de gestage samenwerking met IBM als drijvende kracht achter deze inspanningen. Het besluit om de AI-technologie voor now te verwijderen moet gezien worden in de bredere context van de ontwikkeling en adoptie van technologie in de retail- en dienstensector. AI-deskundige Remy Gieling blijft optimistisch en suggerereert dat met verbeteringen en een grotere nadruk op mens-machine samenwerking, dergelijke technologieën op de lange termijn waardevolle activa kunnen worden voor het restaurantwezen. Het uiteindelijke doel blijft het aanbieden van een naadloze en efficiënte klantenservice, terwijl tegelijkertijd de menselijke touch behouden blijft waar het algoritme tekortschiet. McDonald's heeft aangekondigd dat de AI-technologie vóór eind juli uit de restaurants verwijderd zal zijn. Deze stap illustreert de bereidheid van het bedrijf om te leren en zich aan te passen in een snel veranderende wereld, waarin technologie een steeds grotere rol speelt, maar waar de menselijke ervaring onverminderd van belang blijft.
 25. Monster Hunter Stories, een fantastische game die vaak wordt gezien als een alternatieve versie van Pokémon, komt eindelijk naar de Nintendo Switch en is een echte aanrader. Pokémon, een van 's werelds grootste franchises, heeft zijn roots 1996 met release van de eerste. Sindsdien zijn er talloze nieuwe games uitgekomen en is de fanbase blijven groeien, wat heeft bijgedragen aan de voortdurende groei van de franchise. Bij de opkomst van een grote franchise zijn knock-offs onvermijdelijk, en Pokémon is hierop geen uitzondering. Echter, niet alle knock-offs zijn slecht, en Monster Hunter Stories is daar een goed voorbeeld van. De nieuwste remake van de Monster Hunter-franchise is nu beschikbaar op de Nintendo Switch, en biedt vernieuwde graphics terwijl het vertrouwde verhaal behouden blijft. Hoewel de game nog enkele optimalisaties nodig heeft voor de Nintendo Switch, is er al veel vooruitgang geboekt. Zo zijn er nieuwe cutscenes en zowel Engelse als Japanse voice-overs toegevoegd, die bijdragen aan een meeslepend verhaal en fijne gameplay, zonder dat het unieke Monster Hunter-gevoel verloren gaat. Het beste van alles is dat deze game nu al speelbaar is op jouw Nintendo Switch. Oorspronkelijk begon de Monster Hunter-franchise niet als een knock-off van Pokémon. Het eerste spel, uitgekomen in 2004, draaide om het bevechten en slachten van monsters om hun onderdelen te gebruiken voor betere wapens. Met de komst van Monster Hunter Stories op de 3DS veranderde de gameplay aanzienlijk en kon je als "rider" monsters temmen en gebruiken om andere monsters te verslaan, wat meer overeenkomsten toonde met de kern van de Pokémon-games. Ondanks deze verschuiving behoudt de Nintendo Switch-versie van de game zijn eigen unieke sfeer, dankzij de afwijkende oorsprong van de serie.
 26. De nieuw geïntroduceerde voorleesfunctionaliteit in de Android-versie van de Google Chrome-browser belooft een significante toevoeging te zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan het beluisteren van webcontent in plaats van deze te lezen. Met de aanstaande optie genaamd 'Listen to this page', kunnen gebruikers hun toestel instructies geven om tekstrijke webpagina’s voor te lezen. Deze feature heeft zeker de potentie om de toegankelijkheid en het gemak van het navigeren op het web via Chrome aanzienlijk te verbeteren, met de nadruk op flexibiliteit en gebruikersgerichtheid. De voorleesoptie is niet alleen bedoeld om gebruikers te helpen door lange artikelen, blogs of nieuwsitems te navigeren zonder naar het scherm te hoeven kijken, maar biedt ook extra speelfuncties die vergelijkbaar zijn met die gevonden in muziek- en podcastapps. Deze omvatten de mogelijkheid om de leessessie te pauzeren, de voorleessnelheid aan te passen, de lezing te doorspoelen, of snel terug te spoelen met 10-seconden intervallen. Dit verhoogt de bruikbaarheid voor gebruikers aanzienlijk, met functies die de luisterervaring personaliseren. Een van de opvallendste kenmerken van deze voorleesfunctionaliteit is de assortiment van aanpassingsopties, zoals het selecteren van verschillende voorleesstemmen en de keuze uit meerdere talen. De ondersteuning voor diverse talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, Arabisch, en Hindi, maakt deze functie toegankelijk voor een brede groep gebruikers over de hele wereld. Dit toont aan hoe Google zich inzet voor het promoten van taaldiversiteit en inclusiviteit binnen zijn diensten. De implementatie volgt op de eerdere tests van Google met voorleesfunctionaliteiten in andere versies van hun producten. Zoals het artikel vermeldt, heeft Google eerder de basis gelegd voor deze technologieën in de desktopversie van Chrome, hoewel sommige van die functies moesten worden geactiveerd door de gebruikers zelf. De alternatieve route voor het beluisteren van webpagina's, met gebruikmaking van Google Assistent, toont aan dat Google gericht is op het bieden van verschillende manieren om internetcontent toegankelijk te maken. Hoewel deze methode de gebruiker uit de browser haalt en overzet naar de Google Assistent-app, biedt het toch waarde door zowel voorlees- als vertaalfuncties waardoor content in verschillende talen toegankelijk wordt. Deze voorleesfeature, hoewel momenteel enkel in de bètaversie en kenbaar in de Google Chrome-app Android versie 125, licht een stukje van de sluier op van Google’s voortdurende missie om innovatieve en gebruikersvriendelijke oplossingen te leveren. De invoering ervan zal naar verwachting niet alleen de toegankelijkheid in het algemeen verbeteren, maar ook de manier waarop gebruikers interageren met online content op een dagelijkse basis, te transformeren.
 1. Load more activity

Announcements

×
×
 • Create New...