Spring naar bijdragen

Zorp Furble

Members
  • Aantal bijdragen

    1
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Handleiding Reacties geplaatst door Zorp Furble

  1. Belangrijke toevoeging:

    De interne zoekmachine van qBittorrent is nog uit te breiden met honderden - momenteel 436 - zoekmachines d.m.v. de Jackett plugin.  Zie: https://github.com/qbittorrent/search-plugins/wiki/How-to-configure-Jackett-plugin

    Het is een losstaand programma. Om het te laten werken zijn de volgende zaken na installatie van belang.
    - Niet enkel het programma moet worden opgestart, ook de achtergrond service moet worden opgestart. Rechtsklikken op het Jackett icoontje in het systeemvak om dit automatisch te starten.

    - Als je rechtklikt op het Jackett icoontje kun je het bedieningspaneel (WEB UI) openen. Bovenaan de geopende pagina staat een door Jackett aangemaakte API-key. Het is belangrijk dat deze API-key ook geregistreerd staat in het "jackett.json-bestand" dat tijdens de installatie door Jackett in de qBittorrent zoekmachines map is aangemaakt.
    Normaal gesproken wordt dit na installatie van Jackett automatisch ingevuld, maar als Jackett niet direct werkt, open dan dat jackett.json-bestand (met het kladblok) en vul daar de API-key handmatig in. Daarna terug opslaan als jackett.json. De locatie van dit jackett.json-bestand is afhankelijk van je besturingsysteem. Zie eerder vermelde link voor verdere uitleg waar dat jackett.json-bestand is te vinden.

    - Vervolgens rest enkel nog het toevoegen van zoekmachines. Hiervoor open je het bedieningspaneel (rechtsklikken op het Jackett icoontje in het systeemvak), en klik op "Add Indexer". Je kunt nu publieke, semi-publieke of private zoekmachines toevoegen, waarbij je je keuze ook nog kunt maken op basis van het type geïndexeerde torrents en/of op basis van land/taal. Let op: Toevoegen van meerdere indexers duurt een tijdje. 

    Normaal gesproken staat de Jackett-zoekplugin standaard al aan in qBittorrent. Als je nu gaat zoeken met de zoekmachine van qBittorrent zullen er - na opnieuw weer eventjes wachten -  héél wat meer zoekresultaten te vinden zijn.  

    • Bedankt 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...