Spring naar bijdragen

jcb

Full members
  • Aantal bijdragen

    87
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door jcb

  1. Opzich zou het kunnen met een goed getimede DDOS, maar dan ben je wel illegaal bezig. Laten we maar niet uit gaan leggen hoe je dat doet dan :) (vriend van me heeft ooit per ongeluk anderhalf rack "platgelegd" met één 100mbit uplink :P )

    Het ligt er ook aan of je fysiek toegang hebt tot de centrale machines van het netwerk, dan is het namelijk een makkie. Anders zijn er een aantal lekken in domeinstructuren van windows die je kunt gebruiken, maar een goede sysadmin heeft deze wel dicht (zie onder andere het remote afsluiten van netwerkmachines op slechte geconfigureerde domeinen). Sowieso is het niet zo dat je even googlet op "hacking tools" en dan een mooie windows-executable krijgt waarmee je allerlei dingen plat kan leggen. De meeste van de tools die er zijn zijn kleine scriptjes geschreven door geeks die grotendeels met een *nix OS werken, en die ga je niet zomaar krijgen.

  2. Wat cancan al zegt. Dat is de enige mogelijkheid om "netjes" windows te installeren op een Apple, en dat kan dus ook alleen als Apples OS, OSX, al geinstalleerd is.

    Als je wilt kan je ook Vista over OSX heen installeren, hoe dat werkt kun je bijvoorbeeld http://derekhat.com/install-vista-on-a-macbook-without-bootcamp/ daar zien. Hiervoor moet je ook een Intel-processor (x86 heb je nodig en er zijn geen mac's met AMD erin) hebben en moet BootCamp NIET geinstalleerd zijn.

    Maar,

    Helaas zijn de iBook G4's niet voorzien van een Intel-processor, dus is het niet mogelijk om windows te installeren op deze laptop....

  3. Een gewone externe HDD ga je het niet mee redden. Wat je je namelijk moet bedenken is dat een gameserver ook gewoon een proces is. Behalve opslagruimte en een internetverbinding heb je dus ook rekenkracht en geheugen nodig. Dan kom je dus toch weer uit bij een computer(tje). Voor lichte games kun je bijvoorbeeld een zogenaamde "nettop" halen ( http://tweakers.net/nieuws/61085/emtec-introduceert-gbox-nettop.html). Wil je echter zware games gaan serveren met veel spelers, dan zal je toch een echte pc als server moeten gaan gebruiken.

  4. De CPU is de processor :) Zit waarschijnlijk een grote koeler op als je in je pc kijkt.

    Als je een quadcore hebt (4 cores dus) dan is 49.5 best wel warm, maar met een standaardkoeler en veel belasting is het niet erg. Misschien een keer je pc uitzetten, de buitenkant openschroeven en een beetje ontstoffen met perslucht.

    <off-topic> Er zijn CPU's waarbij 49.5 graden normaal is, zie "Prescott" </off-topic>

  5. Voor zover ik weet heeft de spinpoint ook 500gb platters? Btw, benchmarkresultaten?

    De videokaart die er in zat IS een 4870, en ik heb speciaal gekeken naar de aanwezigheid van zowel VGA als DVI en HDMI (zo snel niet een goedkopere gevonden met dit alles). Dual-channel geheugen is ok, maar dan zit je vaak weer op 4gb. Deze triple kan je ook in twee kanalen stoppen. Die phenom is opzich snel genoeg, maar ik ben het met je eens dat een snellere handiger is. Dit lag een beetje aan het budget. En waarom in vredesnaam een CM690 en zo'n zware voeding? Dat maakt het hele gebeuren alleen maar groter, duurder en logger...

  6. http://tweakers.net/ext/pricewatch/?Action=Winkelkar&Koekje=230999%2F1%2C223727%2F1%2C235905%2F1%2C161414%2F1%2C230886%2F1%2C224393%2F1%2C242788%2F1%2C198518%2F1%2C231812%2F1

    Dat is wat ik ongeveer bedacht had. Bij bijvoorbeeld Zercom of Alternate kun je dit samen laten stellen (mits met een andere DVD-RW)

    Voor dat geld heb je een AMD quadcore waar je de nieuwste games op kunt spelen de komende tijd. Bovendien heb je 6GB geheugen, wat tegenwoordig ruimschoots genoeg is en je de komende jaren doorhelpt. De HD4870 (videokaart) is in staat elk spel wat er nu is op goede kwaliteit te spelen. Deze specifieke heeft zowel VGA, DVI als HDMI. Al met al een ruim bemeten systeem, zeker voor dit geld :)

    Hier nog hoe het er dan uit gaat zien bij Zercom. Het kost wel meer als je alles bij één winkel koopt en laat assembleren.

    wagentje_goed.jpg

    En natuurlijk is dit slechts een suggestie. Aan de hand van wat jij precies wil kan er zeker nog geschoven worden met componenten. Heb je thuis een draadloos netwerk, dan moet er ook nog een WLAN-kaartje in, maar daar zul je je geen buil aan vallen.

  7. het ligt er geheel aan WAT het precies is wat hij weet.

    Als het een standaard systeemeigenschap is kan het dat dat voor MS gewoon uit te lezen valt.

    Anders moet je denken aan VNC's, Hulp op Afstand, dat soort dingen.

    Ik schat de kans dat die persoon echt op jouw pc heeft lopen rommelen erg klein in, er zal vast

    een andere verklaring zijn...

  8. Ik vermoed dat wat jij wilt gewoon FM-radio beluisteren via de PC is?

    Als dat zo is, moet ik je teleurstellen. Een FM/AM/whatever radio heeft niet voor niets een antenne.

    Alle radio-ontvangers die gebruikmaken van de ether (populaire naam voor radiogolven door de lucht) gebruiken enige vorm van een antenne om het signaal op te vangen waarna het signaal gedecodeerd wordt met een paar stukjes apparatuur en omgezet naar geluid. Je pc heeft echter deze hardware standaard niet, dus is niet in staat radiogolven te ontvangen. Zonder extra hardware (zal vast bestaan), is het dus niet mogelijk om op je pc op die manier radio te luisteren.

    Dat is ook de reden waarom radio op de pc gestreamd wordt, dat is gewoon een collectie enen en nulletjes die je pc wel kan ontcijferen.

    Om een digitaal radiostation in 1x te kunnen beluisteren kan je kijken of je een streamfile kunt vinden ervan. Dit zijn meestal kleine files die automatisch in winamp/media player / whatever worden geladen als je op zo'n zender klikt. Als je die file op een of andere manier op kunt slaan hoef je niet meer naar die site.

  9. Beste los-cuentos.

    Eerlijk gezegd, als je niet weet wat je wilt met een server is het onverstandig om er eentje te kopen. Begin gewoon met het vergroten van je hostingpakket en voeg nieuwe domeinen daaraan toe.

    Een server is namelijk duur. Je moet niet vergeten dat een server een hele computer is, met vaak duurdere onderdelen dan in je gewone huis-tuin-en-keuken-pc. Dan moet je een server ook "Colocaten", wat betekend dat je hem in een datacentrum moet ophangen, tenzij je hem thuis wilt gaan draaien (wat ik niet aan kan raden eigenlijk). Colocatie kost je ook nog een minstens 25 euro per maand, dan krijg je alleen nog maar stroom, een IP en een beperkte hoeveelheid bandbreedte. Je krijgt er geen .nl ofzo bij, die zul je alsnog los moeten registreren (en dus moeten betalen) en dan via DNS aan je server "verbinden".

  10. dit was een voorbeeldje natuurlijk. Sommige versterkers kan je aansluiten via COAX of S/PDIF optisch. Verder levert zo'n kabeltje prima kwaliteit en genoeg "bandbreedte" voor analoge audio, alleen als je echte audiofiel bent zou ik goldplated nemen.

    In dit geval werkt deze manier van aansluiten prima. Er zijn twee luidsprekers dus 2 kanalen. Rood en wit op een dubbele tulp zijn 2 verschillende kanalen en een Stereo 3,5mm-jack heeft er ook 2. Je houdt dus de volledige fidelity die je had. Als je een 5.1-surroundset aansluit op deze manier, tsja, dat is minder.

  11. jup. De rode en zwarte draadjes kunnen in de meeste versterkers waarschijnlijk achterin in een klemmetje. Geluidskaarten in pc's zijn niet gemaakt om dat soort vermogen te leveren, anders blaas je iets op. Daarom hebben surroundsets voor pc's bijna allemaal een eigen voeding.

    luidsprekeraansluiting.jpg

    Dan kun je je PC met een verloopkabeltje van een "gewone" 3.5mm-aansluiting naar dubbele tulp aansluiten op de versterker.

    minijack_cable.jpg

  12. Tsja. Dat je pc je harddisk niet herkent kan aan allerlei instellingen liggen. In je bios kan de sata-controller uitstaan, hij kan in een verkeerde mode staan, etcetera. En omdat geen twee pc's hetzelfde zijn is het nu niet gepast voor ons om te zeggen "dit en dat moet je doen". Mijn advies is om eerst die harde schijf aan een andere pc te hangen en te kijken of hij dan nog wel werkt.

    Ga alleen in je bios instellingen bekijken en veranderen als je weet wat je doet. Anders raad ik je aan om een betrouwbare persoon met veel kennis van computers in jouw omgeving te vinden en hem of haar er naar te laten kijken.

  13. Wat je kunt doen is even kijken wat voor error hij geeft.

    Meestal krijg je bij dit soort dingen namelijk een zogenaamde BSOD, een blauw scherm met errortext. Om te checken of je deze krijgt kun je in het configuratiescherm op "systeem" dubbelklikken.

    Heb je vista dan:

    1) klik je op "geavanceerde systeeminstellingen"

    2) ga naar tabblad geavanceerd

    3) klik op Opstarten en Herstel, of hoe dat ook mag heten in het nederlands

    4) Zoek naar een checkbox waar iets naast staat over "automatisch overnieuw opstarten"

    5) Zorg dat in die checkbox GEEN vinkje staat.

    6) Dan een paar keer op Apply en OK klikken

    7) USB-apparaat aan je pc doen en de error opschrijven en posten

    Heb je xp, dan moet je zelf even zoeken waar die instelling zit, waarschijnlijk ergens "Eigenschappen" van Deze Computer.

    Aan de hand van dat errorbericht kunnen wij je waarschijnlijk meer informatie geven over de aard van de fout die zich voordoet bij jouw computer. Mijn huidige hypothese is dat de installatie van dat apparaat bepaalde standaard usb-drivers heeft overschreven of veranderd, wat nu leidt tot systeemfouten.

  14. Bios > pc health status of iets dergelijks. Hierin een tijdje de temperaturen monitoren.

    (werkt ook als windows niet start.....)

    Waar het idee vandaan komt dat het je koeling is vraag ik me af, want op zich zou het een aantal minuten moeten duren voordat je pc uit slaat als de koeler niet vast zit. Ik heb het zelf wel eens gehad met een p4 die veel meer verstookte dan (bijna) elke C2D, en daar kon ik nog mee booten voordat ie 100 graden was.

    Drob, hoe ver komt je pc met opstarten voordat hij reset? Wat zie je allemaal? Zie je voordat je pc reset nog iets over "masters" en "slaves" staan?

  15. Sowieso is het grootste deel, zo niet alles, wat in je L2-cache gebeurt helemaal afgeschermd van het OS, dus kan vista hier niet veel aan veranderen. Het L2 is namelijk een plaats waar microcode uit de processor en omgeving commands opslaan die vaak uitgevoerd worden om ze makkelijk weer op te kunnen halen.

    Verder gebruikt vista STANDAARD meerdere cores, is controle van schijven uitzetten nooit handig, is de enige manier om schijven sneller te laten gaan de cache inschakelen en regelmatig defragmenteren, is Aero uitschakelen niet het OS versnellen omdat je alleen van een versnelling kan spreken als dezelfde taken sneller uitgevoerd worden. Systeembestanden in het geheugen laten plaatsen gebeurt al sinds XP (Prefetch/Hyperfetch). Etcetera etcetera, enzovoorts, undsoweiter....

  16. +-5 jaar voor usb1.1, daarna was er zeker weten al 2. Enne, @Tom : je kan voor een paar euri een pci-kaartje met een stuk of 4 usb-2.0 poorten halen....

    FAT32 kan je nu nog gebruiken, het is niet nodig dit om te zetten naar NTFS. Veel geheugenkaartjes zijn FAT, en ook een redelijk aantal mp3-spelers e.d.

    Waar je even naar kan kijken is of je pc nog wel de schijfletter J mapt naar je externe schijf. Het zou best kunnen dat je pc nu een andere letter heeft toegewezen! De beste manier om dit te checken is terwijl je pc aanstaat de externe schijf overnieuw te verbinden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...