Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up


Saltadoom

Members
 • Posts

  14
 • Joined

Posts posted by Saltadoom

 1. Ok, de aanleiding om het DNS in Windows 10 aan te passen was naar aanleiding van de handleiding van het artikel: "Gebruik jij al een ongecensureerde DNS?".   Heb dat uitgevoerd maar dan kwam ik tot de vaststelling dat het niet mee mogelijk was om mijn NAS in instellingen te bereiken.   Kon wel nog de data van de server aanspreken.  Benevens de wijziging in Windows 10 zijn er geen veranderingen meer aangebracht.

  Nas: WD Gen2 Mycloud (wdcloudmirror)  De NAS heb ik al een drietal jaar.  My Cloud Mirror (Gen 2) (wd.com)

  Heb geen domein naam, is het dan aangewezen en ongecensureerde DNS in te stellen?

  Mvg,

 2. Het probleem kan dan zowel bij je netwerk kaart als bij de router, mischien is het mogelijk dat je probeert de firmware van je router te updaten.

  Mischien zijn de problemen meer voorkomend, het zou handig zijn als we zouden weten om welke router het gaat + welke netwerk kaart je in je laptop hebt.

  De naam van je netwerk kaart kan je vinden door de volgende stappen te volgen:

  Start -> Configuratiescherm

  Configuratiescherm -> Systeem

  Systeem -> (rechts) Apparaat beheer

  Dan staat er een lijstje met netwerk adapters 1 daarvan is jouw draadloze adapter, meestal staat er dan WIFI bij.

  Marcelvn

  De naam van de Netwerkadapter : Intel®Wireless 2200BG Network Connection.

  De naam van de router : b-box 2.

  Indien je nog informatie nodig hebt, hoor ik dat graag. Bedankt voor de hulp.

  Mvg,

 3. heb je deze problemen op dat moment op alle computers, of alleen de laptop?, mits je deze problemen alleen op de laptop hebt lijkt mij het sterk dat dit aan je router licht.

  In dat geval ligt het mogelijk aan de netwerk kaart of drivers van je laptop. Probeer in ieder geval is de software van je router en de drivers van je netwerk kaart te updaten.

  met vriendelijke groet,

  marcelvn

  Het probleem doet zich uitsluitend voor op de laptop met de draadloze verbinding. Met de andere PC's geen probleem. Volgens mijn weten zijn de recentste drivers geinstalleerd. Overigens werkt de draadloze verbinding van de laptop uitstekend indien de beveiliging niet wordt ingeschakeld. UIteraard is het aangewezen dat de beveiliging wel aan staat nietwaar.

  NB: Heb de laptop opnieuw geinstalleerd, te beginnen met format en vervolgens Windows 7 geinstalleerd. Windows Update toegepast en waar dit noodzakelijk was enkele programma's manueel geinstalleerd omdat die niet compatibel waren met Windows 7 volgens de geijkte procedure.

  Mvg,

 4. Hoi,

  Heb netwerkje aangemaakt. Hoofd PC runt het OS Windows 7, de tweede pc werkt onder Windows XP beide zijn met de router verbonden met kabel. De derde aansluiting namelijk de laptop die eveneens werkt onder het OS Windows 7 is echter draadloos. Zolang het netwerk niet beveiligd wordt werkt de verbinding uitstekend. Wanneer de beveiliging via de router actief wordt gemaakt, beginnen de prolemen. Het voortdurend wegvallen van de verbinding wat vrij vervelend is. Weet iemand wat de oorzaak hier van is, kan dit probleem opgelost worden? Dank bij voorbaat.

  Mvg,

×
×
 • Create New...