Spring naar bijdragen

Wouterk

Members
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Wouterk

  1. Ik lees dit net op tweakers

    De rating komt tot stand aan de hand van de volgende berekening:

    Rating = 2 x aantal kudo's + aantal unieke views van de spot

    Geen idee hoe betrouwbaar dit is, maar klinkt opzich logisch :) (en stukje verder op wordt er gezegd dat het gequote is van het ftd forum)

    Edit: Info van ftd forum:

    De ratings in MyFTD worden denk ik alleen maar bijgewerkt als je de status veranderd van bijvoorbeeld 'Aangekondigd' naar 'Uploaden'. De ratings in het postoverzicht worden bij iedere update bijgewerkt.

    Het heeft niets te maken met het aantal downloads, want FTD staat totaal los van Usenet. Als iemand jouw aanmelding bekeken heeft, is het onmogelijk voor het FTD programma om te weten of diegene jouw post ook daadwerkelijk gedownload heeft of niet.

    Uiteindelijk zegt de rating helemaal niets. Aanmeldingen van bijvoorbeeld grote bioscoop films of porno hebben altijd een zeer hoge rating, maar het zegt niets over de kwaliteit van de film of wat dan ook.

    Je zit in de buurt, het is alleen net andersom

    In het postoverzicht wordt de rating alleen bijgewerkt als de post ook moet worden geupdate (door een statusverandering o.i.d.). In je MyFTD is de rating altijd up-to-date.

    (Daarom hebben spots vaak geen rating, ze worden meestal na het aanmelden niet meer aangepast en dus wordt de rating nooit meer geupdate.)

    Rating = (Aantal unieke views + (Aantal ontvangen kudos * 2)) / Factor X

    X= De ingestelde ratingschaal (standaard op 100) in FTD - Config - Algemeen (Bereik: 5 - 200).

    hier gevonden: http://forum.ftd.nu/showthread.php?t=326044&highlight=rating

    kudos zou je kunnen vervangen door een rating systeem zoals je bijvoorbeeld in itunes een liedje een rating geeft van 1 tot 5. Dan zou je dezelfde formule kunnen gebruiken.

  2. Rating: misschien een sterrensysteem wat inhoudt hoeveel iets gedownload is.....50 x 1 ster, 100x 2 sterren....geeft ook de populariteit aan en dat zal weer anderen motiveren het ook te willen nemen....

    Dat is waar, maar vaak weet je pas de kwaliteit van een spot wanneer je het al gedownload hebt ;)

    Aan de andere kant denk ik dat niet veel gebruikers 'terug komen' om de spot te beoordelen nadat ze het gedownload hebben.

    En inderdaad wat je al zei, kwaliteit is voor iedereen verschillend, maar door een groot aantal beoordelingen komt er vanzelf een soort van gemiddelde 'kwaliteit' uit. wat toch waardevolle informatie is denk ik.

    Bij FTD ging ik meestal op de reacties van andere gebruikers af om te beslissen of ik de download mee nam of niet, dus een reactie systeem draagt hier natuurlijk ook al veel aan bij.

  3. [A] Wouterk:

    Ik zou nu even geen uitspraak kunnen doen over die filters, maar het zou goed kunnen dat jij gelijk hebt ja... Maar iedereen wil dit weer anders (of / en), dus ja, wat is wijsheid?

    Enig idee hoe FTD dit zelf deed?

    bij filters in FTD was het zo dat een spot aan alle voorwaarden moest voldoen. Als het maar aan 1 van de drie voorwaarden moet voldoen, dan kun je hier net zo goed een aparte filter met alleen die voorwaarde voor maken lijkt me.

    Maar misschien is het handig om hier voor een aparte optie te maken dan?

  4. Ja, zo zouden normale mensen het wel doen, maar wij zijn niet zo normaal en pakken alles anders aan op een andere manier. Veel van wat wij doen is voor bedacht en nagedacht en gestoeld op PR en Marketing. Bewust dus.....en we kennen de pappenheimers he, de gemiddelde Nederlander klikt overal op...... zeggen, ik doe dit niet, en doen het dan toch.

    Beetje fantasie en creativiteit mag toch wel, t was 1 april en Piraten kapen nu eenmaal......

    Maar die Beta is leuk he, vanmiddag wordt ie officieel!

    Het was ook zeker niet denigrerend bedoelt naar jullie toe hoor ;)

    Natuurlijk moet je trouw blijven aan je eigen stijl, maar zo lok je dit soort reacties natuurlijk wel een beetje uit. Wat tot gevolg heeft dat je jezelf hier (en elders op het web) constant loopt te verdedigen.

    Of dit positief of negatief uitpakt voor jullie bekendheid weet ik niet, maar daar zal uiteraard goed over nagedacht zijn (negatieve bekendheid is natuurlijk ook bekendheid :P )

    De beta is zeker goed! loopt ook een stuk vlotter  O0


    Post samenvoeging: april 04, 2011, 09:34:49

    Oh trouwens, ik weet niet zeker of dit een bug is, maar als ik zelf een filter instel met bijvoorbeeld de volgende voorwaarden:

    Formaat: DVD5

    Bron: Retail

    Taal: Nederlands ondertiteld (instelbaar)

    Dan lijkt het er sterk op dat ik de spots krijg te zien die aan één van deze voorwaarden voldoet, en niet aan ze allemaal.

  5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet verbaasd ben over de reacties dat online ftd gehacked zou zijn door PiratesPlanet, het bericht op nl-noob.nl/ftd ("Online FTD is gekaapt door de piraten!") is ook erg misleidend. Ook ik was verbaasd en keek raar op toen ik dat bericht voor het eerst zag. En was dan ook terughoudend om op de link naar PP te klikken.

    Het lijkt me beter om gewoon te vermelden dat het overgenomen is door PP, eventueel met aanvullende uitleg. Dit had (en kan nog steeds) verwarring voorkomen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...