Spring naar bijdragen

Marlyvk

Full members
  • Aantal bijdragen

    66
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Marlyvk

  1. Zo, ik heb convertxdvd uitgeprobeerd en op zich is het een fijn gebruiksvriendelijk programma. In een paar handelingen heb ik de beide filmpjes inclusief menu succesvol kunnen converteren en branden. Alleen dat watermerk midden in beeld is heel jammer. Nou vind ik dat niet erg want in dit geval waren het tv opnames die ik voor eigen gebruik samen op een dvd heb gezet en ik kijk er wel doorheen, maar de trail versie van het programma is geen optie als je echt een degelijke dvd met meerdere filmpjes wil maken.

  2. Hoi Allemaal,

    Mijn vraag gaat over 2 bestanden die ik graag samen op 1 DVD zou willen branden. De ene is een mp4 van 1 GB en de ander een avi van 700 MB. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

    Ik meen me te herinneren dat mijn dvd speler geen avi ondersteunt, mp4 ben ik niet zeker van maar volgens mij geen probleem. Volgens mij kan ik het beste eerst controleren of mijn dvd speler mp4 ondersteunt en dan de avi converteren naar mp4. Waarschijnlijk kan ik dat doen door bij Windows MovieMaker het bestand op te slaan als een mp4.

    Maar dan moet ik nog iets verzinnen waardoor ik een menu kan mee branden. Iemand een idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

    Alvast bedankt!

    Groeten Marly

  3. Hoi allemaal,

    Voorheen gebruikte ik voor het zoeken naar goede bestanden Spotnet, maar sinds enkele maanden geleden ben ik vooral Spotplanet gaan gebruiken. Helaas is Spotplanet sinds 1/1 uit de lucht en dus dacht ik dat het geen probleem zou zijn om Spotnet weer te gaan gebruiken. Maar als ik het programma open duurt het laden ontzettend lang en eigenlijk mag ik na uren geduld wel stellen dat het programma geen teken van leven meer vertoont. Mijn harde schijf draait overigens overuren als ik het programma wil openen en zich de hele tijd probeert te laden.

    Ik weet niet of ik de enige ben die problemen heeft met Spotnet of dat door het wegvallen van Spotplanet ook Spotnet niet meer werkt???

    Groeten Marly

  4. Leuke foto!

    Aan een dergelijke belettering zat ik ook te denken. Op internet zijn er idd ook plaatsen waar je stickers kunt laten drukken. 1001stickers.nl bijvoorbeeld. Alleen moet ik nog even uitzoeken hoeveel ruimte ik op de kont van mijn auto heb en wat de afmetingen voor de letters moeten zijn wil het leesbaar zijn. Wat ik wel raar vind is dat bij een letterhoogte van 2 cm ik toch al gauw aan een lengte kom van 40 cm :-S en dat terwijl het webadres toch ook weer niet zo absurd lang is...

    Bedankt voor je reactie! Ik zoek alles nog even verder uit.

  5. Hoi allemaal,

    Mijn vorig topic ging over automagneten, maar overweeg nu de auto te gaan beletteren. Gewoon, een relatief eenvoudige kleine sticker op de kont van de auto :-)

    Weet iemand waar ik een eigen ontwerp kan laten drukken en de belettering zelf op de auto kan aanbrengen? Ik heb al gezocht, maar kom alleen een heleboel bedrijven tegen die alles (ontwerp, druk en belettering) voor je kunnen verzorgen. Dat zoek ik dus niet. Goede ervaringen met een bedrijf zijn uiteraard een pré ;-)

    Groetjes Marly

  6. Bedankt! En sorry voor de late reactie, beetje drukke week gehad.

    Over Vistaprint ben ik niet echt zo tevreden. Ik weet niet hoe het zit met automagneten, maar wat visitekaartjes betreft vind ik dat de prijs/kwaliteit verhouding echt slecht is. Ik heb nu zelf visitekaartjes gemaakt, bij Flyeralarm laten drukken en heb voor hetzelfde geld nu veel meer visitekaartjes die ook nog eens veel beter van kwaliteit zijn (betere kleuren, beter papier, gefolieerd). Bovendien, Vistaprint maakt nogal misleidende reclame door hun producten zogenaamd 'gratis' aan te bieden, terwijl je er altijd voor moet betalen. Dat soort gedrag wil ik financieel niet aanmoedigen. Bovendien zit je toch vaak vast aan hun standaardontwerpen, ik weet niet hoe dat bij de automagneten ed. zit.

    Ik zit nu ook gewone autostickers te overwegen. En, na ja, ik zit eigenlijk in de brainstormfase. Een sticker op de ruit zie ik niet zo zitten. Het valt wel op, maar ik vind de auto er wat uiterlijk betreft op achteruitgaan. Dus denk ik nu aan een subtiele websitevermelding achter op de kofferbak en automagneten voor op de voorste zijdeuren die ik er op en af kan halen, naargelang ik met de auto prive of zakelijk rijd.

    Iemand nog ervaringen of ideeën?

    Groetjes Marly

  7. Hoi allemaal,

    Omdat ik met al mijn creatieve vragen altijd zo goed geholpen ben hoop ik dat iemand op dit forum me ook in dit zijstraatje een lichtje kan werpen.

    Mijn drukwerk laat ik altijd bij Flyeralarm drukken en ben daar ontzettend tevreden over. Nu zou ik ook graag een magnetische autosticker willen ontwerpen en laten drukken, alleen is dat bij Flyeralarm niet mogelijk. Ik heb al wat zitten rondkijken, maar er zijn zoveel aanbieders dat ik dus graag van iemand zou willen horen wat de ervaringen zijn geweest en waar ik voor het drukken van de automagneet het beste naartoe kan gaan.

    Ik had ergens gelezen dat een automagneet op de motorkap af te raden is. Kan iemand uitleggen waarom dat precies zo is? Ik vermoed dat het ermee te maken heeft dat de motorkap warm wordt, maar wat zijn de gevolgen? Verkleuring van de lak van de auto ofzo?

    Tips zijn altijd welkom, dus als iemand meer kan vertellen waar ik op moet letten bij het ontwerpen van een automagneet: graag!

    Alvast bedankt!

    Groeten Marly

  8. Hoi Marc,

    Bedankt! Maar ik kijk eerst of ik het met een trialversie van het programma kan oplossen of dat ik de gok waag en het laat drukken. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik zal doen. Als het niet lukt doe ik graag een beroep op jou :-)

    Niemand weet hier overigens of converteren via genoemde internetapplicatie goede kwaliteit geeft? Ik heb opgemerkt dat bij heel goed kijken de zone rond letters bij het geconverteerde bestand waziger is geworden. Dat is op beeld zo, maar of dat voor druk ook geldt?

    Groeten Marly

  9. Hallo allemaal,

    Op mijn computer heb ik Photoshop Elements 8.0 staan waarmee ik hobbymatig wat drukwerk mee aan het maken ben om het door flyeralarm te laten drukken. Om het materiaal te kunnen drukken dienen de kleuren van RGB naar CMYK omgezet te worden. En dat blijkt nu een probleem te zijn, want Photoshop Elements ondersteunt dat niet. Heel frustrerend. Deze conversie is namelijk wel mogelijk bij programma's als Photoshop, Indesign en Illustrator, maar daar betaal je je scheel voor.

    Welke mogelijkheden heb ik nu nog?

    - ik ken niemand met de juiste software

    - illegale programmadownload zie ik niet zitten

    - software kopen is ook geen optie, veel te duur

    - door de drukker converteren is geen optie, want deze service biedt flyeralarm niet

    Na zoeken op internet naar andere mogelijke oplossingen kwam ik op de site http://www.rgb2cmyk.org/ terecht. Klinkt wel goed om een afbeelding eenvoudig en gratis van RGB naar CMYK te converteren. Alleen vraag ik mij af of de kwaliteit hetzelfde of iig voldoende is in vergelijking met echte bewerkingsprogramma's. Iemand ervaringen met deze of dergelijke sites?

    EDIT: heb ondertussen de conversie via genoemde site gedaan en de gevormde tif ziet er op zich goed uit, maar dat is op beeld natuurlijk... Heb de default settings (SWOP2006 Coated 300% V2 Generic Profile) gekozen, iemand een idee of dit de beste keuze is? Geen idee wat deze setting precies inhoudt en Flyeralarm geeft dergelijke richtlijnen voor tif bestanden voor zover ik weet niet. Maar ik ben ook niet zo thuis in deze termen.

    Andere oplossingen zijn ook meer dan welkom!

    Alvast bedankt!

    Groeten Marly

  10. Ha ha, opgelost! :D

    Gevonden in de beheeromgeving van de webhost van domeinnaam A:

    De module 'Domeinnaam beheer' genereert een .htaccess bestand in jouw /www map, hiermee stuur je je (sub)domeinen door naar een map binnen je account of naar een andere website.

    Even webadres intikken waarnaar verwezen dient te worden en klaar! Nu alleen nog even uitzoeken of ik domeinnaam A tzt naar Antagonist kan verhuizen en daar met enkel een domeinnaamregistratie kan redirecten naar domeinnaam B. Maar daar heb ik gelukkig nog een paar maanden voor :)

    Rest me nog één vraag: Zou ik nu de content van domeinnaam A af kunnen halen?

  11. Ben net met mijn htaccess bezig, maar ik denk dat ik nu toch even wat hulp nodig heb.In het publieke deel vind ik in de map webstats, die door de webhost is aangemaakt, inderdaad een htaccess bestand. Geen idee of dit dè htaccess is die ik zoek? Ik heb deze zowel geopend als gedownload, maar er staat helemaal niks in dit document. Is dat normaal, of betekent dit dat de webhost wijzigingen in dit document niet toestaat? En als ik aanneem dat dit bestand echt leeg is, kan ik dan gewoon de redirect daarin plaatsen en het bestand uploaden?Alvast bedankt!

  12. Super bedankt Marcelvn! Heel helder en duidelijk :) Ik ga eerst kijken of het me met htacces gaat lukken. Dat was overigens ook mijn eerste keuze, ook al was ik nog niet op de hoogte van alle voor- en nadelen van alle opties.

    Dan nog een aanvullende vraag. Het abonnement voor domeinnaam A verloopt in januari en ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik het redirecten dan kan verzorgen. Het liefst wil ik de domeinnaam nog een tijd aanhouden, maar een echt pakket op dit domeinnaam wil ik natuurlijk niet meer. Redirecten met htacces kan dan waarschijnlijk niet meer? Zou ik in januari dan het beste domeinnaam A naar mijn webhoster waarmee ik voor domeinnaam B zit verhuizen en daar alleen een domeinnaamregistratie als abonnement nemen? Redirecten zal dan zonder pakket toch ook mogelijk zijn toch? Ik meen bij Starthosting binnen de beheeromgeving wel eens zoiets gezien te hebben, maar weet niet of Antagonist die mogelijkheid ook biedt.

    Groetjes Marly

  13. Hoi,

    Voorheen had ik een website op domeinnaam A. Nu heb ik een nieuwe website gemaakt en deze staat op domeinnaam B. Omdat het oude webadres en content nog online staat, her en der bekend is en ook nog binnen Google gevonden wordt, wil ik domeinnaam A redirecten naar domeinnaam B.

    Ik heb zelf al zitten googelen en dit zou als ik het goed begrepen heb op verschillende manieren mogelijk kunnen zijn. Alleen vraag ik me nu af, hoe kan ik dat het beste doen? Belangrijk om te weten is misschien dat beide domeinnamen bij verschillende webhosters staan.

    Groetjes Marly

  14. Geavanceerd zoeken heb ik ook al overwogen, maar zie geen mogelijkheid om op een bepaalde resolutie te zoeken.

    Ik heb me even in dpi verdiept en schijnt dat je plaatjes wel kunt resampelen naar 300 dpi binnen photoshop.

    Je kunt zelf in Photoshop uitrekenen of je foto aan deze 300 dpi/ppi eis voldoet. Je moet dan wel de afdrukmaat weten. Ga naar Afbeelding > Afbeeldingsgrootte, zet resamplen uit, vul de afdrukmaat in, Photoshop geeft dan de dpi/ppi aan.

    Als de foto daar niet aan voldoet (te lage dpi voor die afdrukmaat), zet je de dpi op 300, je zet resamplen aan, en je foto is geschikt om af te drukken. Let daarbij wel op het volgende: als je foto te ver onder de 300 dpi zit, dan kun je die wel naar 300 resamplen, maar je krijgt dan een slechte afdruk. Het verschil mag niet te groot zijn. Op een site van een drukker las ik dat 30% vergroting een acceptabel resultaat geeft (zie alinea Rekenvoorbeeld voor meer uitleg over Resamplen).

    Bron: http://www.dpiphoto.eu/dpi2.htm

    Ik vrees er voor dat dit geen oplossing voor mij zal zijn. Meeste webicoontjes zijn 96 dpi en verschil met 300 dpi is te groot. Tenzij het verkleinen van de afbeelding wonderen doet, want webicoontjes moeten vaak flink verkleind worden. Ook al is volgens deze website het hele verhaal van dpi min of meer kul, feit blijft dat de meeste plaatjes op het web niet van voldoende kwaliteit zijn om ze mooi af te drukken. Dus wil toch graag hoge kwaliteit afbeeldingen gebruiken, met een hoge resolutie dus.

    Ondertussen heb ik echter van de icoontjes orginele eps en ai gevonden (http://www.logoeps.com/download-facebook-icon-eps-vector-ai-eps-crd/1681/). Dat zijn de originele grafische bestanden, dus dat moet wel geschikt zijn voor drukwerk. Ze zijn in Photoshop te bewerken, wat ik voor mijn drukwerk gebruik. Ik weet dat Illustrator daar eigenlijk meer geschikt voor is, maar voor wat ik ontwerp is Photoshop voldoende. Meer informatie daarover heb ik gevonden op http://wegraphics.ne...e-in-photoshop/

    Ik weet alleen nog niet of het nu opgelost is want heb Photoshop niet op mijn pc staan, maar moet er voor naar mijn zus :-)

    • Leuk 1
  15. Het is niet direct voor mijn website, maar voor het ontwerpen van drukwerk ben ik op zoek naar Twitter en Facebook icoontjes in 300 dpi.

    Nu koop ik mijn afbeeldingen altijd bij Fotolia, waar heel gemakkelijk aan plaatjes van 300 dpi te komen is, maar de logo's die ik zoek hebben ze er niet :-(

    Wat nu? Ik kan moeilijk via Google allemaal icoontjes downloaden en vervolgens kijken of ze de goede resolutie hebben...

  16. Nou, instellingen lijkt me onwaarschijnlijk want ik had wel gewoon connectie met server en bestand van < 30 dagen lukte gewoon. Paar seconden later met GrabIt geprobeerd en toen ging het wel met oudere bestanden. Bovendien heb ik op internet meer van dergelijke ervaringen gelezen dat het met een ander programma wel lukt. Kan misschien zijn dat meerdere servers in eenzelfde programma problemen zouden kunnen geven. Daar kan ik ook nog wel iets in vinden. Bovendien lukt downloaden met sunny in alt.binz nog steeds niet en in grabit wel, zou gek zijn als het dan aan de server zou liggen :P

    Belangrijkste is dat problemen nu met een ander programma zijn opgelost. Punt :)

  17. Ik ben een informatieve website aan het maken en momenteel ben ik aan het dubben of ik nou wel of geen share buttons onder de teksten zal plaatsen.

    Van de ene kant is social media momenteel populair en zijn de sharebuttons een middel om je website te promoten. Maar van de andere kant weet ik niet zeker of je in alle situaties zomaar een sharebutton onder je tekst kunt plakken. Natuurlijk, technisch kan dat wel. Maar zijn sharebuttons niet meer geschikt voor nieuwssites, blogs en persberichten? Of is het helemaal niet gek om de buttons onder (semi)informatieve artikels te plakken?

    Zou graag jullie mening horen :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...