Spring naar bijdragen

hekr

Members
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door hekr

  1. Ls.,

    Ik heb een pc met W8.1 Pro als besturingssysteem. Het beeldscherm is een IPS277 en staat op een aanbevolen resolutie van 1920 x 1080. De videoaart is een NVidia Geforce GT 220.

    Nu verschijnen de laatste weken soms verminkte tegels op het startscherm van Windows. Als ik wissel naar het authentieke buroblad, is er niets aan de hand.

    Zou het kunnen dat de videokaart hier de oorzaak van is?

    Binnenkort wil ik upgraden naar W10.

    Wie kan mij hierover adviseren?

  2. Hoi allemaal,

    omdat ik medio vorig jaar in Duitsland een film had gedownload, kreeg ik een aanmaning van dik € 1000.

    Bij navraag bleek dat duizenden mensen, zowel Duitsers als Nederlanders, die in Duitsland een tweede huis hebben, een dergelijke aanmaning hadden ontvangen. Bij herhaling van dit downloaden zou de boete fors kunnen oplopen, zo werd er gedreigd.

    Hierom had ik een advocaat genomen. Deze had richting aanmaner gereageerd en geweigerd de opgelegde boete te betalen. Zoals mijn advocaat al suggereerde verneem ik sinds zijn weerschrift aan de aanmaner (okt 2013) niets meer.

    Die hele film 'Parker' die ik gedownload zou hebben, ken ik niet en heb ik ook niet op mijn pc! Ik heb wel films gedownload in Duitsland, maar niet de genoemde.

    Echter, de aanmaner (een videotheek uit München) heeft zijn advocaat bij de provider (zijnde T-Mobile) mijn IP-adres laten opvragen. Sinds kort hebben Duitse providers een wettelijke verplichting om die gegevens ook te verstrekken aan rechtsdienaren!

    Ik vertel dit alles ter informatie, maar meer nog omdat ik voorzichtig wil zijn sinds het Nederlandse download-verbod.

    Daarnaast wil ik te weten komen of er ook een legale manier is om muziek of films te downloaden. Desnoods tegen betaling.

    Groetjes van hekr.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...