Spring naar bijdragen

nathaliesch

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    2

Berichten geplaatst door nathaliesch

  1. 2 uur geleden zei Vampire Inspector:

    Je kan ook je VPN router achter de router van je provider plaatsen. Alle apparatuur wat VPN nodig heeft sluit je aan op je VPN router, alles wat dat niet hoeft via de router van de provider 🧛‍♂️

    Dat bedoelde ik te zeggen met een goedkoop GL.iNet routertje. 

    Ik neem aan dat je Synology NAS geconfigureerd hebt als openvpn server. Want anders zou je daar wel PIA voor gebruiken als je deze als vpn client gebruikt.

    • Eens 1
  2. Duidelijk. 

    Maar om dan je hele netwerk achter dezelfde VPN verbinding te stoppen is wel een radicaal besluit. Met de VPN app op je PC kun je wel kiezen voor een andere VPN server/land maar je kunt NOOIT een verbinding maken zonder VPN want die gaat, zoals je zelf zegt, via de router.

    Een nettere oplossing lijkt mij een extern Android kastje die aan de TV gekoppeld is waar je wel een PIA app op kunt draaien en zelf kunt selecteren welke VPN verbinding je wilt gebruiken. Een Mi box kost pakweg 50 euro.

    Je kunt ook een goedkoop routertje van GL.iNet in je netwerk koppelen en op basis van MAC adressen selecteren welke apparaten je via de PIA VPN server laat lopen. kosten 25 à 30 euro.

    Dan kun je de rest van je netwerk tenminste gebruiken zonder VPN. 

    • Leuk 1
  3. Persoonlijk zou ik PIA NIET op een router installeren. Dan gebruiken alle apparaten die aangesloten zijn op de router dezelfde VPN server, b.v. een uit Amerika.

    Bij PIA mag je met 10 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met hun servers.

    Soms is het handig om b.v. een Shield-TV waar Netflix op draait, naar een server in Amerika te laten verwijzen en je eigen PC geen VPN verbinding te hebben met bepaalde websites. (b.v. IMDB die van taal verandert als je een Buitenlandse VPN server gebruikt) of je mail programma wat ineens geen mail meer kan verzenden omdat je via een VPN server in het buitenland verbinding maakt.

    En als je je eigen PC naar welk land dan ook wilt laten verwijzen, kies je dat gewoon in de PIA app.

    Maar, iedereen is vrij om zelf te bepalen wat voor hem/haar het makkelijkst is. 

    Voor mij is het gemakkelijkst dat elk apparaat waar nodig, een eigen PIA verbinding maakt naar welk land dan ook.

    groetjes,

    Nathalie

    PS: installeer Wireguard op een router zodat je van buiten af je eigen apparaten kunt aanspreken.

    • Meow 1
  4. Fatsoen is: als iemand je een emailtje stuurt met een vraag daarin, dat die gewoon beantwoord wordt.

    Al is het maar een kort antwoord.

    En nee, ik ga geen ip-adressen 'gebruiken' van mijn vrienden/kennissen. Als die website in verkeerde handen komt (Brein b.v.) , staan ze bij mijn vrienden op de stoep en dat heb ik er niet voor over.

    ik gebruik de alternatieven wel.

     

    groetjes nathalie

    • Heeft gewonnen! 1
  5. hoi NetNiet,

    dank voor je reactie. Maar zoals ik al zei, ik kom vrijwel nooit in Nederland. Of er moet een familielid of vriend sterven en ik met spoed terug moet. 

    In zo'n geval, denk ik niet dat ik dààr dan aan denk.

    Ik had 'DenSpike' ook een berichtje gestuurd want ook zijn website werd geblokkeerd maar die is zo aardig om mijn registratie toch toe te laten. Nu de rest nog.

    ik blijf het vreemd vinden dat ze zo graag willen weten achter welk ipadres ik me "schuil" hou. Kennelijk is het blokkeren van alleen VPN adressen niet voldoende.

    Desondanks,

    een heel fijn weekend.

    Groetjes nathalie

    • Leuk 1
  6. Goedendag,

    ook ik kom het regelmatig tegen dat mijn registratie niet lukt omdat ik als Nederlander in het buitenland (Frankrijk) woon.

    Ik kom vrijwel nooit in Nederland en als ik dat zou doen dan gebruik ik mijn mobiele abonnement wat, helaas, ook niet geaccepteerd wordt.

    Dus als er iemand is die mij uit de brand zou kunnen helpen, stuur me dan een PM alstublieft.

    alvast dank,

    groetjes nathalie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...