Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/15/2023 in all areas

 1. Duken.nl, een bekende naam onder zijn leden, is weer open. Voor nu blijft alles zoals het was, met de vertrouwde sfeer en bekende functies. Maar er zijn plannen voor geleidelijke veranderingen, waarbij de site zich zal aanpassen en vernieuwen. Leden kunnen dus uitkijken naar zowel het vertrouwde als naar nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.
  10 points
 2. Het hele team van Duken.nl wil graag alle bezoekers en gebruikers een hele warme en gezellige kerst toewensen. Ook hopen we dat iedereen een heel goed en voorspoedig 2024 zal hebben. Twee weken terug zijn we met frisse moed opnieuw begonnen. Dit betekent een nieuwe start voor Duken. We kijken uit naar een jaar vol mooie en positieve veranderingen. Laten we samen uitkijken naar een prachtig nieuw jaar vol mogelijkheden en kansen. Fijne feestdagen!
  8 points
 3. Er is een nieuwe Nederlandse NZB Community aangemeld met de naam Stockboxx. Helaas is deze comminity alleen toegankelijk op Invite, maar zal van tijd tot tijd de deuren openen voor het grotere publiek. Het Beheer van Stockboxx zal in dit topic aangeven wanneer de open registratie zal plaatsvinden, dus hou dit topic goed in de gaten. Extra puntje van aandacht is dat de leiding van Duken.nl de leden vraagt geen verzoekjes te plaatsen in dit topic voor invites, want die zullen worden verwijdert.
  6 points
 4. Stockboxx is een nieuwe Nederlandse NZB Community met een zeer uitgebreid aanbod aan content. De Database bevat een een zeer mooi aanbod van recente en al wat oudere content, geplaatst door zeer ervaren posters. Belangrijk puntje is echter dat ook deze community haar deuren niet constant kan en wil opengooien voor het grote publiek, maar een aantal malen per jaar de registratie toegankelijk zal maken. Dit zal door het Beheer van Stockboxx aangegeven worden in een Forum Topic.
  6 points
 5. HEEL GOED NIEUWS, ER IS WEER EEN NIEUW FORUM OPGESTAAN!!!!
  6 points
 6. Ik begrijp deze reactie wel... Heb deze discussie met mijn zoon ook altijd... Hij werkt bij een animatie studio en krijg hem altijd op de kast als ik het tekenfilms noem... 🤣 🤣 Dit voelt niet als het echte werk al is het wel knap dat je met een aantal woorden en/of zinnen dit kan laten creëren en al ben ik geen fan van AI vind ik dit wel gaaf mede omdat het op een onschuldige manier gebruikt wordt. Heb het geprobeerd op de m'n smart en dit is het eerste resultaat (onderste) en 2de poging (bovenste). Blijkbaar moet je via de mobiele app zogenoemde feathers kopen...
  5 points
 7. Het lijkt erop dat er onder de leden van Duken.nl bezorgdheid bestaat over de activiteiten van Stichting BREIN, een organisatie die zich richt op de bestrijding van piraterij van auteursrechtelijk beschermde inhoud in Nederland. De angst steekt vooral de kop op wanneer er discussies ontstaan over de mogelijke implicaties van het delen van links naar illegale content. Zoals genoemd werd, heeft Stichting BREIN in het verleden succes geboekt bij het sluiten van verschillende communities die zich inzetten voor het delen van illegale content. Dit lijkt het gevoel van angst en onzekerheid te hebben versterkt onder sommige leden van Duken.nl, wat heeft geleid tot de misvatting dat zelfs de eenvoudige vermelding van de naam van een dergelijke community of de plaatsing van een link, voldoende zou kunnen zijn voor Stichting BREIN om in actie te komen. Ter verduidelijking, Stichting BREIN handelt voornamelijk op basis van concrete bewijzen van inbreuk op het auteursrecht, voornamelijk verkregen door geavanceerde software en opsporingstechnieken die ontworpen zijn om privégegevens van de eigenaren of beheerders van dergelijke sites te ontdekken. Leden van Duken.nl worden aangemoedigd om dit in gedachten te houden en voorzichtig te zijn in hun online interacties. Het openbaar maken van privégegevens van anderen, vooral als gevolg van een meningsverschil, is een onverantwoorde en potentieel gevaarlijke handeling die kan leiden tot onvoorziene gevolgen. Dit is het gedrag waar Stichting BREIN op let, niet het simpelweg praten over illegale content. We moedigen de meningen van leden van Duken.nl aan en kijken uit naar constructieve discussies over deze kwestie. Van elkaar leren en elkaars inzichten delen, is een geweldige manier om meer inzicht te krijgen in deze complexe kwestie. Behandel elkaar echter altijd met respect en bescherm elkaars privacy bij het deelnemen aan dergelijke discussies.
  5 points
 8. Hier is een lijst van 10 uitstekende gratis software en apps voor januari 2024, inclusief links naar de websites waar je meer informatie kunt vinden en de software kunt downloaden: Thunderbird - Een krachtige e-mailclient die een rijke set aan functionaliteiten biedt, waaronder e-mail, agenda, en taakbeheer. Het is een uitstekend alternatief voor Microsoft Outlook en biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden via extensies. Meer over Thunderbird Ubuntu - Een van de populairste Linux-distributies, bekend om zijn gebruiksgemak en uitgebreide gemeenschapsondersteuning. Ideaal voor zowel beginners als gevorderde gebruikers die een alternatief voor Windows zoeken. Meer over Ubuntu Linux Mint - Een gebruiksvriendelijk Linux-besturingssysteem dat vooral gericht is op Windows-overstappers. Het biedt een klassieke desktopervaring met veel vooraf geïnstalleerde software. Meer over Linux Mint Zorin OS Core - Een ander Linux-besturingssysteem ontworpen om de overgang van Windows naar Linux makkelijker te maken. Het heeft een Windows-achtige interface en komt met veel gebruiksvriendelijke functies. Meer over Zorin OS FastStone Image Viewer - Een snelle, stabiele, en gebruiksvriendelijke beeldbrowser, -converter, en -editor. Het heeft ook een mooie reeks van functies die het bewerken van afbeeldingen en het beheren van foto's vergemakkelijken. Meer over FastStone Image Viewer HandBrake - Een open-source tool voor het converteren van video's van bijna elk formaat naar een selectie van moderne, veel gebruikte codecs. Ideaal voor het rippen van dvd's of het comprimeren van videobestanden. Meer over HandBrake Inkscape - Een professioneel vectorgrafiekprogramma voor Windows, Mac OS X en Linux. Het is een geweldig gratis alternatief voor Adobe Illustrator voor het maken van illustraties, iconen, en grafisch ontwerp. Meer over Inkscape PrivaZer - Een schoonmaaktool die je privacy beschermt door ongewenste sporen van je activiteiten te wissen. Het biedt een grondige schoonmaak van je PC of opslagapparaten. Meer over PrivaZer VirtualBox - Een krachtige x86 en AMD64/Intel64 virtualisatieproduct voor ondernemingen en thuisgebruik. Niet alleen is VirtualBox een zeer rijk uitgerust product voor professioneel gebruik, maar het is ook de enige professionele oplossing die vrij beschikbaar is als Open Source Software. Meer over VirtualBox Krita - Een professioneel gratis en open-source schilderprogramma. Het is gemaakt door kunstenaars die software toegankelijk willen maken voor alle creatieve mensen. Geschikt voor concept art, textuur- en matte painters, en illustraties en strips. Meer over Krita Deze lijst bevat een mix van hulpmiddelen voor productiviteit, creativiteit, en systeembeheer. Elk van deze programma's biedt een rijk aanbod aan functies en voordelen, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op elke softwarecollectie.
  4 points
 9. Om de vermelding van Drifter te supporten kan ik melden dat we aan de aankomende dagen de deur geopend hebben. Registratie met VPN áán is toegestaan. Na registratie vind er admin approval plaats. Deze tijd proberen we te beperken tot max. 1 uur. Je ontvangt géén email.
  4 points
 10. Hoi allemaal! 😀👋 Laten we samen iets superleuks doen! Heb jij ook coole plaatjes gemaakt met DALL·E of Midjourney? 🖼️✨ Plaats ze hier! En als je een speciaal zinnetje gebruikt hebt om dat plaatje te maken, zet dat er dan bij. Zo kunnen anderen het ook proberen! Het is echt gaaf om te zien wat jij kunt maken. Of het nu iets grappigs, iets heel moois of iets heel anders is, laat het ons zien! 🌈🎨 Dus, wat heb jij gemaakt? Deel het hier en laten we samen blij zijn met alle mooie dingen die we maken! Veel plezier! 😄 Dit was mijn prompt (dall-e) "Maak een afbeelding van een kleine tijger op een vingertop met een zachte-focus natuurlijke achtergrond en natuurlijke belichting, ultra-fijne details, digitale weergave, hoge definitie, hoge kwaliteit, 16k resolutie."
  4 points
 11. Was ook wat aan het frobelen met Dalle en kwam ineens op een ideetje.. Prompt: maak een schilderij in de stijl van Rembrandt met als thema een ezel
  4 points
 12. Deze zijn gemaakt met gencraft op mobieltje... Niet geheel volgens de promt maar toch nog wel ok.
  4 points
 13. Leuk om te lezen. Ik was nog vergeten te melden dat Orion ook een ingebouwde Adblock-functie heeft, en extension support (Firefox / Chrome). Protonmail werkt inderdaad geweldig. De Protonmail app werkt ook prima. Proton Calendar ziet er ook goed uit. Al wacht ik nog even met de overstap. Helaas is er nog geen losse Proton Calendar app voor macOS. Ik heb een tijd geleden het abonnement geüpgraded naar Unlimited. Om te kijken of ProtonVPN iets was. Waar ik tegenaan liep was dat me printer en NAS niet meer zichtbaar waren. Dit ondanks dat de optie 'Allow LAN connections' stond aangevinkt. De killswitch uitschakelen was de enige optie om dit te verhelpen. Raar. maar waar. Daarom (weer) overgestapt naar Mullvad, en dat werkt prima. Hieronder nog even een voorbeeld van Kagi en gepersonaliseerde resultaten: Op de eerste afbeelding zijn de resultaten niet gepersonaliseerd. Op de tweede afbeelding wel. Op deze tweede afbeelding heb ik Tweakers 'vastgezet', waardoor de zoekresultaten (indien van toepassing) van Tweakers bovenaan komt te staan. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je opzoek bent naar hardware.
  3 points
 14. Introductie: Usenet, een van de oudste online fora, heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in het delen van informatie en content. Deze dienst, die in de jaren 80 ontstond, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde community waar duizenden mensen samenkomen om ideeën uit te wisselen en materiaal te delen. In Nederland heeft het gebruik van Usenet ook geleid tot het ontstaan van verschillende communities. Dit artikel werpt een brede en uitvoerige blik op de opkomst en het gebruik van Usenet, de rol van deze communities en de bescherming van intellectueel eigendom door BREIN. Opkomst en gebruik van Usenet: Usenet begon oorspronkelijk als een platform voor het uitwisselen van tekstberichten en discussies via zogenaamde nieuwsgroepen. Gebruikers konden via nieuwsservers berichten posten en lezen die waren gecategoriseerd op onderwerpen zoals technologie, cultuur, wetenschap, en nog veel meer. Na verloop van tijd werden de mogelijkheden van Usenet uitgebreid om ook bestanden zoals afbeeldingen, video's en muziek te delen. Dit maakte van Usenet een aantrekkelijk platform voor mensen die graag wilden deelnemen aan een gemeenschap van gelijkgestemden, maar ook voor degenen die op zoek waren naar gratis content. Vooral voor mensen met een beperkt budget bood Usenet een manier om toegang te krijgen tot materiaal dat anders misschien niet betaalbaar zou zijn. Opkomst van Communities: Na verloop van tijd ontstonden er binnen Usenet verschillende communities die rond specifieke onderwerpen en interesses werden gevormd. Deze communities functioneerden als ontmoetingsplaatsen waar mensen met dezelfde passies elkaar konden vinden en ideeën konden uitwisselen. Binnen deze communities werden ook bestanden gedeeld en gediscussieerd over diverse topics. Deze communities waren niet alleen gericht op het delen van content, maar ook op het opbouwen van relaties en het versterken van de gemeenschap. Vaak werden er regels en gedragscodes opgesteld om ervoor te zorgen dat de communities veilig en respectvol bleven voor alle leden. De rol van BREIN in de bescherming van intellectueel eigendom: BREIN, de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland, is een Nederlandse organisatie die zich richt op het beschermen van intellectueel eigendom en het bestrijden van online piraterij. Deze organisatie ziet erop toe dat de auteursrechten van artiesten en content providers worden gerespecteerd en dat illegale verspreiding van content wordt tegengegaan. Hoewel BREIN hard optreedt tegen verspreiders van illegale content, blijkt uit de praktijk dat personen die lange tijd actief zijn in de Usenet-scene niet snel dit wereldje verlaten. Zelfs na juridische stappen van BREIN blijven sommige uploaders proberen om hun activiteiten voort te zetten. Dit komt deels door de complexiteit van het opsporen en aanpakken van inbreukmakers op Usenet, maar ook door de intrinsieke motivatie (motivatie die vanuit jezelf komt) van deze uploaders om hun hobby voort te zetten en anderen van entertainment te voorzien en er ook een gevoel speelt dat ze bijdragen aan het voorzien van mensen met een kleinere portemonnee van content die anders niet betaalbaar zou zijn, denk daarbij aan het aanschaffen van CD's, DVD's en Software. Conclusie: Usenet heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een essentieel platform voor het delen van informatie en content door middel van communities. Hoewel BREIN hard optreedt tegen verspreiders van illegale content, blijft de Usenet-scene bestaan omdat het voor veel gebruikers een manier is om hun hobby uit te voeren en anderen te voorzien van betaalbare content. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de bescherming van intellectueel eigendom en het behouden van een ruimte waar hobbyisten en content-sharing communities kunnen floreren.
  3 points
 15. Verborgen camera's vormen een groeiend probleem, vooral in accommodaties zoals hotelkamers en Airbnb-eigendommen. Uit een onderzoek van IPX1031, een vastgoedbedrijf, bleek dat 11 procent van de respondenten een verborgen camera in hun Airbnb had aangetroffen. Deze trend werd ook al in 2017 aangekaart door Cosmopolitan. Naast accommodaties zijn er ook meldingen geweest van het vinden van verborgen camera's in huizen, kantoren en kleedkamers van sportscholen. Deze camera's kunnen zelfs in onschuldige voorwerpen zoals rookmelders, wandventilatie, muurkunst, boekenruggen, stopcontacten, potplanten, teddyberen, speelgoed, settopboxen, klokken, pennen en zakdoekhouders worden verborgen. Het is belangrijk om te weten hoe je verborgen camera's kunt vinden om je privacy te beschermen. Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken, afhankelijk van je voorkeur en beschikbare middelen. Hoe kunt u verborgen camera’s vinden Een fysieke zoektocht Dit kan zo eenvoudig zijn als een visuele inspectie van uw accommodatie zodra u in een hotelkamer bent ingecheckt. Als iets er verdacht uitziet, vertrouw dan op uw gevoel en inspecteer het. Als het elektrische apparaten zijn waar u zonder kunt, zoals wekkers, haal dan de stekker eruit en berg ze ergens uit het zicht op. Als iets niet uit het stopcontact kan worden gehaald, verberg of bedek het dan met een handdoek of andere stof. Zorg er ook voor dat u gaten in muren of deuren bedekt die er verdacht uitzien – u weet maar nooit, er kunnen kijkgaten of camera’s in zitten. Bovendien kunt u een netwerkscanner zoals Angry Ip gebruiken om na te gaan of er ongewone apparaten op het wifi-netwerk zijn. Dit is handig om vast te stellen of er een verborgen camera is die een live feed van uw activiteiten streamt. Een oplossing is om de router helemaal uit te schakelen, bijvoorbeeld als u in een Airbnb verblijft. Gebruik een Smartphone-zaklamp Met een fel licht kunnen spionagecamera’s worden ontdekt. De cameralens zal waarschijnlijk blauw reflecteren, en lenzen achter donker glas (zoals in een digitale klok) zullen veel gemakkelijker zichtbaar zijn. Met de camera en de zaklamp van uw smartphone (of een aparte zaklamp) kunt u verborgen camera’s ontdekken die infrarood gebruiken. Dat komt omdat we infrarood licht, dat vaak wordt gebruikt om in het donker te filmen, niet kunnen zien, maar een telefooncamera pikt het wel op. Om deze methode te laten werken, sluit u alle gordijnen of wacht u tot het donker wordt; het doel is de ruimte zo donker mogelijk te maken. Met de camera van uw telefoon aan schijnt u met de zaklamp door de kamer. Infrarood zal eruit zien als een pulserende stip op het scherm. Voordelen: Gratis Geen speciale vaardigheden vereist Geen speciale apparatuur vereist Nadelen: Niet alle telefoonmodellen zijn hier geschikt voor Tijdrovend Inefficiënt — foutpositieven zijn mogelijk, en camera’s zonder infrarode straling zijn niet zichtbaar Gebruik een cameradetector-app Er is geen tekort aan smartphone-apps voor het opsporen van verborgen camera’s. Deze kunnen echter sterk in kwaliteit verschillen, afhankelijk van zowel de app zelf als de mogelijkheden van uw smartphone. Deze apps helpen om verborgen camera’s of microfoons op te sporen door te scannen op verschillende soorten elektromagnetische (EMV) of infrarode afwijkingen. Voordelen: Redelijk efficiënt Minimale kosten Geen apparatuur vereist behalve een compatibele smartphone Nadelen: Inferieur ten opzichte van gespecialiseerde apparaten Ongeschikt voor slimme huizen met veel aangesloten apparaten Ongeschikt voor hotel-wifi en andere openbare routers met veel aangesloten apparaten Gebruik gespecialiseerde apparatuur Als u vaak reist en een beetje beter voorbereid wilt zijn, overweeg dan te investeren in gespecialiseerde consumentenapparatuur. Dit kunnen fysieke EMF-detectoren, infrarood/led optische scanners, bug-sweepers en spectrumanalysatoren zijn. In tegenstelling tot het gebruik van een smartphone-app, werkt gespecialiseerde fysieke apparatuur beter bij het opsporen van mogelijke verborgen camera’s. Het grootste nadeel is natuurlijk dat ze uw bagage aanzienlijk verzwaren en ruimte in beslag nemen. Voordelen: Onafhankelijkheid Mogelijkheid tot regelmatige controles DIY-mogelijkheid Nadelen: Beperkt effectief bereik Kosten Vereisten op het gebied van tijd en vaardigheden Huur een professional in Als u van plan bent langere tijd in uw woning te blijven en u kunt zich de kosten veroorloven, huur dan een professional in om uw woning te controleren. Het grootste voordeel is dat zij professionele apparatuur gebruiken, die veel effectievere resultaten oplevert dan consumentenapparatuur. Bovendien is een professional beter op de hoogte van lastige of ongebruikelijke locaties waar spionagecamera’s verborgen kunnen worden. Voordelen: Efficiëntie Betrouwbare resultaten Minimale persoonlijke inspanning Nadelen: Kosten Mogelijke wachttijd Beperkingen in hotel of appartement
  3 points
 16. Ga ik mij ook eens in verdiepen. Heb wel een AI gebruikt voor het sinterklaas gedicht van afgelopen jaar maar dat leek of die zowel dronken als stoned was op het moment van z'n AI gebruiken. M'n dochter vond het gedicht wel geweldig..... Bovenstaand ziet er iig geweldig uit.
  3 points
 17. Omdat mijn ervaring toch nog in de kinderschoenen staat, hierbij een afbeelding van mijn Valentijn. Promt (Dall-e) Amsterdamse grachten, afbeelding bij nacht met lantaarn lichteffect, in een hartvorm, in de handpalm van een uitgestrekte hand, hoge definitie, hoge kwaliteit.
  3 points
 18. Dit is voor mij ook nog redelijk onbekend gebied, maar ontzettend leuk om te ontdekken wat voor fantastische afbeeldingen je met een beetje fantasie kan creëren. Hieronder mijn creatie met mijn favoriete hond. Dit was mijn prompt (dall-e) Maak een afbeelding van een flinke Franse Bulldog reu van ongeveer 20 kilo met een donkerbruin zwart gevlekte kleur en een witte vlek op de borstkas die tegen de stormwind in op een strand aan het rennen is achter een heel klein vliegend groen draakje, digitale weergave, hoge definitie, hoge kwaliteit.
  3 points
 19. De officiële Microsoft PC-app is nu beschikbaar in de Microsoft Store. Deze app is ontworpen om je pc sneller te maken en problemen op te lossen. Het is vergelijkbaar met de populaire opschoningstool CCleaner. Met PC Manager kun je onnodige bestanden verwijderen uit Windows-systeemmappen, wat kan leiden tot een verbeterde prestatie van je computer. Microsoft heeft de PC Manager-app getest sinds 2022. Aanvankelijk was de app ontwikkeld en getest voor de Chinese markt, maar nu is deze beschikbaar in meerdere regio's. De app is compatibel met zowel Windows 10 als Windows 11. Houd er rekening mee dat de app mogelijk nog niet beschikbaar is in de Nederlandse en Belgische Microsoft Store. De nieuwste versie van PC Manager bevat verschillende handige tools, zoals PC Boost, waarmee onnodige processen en tijdelijke bestanden worden verwijderd. Er is ook een Smart Boost-optie voor situaties waarin er sprake is van een piek in RAM-gebruik en grote tijdelijke bestanden. Daarnaast biedt de app Deep Cleanup, waarmee je oudere Windows-updatebestanden, prullenbakbestanden, webcache en applicatiecaches kunt verwijderen. Je kunt zelf bepalen welke bestanden je wilt behouden of verwijderen. PC Manager biedt ook een overzicht van alle processen die momenteel op je pc draaien, waardoor je processen kunt beëindigen zonder de Taakbeheer te openen. Je kunt ook apps beheren die bij het opstarten van je pc worden gestart. Met de functie Large Files kun je makkelijk grote bestanden op je schijven vinden, zonder dat je door de Verkenner hoeft te bladeren. Bovendien kan de app de taakbalk terugzetten naar de oorspronkelijke staat met behulp van de Taskbar Repair-functie en alle standaard app-voorkeuren herstellen met Standard Apps. Microsoft heeft in het verleden gewaarschuwd voor potentieel schadelijke cleaner-apps van derden. Ze kunnen cruciale bestanden verwijderen tijdens het opruimen van "rommel". Microsoft heeft CCleaner zelfs bestempeld als een potentieel ongewenst programma (PUP). Hoewel Microsoft uiteraard belang heeft bij het gebruik van hun eigen apps, kan CCleaner nog steeds gedownload worden via de Microsoft Store, ondanks eerdere malware-gerelateerde incidenten. Microsofts PC Manager is gratis te gebruiken en bevat een breed scala aan handige tools die door Microsoft zelf zijn ontworpen voor Windows. Het bedrijf belooft dat het geen noodzakelijke systeembestanden zal verwijderen. Omdat de app direct van Microsoft afkomstig is en beschikbaar is in de Microsoft Store, is het risico op malware kleiner. Bovendien bevat PC Manager gratis functies waarvoor je normaal gesproken zou moeten betalen bij andere apps zoals CCleaner.
  3 points
 20. Het is een grove schande.. Een arme hardwerkende arme partij als Netflix zomaar dwarszitten met piraterij. Pliessie mos er noar kieken!!
  3 points
 21. 2024 belooft een spannend jaar voor leden van Netflix te worden, want er komt een nieuwe grote serie-titel aan die veel weg heeft met Game of Thrones en een beetje Star Wars. Wij zullen alle tot nu bekende feiten eens samen vatten: - Netflix gaat in 2024 een enorme serie lanceren die elementen bevat van zowel Game of Thrones als Star Wars. - De serie is een creatie van David Benioff en D.B. Weiss, de geroemde showrunners van de serie Game of Thrones. Hoewel Game of Thrones eerder is geassocieerd met HBO Max, won Netflix de race om dit ambitieuze project op zich te nemen. - De serie is een verfilming van 'The Three-Body Problem', een veelgeprezen sciencefictionroman die zich kan meten aan eerbiedwaardige franchises zoals Star Wars, Star Trek, Dune, en Foundation. - Hoewel de titel mogelijk doet denken aan een medische problematiek, verwijst deze in feite naar een uitdagend probleem in de klassieke mechanica. - De serie verschilt op belangrijke punten van Game of Thrones en Star Wars. Het verhaal speelt zich af tijdens de Culturele Revolutie in China en volgt het verhaal van een geheim militair project om contact te maken met buitenaardse wezens. Hoewel de poging succesvol is, leidt dit niet tot de bedoelde resultaten; aliens vallen de aarde aan en veroorzaken onrust tussen zowel voor- als tegenstanders van hun komst. - Het verhaal is gebaseerd op het werk van de Chinese auteur Liu Cixin, die een aanzienlijke aanhang heeft. Onder zijn fans bevinden zich Mark Zuckerberg, voormalig president Barack Obama, en Game of Thrones-auteur George R.R. Martin. - De officiële trailer van de serie zal binnen twee weken worden gepubliceerd op Netflix. Duken.nl is ervan overtuigd dat deze informatie waarheidsgetrouw is, en hoopt dat u net zo enthousiast bent over deze aankomende release als ons!
  3 points
 22. Sjors, 51, USenetveteraan. Begonnen met FTD, wel bekend onder de usenet die hards hier. Fijne feestdagen allemaal, Gr, Sjors
  3 points
 23. Hallo, Ik ben Anna Ik ben geboren in 1950. Niet meer de jongste maar zeer actief op het internet. Ik download graag e-books. Lees dus veel en naai graag kleding voor mijzelf en mijn kleinkinderen. Doe aan fotobewerking via Photoshop en ik probeer bij te blijven wat er al zo gebeurt op internetgebied. Ik ben me nog aan het inlezen, wat voor mij de mogelijkheden zijn op Duken.nl.
  3 points
 24. De veelgebruikte parkeerapp EasyPark, eerder bekend als Parkmobile, is recentelijk het slachtoffer geworden van een aanzienlijk datalek. Hierbij zijn persoonlijke gegevens van gebruikers en deels betaalinformatie buitgemaakt. Het bedrijf heeft in een verklaring zijn spijt betuigd en benadrukt de ernst van de situatie. Experts op het gebied van technologie zijn echter van mening dat EasyPark de impact van het incident mogelijk onderschat. Volgens informatie op de EasyPark website is het datalek het resultaat van een cyberaanval die afgelopen weekend plaatsvond. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen direct actie ondernomen om de aanval te neutraliseren, waarbij ze de hulp van externe cybersecurity-experts hebben ingeschakeld. Ook is er een melding gemaakt bij de relevante nationale autoriteit, waarschijnlijk de Autoriteit Persoonsgegevens, aangezien dit wettelijk verplicht is. Bij deze cyberaanval zijn gegevens zoals namen, telefoonnummers, adressen en e-mailadressen van klanten gestolen. Daarnaast zijn er beperkte delen van IBAN- of creditcardnummers ingezien door de aanvallers. EasyPark stelt dat deze informatie niet gevoelig is en dat criminelen hiermee geen frauduleuze transacties kunnen uitvoeren. Het bedrijf waarschuwt zijn gebruikers wel voor mogelijke phishingpogingen, die vaak voorkomen na dergelijke incidenten. Tot nu toe zijn er geen meldingen van ongeautoriseerde parkeertransacties als gevolg van het lek. Tech-juristen uiten echter hun zorgen en menen dat EasyPark de situatie mogelijk te licht inschat. Zo wijst tech-juriste Lisette Meij op de potentiële risico's van het lekken van een dergelijke hoeveelheid persoonlijke gegevens, vooral voor publieke figuren zoals beroemdheden of politici. De gelekte informatie kan gebruikt worden om gedetailleerde profielen te vormen, inclusief informatie over werkplekken en vaak bezochte locaties. Dit kan leiden tot privacyzorgen en veiligheidsrisico's voor de betrokken personen. Als je een EasyPark-klant bent, zijn enkele acties die je kunt overwegen: 1. Wijzig je EasyPark-wachtwoord onmiddellijk en zorg ervoor dat je een sterk en uniek wachtwoord kiest. 2. Overweeg dezelfde wachtwoorden die je ook gebruikt op andere online diensten te wijzigen, vooral als je dezelfde logingegevens hebt gebruikt. 3. Wees op je hoede voor verdachte e-mails of berichten die je ontvangt. Cybercriminelen kunnen de gestolen informatie gebruiken in phishing-aanvallen om meer informatie te verkrijgen. 4. Houd je bank- en creditcardafschriften in de gaten voor eventuele ongebruikelijke activiteiten. 5. Als EasyPark of een andere gerelateerde dienst tweefactorauthenticatie aanbiedt, zorg er dan voor dat je deze inschakelt.
  3 points
 25. Ook van mijn kant welkom maatje, erg leuk dat je deel maakt van deze fantastische site!!!
  3 points
 26. Heb je ook al geprobeerd een andere map te synchroniseren?, misschien werkt het als je de map gewoon een andere naam geeft. Bestanden synchroniseren met Drive Open Google Drive op je computer . Klik op Instellingen. Voorkeuren. Klik aan de linkerkant op Mappen op je computer. Selecteer een optie: Mappen synchroniseren met Drive: Bestanden die je wijzigt in de gesynchroniseerde map, worden getoond in Drive. Ik heb een pagina op Seniorweb gevonden waar redelijk uitvoerig Google Drive wordt besproken, waar je misschien iets aan hebt. Het zou misschien ook kunnen dat je Google Drive even met een programma als Revo Uninstaller Pro moet verwijderen, want daarin zit de mogelijkheid om echt alle restanten en mappen te verwijderen waar Google Drive iets in opslaat op de PC. Dan heb je kans dat er bij een nieuwe install geen problemen optreden als je dan weer je map gaat synchroniseren.
  2 points
 27. Blackmagic Design heeft recent een spannende uitbreiding van hun productaanbod naar de Android-markt geïntroduceerd met de lancering van de Blackmagic Camera-app. Deze lancering volgt op hun eerdere release van een iOS-versie van de app in september 2023, waarmee Blackmagic Design de functionaliteit van hun hoogwaardige digitale camera-ervaring naar de smartphones brengt. De app staat bekend om het aanbieden van uitgebreide camerabediening en instellingen die voorheen voornamelijk beschikbaar waren op hun fysieke camera's. De Blackmagic Camera-app voor Android belooft gebruikers een naadloze en professionele video-opname ervaring, met de mogelijkheid om diverse camera-instellingen direct vanaf hun telefoonscherm aan te passen. Hierbij moet gedacht worden aan aanpassingen aan de framerate, sluitertijd, witbalans en ISO-waarden, factoren die cruciaal zijn voor de kwaliteit van de opgenomen beelden. Een interessante feature die daarbij wordt aangeboden, is de mogelijkheid om te filmen in landschapsmodus terwijl de smartphone fysiek in portretmodus gehouden wordt, wat de flexibiliteit in opnamesituaties aanzienlijk vergroot. Daarnaast integreert de Blackmagic Camera-app naadloos met Blackmagic Design's ecosysteem van postproductie software en diensten, waaronder het befaamde DaVinci Resolve voor videobewerking en color grading, en de Blackmagic Cloud voor bestandsopslag en samenwerking. Dit zorgt voor een gestroomlijnde workflow van opname tot eindproduct, waarbij de ingebouwde chatfunctionaliteit teamleden in staat stelt om efficiënt te communiceren en samen te werken aan projecten, ongeacht hun locatie. De app is gratis beschikbaar op Google Play, wat het voor een breed publiek van Android-gebruikers toegankelijk maakt om professionele videocontent te creëren zonder de noodzaak van dure camera-apparatuur. Blackmagic Design heeft compatibiliteit bevestigd met populaire toestellen zoals Samsung Galaxy en Google Pixel-smartphones, hoeweld de volledige lijst van ondersteunde apparaten niet is gespecificeerd. Deze stap van Blackmagic Design om hun technologie te integreren met mobiele apparaten opent nieuwe mogelijkheden voor zowel professionele videografen als hobbyisten om hoogwaardige videocontent te produceren met de apparaten die zij al bezitten.
  2 points
 28. Gamen hoeft niet veel geld te kosten. Sterker nog: een aanzienlijk aantal games kun je geheel kosteloos binnenhalen, waarvan hieronder 15 toppers Fortnite: Battle Royale Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc, Android Fortnite is zonder twijfel een van de populairste games van de laatste jaren. De battle royale-game is misschien niet de allereerste game in dit nog altijd verfrissend aanvoelende genre, maar maakte het wel ongekend populair. Het concept is simpel: honderd spelers worden uit een vliegende bus op een eiland gedropt. Dan is het knallen geblazen tot er nog maar één speler (of team, afhankelijk van de modus) overeind staat. Victory royale! Uniek aan Fortnite is dat je complete gebouwen in elkaar kunt zetten voor de nodige bescherming én dat zo’n beetje elke superheld, populair gamepersonage en filmster middels een skin naar de game is gebracht. Zelfs spelen met Spider-Man, The Rock of Master Chief is mogelijk! Zelfs als je niets betaalt, is Fortnite een enorm leuk tijdverdrijf, maar door elk seizoen een battle pass te kopen haal je wel het onderste uit de kan. Dan ontgrendel je spelenderwijs en via uitdagingen de leukste extra pakjes en accessoires om stijlvol op het eiland rond te rennen… en verdien je met een beetje geluk zo weer genoeg in-game credits om de volgende battle pass te bekostigen. En het beste van dit alles: je kunt Fortnite zo’n beetje op nagenoeg elk platform downloaden. Dankzij cross-play kun je samenwerken met of het opnemen tegen iedereen, ongeacht op welk platform de ander speelt. League of Legends Platforms: pc League of Legends is een van de eerste en meest populaire moba’s. Moba staat voor multiplayer online battle arena – hierin vervullen alle spelers een specifieke rol binnen een team en wordt er op een slagveld gevochten tegen een ander team. Met vier teamgenoten vecht je het uit tegen andere teams in fantasievolle omgevingen gebaseerd op de wereld van Runeterra. Dankzij de vele beschikbare klassen en ranks gaat het spel nooit vervelen. Met maar liefst 159 verschillende personages om uit te kiezen is het spel enorm uitgebreid. Het is niet voor niets dat er zelfs een Netflix-serie is – het bejubelde Arcane – die de spelwereld nog verder uitdiept. Ondanks dat het spel gratis te downloaden en te spelen is, wordt wel aangeraden om wat geld uit te geven aan nieuwe personageskins en items. Rocket League Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc Rocket League is al vele jaren een van de populairste multiplayergames. Dat is ook niet zo gek, want de game laat zich simpel besturen en vergt tegelijk de nodige ervaring om het onderste uit de kan te halen. Het concept is verrassend leuk: met stoere wagentjes ga je met je team op een futuristisch voetbalveld de strijd aan tegen andere coureurs. Een grote, metalen bal moet in het doel van de tegenstander worden gereden of geramd om punten te scoren. In feite is Rocket League dus voetbal, maar dan met opgevoerde wagens in plaats van voetballers! Iedereen kan het uitproberen, want het is écht niet zo moeilijk – maar wil je er echt goed in worden, dan komt er behoorlijk wat training aan te pas. Rocket League was ooit een betaalde game, maar sinds 2020 kun je het geheel gratis opstarten, ongeacht op welk platform je wil spelen. Wel kun je in-game credits kopen om allerlei mooie auto’s en accessoires voor je wagen te ontgrendelen. Een andere optie is elk seizoen een Rocket Pass te kopen. Hiermee ontgrendel je ook allerlei cosmetische extra’s en speel je credits vrij. Maar dat is zeker niet nodig om van Rocket League te genieten: probeer het gewoon eens uit, en als je er helemaal weg van bent kun je alsnog overschakelen naar een Rocket Pass. Roblox Platforms: Xbox, pc, iOS, Android Roblox wordt vaak een beetje vergeten als er over free-to-play-games gepraat wordt, maar dat is geheel onterecht. Met veel meer dan honderd miljoen spelers is het zelfs een van de populairste ‘games’ ooit en vooral bij de jeugd ongekend populair. Roblox leert je in feite om zelf spellen te programmeren in een gebruiksvriendelijke, virtuele omgeving. Mocht je zelf niet creatief aan de slag willen gaan, dan kun je natuurlijk ook de vele games van andere spelers uitproberen, zodat je je nooit hoeft te vervelen. Door een Premium-lidmaatschap af te sluiten kunnen spelers onder andere hun zelfgemaakte virtuele kleding verkopen, en met geld kunnen er allerlei andere items worden gekocht. Enige voorzichtigheid en begeleiding bij de allerjongsten is dus belangrijk om niet per ongeluk veel uit te geven, maar tegelijkertijd biedt Roblox enorm veel potentie voor het creatief én economisch bezig zijn met games. Apex Legends Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc Fortnite is natuurlijk allang niet meer de enige battle royale-game die de moeite is om te spelen. Voor een futuristische first-person ervaring schakelen gamers al enkele jaren in bij Apex Legends, ontwikkeld door Titanfall-makers Respawn Entertainment. Uniek aan deze game is onder andere dat neergeschoten teamgenoten opnieuw tot leven gewekt kunnen worden en dat het battle royale-genre wordt gecombineerd met de hero-shooter: spelers besturen zogenaamde ‘Legends’; personages die allemaal hun eigen sterke en zwakke eigenschappen hebben. Apex Legends bestaat uit seizoenen en elk seizoen voegt wel weer nieuwe Legends of maps toe of past huidige Legends en maps aan. Zo blijft de ervaring om de paar maanden verfrissend aanvoelen. Je hoeft daarbij geen cent uit te geven aan de game. Wel is het mogelijk om in plaats van de game uitgebreid te spelen nieuwe Legends met echt geld te kopen. Ook kun je elk seizoen een battle pass aanschaffen, waarmee je allerlei unieke cosmetische items kunt ontgrendelen waarmee je de blits maakt op het slagveld. Deze items hebben verder geen invloed op je skills – het is dus geheel aan jou of je voor Apex Legends wil betalen. De beste speler wint sowieso! Warframe Platforms: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc Warframe is een van de beste gratis speelbare actiegames. Het spel kwam al in 2013 uit en is sindsdien stapsgewijs verder uitgebreid, waardoor er nu een enorme hoeveelheid content op je ligt te wachten. In de game besturen spelers de zogenaamde Tenno, een eeuwenoud ras van strijders die na vele jaren ontwaken op een futuristische aarde en het uitvechten in hun Warframe-pakken. Daar gebruiken ze samoeraiachtige moves voor, wat spectaculaire actie oplevert. Een uniek aspect van de game is dat je je Warframe-pak naar gelieve kunt aanpassen zodat het bij je eigen speelstijl past. Je kunt zelfs je eigen ruimteschip customizen die tussen missies door als thuisbasis dient. Warframe ontvangt geregeld aan nieuwe uitbreidingen, wat er voor zorgt dat het spel alleen maar aan populariteit en kwaliteit wint. Halo Infinite-multiplayer Platforms: Xbox, pc Eind vorig jaar keerde de Master Chief eindelijk terug in het alom geprezen Halo Infinite. De singleplayercampagne is een betaalde game (of kan via Xbox Game Pass gespeeld worden), maar Microsoft schokte vriend en vijand door de multiplayermodus geheel gratis aan te bieden. Je leest het goed: alle content in de Halo Infinite-multiplayer kan zonder kosten door iedereen op een Xbox-console of pc worden gespeeld! De traditionele Halo-actie in ontzagwekkende arena’s is alom vertegenwoordigd en wordt gecombineerd met nieuwe elementen zoals de supersnelle grappling hook en cross-platform play. Natuurlijk is het ook mogelijk om elk seizoen een battle pass aan te schaffen. Wanneer je die hebt gekocht, doe je ervaringspunten op via dagelijkse en wekelijkse missies en door simpelweg de game te spelen. Daarmee ontgrendel je allerlei cosmetische items, waaronder schitterend ogende uitrusting voor jouw Spartan. Op moment van schrijven is het eerste seizoen nog bezig en ben je dus nog ruim op tijd als je er aan wil beginnen, maar eigenlijk hoef je sowieso geen haast te maken. Uniek aan de Halo Infinite-multiplayer is namelijk dat alle seizoenen, ook als ze al voorbij zijn, voor altijd blijven bestaan. Genshin Impact Platforms: PlayStation, pc, iOS, Android Mocht je niets met shooters of moba’s hebben, dan niet getreurd: ook binnen andere genres is er een uitgebreid aanbod aan free-to-play-games. Genshin Impact is een van de populairste gratis actie-adventures. Dat komt mede dankzij de wonderschone graphics, die wel iets weg hebben van Zelda: Breath of the Wild. Tel daar een flinke cast met personages, een fantasievolle spelwereld en een enorm diep rpg-systeem bij op en de game staat garant voor honderden uren spelplezier. Je kunt de wereld zelfs met z’n vieren verkennen. Genshin Impact kan volledig gratis gespeeld worden, maar door met echt geld bepaalde items te kopen kun je bijvoorbeeld wel sneller je personage levelen en nieuwe missies openen. Met geduld en doorzettingsvermogen is dat echter helemaal niet nodig. Call of Duty: Warzone Platforms: PlayStation, Xbox, pc De Call of Duty-reeks is al jaren dé prominente first-person shooterfranchise. Na het succes van Fortnite en Apex Legends was het dan ook een kwestie van tijd voordat deze serie met een gratis te spelen battle royale-titel zou komen. En met succes: Warzone wordt maandelijks door vele miljoenen gamers gespeeld en er is zelfs al een vervolg in de maak. Maar zie dat laatste zeker niet als reden om te wachten: Warzone is nu al leuk om te spelen, met een uitgebreide map op een tropische locatie waarop de battle royale-regels worden gecombineerd met de typische precieze shootouts waar Call of Duty een patent op lijkt te hebben. Door de game gratis te spelen kun je in ieder geval elk seizoen twintig ‘tiers’ van de battle pass ontgrendelen. Koop je een premium battle pass, dan zijn er in totaal honderd ‘tiers’ waarmee je veel meer cosmetische items vrijspeelt. De keuze is aan jou. En er is nog meer goed nieuws: achter de schermen wordt ook hard gewerkt aan een mobiele versie van Warzone, zodat je straks waar je ook bent het spel kunt spelen. Pokémon Unite Platforms: Nintendo Switch, iOS, Android Ook de Pokémon-franchise ontkomt niet aan het free-to-play-genre. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Pokémon Go geheel gratis te downloaden, maar ben je ook bekend met Pokémon Unite? Dit is een Pokémon-game binnen het populaire moba-genre. Met diverse Pokémon die in verschillende klassen zijn opgedeeld neem je het op tegen andere spelers in twee teams van vijf, of je nou voor een casual potje gaat of voor een spannende wedstrijd in ranked. Door de laagdrempeligheid van de game kan iedereen het leren en ben je binnen de kortste keren een expert. Nintendo voegt daarbij regelmatig nieuwe content toe, waaronder nieuwe pokémon. Hoewel je het spel volledig gratis kunt spelen, kun je met echt geld Aeos Gems kopen. Daarmee ontgrendel je in de game zogenaamde Held-items, waarmee je je tegenstanders op het slagveld te slim af bent. Final Fantasy XI Platforms: PC, PS5 Je bent waarschijnlijk al bekend met de meme, maar nu is het wellicht de tijd om te duiken in een van de beste pc-games ooit gemaakt. De game zelf mag dan niet helemaal 'nieuw' zijn, aangezien de release enkele jaren geleden plaatsvond, maar dankzij een toegewijde community die niet zo toxic is als bij menig andere online game, is de titel voorzien van nieuw leven. In het hedendaagse landschap is het niet verwonderlijk dat Final Fantasy XIV zulke trouwe schare fans heeft opgebouwd. In tegenstelling tot veel andere free-to-play MMORPG's kun je jouw personage tot level 60 upgraden (meerdere keren zelfs), en gratis genieten van de award winnende uitbreiding Heavensward, zonder restricties op speeltijd. Meme of niet, je kunt genieten van het beste dat Eorzea en daarbuiten te bieden heeft zonder dat het je iets kost. Klim dus aan boord van je Chocobo, baan je een weg door de indrukwekkende reeks beroepen en de uitstekende verhaallijn van het spel en kijk waar al die ophef over gaat. Star Wars: The Old Republic Platforms: PC Het was oorspronkelijk nooit de bedoeling dat de MMORPG-game Star Wars: The Old Republic gratis zou zijn. Naar verloop van tijd werd er toch een gratis modus geïmplementeerd, iets wat we vaker zien bij MMORPG-spellen. Abonnementen liggen overal op de loer, en brengen je betere in-game content en potentieel, maar in de gratis modus zijn 'gewoon' alle missies beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je hier wat langer mee bezig bent dan bij de betaalde versie. Het Star Wars-universum zie je in deze game vanuit een compleet ander perspectief, onder andere door de ogen van de Imperial Agent en Bounty Hunter. Je kunt ook een standaard Jedi Knight gebruiken, mocht je daar een grotere fan van zijn. World of Tanks Platforms: PC, PS5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch (beschikbaar op iOS en Android als World of Tanks Blitz) World of Tanks is een nogal bijzondere MMO, iets wat je wellicht al uit de naam hebt kunnen halen. Deze op teamspel gefocuste MMO stelt jou in staat om met een breed scala aan tanks de gevechten in te gaan en het op te nemen tegen andere online spelers. Het upgradesysteem laat jou je tank personaliseren. De aanwezigheid van grote troepen tanks herinnert jou eraan dat je het zeker niet alleen gaat redden op het slagveld. Hoewel de game gratis te spelen is, kunnen we ons zo voorstellen dat je heel wat gaat uitgeven aan virtueel gereedschap wanneer je helemaal verslaafd raakt aan het spel. Enkele premium tanks kosten 'slechts' een paar euro, maar er zijn ook duurdere opties verkrijgbaar. Ondanks de in-app aankopen blijven we World of Tanks zien als een ontzettend toffe gratis game. Team Fortress 2 Platforms: PC Team Fortress 2 mag dan een ouwe rot in het vak zijn, er zijn vandaag de dag weinig games die zo veel mooie gekkigheid in zich hebben. In plaats van nieuwkomers uit te schelden, richt deze game zich vooral op het hebben van een leuke tijd samen. Er is absoluut geen gebrek aan leuke gereedschappen om plezier mee te hebben. Het is naar onze mening nog altijd een van de meest vermakelijke shooter games en een bijkomend voordeel is dat het spel free-to-play is. Zoals je wellicht verwachtte, zitten er microtransacties in het spel. Je kunt hiermee extra items kopen, je personage aanpassen of zelfs een compleet eigen karakter ontwerpen. Het is dan ook een gevaarlijk verleidelijk spel om uren zoet mee te zijn. Runescape Platforms: PC, iOS, Android Runescape behoort met gemak tot een van de grootste gratis MMO-games die je kunt vinden op het internet. In 2013 kreeg de game zijn derde reboot, en daar past de naam 'Runescape 3' dan ook goed bij. Ondanks de vele doorgevoerde vernieuwingen behoort het nog altijd niet tot de meest sprankelende MMO's van deze wereld, maar gezien de trouwe fanschare doet de ontwikkelaar iets goed. De grootste verbetering is zonder meer dat je in de nieuwe versie een stuk verder vooruit kunt kijken ten opzichte van voorgaande versies. De game is gratis te downloaden, maar je hebt ook de optie om hem in je browser te gebruiken via Java. Dankzij dat laatste is hij een stuk gebruiksvriendelijker dan andere MMO-spellen.
  2 points
 29. Het tweede deel van de Dune-bewerking, genaamd 'Dune: Part Two', is vroegtijdig gelekt op piratensites. Dit heeft de officiële digitale release van de film overschaduwd. De gelekte exemplaren zijn van hoge kwaliteit en dragen het label 'WEB-DL', wat verwijst naar het downloaden van een online bron, hoewel de specifieke bron nog onbekend is. Opmerkelijk is dat de vroege versies een eerbetoon bevatten aan de releasegroep EVO, die in 2021 verantwoordelijk was voor het lekken van de eerste Dune-film. Het lekken van illegale kopieën van films is geen nieuw fenomeen en gebeurt het hele jaar door, vaak nadat de films al op streamingplatforms zijn uitgebracht. Echter, wanneer een hoogwaardige kopie van een blockbuster-titel vóór de officiële release beschikbaar wordt, trekt dit de aandacht van mensen. Dit is precies wat er is gebeurd met Dune: Part Two. Het eerste deel van de Dune-bewerking werd opgemerkt in piratenkringen, waardoor het een onverwachte comeback maakte op de lijst van meest illegaal gedownloade films. Sommige mensen kozen ervoor om het eerste deel onofficieel te bekijken voordat ze een bioscoopkaartje kochten voor het tweede deel. Het uitgelekte Dune: Part Two van hoge kwaliteit trekt uiteraard veel bezoekers naar piratensites. Het 'WEB-DL'-label suggereert dat het een rip is van een online streamingbron. Het is momenteel echter onduidelijk waar het precies vandaan komt, omdat de film nog niet legaal beschikbaar is op digitale platforms, voor zover we weten. Dune.Part.Two.2024.1080p.WEB-DL.H264.AAC2.0-InMemoryOfEVO Het lek is echter echt, zoals bevestigd wordt door schermafbeeldingen en reacties van mensen die verrast waren door deze vroege release. Het feit dat er "InMemoryOfEVO" in de bestandsnaam is opgenomen, wijst op een mogelijke associatie met de EVO-releasegroep. EVO was verantwoordelijk voor het lekken van Dune: Part One vóór de officiële release, waarna de groep uit het zicht verdween. De arrestatie van de EVO top eind Maart 2023 in Portugal was een belangrijk moment voor piraterij-releasegroepen, omdat het een einde maakte aan meer dan twee decennia van geleidelijke "screener"-lekken, waarbij EVO de afgelopen jaren een prominente rol speelde. Hoewel het recente Dune-lek geen screener is, is het zeker een opvallende release die nauwlettend zal worden gevolgd door piraten en de filmindustrie. Met lopende gesprekken over een derde deel van de Dune-serie, is het mogelijk dat dit niet het laatste lek in deze saga zal zijn.
  2 points
 30. AI gebruik ik niet ik maak foto s met nikon d7500 die vind ik beter dan met AI gemaakt te foto s dat vind ik
  2 points
 31. Google geeft een waarschuwing uit voor 13 potentieel gevaarlijke Android-apps. Deze apps zijn al een verbluffende 420 miljoen keer gedownload en vormen een bedreiging voor de veiligheid van je telefoon. Het is onderdeel van Google's voortdurende inspanning om schadelijke apps uit de Play Store te verwijderen. De 13 apps zijn recentelijk verwijderd, maar er is een kans dat je ze al op je telefoon hebt gedownload. In dat geval, is het sterk aanbevolen om ze zo snel mogelijk te verwijderen. Hackers en andere mensen met kwade bedoelingen proberen dagelijks schadelijke apps te creëren en te verspreiden met de hoop toegang kunnen te krijgen tot je Android-smartphone. Wanneer Google zich hiervan bewust wordt, worden ze direct uit de Play Store verwijderd om gebruikers te beschermen. Desondanks is het mogelijk dat sommige hiervan te laat worden ontdekt en reeds zijn gedownload en geïnstalleerd op telefoons. Als je vermoedt dat je een van deze gevaarlijke apps op je Android-smartphone hebt geïnstalleerd, wordt het sterk aanbevolen hier actie op te ondernemen en ze onverwijld te verwijderen. Dit helpt niet alleen om je persoonlijke gegevens te beschermen, maar ondersteunt ook de algehele veiligheid en prestaties van je toestel. Vergeet niet dat het regelmatig controleren van de legitimiteit van de apps die je downloadt, cruciaal is om je smartphone veilig te houden. Wij raden aan de volgende apps meteen te verwijderen van je telefoon: Essential Horoscope for Android 3D Skin Editor for PE Minecraft Logo Maker Pro Auto Click Repeater Count Easy Calorie Calculator Sound Volume Extender LetterLink Numerology: Personal Horoscope & Number Predictions Step Keeper: Pedometer Track Your Sleep Sound Volume Booster Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot Universal Calculator
  2 points
 32. Het is inderdaad waar dat het leggen van een natte telefoon in een bak met rijst geen effectieve methode is om waterschade te herstellen, zoals vaak wordt beweerd op internet. Apple heeft bevestigd dat rijstkorrels je iPhone zelfs kunnen beschadigen en raadt het gebruik ervan af. Apple adviseert de volgende stappen om een natte iPhone te drogen: Tik voorzichtig op je iPhone met de connector naar beneden om overtollig vocht te verwijderen. Laat je telefoon vervolgens op een droge plek liggen met wat luchtstroom. Wacht minstens 30 minuten en probeer daarna je iPhone op te laden met een Lightning- of USB-C-kabel, of sluit een accessoire aan. Als je de melding 'Vloeistof in connector' blijft zien, betekent dit dat er nog vocht in de connector of op de pinnen van de kabel aanwezig is. Laat je iPhone dan een dag op een droge plek liggen met luchtstroom. Gedurende deze tijd kun je opnieuw proberen op te laden of een accessoire aan te sluiten. Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone volledig droog is. Als je telefoon is opgedroogd maar nog steeds niet oplaadt, haal dan de kabel uit de adapter en de adapter uit het stopcontact (indien mogelijk) en sluit ze opnieuw aan. Als je iPhone na het uitvoeren van deze stappen nog steeds niet oplaadt, probeer dan een andere lader. Als dit geen oplossing biedt, is het raadzaam om de Apple Store of de winkel waar je de iPhone hebt gekocht te bezoeken. Als je iPhone in de zee of een zwembad is gevallen, raadt Apple aan om de telefoon te spoelen met zoet water (kraanwater). Zoutwater en chloorwater kunnen namelijk ernstige schade aan de oplaadpoort veroorzaken. Zout water kan bijvoorbeeld roestvorming veroorzaken.
  2 points
 33. De veroordeling betreft hier Paul Merrell, een 42-jarige hoofdonderwijzer die ook fungeerde als een belangrijke wederverkoper voor de illegale IPTV-dienst Flawless TV. Merrell werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf nadat hij IPTV-abonnementen aan ongeveer 2.000 klanten had verkocht. Hij heeft naar schatting £ 450.000 ontvangen aan klantbetalingen gedurende de periode van 2017 tot 2021. Het bijzondere aan deze zaak is dat Merrell zijn illegale activiteiten ontplooide terwijl hij als onderwijzer werkte op verschillende scholen. Dit feit heeft tot verdere verbazing geleid, omdat Merrell als een toegewijd en gewaardeerd lid van de gemeenschap werd beschouwd. Hij nam zelfs een salarisverlaging van £ 13.000 om als hoofdonderwijzer aan de slag te gaan en wist een school te helpen die met financiële problemen kampte. Er werd een brief geschreven aan de rechtbank waarin clementie werd gevraagd voor Merrell, waarin werd benadrukt dat zijn veroordeling ernstige gevolgen zou hebben voor zijn gezin en zijn toekomstige carrièremogelijkheden. Ondanks deze bezorgdheid oordeelde de rechter dat afschrikking nodig was en veroordeelde Merrell tot gevangenisstraf en een confiscatiebevel van £ 91.250. De tekst benadrukt ook het belang van nuance en rechtvaardigheid in dergelijke zaken. Hoewel het begrijpelijk is dat het publiek geconfronteerd wil worden met strenge maatregelen tegen piraterij, kan het ook schadelijk zijn wanneer mensen die anders fatsoenlijk zijn, hard worden gestraft en criminele figuren ontsnappen aan vervolging. Het verhaal wijst er ook op dat de betrokkenheid van andere personen bij de illegale activiteiten van Merrell nog niet volledig is blootgelegd. De tekst suggereert dat Merrell mogelijk in de problemen is geraakt door zijn betrokkenheid bij Flawless, maar dat hij misschien niet op de hoogte was van de volledige omvang van de illegale activiteiten. Het benadrukt dat als hij in 2018 gestopt was met zijn activiteiten, de gevolgen veel minder ernstig zouden zijn geweest.
  2 points
 34. Uit recent onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland, in samenwerking met het CBS, RIVM en de GGD, is gebleken dat alleen al in het afgelopen half jaar minstens 33.000 Nederlandse jongeren te maken hebben gehad met het in handen komen van naaktfoto's door onbekenden. Dit is een zorgwekkende situatie, en deskundigen op het gebied van seksueel online misbruik wijzen erop dat dit waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg is. Het sturen van seksueel getinte berichten en foto's, ook wel sexting genoemd, kan onschuldig en een belangrijk onderdeel van de seksuele ontwikkeling van jongeren zijn, maar shame sexting, waarbij seksueel getinte beelden zonder toestemming worden doorgestuurd, is een ernstig probleem. Volgens Nathalie Franse, expert online seksueel misbruik bij Fonds Slachtofferhulp, durven veel slachtoffers van shame sexting niet naar buiten te komen omdat zij zich schamen. Dit is het resultaat van victim blaming, waarbij de schuld wordt gelegd bij degene die de foto heeft gemaakt, in plaats van bij degene die de foto zonder toestemming doorstuurt met de intentie om iemand te schaden. Dit schadelijke gedrag moet stoppen. Slachtoffers van online seksueel misbruik ervaren vaak een negatief zelfbeeld, depressieve gevoelens, eenzaamheid en zelfs suïcidale gedachten. Willy van Berlo, expert seksueel geweld bij Rutgers, stelt dat het belangrijk is om deze schadelijke cultuur te doorbreken. Fonds Slachtofferhulp benadrukt het belang van het opnemen van online seksueel misbruik in de schoollessen. Scholen die hier al aandacht aan besteden, merken een positief effect. Leerlingen die voorlichting en advies krijgen over dit onderwerp, gaan respectvoller om met seksualiteit en er zijn minder incidenten van grensoverschrijdend gedrag en genderdiscriminatie. Het betrekken van bekende personen, zoals zangeres Meau, kan ook helpen om meer jongeren te bereiken. Meau brengt een videoclip uit met haar nieuwe nummer "Stukje van mij", waarin ze oproept om na te denken voordat je iets doorstuurt. Later dit jaar zullen daders van shame sexting onder de aandacht komen. Door het kwalificeren van het misbruik van seksueel getint beeldmateriaal als een seksueel misdrijf in plaats van een misdrijf tegen de openbare orde, zal de ernst van de overtreding toenemen. Hoewel het belangrijk is om maatregelen te treffen, waarschuwt kenniscentrum Bureau Jeugd & Media dat zwaardere straffen niet altijd effectief zijn, vooral omdat veel doorstuurders minderjarig zijn. Een krachtige boodschap en bewustwordingscampagnes zijn volgens hen belangrijk om de schadelijke cultuur rondom dit onderwerp te doorbreken.
  2 points
 35. Dankje wel heren voor de uitleg. Ik kan maar beter grote films bestanden downloaden ipv de rip versie van een film als ik de kwaliteit zo veel mogelijk wil behouden.
  2 points
 36. BREIN zal niet achter je aan gaan als je een link naar een site; waar illegale content te krijgen is, plaatst. Ook als downloader loop je niet zoveel risico tenzij je heel veel blijft seeden want dan kunnen ze je als groot ge-/verbruiker gaan zien. Ze zullen hier ook niet zo snel aankloppen aangezien er hier geen illegale content te halen valt. Maar ik denk wel dat ze ook mee lezen of iig af en toe eens langs wippen om rond te kijken. Dus als je gaat bekent maken dat je een torrent site wilt beginnen (begrijp mij niet verkeerd want dit is als voorbeeld en heb alle respect voor zij die de gok wagen) dan kan dat de aandacht van BREIN trekken. Niet dat dit schadelijke gevolgen voor DUKEN zal hebben maar je vestigt zo wel de aandacht op juist datgene waar ze tegen vechten.
  2 points
 37. Het was een grote verrassing en ik denk voor veel andere ook.. Geweldig nieuws in tijden waarin het lijkt alsof de wereld weer richting een afgrond rent. Hopelijk brengt 2024 een opwaartse beweging.. Fijne dagen en een voorspoedig nieuw jaar.
  2 points
 38. Microsoft waarschuwt voor een toename van kwaadaardige activiteiten door een groep genaamd Storm-0539, die zich richt op fraude en diefstal van cadeaukaarten via geavanceerde e-mail- en SMS phishingaanvallen. Deze aanvallen zijn vooral gericht op detailhandelsbedrijven tijdens de feestdagen. De aanvallen verspreiden links die leiden naar phishing pagina's, ontworpen om inloggegevens en sessie tokens te stelen. Storm-0539 kan hiermee MFA beveiligingen omzeilen en blijft onopgemerkt in de systemen van de slachtoffers. Microsoft meldde in zijn Microsoft 365 Defender rapport dat Storm-0539 sinds ten minste 2021 actief is en zich richt op het stelen van gebruikersgegevens voor initiële toegang. De groep gebruikt ook de cloudservices van de doelorganisatie voor verdere aanvallen. Deze informatie volgt op Microsofts recente actie tegen een Vietnamese cyber criminele groep, Storm-1152, die toegang verkocht tot frauduleuze Microsoft-accounts. Microsoft waarschuwt ook voor het misbruik van OAuth applicaties door cybercriminelen voor activiteiten zoals zakelijke e-mailcompromissen, phishing en het illegaal delven van cryptocurrencies.
  2 points
 39. 2 points
 40. Lekker schoon bureaublad zoals het hoort, dubbele schermen!!!
  2 points
  Mooie film! Gisteravond mogen zien, verwacht geen harde acties maar een thriller welke je mee neemt en na de film even goed laat nadenken
  2 points
 41. Wat een aangename verrassing kreeg ik ruim een jaar na m'n registratie.. Dat ie geaccepteerd was.. 🤣 Heb er zin in.
  2 points
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Create New...