Spring naar bijdragen

  • Account delen Disney+ vanaf deze zomer lastiger

     Delen


    Vanaf deze zomer zal Disney het delen van Disney+ accounts moeilijker maken. Gebruikers die hun account willen delen met mensen buiten hun eigen huishouden zullen extra moeten betalen. Dit is een verandering die is doorgevoerd in de algemenewaarden van Disney.

    Als Disney+ vermoedt dat een account 'ongeoorloofd gedeeld' wordt, krijgt de gebruiker vanaf deze zomer de optie om zelf een abonnement af te sluiten. CFO Hugh Johnston van Disney heeft dit aangegeven tijdens een gesprek over de financiële resultaten van het bedrijf, zoals gerapporteerd door The Verge.

    Het zal echter nog steeds mogelijk zijn om accounts te delen met mensen buiten het eigen huishouden, maar daar zal in de toekomst extra voor moeten worden betaald. Op dit moment is niet bekend hoeveel deze extra kosten zullen bedragen. Het is ook niet duidelijk hoe Disney+ controleert of gebruikers hun account ongeoorloofd delen. Bij concurrent Netflix gebeurt dit bijvoorbeeld op basis van het IP-adres.

    Disney heeft de algemene voorwaarden aangepast om deze nieuwe regels te weerspiegelen. Deze regels zijn van toepassing op zowel Disney+ als Hulu, dat ook onder Disney valt maar momenteel niet rechtstreeks beschikbaar is in Nederland. In de vernieuwde voorwaarden, die op 1 december vorig jaar zijn bijgewerkt in Nederland, staat nu dat inloggegevens niet met derden gedeeld mogen worden. Volgens The Verge gelden de nieuwe voorwaarden al voor nieuwe abonnees van de streamingdiensten. Voor bestaande gebruikers gaan de nieuwe regels in vanaf 14 maart.



    Drifter
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    Disney+ heeft aangekondigd dat het vanaf juni maatregelen zal nemen tegen het delen van accounts op Disney+. In eerste instantie zullen gebruikers in een aantal landen extra moeten betalen voor het delen van hun accounts buiten hun eigen huishouden. Deze maatregel zal vervolgens vanaf september gelden voor alle landen waarin de streamingservice beschikbaar is.

    Hoewel de exacte datum voor de invoering van deze maatregel in Nederland en België nog niet bekend is, zijn de gebruiksvoorwaarden van Disney+ in december al aangepast om het delen van inloggegevens met derden te verbieden. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel gebruikers zullen moeten betalen om hun account te kunnen delen, noch is bekend hoe Disney+ het delen van accounts zal controleren. Het is mogelijk dat de dienst, net als concurrent Netflix, het accountgebruik zal controleren op basis van het IP-adres.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...