Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  ACE ziet Piraterij afname door geleverde inspanningen, maar het werk is nog niet gedaan

  Sign in to follow this  

  De Alliantie voor Creativiteit en Entertainment (ACE), de wereldwijde antipiraterij-coalitie waarin de grootste Hollywood-studio’s gebundeld zijn, plus Netflix, Amazon en anderen, houdt de druk op de ketel. De groep slaagde er onlangs in om weer een groep Kodi add-ons en builds uit te schakelen. Volgens ACE maakt dit deel uit van een breder Piraterij Reductieplan, dat zijn vruchten begint af te werpen.

  Tijdens de zomer van 2017 zijn een aantal van de grootste bedrijven in de entertainmentindustrie ter wereld gaan samenwerken, om een nieuwe antipiraterij-coalitie te vormen. De Alliantie voor Creativiteit en Entertainment ( ACE ) bracht bekende Hollywood grootheden samen, waaronder Disney, Warner Bros, NBCUniversal, mediagiganten zoals Sky en BBC, evenals de op streaming gebaseerde nieuwkomers Amazon, Netflix en Hulu.

  Dit is zonder twijfel één van de meest prominente handhavingsgroepen voor auteursrechten in de geschiedenis en een met een duidelijke missie. ACE wil een einde maken aan alle vormen van piraterij, maar met een specifieke focus op online streaming, die gezien wordt als één van de grootste bedreigingen voor deze industrie.

  De organisatie heeft in de VS verschillende rechtszaken aangespannen tegen bijvoorbeeld verkopers van Piraterij Streaming-Mediaspelers. Dit was tot nu toe vrij effectief, met een afkoopsom van $ 14,5 miljoen met Dragon Box en TickBox TV die akkoord ging met een schadevergoeding van $ 25 miljoen.

  Achter de schermen zijn er echter ook veel minder zichtbare inspanningen geweest om handhaving af te dwingen. ACE zoekt regelmatig contact met ontwikkelaars die 'add-ons' en 'builds' maken die specifiek zijn ontworpen voor toegang tot illegale inhoud via Streaming-Mediaspelers, inclusief die met Kodi. Deze inspanningen worden door ACE niet openbaar gemaakt, maar de beoogde ontwikkelaars spreken er soms publiekelijk over.

  Het lijkt erop dat deze inspanningen behoorlijk succesvol zijn geweest, maar tot nu toe heeft ACE er niet veel over gezegd in het openbaar. Hoewel er geen exacte cijfers door ACE zijn verstrekt, zei de groep dat een aanzienlijk aantal ontwikkelaars en site-operators meewerkte nadat ze benaderd waren en op de hoogte waren gebracht. De groep legt wel uit dat het een alomvattend 'piraterij reductieplan' heeft dat alle grote streaming bedreigingen probeert te omvatten.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  One Step TV een IPTV-provider met een aanbod van duizenden films en ongeveer 600 live tv-kanalen is deze week afgesloten na actie van de Alliance for Creativity and Entertainment. Omdat de abonnees van One Step TV gingen klagen over de afgesloten service op de Facebook-pagina van de provider, wordt het domein nu omgeleid naar ACE nadat het is overgenomen door de MPAA.

  In het grote plaatje lijkt OneStepTV.com een relatieve nieuwkomer te zijn geweest. Archieven suggereren dat de dienst in 2018 werd gelanceerd en groeide uit tot het aanbieden van ongeveer 600 tv-kanalen en 20.000 stuks VOD-inhoud (zoals films), voor $ 25 per maand of minder.

                                                                                     254148287_OneStepTV.jpg.d00aa556ddcd6396f774502ed521296f.jpg

  Hoewel veel van de klanten van One Step TV leken te genieten van de service, begonnen er enkele weken geleden problemen de kop op te steken voor abonnees die hun pakket wilden vernieuwen. Een bericht op Facebook van 25 april 2019 wees op problemen met de betalingsverwerking, een van de meest voorkomende tekenen dat een platform mogelijk in de problemen zit. Een paar dagen later troffen serieuze problemen de streamingdienst. Toen de betalingsverwerking was opgeschort, verdween het platform zelf.

  De openbare sociale mediapagina’s van One Step TV geven geen verklaring voor de storing, maar gisteren gaf een onheilspellende verandering in de homepage van de dienst de duidelijkste indicatie van wat er mogelijk is gebeurd. In plaats van het verkooppraatje van One Step TV krijgen bezoekers van OneStepTV.com nu een bericht van de Alliance for Creativity and Entertainment. Vijf seconden later wordt de pagina omgeleid naar de startpagina van de Alliantie met de melding dat het domein nu in handen is van de MPAA.

  Bron: Torrentfreak

  Edited by Drifter
  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...