Spring naar bijdragen

  • Anime-piratensite Aniwatch heeft zijn naam veranderd naar HiAnime

     Delen


    De anime-piratensite Aniwatch heeft recentelijk zijn naam veranderd naar HiAnime. Voorheen stond de site bekend als Zoro.to. Hoewel het personeel van de site geen officiële verklaring heeft gegeven voor de laatste merk verandering, wordt gespeculeerd dat een recent blokkeringsbevel voor piratensites in India een rol heeft gespeeld bij hun beslissing. Met meer dan  100 miljoen maandelijkse bezoeken wereldijd, is het duidelijk dat er veel op het spel staat voor de site. 

    Aniwatch.to is een van de vele piratensites die zich uitsluitend richten op het aanbieden van anime-content. Als een van de grootste piratensites ter wereld, is Aniwatch een belangrijk doelwit geworden voor antipiraterijgroepen zoals de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE). Deze groep probeert actief het platform te sluiten, omdat zij denken dat het vanuit Vietnam wordt beheerd. 

    Vorig jaar heeft ACE al de domeinnaam Zoro.to overgenomen, nadat de site was omgedoopt tot Aniwatch.to. Ondanks deze inspanningen ging Aniwatch gewoon door onder het nieuwe merk. ACE en andere groepen hebben de afgelopen maanden Aniwatch bestempeld als een van de meest beruchte piratensites. Het offline halen van de site blijkt echter lastig te zijn.

    Nu heeft Aniwatch dus opnieuw een naamswijziging ondergaan, waarbij de site nu verder gaat als HiAnime. Gebruikers die de oude domeinnaam Aniwatch.to proberen te bezoeken, worden automatisch doorverwezen naar de nieuwe domeinnaam. Hoewel er geen officiële verklaring is gegeven voor de verhuizing, hebben de exploitanten in de Discord van de site verzekerd dat alle gegevens en informatie hetzelfde blijven als voorheen, inclusief gebruikersaccounts en volglijsten.

    Het is niet duidelijk waarom de exploitanten hebben besloten om opnieuw een nieuw merk aan te nemen. Het zou kunnen dat deze verandering een poging is om blokkeringspogingen te omzeilen, met name het recente blokkeringsbevel in India. Dit bevel vereist dat lokale internetproviders verschillende piratensites blokkeren, waaronder Aniwatch.to. Omdat bijna een kwart van alle bezoeken aan de site afkomstig is uit India, kan dit bevel aanzienlijke gevolgen hebben voor de site.

    Het is onduidelijk of de rebranding voldoende zal zijn om het blokkeringsbevel te omzeilen, aangezien dergelijke bevelen regelmatig kunnen worden bijgewerkt met nieuwe domeinen om met dit soort situaties om te gaan.

    Hoewel sommige gebruikers enige kritiek hebben geuit op de nieuwe naam HiAnime, vanwege de gelijkenis met de site Hanime, een site met een volwassen thema die zich richt op Hentai-inhoud, lijken de meeste gebruikers niet geschokt door de naamswijziging. Beide sites gebruiken echter verschillende top-level domeinen, waardoor de kans kleiner is dat mensen per ongeluk op de verkeerde site terechtkomen. Mocht er sprake zijn van verdere merkbotsingen, dan kan de site altijd weer een andere naam kiezen en het opnieuw proberen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...