Spring naar bijdragen

  • Fietsroutes Apple Kaarten eindelijk in Nederland ingevoerd

     Delen


    Na jaren van wachten heeft Apple eindelijk fietsroutes toegevoegd aan de Kaarten-app voor Nederlandse gebruikers. Deze langverwachte functie, die al twaalf jaar beschikbaar is op Google Maps, biedt nu Nederlandse fietsers de mogelijkheid om routes te plannen die rekening houden met fietspaden, fietsstroken en fietsvriendelijke wegen.

    Met de nieuwe update kunnen gebruikers niet alleen auto-, ov- of wandelroutes kiezen, maar ook specifiek voor fietsen gaan. De routes worden aangepast om drukte te vermijden en hoogtegegevens worden weergegeven om fietsers een beter beeld te geven van het terrein.

    Tijdens het fietsen geeft de app ook steminstructies, wat het gemakkelijker maakt om de route te volgen zonder voortdurend op het scherm te hoeven kijken. Daarnaast kan de app adviseren om even af te stappen bij drukke kruispunten, wat de veiligheid van de fietsers ten goede komt.

    Hoewel Apple de afgelopen jaren zijn Kaarten-app flink heeft vernieuwd, bleef de toevoeging van fietsroutes voor Nederlandse steden uit tot nu toe. In 2020 introduceerde het bedrijf fietsroutes in enkele steden, maar Nederland moest nog vier jaar wachten voordat het aan de beurt was.

    Google Maps bood al sinds 2012 fietsroutes aan, waarbij het bedrijf destijds benadrukte dat het de populariteit van fietsen in Nederland erkende en daarom uitgebreide informatie over fietspaden en fietsvriendelijke wegen toevoegde.

    Fietsroutes-Apple-Kaarten-Nederland.jpg

    Wil je de fietsroutes gebruiken, dan heb je echt niet de nieuwste iPhone nodig. Ze werken namelijk al met iPhones met iOS 14 of nieuwer. Dat wil zeggen, een iPhone 6S of nieuwer. Een fietsroute plannen werkt daarop als volgt:

    1. Open de Kaarten-app op je iPhone.
    2. Zoek naar je bestemming.
    3. Tik op het icoontje met het voertuig: tik nu de fiets aan. De app stippelt je route uit.
    4. Zet de route naar je hand. Bij ‘Vermijd’ kun je aangeven of je heuvels of drukke wegen liever wilt overslaan.
    5. Tik bij je gewenste route op ‘Start’.

    Het navigeren begint nu vanzelf. De instructies staan op het scherm van je iPhone (en op je Apple Watch), ook hoor je Kaarten hardop aanwijzingen geven. Door vervolgens op het pijltje naar beneden te tikken, krijg je nog meer opties. Zo kun je een extra stop toevoegen, je aankomsttijd delen met een ander, of het stemvolume wijzigen. Ook kun je hier de fietsroute stopzetten.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...