Spring naar bijdragen

  • Apple Music dé streamingdienst voor Dance fans dankzij nieuw feature

     Delen


    Apple Music is niet alleen de plek waar je kunt genieten van je favoriete albums, artiesten en afspeellijsten, maar ook de plek waar je favoriete DJ’s een heus feestje kunnen bouwen. Door middel van DJ Mixes is er altijd wel een set te vinden die bij het moment past. En die functionaliteit is zojuist een stukje beter geworden.

    De samenwerking tussen Shazam en Apple Music wordt beter en dat is goed nieuws voor Dance fans. Naast het feit dat je kunt vinden welk nummer er in de supermarkt gedraaid wordt, is het ook mogelijk om meer over de setlist van je favoriete DJ Mix te weten te komen. En er is meer!

    Apple Music aantrekkelijker voor DJ’s

    Het aantal DJ Mixes op Apple Music is sinds 2016 aanzienlijk gegroeid. Dat heeft vooral te maken met de samenwerking tussen Apple en Dubset Media Holdings. Al heeft deze samenwerking nog niet alle deuren geopend voor Dance fans. Iets wat het gebruik van de nieuwe Shazam technologie overigens wel zal doen.

                                       https___www_want.nl_wp-content_uploads_2021_09_applemusic_6001.jpeg.3eb96ca34ba860771d2f0e34e600e584.jpeg

    Het probleem met DJ Mixes is namelijk dat het lastig is om labels en artiesten de juiste royalties te geven. Door die technologie van Shazam is het mogelijk om dat wel voor elkaar te krijgen. In Apple Music wordt het systeem binnenkort gebruikt om labels, artiesten en nummers te identificeren, waardoor het voor veel artiesten veel aantrekkelijker is om Mixes in elkaar te zetten.

    Mixen met Apple Music

    Dubset, een distributeur van content voor muziekdiensten, maakt voor remixen en soortgelijke muziek gebruik van een nieuwe methode genaamd MixBank. Deze technologie analyseert de remix, waardoor alle afzonderlijke tracks te herkennen zijn. Hierdoor worden alle uitgevers en muzieklabels netjes betaald voor de gebruikte content. Dubset heeft al deals gesloten met meer dan 14.000 muzieklabels en uitgevers, maar nog niet met een streaming muziekdienst. Totdat Apple op hun pad kwam.

    Dankzij deze deal kan Apple allerlei soorten content toevoegen aan Apple Music, bijvoorbeeld remixes door onafhankelijke creatievelingen. Apple Music is de eerste muziekdienst waar dit soort muziek in zal verschijnen, maar Dubset CEO Stephen White heeft al aangegeven dat er meerdere muziekdiensten zullen volgen. Wanneer de content precies zal verschijnen, is niet duidelijk.

    Winst voor de Dance fans

    Daarbij is het voor de consument ook een prettige toevoeging. Het zorgt er namelijk voor dat je meer te weten komt over de tracks die je favoriete DJ voor zijn Apple Music mix gebruikt. Zo weet je dus niet alleen bij welk label je moet zijn, maar ook in welke sets het nummer gebruikt is en op welke festivals dat precies het geval is geweest.

    Er is binnen Apple Music een speciale plek te vinden voor DJ Mixes. Die plek is in de afgelopen periode gestegen in populariteit. Zo heeft de categorie in de laatste twaalf maanden meer dan 300 miljoen streams binnen weten te halen. Een aardige prestatie, dus.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  5 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...