Jump to content

Actie: Probeer PIA VPN voor slechts €2,50 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

Handleiding: Private Internet Access :goed: • Skeletor

  Skeletor

  Beste gratis games 2021: onze toplijst met 45 gratis PC spellen

  Ontsnap aan de dagelijkse sleur met de beste gratis games die 2021 te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar de beste PC-games of co-op-spellen, er zijn super veel gratis titels te vinden waaruit je kunt kiezen. Al deze games staan garant voor uren aan speelplezier, of het nu tijdens je pauze is of tijdens je vrije dag; je hoeft er geen rooie cent aan uit te geven.

  Free-to-play-games zijn al een tijdje erg in trek. De meeste beste gratis games van 2021 vind je terug bij Steam, GOG of Origin. Ook zijn er vaak enkele goede premium indiegames verkrijgbaar in de Epic Games Store.

  We hebben al onze gaming expertise verzameld om deze lijst met beste gratis games van 2021 samen te stellen. Hierdoor hoef jij veel minder tijd te besteden aan het zoeken naar toffe spellen die je zonder betaling kunt spelen. Ook fijn: het scala aan gratis spellen bestaat uit heel wat genres en stijlen. Van free-to-play Battle Royale-games als Fortnite tot online CCG's als Hearthstone, je vindt het allemaal terug in onze diverse lijst. 

           Beste gratis game op onze radar: Idle Big Devil

  Beste gratis game op onze radar: Idle Big Devil
  Idle Big Devil van Hong Kong Spark Software bevindt zich momenteel nog in een Early Access-fase, maar de game weet nu al onze aandacht te trekken. Ook op Steam zijn gamers razend enthousiast over wat het spel tot dusver te bieden heeft. Hoewel het een spel is dat jou door de levels laat gaan zonder al te veel interactie, is er genoeg om te doen terwijl je wacht, waardoor het nooit saai wordt. Je krijgt een flinke lading gratis munten om het initiële spel te spelen. Dit geeft nieuwe spelers een kans om snel en makkelijk progressie te boeken. 

  In deze game ben je aangewezen door de koning als de grote man die de Undead (ondoden) en wezens die bezeten zijn door kwade geesten te vermoorden. Je doet dat samen met een maximum aantal van vijf helden die je zelf rekruteert gedurende het verloop van de game. Tijdens het reizen door het continent kun je deelnemen aan verschillende events. Op deze evenementen kun je gereedschappen verzamelen, alsook het voltooien van dagelijkse taken waarvoor je prijzen krijgt. Je kunt ook middelen sparen om je helden van een power-up te voorzien, of om je kasteel mee te upgraden.

  Idle Big Devil wordt wel een stuk gecompliceerder naarmate het spel vordet, en je komt op een punt waar je moet kiezen tussen óf geld erin steken, of genoegen nemen met een tragere progressie in de game. Kies je voor dat laatste, dan is het spel wel volledig gratis te spelen.

           Beste gratis PC games: 1 - 2

  1. Fortnite Battle Royale 

  De wereld van Battle Royale is gigantisch op dit moment, en Epic Games heeft daar een groot aandeel in met Fortnite Battle Royale. Origineel bedoeld als een add-on voor Fortnite, ontpopte Battle Royale zich als een van de meest populaire gratis games ooit gemaakt.

  Fortnite Battle Royale is volledig gebaseerd op een simpel scenario: je wordt vanuit een vliegtuig gedropt op een map met 99 anderen in een free-for-all wedstrijd. Degene die het laatste overblijft, wint de ronde. Vanwege het gigantische succes is Epic Games hard aan het werk om steeds meer nieuwe modi en features te implementeren in het spel. Denk aan de modus Playground, waarbij je in een map gebouwen en dergelijken moet bouwen binnen een bepaalde tijd, waarna de sluizen geopend worden en het bloedbad kan beginnen.

  Het mooie aan Fortnite Battle Royale is het feit dat de game op zowel PC als Xbox One, iOS, Android als PS4 te spelen. Een volle lobby vinden is dan ook een eitje.

   
         Dota 2

  2. Dota 2 

  Het Dota-universum mag dan officieel een evolutie zijn van een WarCraft 3 mod, Dota 2 mag onderhand wel gezien worden als een spel op zich. Deze populaire game hoort dan ook thuis in onze lijst met beste gratis games van 2021. 

  Deze top-down arenagame is zeer dynamisch, en gaat gepaard met meerdere toernooien waarbij miljoenen aan dollars gewonnen kunnen worden. Hoewel de toernooien anders doen vermoeden, is er echter meer dan genoeg ruimte voor casual gamers om zich uit te leven.

  Een korte tutorial in het spel toont hoe je het spel moet spelen. De Steam Community biedt complete gidsen aan, mocht je na de tutorial door willen leren. Verwacht echter geen warm welkom en/of een makkelijke leercurve, want Dota 2 kent vrij complexe gamemechanieken. Heb je echter een vriend met enige kennis, dan zal je snel niets anders meer willen spelen.

          Beste gratis PC games: 3 - 4

  3. Planetside 2 

  Twee jaar voor de release van Destiny verscheen Planetside 2. Deze all-out epische first person-shooter is zo ontzettend tof dat je het je bijna niet kunt voorstellen dat hij gratis te spelen is. Er zijn uiteraard in-game aankopen mogelijk. Dat gezegd hebbende: je hebt het niet nodig om in het indrukwekkende slagveld te betreden.

  Er is simpelweg niets zo tof als het deelnemen aan massale gevechten op een vijandelijke basis, om vervolgens als winnaar uit de strijd te komen. Planetside 2 is het bewijs dat gratis games niet saai hoeven te zijn.

   
          Paths of Exile

  4. Path of Exile

  Path of Exile is een gratis gratis dungeon crawler-game die je wellicht doet denken aan Diablo III, en het spel verschilt nogal met andere gratis games die je in 2021 kunt spelen. Het draait in dit spel niet alleen om het afmaken van tegenstanders die al gillend het leven laten via hun Skype-headset.

  Path of Exile vergt tijd, meer tijd dan de gemiddelde multiplayergame. Geef het een kans, en je zult zien waarom zoveel spelers hun vrije tijd in de game steken. Er zijn verborgen mechanics en features die ervoor zorgen dat je nog dagenlang aan de slag wil gaan. Verder is er een enorme skill tree aanwezig waarin je zeer langzaam omhoog klimt. Het is dan ook niet voor niets een ideaal gratis alternatief voor Diablo-verslaafden.

         Beste gratis PC games: 5 - 6

  5. League of Legends

  Kies jouw kampioen en meng je in het strijdveld van deze free-to-play game, gemaakt door de mensen van Warcraft III mod Dota. Leage of Legends' geautomatiseerde matchmaking, het diverse scala aan karakters en de uitstekende mappen hebben eraan bijgedragen dat het spel tot een van 's werelds meest populaire gratis spellen behoort. Ook in 2021 zal daar weinig verandering in komen.

  Ben je bekend met League of Legends, dan weet je als geen ander dat we mogen spreken van een nogal agressieve gameplay-ervaring. Er is een redelijk leercurve aanwezig, maar na een tijdje bikkelen is dat de moeite meer dan waard.

  Net als Dota 2 zijn er complete toernooien rondom League of Legends gebouwd, met prijzenpotten van meer dan 1 miljoen dollar. Esports, een bijzondere wereld.

   
           Hearthstone: Heroes of Warcraft

  6. Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Ooit Magic the Gathering gespeeld? Heartstone is Blizzards poging om er een online versie van te maken. Gratis nog wel.

  De game is behoorlijk indrukwekkend te noemen voor een gratis spel. Er zitten bijzonder veel verleidelijke spelelementen in, en van een angstaanjagende leercurve is gelukkig geen sprake. Hearthstone speelt lekker snel weg, heeft visueel gezien een erg casual uiterlijk, en maakt gebruik van een begrijpelijke set aan basisregels.

  Dat er geen steile leercurve aanwezig is, wil echter niet zeggen dat de game geen uitdaging kan bieden. Zeker wanneer je speelt tegen professionele tegenstanders kan je zowaar het angstzweet uitbreken. Mede door de competitieve spelersbasis verdient Hearthstone een plekje in onze lijst met beste gratis games.

          Beste gratis PC games: 7 - 8

  7. Star Wars: The Old Republic

  Het was oorspronkelijk nooit de bedoeling dat de MMORPG-game Star Wars: The Old Republic gratis zou zijn. Naar verloop van tijd werd er toch een gratis modus geïmplementeerd, iets wat we vaker zien bij MMORPG-spellen. 

  Abonnementen liggen overal op de loer, en brengen je betere in-game content en potentieel, maar in de gratis modus zijn 'gewoon' alle missies beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je hier wat langer mee bezig bent dan bij de betaalde versie.

  Het Star Wars-universum zie je in deze game vanuit een compleet ander perspectief, onder andere door de ogen van de Imperial Agent en Bounty Hunter. Je kunt ook een standaard Jedi Knight gebruiken, mocht je daar een grotere fan van zijn.

   
           Forza Motorsport 6 Apex

  8. Forza Motorsport 6 Apex

  Toen Xbox-topman Phil Spencer meldde dat de beste consolefranchises de overstap ging maken naar de PC, bleek hij achteraf geen grapje te maken. Forza behoort zonder meer tot een van de toppers die de overstap hebben gemaakt.

  Forza Motorsport 6 Apex bracht een complete Forza Motorsport-game naar de PC. Voor het eerst welteverstaan, nog vóór Forza Horizon dat in 2016 verscheen. Het is niet gelijkwaardig aan een betaalde versie van Forza, maar hoe dan ook kun je hier ontzettend veel plezier aan beleven.

  Dankzij de mooie looks en het prettige rijgedrag is Forza Motorsport 6 Apex het zeker waard om vermeld te worden in onze lijst met beste gratis games van 2021.

            Beste gratis PC games: 9 - 10

  9. Dauntless

  Dauntless is een naam die natuurlijk niet mag ontbreken in onze lijst. In relatief korte tijd werd Dauntless een groot succes op PC, en dat dankzij Monster HUnter World. Het spel biedt een vergelijkbare spelervaring, maar dan helemaal gratis en op je PC.

  Dauntless kan gezien worden als een simpele versie van Monster Hunter: World. Je primaire taak is om behemoths af te slachten, om zo je menselijke kolonie te beschermen.

  De gameplay is vrij rechttoe rechtaan, wat het spel makkelijker te leren maakt dan de games uit de Monster Hunter-series. De kern van het spel blijft echter redelijk hetzelfde; jaag op monsters, maak je eigen uitrusting, jaag op meer monsters en ga zo door. Het spel is simpel doch verslavend, en daarom staat hij in onze lijst.

   
             World of Tanks

  10. World of Tanks

  World of Tanks is een nogal bijzondere MMO, iets wat je wellicht al uit de naam hebt kunnen halen. Deze op teamspel gefocuste MMO stelt jou in staat om met een breed scala aan tanks de gevechten in te gaan en het op te nemen tegen andere online spelers.

  Het upgradesysteem laat jou je tank personaliseren. De aanwezigheid van grote troepen tanks herinnert jou eraan dat je het zeker niet alleen gaat redden op het slagveld. Hoewel de game gratis te spelen is, kunnen we ons zo voorstellen dat je heel wat gaat uitgeven aan virtueel gereedschap wanneer je helemaal verslaafd raakt aan het spel.

  Enkele premium tanks kosten 'slechts' een paar euro, maar er zijn ook duurdere opties verkrijgbaar. Ondanks de in-app aankopen blijven we World of Tanks zien als een ontzettend toffe gratis game.

          Beste gratis PC games: 11 - 12

  11. Heroes of the Storm

  Het was slechts een kwestie van tijd voordat Blizzard zich ging bemoeien met het MoBA-fenomeen. Met Heroes of the Storm rijst slechts een vraag naar boven: waarom heeft het zo lang geduurd? De game is een waardige esports-titel, en zit qua complexiteit tussen League of Legends en DOTA 2 in, maar dan met als bonus dat je karakters kunt kiezen die je kent en waarvan je houdt.

  Het rooster bestaat namelijk volledig uit Blizzard-personages die je kent van de klassieke games. Ooit afgevraagd wie er wint in een gevecht tussen Thrall en Kerrigan? In Heroes of the Storm kun je erachter komen.

  Deze gratis game wordt met de dag beter gemaakt, en mag dan ook niet ontbreken in deze lijst.

   
             Everquest

  12. Everquest

  Na de verkoop van Sony's online entertainmenttak was het nog maar de vraag of het spel zou voortbestaan, maar Everquest is terug om iedereens hart te veroveren. Denk aan nieuwe uitbreidingspakketten en blijvende ondersteuning van ontwikkelaar Daybreak Game Company. 

  Everquest behoort tot een van de eerste spellen wat een verkoophit wist te worden met een 3D game-engine. In 1999 verscheen het spel als MMORPG en is sindsdien voor altijd blijven voortbestaan.

  In Everquest vind je diverse uitbreidingspakketten met nieuwe gebieden, rassen en klassen, waardoor het spel eigenlijk niet kán gaan vervelen. Ook speelt de co-op modus lekker weg in deze game.

           Beste gratis PC games: 13 - 14

  13. Rift

  Het was ooit de verwachting dat Rift de plaats van World of Warcraft zou innemen, maar dat is nooit gelukt. Desalniettemin is Rift een bijzonder sterke game. Het spel bracht een bepaalde vorm van innovatie met zich mee naar een genre wat erg langzaam groeide. 

  De hele game is gefocust op gigantische boss battles en bijbehorende events die complete zones in beslag nemen. Het is een ambitieuze, indrukwekkende en vooral toffe game met veelzijdige gameplay die op een positieve manier afwijkt van andere populaire MMO-spellen. Bovendien is Rift gratis om te spelen, en dat is altijd mooi meegenomen.

   
             Runescape

  14. Runescape

  Runescape behoort met gemak tot een van de grootste gratis MMO-games die je kunt vinden op het internet. In 2013 kreeg de game zijn derde reboot, en daar past de naam 'Runescape 3' dan ook goed bij. 

  Ondanks de vele doorgevoerde vernieuwingen behoort het nog altijd niet tot de meest sprankelende MMO's van deze wereld, maar gezien de trouwe fanschare doet de ontwikkelaar iets goed. De grootste verbetering is zonder meer dat je in de nieuwe versie een stuk verder vooruit kunt kijken ten opzichte van voorgaande versies.

  De game is gratis te downloaden, maar je hebt ook de optie om hem in je browser te gebruiken via Java. Dankzij dat laatste is hij een stuk gebruiksvriendelijker dan andere MMO-spellen.

           Best free PC games: 15 - 16

  15. Maplestory

  Maplestory neemt het klassieke Dungeons & Dragons-genre bij de hand en maakt het kawaii (schattig op z'n Japans), iets wat je niet vaak ziet in de doorgaans duistere wereld van MMORPG-spellen.

  De lichtere tonen en gemaakte aanpassingen van Maplestory laten het meer aanvoelen als Harvest Moon dan World of Warcraft of Rift. Daarnaast legt het de nadruk meer op het verbeteren van de esthetiek dan menig MMO. Spelers zijn veel meer gefocust op het uiterlijk van hun karakter. 

  Maplestory stelt spelers zelfs in staat om complete huwelijken te houden, of wat te denken van dinosauriërs die gitaar spelen. Het enige wat we missen bij Maplestory is een Oasis soundtrack. 

   
             Warframe

  16. Warframe

  Hou je van third-person shooters in coöperatieve modus? Dan is Warframe een van de beste gratis games die je kunt spelen. Spelers dompelen zich onder als lid van de Tenno, een oud ras dat het opneemt tegen de Grineer, Corpus, Infested en Scientists. Jouw Tenno-soldaat gebruikt een Crisis-achtige strijduitrusting met (melee) wapens.

  Warframe ziet er overduidelijk mooier uit dan je doorsnee free-to-play shooter, en er is veel plezier te beleven aan de player versus enemy gevechten. Spelers zijn doorgaans lovend over het spel, en dat begrijpen wij maar al te goed.

            Beste gratis PC games: 17 - 18

  17. Smite

  Goden van elke pantheon komen samen in Smite om het voor eens en altijd uit te vechten in een gratis op Dota/MOBA-geïnspireerd gevecht. Hoewel Smite vrij openlijk is over waar het inspiratie heeft opgedaan (het komt van dezelfde ontwikkelaars die ons Tribes Ascend hebben gebracht), is Smite toch een compleet ander spel.

  De camera bevindt zich altijd achter de spelers dit keer, waardoor je iets meer in het spel zit dan bij een first person shooter waar je enkel richtingen aangeeft met een muis. Het idee blijft echter herkenbaar als je de games hebt gespeeld waar Smite inspiratie vandaan heeft gehaald. Onder de goden bevinden zich Zeus, Thor, Kali, Artemis, en... Cupido? Kortom, genoeg verrassingen in het spel.

   
             Lord of the Rings Online

  18. Lord of the Rings Online

  Er zijn tal van MMO-spellen die een release of re-release hebben gekregen als free-to-play games. Lord of the Rings Online is er daar een van. Na een weinig indrukwekkende eerste indruk, verdient deze game echter een tweede kans. Het is vandaag de dag een van de meest volwassen MMO-games op de markt.

  Uiteindelijk zal je moeten betalen om adventure packs te ontgrendelen. Er is echter geen sprake van abonnementskosten of iets dergelijks, waardoor het nog altijd mag behoren tot de beste gratis games van 2021.

            Beste gratis PC games: 19 - 20

  19. The Awesome Adventures of Captain Spirit 

  Life is Strange en zijn sequel behoren tot de beste moderne avonturengames op PC. Gelukkig is er nu ook een gratis versie om van dit spektakel te genieten. The Awesome Adventures of Captain Spirit doen jou in de schoenen stappen van de 9-jaar oude Chris en zijn alter ego Captain Spirit, om vervolgens op avontuur te gaan.

  Deze gratis singleplayer is volledig te spelen zonder ook maar een rooie duit te hoeven uitgeven. Verwacht echter niet dat het spel jou dagen zoet houdt; doorgaans speel je de game binnen enkele uren uit. Dat weerhoudt ons er echter niet van om het een bijzonder goede gratis game te vinden.

   
             Eve Online

  20. Eve Online

  In 2003 lanceerde de IJslandse ontwikkelaar CCP Games het spel Eve Online, een meeslepende en diepgaande "sci-fi ervaring" die uiteindelijk de aandacht van meer dan 500.000 spelers zou trekken. Eve Online is anders dan elk ander spel in zijn categorie door het enorme scala aan activiteiten om aan deel te nemen en door zijn (passende) indrukwekkende in-game economie.

  Helaas is de Eve Online spelersbasis sinds 2013 aan het krimpen. Het komt niet als een verrassing dat steeds minder gamers geïnteresseerd zijn in het betalen van een abonnement voor een ruimtesimulator met een steile leercurve. Sinds de Ascension Update van november 2016 is Eve Online echter vrij om te spelen. Tot op zekere hoogte dan.

  Het nieuwe 'alpha clones' systeem in Eve Online is de "onbeperkte gratis proefversie" van World of Warcraft. Je kunt nog steeds met andere spelers in de piraterij, de productie, de handel, de mijnbouw, het verkennen van de wereld en de strijd, maar er zijn beperkingen, zoals bepaalde vaardigheden die buiten de grenzen van de gratis versie vallen. Je kunt altijd kiezen voor het Omega-abonnement. Anders kost het spel geen cent, en daarom is het een van de beste gratis spelletjes die er zijn.

           Beste gratis PC games: 21 - 22

  21.  Apex Legends 

  Het is een understatement om te zeggen dat Battle Royale games vrij populair zijn geworden. Een goed voorbeeld van een succesverhaal is Apex Legends. Het gratis spel heeft binnen zeer korte tijd ontzettend veel spelers weten aan te trekken, en mede daardoor kan de game natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met beste gratis games. Niet alleen het spel zelf is indrukwekkend met unieke game mechanics van onder andere Titanfall, maar ook de spelersbasis van 25 miljoen is op z'n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen.

  Apex Legends plaatst 60 spelers in een gigantische map, gewapend met enkele unieke vaardigheden om zowel het reizen als vechten ontzettend aantrekkelijk te maken. Het is niet bepaald de chaos die titels als Fortnite of PUBG met zich meebrengen, maar dat hoeft ook niet; Apex Legends voelt een stuk gebalanceerder aan. 

   
             Hawken

  22. Hawken

  Hawken draait om actie, sensatie en avontuur. Je moet ontzettend snel vingerwerk hebben om mee te kunnen draaien met de top in deze game. De wapens komen overeen met de Exoskeletons van Call of Duty: Advanced Warfare.

  Uiteraard zijn er in deze gratis game opties om je arsenaal uit te breiden aan de hand van echt geld, maar je hebt het niet nodig. Daarnaast is de game compatibel met een Oculus Rift-headset, waardoor je kennismaakt met virtual reality games. 

           Beste gratis PC games: 23 - 24

  23. Let It Die

  Net als Dark Souls - hoewel misschien niet zo goed - is Let It Die een free-to-play game van PlayStation 4-fans die de smaak te pakken hebben voor brutaliteit en absurditeit in hun games. Let It Die is raar, verteld door een skateboardende grimmige maaimachine. Het spel is voorzien van broze wapens die vaak breken en kerstversiering op plaatsen rond de mysterieuze en steeds veranderende toren waarin het zich afspeelt. Maar, het is ook beter dan verwacht, geweldig eigenlijk voor een gratis spel. En, je missie, als je ervoor kiest om het te accepteren, is om naar de top van de Tower of Barbs te gaan, waarbij je een bloedbad moet ontketenen als je gaat.

   
              The Elder Scrolls II: Daggerfall

  24. The Elder Scrolls II: Daggerfall

  Terwijl we vol spanning wachten op het nieuws over The Elder Scrolls VI, moet je eigenlijk de tijd nemen om de klassieker The Elder Scrolls II: Daggerfall eens te proberen. Deze RPG uit de jaren negentig is een voorloper van de iconische RPG's die erna kwamen, en is een beetje een klassieker op zich.

  De spelwereld is vele malen groter dan van de opvolgers - het is inderdaad de grootte van een continent, en is rijkelijk gevuld met sfeer. Het ziet er misschien een beetje ruw uit rond de randen volgens de huidige normen, maar het is de moeite waard om in te duiken als je een Elder Scrolls-fan bent.

  Het is rechtstreeks verkrijgbaar bij Bethesda. De uitgever begon het gratis aan te bieden om de 15e verjaardag van het spel te vieren. Alsof we ons nog niet oud genoeg voelen.

            Beste gratis PC games: 25 - 26

  25. Starcraft II

  Een van de meest populaire spellen ooit, dat is Starcraft II. Deze competitieve real-time strategiegame was in een ver verleden ontzettend populair in vooral Zuid-Korea, maar de fanbase verliet langzaam het schip toen MOBA-spellen als League of Legends en Dota 2 verschenen. Wellicht dat deze leegloop Blizzard de doorslag gaf om Starcraft II free-to-play te maken.

  Dankzij de indrukwekkende strategische gamemechanieken, creatief gemaakte omgevingen, en een meeslepend narratief behoort Starcraft II met recht tot een van de meest populaire esports-titels van de wereld. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de game in onze lijst met beste gratis PC games thuishoort.

  Houd er rekening mee dat je een Battle.net-account nodig hebt om dit spel van Blizzard te kunnen spelen. Buiten dat is de campagne en de multiplayer gratis te spelen. Slechts voor enkele personages heb je echte valuta voor nodig om deze te ontgrendelen.

   
             Destiny 2 

  26. Destiny 2

  Hoewel het niet bepaald een open wereldspel is, volgt Destiny 2 wel een soortgelijk concept. Spelers kunnen zich vrijelijk verplaatsen en naar verschillende locaties gaan om quests op te pikken of gewoon doelloos rond te dwalen. In deze online multiplayer first person shooter kun je missies beginnen of meedoen, je vrienden tegenkomen, andere spelers volgen of gewoon blijven doen wat je zelf wil, waarbij je de slechteriken die je tegenkomt elimineert. De visuals zijn ook vrij goed; er bestaat geen twijfel over dat dit een spel op AAA-niveau is dat alleen gratis is omdat het gebruik maakt van microtransacties. 

            Beste gratis PC games: 27 - 28

  27. Team Fortress 2

  Team Fortres 2 mag dan een ouwe rot in het vak zijn, er zijn vandaag de dag weinig games die zo veel mooie gekkigheid in zich hebben. In plaats van nieuwkomers uit te schelden, richt deze game zich vooral op het hebben van een leuke tijd samen. Er is absoluut geen gebrek aan leuke gereedschappen om plezier mee te hebben. Het is naar onze mening nog altijd een van de meest vermakelijke shooter games, en een bijkomend voordeel is dat het spel free-to-play is.

  Zoals je wellicht verwachtte, zitten er microtransacties in het spel. Je kunt hiermee extra items kopen, je personage aanpassen of zelfs een compleet eigen karakter ontwerpen. Het is dan ook een gevaarlijk verleidelijk spel om uren zoet mee te zijn.

   
             Yu-Gi-Oh Duel Links

  28. Yu-Gi-Oh Duel Links

  Ben je opgegroeid in de jaren '90? Dan zal je waarschijnlijk veel herinneringen hebben aan het spelen of bekijken van Yu-Gi-Oh. Mocht je klaar zijn voor wat pure nostalgie, dan raden we je aan om Yu-Gi-Oh Duel Links op te zoeken. Bonus: de game is gratis te spelen!

  In Duel Links heb je niet alleen toegang tot het kaartenspel van de gelijknamige serie, maar je kunt het ook opnemen tegen de AI, voorzien van ingesproken stemmen door de echte anime-acteurs. Er zijn microtransacties aanwezig om nieuwe kaarten te kopen, maar anno 2021 is dat bij een online kaartspel niet meer dan normaal.

            Beste gratis PC games: 29 - 30

  29. Gwent: The Witcher Card Game

  Leid een leger heksen, tovenaars, ridders en zelfs monsters tijdens epische gevechten, met niets anders dan de kaarten die je in je bezit hebt. Het is immers een kaartspel. Oorspronkelijk was het een spel binnen The Witcher 3: Wild Hunt, maar Gwent is geëvolueerd tot een standalone spin-off.

  Je speelt tegen andere spelers online in rondes. Om elke ronde te winnen, dien je simpelweg meer punten bij elkaar te sprokkelen dan je opponent. De spelers die twee van de drie keer meer punten behaalt, mag zichzelf de winnaar noemen.

  Oorspronkelijk was Gwent enkel beschikbaar voor Microsoft Windows, PlayStation 4, en Xbox One. iOS-gebruikers kunnen nu ook meespelen.

   
              DC Universe Online

  30. DC Universe Online 

  Hoewel het wederom een andere free-to-play MMO is op deze lijst, komt DC Universe Online wel met interessante personages als Superman, Batman, Green Lantern en meer op de proppen in een grootse open wereld.

  Kies of je een lid van de Hero of Villain-groep wil zijn, om vervolgens je karakter te personaliseren. Hierna ben je klaar om de wereld van DC Universe Online (afkomstig van ontwikkelaar Daybreak Game Company) in te duiken.

  Na de nodige training wijst de game jou een bepaalde positie aan, zij het een lid van de Justice League, of van The Society, afhankelijk van de keuze held of schurk. In tegenstelling tot andere MMO's is DC Universe Online een stuk meer gericht op interactie, zonder daarbij traditionele MMORPG-elementen als in-game progressie, inventarissen en dergelijken te vergeten. Je kunt met echt geld betalen in het spel, maar dat is niet nodig.

           Beste gratis PC games: 31 - 32

  31. Paladins

  Het is niet lastig om te zien waarom Paladins af en toe vergeleken wordt met Overwatch. Tegelijkertijd is de team-based shooter erg verschillend met die van Blizzard. Vaardigheden zijn upgrades gebaseerd op een kaartensysteem, en kunnen grote invloed hebben op hoe personages functioneren.

  In tegenstelling tot Overwatch is Paladins volledig free-to-play. Hoewel cosmetische items te koop zijn met echt geld, kan je de rest allemaal ontgrendelen door gewoon het spel te spelen. Voorbeeld: je start Paladins met een enkel deck aan basiskaarten, maar dit is spelenderwijs uit te breiden naar een imposante collecite.

  Hoe je Paladins ook speelt, je bouwt altijd XP op. Voltooi je dagelijkse quests en prestaties, dan word je gecompenseerd met Radiant Chests en goud, wat je vervolgens weer kunt gebruiken om je te verbeteren.

   
             Pro Evolution Soccer 2019 Lite 

  32. Pro Evolution Soccer 2019 Lite

  Wellicht ben je al bekend met FIFA, maar tegenhanger Pro Evolution Soccer - ofwel PES - is ook een bijzonder interessante voetbalgame. Voor iedereen die nog niet helemaal overtuigd is van de footie is er nu Pro Evolution Soccer 2019 Lite.

  PES 2019 Lite is een afgeslankte versie van de officiële versie van PES, en richt zich vooral op de fantasy-modus. De game geeft je ongelimiteerde toegang tot MyClub, de Ultimate Team-tegenhanger van PES. Ook offline voetbalwedstrijden spelen, trainingen, 1v1 en coöp-competities zijn te spelen.

            Beste gratis PC games: 33 - 34

  33. Pokemon Go

  Ten tijde van de release raasde er een ware Pokémon GO-storm over heel de wereld. Niet alleen de gamingwereld welteverstaan; vrijwel iedereen met een smartphone op zak heeft het spel weleens geprobeerd. 

  Helaas voor Niantic verdween de hype na verloop van tijd, en dat heeft deels te maken met de nogal monotone gameplay waar maar weinig aan werd vernieuwd. Gelukkig is de game in de tussentijd een stuk beter erop geworden, en is er nog altijd een trouwe fanbasis die het spel nonstop speelt. Vandaar dat het spel dan ook niet mag ontbreken in onze lijst met beste gratis games van 2021.

   
             Neverwinter

  34. Neverwinter

  Als gratis MMO legt Neverwinter de lat nogal hoog voor zichzelf. Het is namelijk gebaseerd op het iconische Dungeons & Dragons. Net als in het universum van D&D speelt de gratis game zich af in de Forgotten Realms, in het plaatsje (je raadt het al) Neverwinter.

  Er zijn tot wel acht verschillende karaktergroepen aanwezig die elk maximaal vijf spelers in huis kunnen hebben. Neverwinter is gebaseerd op de vierde-editie regels van Dungeons & Dragons. Toch is het niet een één op één kopie; spelers mogen hun teamgenoten healen bijvoorbeeld. Ook zitten er speciale vaardigheden in het combatsysteem verstopt die men kan gebruiken wanneer er voldoende actiepunten vergaard zijn.

           Beste gratis PC games:: 35 - 36

  35. Doki Doki Literature Club

  Een visueel aantrekkelijk aangeklede gratis game, die term past wel bij Doki Doki Literature Club. Het spel, dat beïnvloed is door anime en manga, is ontwikkeld door Dan Salvato, een naam die je wellicht kent; Salvato maakte deel uit van het team achter de Super Smash Bros. Melee mod-community. Vanwege zijn onverschilligheid ten opzichte van anime heeft hij dit spel ontwikkeld.

  Zonder het verhaal te verpesten, is het eerste wat je ziet als je Doki Doki Literature Club opstart een inhoudelijke waarschuwing die aangeeft dat mensen met ernstige angst moeten overwegen om het NIET te spelen. Dat is niet geheel ongegrond, want je leert spelenderwijs dat Doki Doki Literature Club meer horror is dan je wellicht verwacht.

   
             Puzzle Pirates: Dark Seas

  36. Puzzle Pirates: Dark Seas

  Puzzle Pirates is al meer dan 15 jaar tot een grote naam in de wereld van kinderen die toegang hebben tot computerlokalen op school. Deze volledig gratis te spelen multiplayergame plaatst je in een crew, om vervolgens samen puzzels op te lossen en een kapitein te worden.

  Puzzle Pirates: Dark Seas is echter een exclusieve Steam-versie van de game, met onder meer een nieuwe naam, genaamd Obsidian. Dark Seas introduceert facties en PvP-gevechten. Het is afkomstig van een andere ontwikkelaar, namelijk non-profit-organisatie Grey Havens. Er is zowel een singleplayer als multiplayer te downloaden via Steam. Beide versies zijn uiteraard volledig gratis.

           Beste gratis PC games: 37 - 38

  37. Phantom Dust

  Ondanks dat de ontwikkelingsperiode een ware ramp was, is de remaster van Phantom Dust achteraf een geslaagde poging te noemen. Het leek te mooi om waar te zijn toen Microsoft op de E3 in 2014 de game aankondigde, en dat bleek ook zo te zijn.

  De remake zou eigenlijk in 2016 verschijnen. In plaats van een remake kwam er echter een remaster. Gelukkig is de nieuwe versie van Phantom Dust voor Windows 10 (en Xbox One) gratis te spelen, mits je geen in-game multiplayer kaarten wil kopen.

   
              Dwarf Fortress

  38. Dwarf Fortress

  Dwarf Fortress is een simulatiespel wat zich afspeelt in een 2D sandboxgame-omgeving. Het spel begon in 2006, en in 2008 werd een eerste alpha-versie uitgebracht. In de game dien je een groep dwergen te besturen die ondergronds een fort moeten bouwen. Door de ascii-weergave lijkt het spel op een jaren tachtig game, maar niets is minder waar. Bovendien: het spel is extreem complex.

  Uniek aan de game is dat elementen in de game op procedurele wijze gegenereerd worden. Denk aan regen, verspreiding van mineralen en temperaturen. Dit maakt het spel nog wat lastiger, en het is dan ook niet vreemd dat het onofficiële motto van het spel 'Losing is fun' bedraagt.

            Beste gratis PC games: 39 - 40

  39. Fable Fortune

  Fable Fortune is een kaartspel dat volgens critici wel heel verdacht veel lijkt op Hearthstone. Hoewel beide titels in deze lijst te vinden zijn, vinden wij dat er toch wel degelijk verschillen in de twee games te vinden zijn. 

  Fable Fortune is een vrij complex kaartenspel, waar veel focus wordt gelegd op superkrachten van helden. Ook is er minder willekeur te vinden in de game dan bij Hearthstone. Verder is er een moraliteitssysteem aanwezig dat jou beloont met 'goede' en 'slechte' punten.

   
             Fallout Shelter

  40. Fallout Shelter

  Fallot Shelter is een spin-off van de grote Fallout-games. In het spel ben je de baas over je eigen Vault, waarin de iconische Dwellers moeten overleven. Met hard werken en goed plannen kun je de Vault uitbreiden tot een enorme bunker. Houd er echter rekening mee dat je constant belaagd kunt worden door Radroaches of Raiders.

  De game was tot voor kort enkel op Android en iOS te spelen, maar Bethesda heeft de game nu ook als PC-versie beschikbaar gesteld. Er zijn microtransacties in de game verwerkt, maar deze hoef je niet te kopen om van het spel te kunnen genieten.

          Beste gratis PC games: 41 - 42

  41. Brawlhalla

  Heb je nooit met je vrienden Super Smash Bros Ultimate kunnen spelen omdat je geen Nintendo Switch in huis hebt? Dan biedt Brawlhalla uitkomst. Deze 2D brawler haalt de nodige inspiratie uit Nintendo's franchise, en is bovendien te spelen met maximaal 8 spelers.

  Het beste van alles? Het is nog leuk ook. Er is zelfs een esports-competitie van deze game, waardoor je altijd wel een paar spelers vindt om het tegen op te nemen. Het is misschien niet zo nostalgisch als Smash spelen bij iemand thuis op de bank, maar het is zeker leuk voor een paar uur.

            Battleborn

  42. Battleborn

  Officieel staat Battleborn te boek als een betaalde game die je gratis kunt proberen in Steam, maar deze (online) shooter kun je 'gewoon' zo lang spelen als je zelf wil. Het grote verschil met de betaalde versie is dat je keuze hebt uit slechts zes verschillende personages in plaats van dertig. Ook worden de zes karakters elke week verwisseld met elkaar voor de nodige afwisseling.

  Battleborn verscheen in mei 2016 op de markt, dezelfde periode waarin Overwatch het levenslicht zag. Het grote verschil is dat Battleborn geïnspireerd is door MOBA-spellen. Overwatch daarentegen is een meer traditionele PvP-shooter. Battleborn heeft ook een singleplayercampagne. Deze kun je met echt geld kopen.

            Beste gratis PC games: 43 - 44

  43. The Elder Scrolls: Legends

  Het lijkt alsof elke ontwikkelaar een eigen Hearthstone wil maken. Het recept? Een kaartspel (CCG) maken dat makkelijk te leren is, maar moeilijk is om een echte pro in te worden. Eenzelfde recept wordt gevolgd voor The Elder Scrolls: Legends.

  De game werd in 2015 aangekondigd tijdens de E3, waarna het spel in 2017 verscheen op onder meer PC, Android, iOS en diverse consoles. Het gratis kaartspel bevat een single player campagne, maar de meeste aandacht gaat uit naar de online gevechten die je kunt hebben met spelers wereldwijd. 

  Hoewel de game sinds eind 2019 niet meer doorontwikkeld wordt, blijft The Elder Scrolls: Legends gewoon speelbaar.

   
             Robocraft

  44. Robocraft

  De onafhankelijke ontwikkelaar en uitgever Freejam is het grote brein achter Robocraft. Het spel is ontzettend simpel: maak een robotvoertuig en laat deze los in een gigantische online spelwereld. De mogelijkheden om je voertuig aan te passen naar jouw smaak zijn legio, en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

  Verder is het bouwen erg toegankelijk, en kun je de besturing makkelijk onder de knie krijgen. Zo zullen nieuwe spelers niet afgeschrikt worden door een steile leercurve of iets dergelijks. In Robocraft kun je clans maken met maximaal 50 leden. In die clans kun je vrienden uitnodigen voor groepen om in co-op andere teams te verslaan. 

           Beste gratis PC games: 45

  45. Total War Battles: Kingdom

  Real-time Strategy (RTS) spellen worden niet veel groter dan de Total War-spellen, en Battles Kingdom ook zeker niet. Het mooiste van deze game is dat hij gratis te spelen is op zowel PC als iOS en Android. 

  Total War Battles: Kingdom speelt zich af in de 10e eeuw, het moment dat de wereld zich net herstelt van de duistere middeleeuwen met grote verdeeldheid en tal van oorlogen. Jij dient het leger en je rijk weer groter te maken, onder meer door strategische veldslagen uit te voeren. Neem deel aan grootse online veldslagen om een plek op de troon te bemachtigen.

  Kijk voor alle linkjes het originele artikel op TechRadar  User Feedback

  Recommended Comments

  Heerlijk nieuwsbericht. Even lekker neuzen wat er nog meer leuk is. 

  Gamen doe ik niet meer zo veel, heb wel stadia en een switch.

  Maar ik mis counter strike in de lijst. Daar heb ik 68272683 uren in zitten :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  3 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...