Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Beste Gratis Software van September 2022

     Delen


    Tip 1: ImageJ - Wetenschappelijke fotobewerking

    Geschikt voor: Windows, macOS, Linux

    Vrijwel iedereen heeft weleens van die prachtige foto’s gezien die zijn gemaakt met de Hubble ruimtetelescoop. Kijk je daarna zelf door een telescoop, dan valt het beeld zwaar tegen. Niet omdat de kijkers die je in de winkel kunt kopen zo veel minder krachtig zijn, maar omdat de beelden die NASA ons laat zien sterk bewerkt zijn om kleuren en details op te peppen om zo meer informatie uit een afbeelding te kunnen halen. Dit is binnen de wetenschap een gebruikelijke praktijk.

    Alhoewel je met een gewone fotobewerker een eind komt als het gaat om dit soort beeldmanipulatie, kiest men in de academische wereld vaak voor gespecialiseerde software. Een voorbeeld daarvan is ImageJ. Nu zal de gemiddelde lezer geen wetenschappelijk onderzoek doen, maar dat wil niet zeggen dat het programma oninteressant is voor foto-hobbyisten. 

    In tegendeel; ImageJ bevat een aantal unieke gereedschappen die je in geen enkele fotobewerker zult vinden. Bovendien zijn er zo’n 500 plug-ins beschikbaar waarmee je de mogelijkheden nog flink kunt uitbreiden. Werken met ImageJ vergt wel enige studie, maar er is gelukkig een uitstekende Engelstalige handleiding beschikbaar.

    1.png.f565b21358ff4b24d679c44aff11177b.png

    ImageJ is een wetenschappelijke fotobewerker met unieke mogelijkheden.

    Tip 2: MuseTree - Componeer muziek met AI

    Geschikt voor: elk systeem

    Al zeker dertig jaar geleden werden er experimenten gedaan om muziek te analyseren en om op basis daarvan nieuwe muziek door de computer te laten genereren. David Cope was daarmee zo succesvol dat hij zijn systeem imitaties van bijvoorbeeld Bach kon laten maken die zelfs door kenners niet van echt waren te onderscheiden.

    Nu voldoet de muziek van Bach vaak aan strenge regels. Het analyseren van veel vrijere muziek is heel wat lastiger. Maar tegenwoordig komt kunstmatige intelligentie te hulp. Eind vorig jaar presenteerde OpenAI het project MuseNet, een AI die men op allerlei muziekstijlen had losgelaten om deze vervolgens nieuwe muziek te kunnen laten maken. Helaas was de demo daarvan beperkt en dus maakte Steven Waterman een eenvoudig te gebruiken webinterface voor het gehele product onder de naam MuseTree.

    Componeren met MuseTree is kinderlijk eenvoudig. Je kiest een genre en een of meer instrumenten en vervolgens zet je de AI aan het werk. Deze genereert nu een paar maten in verschillende varianten en op elk daarvan kun je voortborduren door de AI meer maten te laten componeren.

    2.png.a762432f10479dda0e2a82f40050e33c.png

    De computer componeert zelf muziek in allerlei stijlen.

    Tip 03: Doe meer met Opdrachtprompt dankzij TCC/LE - Commando

    Geschikt voor: Windows 11

    Veel pc-gebruikers verlaten nooit hun grafische Windows-omgeving en als alles naar behoren werkt en je geen bijzondere wensen hebt, dan is dat ook nergens voor nodig. Er zijn heel wat situaties waarin de aloude Opdrachtprompt nuttig of zelfs onmisbaar is. 

    Heb je een hardnekkig computerprobleem, dan kan het zomaar gebeuren dat Windows wel een handig tooltje heeft om de oorzaak te achterhalen, maar dat dit niet in een venster werkt. Ook zijn er heel wat geavanceerde programma’s die je weliswaar in Windows kunt draaien, maar die extra mogelijkheden bieden wanneer je ze vanuit de Opdrachtprompt benadert.

    Kortom: ervaren gebruikers weten dat het aloude ‘DOS-venster’ nog altijd onmisbaar kan zijn. Als je zo’n gebruiker bent, dan zul je zeker plezier beleven aan TCC/LE. Hiermee breid je de mogelijkheden van de standaardversie van de Opdrachtprompt uit met tientallen extra opdrachten.

     Bovendien kun je aan commando’s een alias koppelen, wat zorgt dat je minder hoeft in te typen. Onder de vele functies vind je bijvoorbeeld commando’s om veel krachtiger batchbestanden te schrijven die complexe klussen kunnen klaren.

    3.png.20bff51a625479f38faca5219881356a.png

    TCC/LE is een uitbreiding voor de Opdrachtprompt van Windows.

    Tip 4: Artbreeder - Kunst maken met AI-hulp

    Geschikt voor: elk systeem

    Niet iedereen heeft het talent om een adembenemend schilderij of overtuigende tekening te maken. Geen nood. Tegenwoordig is er kunstmatige intelligentie waar je gewoon tegen kunt zeggen wat voor plaatje je zou willen maken. Wel is het daarbij altijd maar afwachten waar de AI mee op de proppen komt, en vaak heb je meerdere pogingen nodig om het beeld te creëren dat je voor ogen had.

    Een mooie middenweg biedt Artbreeder. Alhoewel dit platform gebruikmaakt van AI, worden heel veel van de afbeeldingen die je ermee kunt maken, gegeneerd op basis van parameters die je eenvoudig kunt aanpassen door met schuifjes te spelen. Wil je bijvoorbeeld een landschap maken, dan genereert Artbreeder eerst een afbeelding die als uitgangspunt dient. Vervolgens kun je de ruigheid van het landschap aanpassen, aangeven of er zonlicht, mist of sneeuw in moet, instellen of je bouwwerken of vegetatie wilt zien, enzovoort. 

    Naast landschappen kun je ook portretten, (anime)figuren en gebouwen creëren, je werk in beweging zetten of kunst maken van bestaande foto’s. Tegen betaling krijg je nog allerlei extra mogelijkheden.

    4.png.f7cd3f2d729731ac554bb58f7afa8986.png

    Maak zelf kunst in een handomdraai met Artbreeder.

    Tip 5: Axialis IconGenerator - Hulp bij pictorgrammen

    Geschikt voor: Windows 11

    Zelf pictogrammen maken is een leuk, maar ook lastig klusje. Weliswaar bestaan er verschillende gratis programma’s die voor dat doel allerlei grafische gereedschappen bieden, maar daarvan valt het resultaat vaak tegen. Onder het motto ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’, kun je ook een andere strategie volgen. Axialis IconGenerator maakt namelijk gebruik van bestaande verzamelingen met pictogrammen en laat je die naar eigen smaak aanpassen.

     Het programma biedt strak ontworpen pictogrammen in allerhande categorieën als zakelijk, bouw, educatie, vlaggen, hardware, multimedia en sport. Bij elke van deze collecties vind je bovendien een verzameling overlays die je aan een pictogram kunt toevoegen.

    Dat klinkt allemaal fantastisch, maar er zit een addertje onder het gras. Alhoewel het programma gratis is voor niet-commercieel gebruik, zijn slechts enkele van de collecties vrij te gebruiken. Voor de rest heb je een licentie nodig. 

    Dit addertje kun je gelukkig onschadelijk maken door zo’n pictogram te exporteren als png-bestand. Je kunt het daarna importeren in een programma om pictogrammen mee te maken waar we in het begin van deze tip over spraken, bijvoorbeeld Greenfish.

    5.png.b42b99448240bf19c8e36caaddcf2148.png

    Axialis IconGenerator kent een grote verzameling professioneel ontworpen pictogrammen.

    Tip 6: Wombo Dream - AI droomt kunst

    Geschikt voor: elk systeem

    Kunstmatige intelligentie rukt in rap tempo op wanneer het gaat om het maken van afbeeldingen. Eerder zagen we al Artbreeder, dat vooral hoge ogen gooit als het gaat om landschappen en portretten.

    Een van de eerste algemene systemen om plaatjes te maken op basis van tekst (ook wel bekend als text-to-image) is Wombo Dream, dat je online kunt gebruiken maar ook via de eigen iOS- of Android-app.

    In Dream kun je elke (Engelstalige) beschrijving geven die je maar wilt en de AI achter het systeem probeert vervolgens een toepasselijke afbeelding te genereren. Bevalt deze niet, dan kun je de opdracht simpelweg herhalen en bij een volgende poging zal het resultaat (heel) anders zijn.

    Voor elke opdracht die je geeft, kun je kiezen uit verschillende visuele stijlen. Maar wanneer je kiest voor No Style kun je ook zelf stijlen opgeven, bijvoorbeeld van bekende kunstenaars. Je kunt de twee combineren voor nog verrassender resultaten.

    Verwacht overigens geen fotorealistische afbeeldingen, daar is deze AI nog niet toe in staat. Met een beetje oefening kun je er wel heel leuke plaatjes uit tevoorschijn toveren.

    6.png.8d74db662bffe3289fc4e469b3295ecc.png

    Maak plaatjes op basis van een beschrijving.

    Tip 7: Imagelys Picture Lab Mobile - Fun met fotofilters

    Geschikt voor: iOS

    Onder gebruikers van fotobewerkers vinden we twee uitersten. De ene groep gebruikt de aanwezige gereedschappen om dat wat ze op hun scherm zien zo goed mogelijk te laten lijken op wat ze in het echt hebben gezien. Misschien gummen ze een lelijk paaltje weg of geven ze de lucht een fractie meer dramatiek, maar de waargenomen werkelijkheid staat voorop.

    De andere groep probeert juist om hun foto’s volledig te transformeren tot een visueel kunstwerk, waarin het origineel soms nauwelijks te herkennen valt. Behoor je tot die groep dan ben je ongetwijfeld een liefhebber van fotofilters, onder het motto: hoe exotischer, hoe beter. Dat treft, want Imagelys Picture Lab Mobile (IPLM) zit er vol mee.

    IPLM is het kleine broertje van een Windows-programma. Waar je voor die laatste moet betalen is de iOS-versie gratis. In IPLM vind je een enorme collectie filters, variërend van alledaags tot zeer buitenissig. De meeste bieden bovendien een heleboel parameters om mee te spelen. Je kunt je foto’s met IPLM dan ook totaal onherkenbaar maken. Het enige nadeel van IPLM is dat het geen snelheidsrecords breekt.

    7.png.6f1462368b8a47b898cfa7702c21787c.png

    Een collectie fotofilters, variërend van alledaags tot zeer exotisch.

    Tip 8: nVidia Canvas - Foto's van niet-bestaande landschappen

    Geschikt voor: Windows 11

    Wie kent dat niet: je komt terug van vakantie en laat aan je vrienden of op sociale media de plaatjes zien die je hebt geschoten van de adembenemende landschappen die je hebt gezien. Helaas was je er niet de enige, want dergelijk natuurschoon trekt nu eenmaal veel bekijks.

    Zou het niet leuk zijn om van landschappen te kunnen genieten die nog nooit iemand voor je heeft gezien? Dat kan, want met nVidia Canvas maak je ze eenvoudig zelf.

    Canvas kun je alleen gebruiken wanneer je beschikt over een grafische kaart/chip van nVidia uit de RTX-serie. Heb je die niet dan kun je online met het vergelijkbare GauGAN2 spelen.

    Canvas toont je twee vensters en een palet met landschapselementen, zoals zand, modder, heuvels, bergen, wolken, bloemen en bomen. Hiermee kun je links een ruwe schets maken om aan te geven waar je deze elementen in je ‘foto’ wilt zien en de kunstmatige intelligentie achter het product probeert er vervolgens iets geloofwaardigs van te maken. 

    Rechtstreeks in de ‘foto’ schilderen kan overigens ook. Dankzij stijlknoppen verander je bovendien met één klik de sfeer.

    8.png.4594687f8c7e96f9229d88b2350c4457.png

    Maak in een handomdraai ‘foto’s’ van niet-bestaande landschappen.

    Tip 9: Stellarium - Planetariumprogramma

    Geschikt voor: Windows 11, macOS, Linux, iOS, Android, browser

    Onze verre voorouders hadden nog geen last van lichtvervuiling, dus zag iedereen die op een heldere nacht omhoog keek een adembenemende sterrenhemel. Men meende allerlei patronen in de lichtpuntjes te herkennen, variërend van boogschutters tot weegschalen en van kreeften tot zwanen en men kende allerlei krachten toe aan die patronen. Tegenwoordig weten we dat de sterren in een sterrenbeeld niets met elkaar te maken hebben, maar dat maakt de schoonheid van de sterrenhemel er niet minder om.

    Om er optimaal van te kunnen genieten, is het wel zo prettig als je een beetje weet waar je naar kijkt. Dat leer je met het fraaie planetariumprogramma Stellarium. De makers ervan werken er al vele jaren aan en dat is goed te merken.

    Stellarium biedt je een exacte weergave van de hemel vanaf elke plek op aarde en over een periode van vele honderden jaren. Over elk lichtpuntje dat je ziet, kun je informatie opvragen en erop inzoomen als door een virtuele telescoop. Stellarium kan zelfs tonen wat je door een echte telescoop zou zien en sommige modellen kun je bovendien vanuit het programma aansturen.

    9.png.fc66d40cddf2763c6bdcf74ff58ea10b.png

    Identificeer moeiteloos sterren, planeten en ander kosmisch moois.

    Tip 10: IPTV World - Bekijk wereldwijde tv-zenders

    Geschikt voor: iOS

    Oudere lezers herinneren zich ongetwijfeld de tijd waar je bij het tv-kijken sprak over “het andere net”. De reden was simpel: er waren er maar twee! In de jaren 70 kregen we kabel en groeide het aantal zenders gestaag. Wie zelfs daaraan niet genoeg had, kon in de jaren 90 een schotelantenne aan de muur hangen en via de satelliet genieten van uitzendingen van over de hele wereld. 

    Tegenwoordig zijn al die technologieën te vervangen door een snelle internetverbinding. Dat zorgt ervoor dat je vanaf je iPad overal kunt kijken naar het aanbod van je kabelboer, van Netflix en HBO en al die andere aanbieders van betaal-tv. Maar die bieden je geen toegang tot San Marino 3 of Afghanistan 7. Tv wordt meer en meer ook aangeboden als internetstream. We spreken dan van IPTV.

    Met de app IPTV World kun je uitzendingen bekijken vanuit alle uithoeken van de wereld, mits je over de juiste links beschikt en die zijn volop te vinden op internet (zoek naar IPTV links). De gratis versie van IPTV blokkeert willekeurige zenders, maar er blijven er genoeg over.

    10.png.62073a2fa3205ffa5a2ebe35766c535d.png

    Wereldwijd tv kijken op je iPad.

    Tip 11: Atmosphere - Rustgevende geluiden

    Geschikt voor: iOS, Android

    Ondanks allerlei systemen die de kleurtemperatuur van je pc-scherm, tablet of smartphone ‘s avonds automatisch wat warmer maken, kunnen veel mensen die nog laat aan het computeren zijn vaak maar moeilijk de slaap vatten. Geen nood, ook daarvoor bestaat een digitale oplossing. Menigeen heeft namelijk baat bij het horen van rustgevende geluiden om makkelijker in te dommelen en de app Atmosphere (ook voor Android) heeft deze in overvloed.

    De geluiden van Atmosphere zijn verdeeld in allerlei categorieën en er is voor elk wat wils. Zo zijn er geluiden die verband houden met de kust zoals golven, zeemeeuwen en een knapperend kampvuur op het strand. Of wat dacht je van een bos met krekels of regen die druppelt op het tentzeil? Slaap je als stadsmens op het veel te stille platteland? Ook daaraan is gedacht dankzij verkeer in de verte, zo nu en dan een sirene of bouwgeluiden. Het aardige bij dit alles is dat je de klanken ook naar hartenlust kunt combineren.

    Tot slot biedt de app zogeheten isochrone geluiden die een bepaalde gemoedstoestand zouden moeten stimuleren, zoals ontspanning of een verhoogde creativiteit.

    11.png.65346c9bea8d4617a5f45d577c327cea.png

    Met deze collectie rustgevende geluiden is de weg naar droomland snel gevonden.

    Gevaarlijk?

    Bij sommige freeware kun je een enge waarschuwing van je beveiligingsprogramma verwachten. Laat je niet afschrikken, maar lees goed wat er aan de hand is en of je dit logisch vindt. Programma’s maken bijvoorbeeld verbinding met internet. Deze actie kan al een reactie uitlokken bij je beveiliger. Ook voor software die relatief nieuw is of wordt aangeduid als ‘zeldzaam’ kan je beveiliger een waarschuwing geven. Vertrouw je de download? Laat het programma dan uitvoeren. Voel je twijfel? Laat je download onderzoeken door www.virustotal.com, dat doen wij ook. Deze dienst controleert je programma met meer dan vijftig beveiligingsprogramma’s. Zo zie je snel of je te maken hebt met een risico, of met een overijverig beveiligingsprogramma.

    12.png.5423cae37b1753e08aa79abf960b9c0a.png

    Laat je niet direct afschrikken door waarschuwingen van je beveiligingssoftware.

    Niet te snel klikken

    We zien het helaas te vaak en het zou verboden moeten worden: installatieprocedures die extra programma’s bundelen en zomaar aanpassingen doen. Je probeert een programma uit en voor je het weet is de homepage van je browser aangepast en ben je een aantal ongewenste programma’s rijker. Deze handelswijze heet in de volksmond ‘achterbaks’, maar de nette aanduiding is ‘potentially unwanted program’ (pup). Steeds meer beveiligingsprogramma’s letten hierop als je iets probeert te installeren. Wij gebruiken Unchecky om ‘verkeerde vinkjes’ op te merken. Je kunt de extra’s ook zelf voorkomen. Download een programma bijvoorbeeld alleen via de website van de makers. Kies altijd voor de geavanceerde of aangepaste installatie. Zo kun je goed nakijken welke opties er actief zijn. Verwijder de vinkjes bij aanpassingen/programma’s die je als ongewenst beschouwt of keur de aanpassing op een andere manier af.

    13.png.ff7670853ecc62eb4ea45956caa787bc.png

    Wees altijd alert tijdens de installatie van programma’s om ongewenste extra software en/of aanpassingen te voorkomen.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Welke antivirus is het beste voor mijn computer? Gebruiker: Janneke123 Hey allemaal! Ik ben niet zo goed met computers en ik weet niet echt welke antivirus ik moet kiezen. Wat is de beste? Ik wil gewoon iets wat me beschermt zonder te veel gedoe. Alvast bedankt! Expert: TechieTom Hee Janneke123! Goede vraag. Er zijn best veel antivirusprogramma’s en het kan verwarrend zijn. Laat me het zo simpel mogelijk uitleggen. Je wil een antivirus die goed beschermt, maar ook gebruiksvriendelijk is. Hier zijn een paar populaire opties: Norton: Dit is een klassieker. Het blokkeert virussen, malware en zelfs phishing-aanvallen (dat is als iemand probeert je persoonlijke informatie te stelen). Het kan soms wat traag zijn, maar de bescherming is top. Bitdefender: Dit programma heeft uitstekende bescherming en je merkt er bijna niets van, je computer blijft snel. Daarnaast krijg je er extra functies bij, zoals een VPN voor veilig internetten. Kaspersky: Ook een sterke keuze. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt veel beveiligingsopties. Kaspersky is al jaren populair en scoort hoog in tests. Windows Defender: Als je Windows 10 of 11 gebruikt, heb je deze al op je computer. Het is gratis en heeft zich in de loop der jaren verbeterd. Voor basisbescherming is dit prima, vooral als je niet veel doet met je computer. Avast: Dit is gratis en biedt best goede bescherming. Het heeft een paar leuke extraatjes, zoals een wachtwoordmanager. Maar kijk uit, soms krijg je meldingen die je kunnen irriteren. Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat je regelmatig je software en bestanden updatet. Bij veel antivirusprogramma’s is het ook belangrijk om een scan te plannen, zodat je ook ’s nachts of in het weekend veilig bent, zonder dat je er actief mee bezig hoeft te zijn. Hopelijk helpt dit je een beetje verder! Gebruiker: Markie Hee Janneke! Ik gebruik al jaren Norton en heb er nooit problemen mee gehad. Een beetje duur, maar ik voel me veiliger. Echt een aanrader! Gebruiker: LisaVet Kijk ook naar Bitdefender! Die heeft een goede gratis versie en is heel licht, dus je merkt niet dat ie op de achtergrond werkt. Sterke bescherming! Gebruiker: Janneke123 Thanks voor de tips! Ik hoor verschillende dingen… Kan iemand misschien zeggen wat het verschil is tussen die betaalde en gratis versies? Gebruiker: TechieTom Goede vraag, Janneke! Het grote verschil is vaak de extra features. Betaalde versies hebben meer functies zoals ouderlijk toezicht, VPN (om je online privacy te verbeteren), en betere klantenservice. Gratis versies bieden meestal alleen basisbescherming. Je krijgt minder hulp bij problemen dan bij een betaalde versie. Gebruiker: Sam123 Ik had eerst Avast, maar die gaf me te veel advertenties en meldingen. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar Kaspersky en dat bevalt echt veel beter! Minder gedoe en goede bescherming. Gebruiker: Gertie Kan iemand uitleggen wat phishing precies is? Ik heb nog nooit echt gehoord wat dat inhoudt en hoe ik me daartegen kan beschermen. Gebruiker: InfoNerd Hee Gertie! Phishing is als iemand zich voordoet als iemand anders om je persoonlijke info te krijgen. Bijv. een nep-e-mail van je bank. Goede antivirussoftware kan vaak deze nepmails herkennen. Maar kijk zelf ook goed naar de URL en let op vreemde e-mailadressen! Gebruiker: Janneke123 Dankjulliewel voor alle hulp! Ik voelde me echt overweldigd, maar nu zie ik het duidelijker. Ik ga denk ik voor Bitdefender of Kaspersky! Gebruiker: Markie Supertip, Janneke! Vergeet niet om ook steeds je programma’s te updaten. Dat helpt ook tegen virussen! Succes ermee! Gebruiker: LisaVet Ja, goeie reminder Markie! Altijd updaten, dat houdt je systeem gezond. En Janneke, je maakt de goede keuze. Laat maar weten welke je kiest! Einde discussie. Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Hoe gebruik ik een VPN om Disney Plus te kijken zonder problemen? Gebruiker: Kim123 Hey allemaal! Ik heb een Disney Plus abonnement, maar ik kan het niet kijken omdat het niet beschikbaar is in mijn land. Heeft iemand tips over hoe ik een VPN kan gebruiken om dit op te lossen? Dankje! Expert: TechGuy88 Hey Kim123! Goed dat je hier bent met deze vraag, want dit is echt een veelvoorkomend probleem. Laten we het stap voor stap doornemen! Wat is een VPN? Een VPN (Virtual Private Network) is een tool die je internetverbinding versleutelt en je IP-adres verandert. Hierdoor lijkt het alsof je je in een ander land bevindt. Dit is handig als je toegang wilt tot diensten zoals Disney Plus die geografisch geblokkeerd zijn. Kies een betrouwbare VPN-provider. Er zijn veel VPN’s, maar niet allemaal werken goed met streamingdiensten. Aanraders zijn onder andere NordVPN, ExpressVPN en Surfshark. Deze zijn snel en hebben servers in veel landen, inclusief de VS, waar Disney Plus beschikbaar is. Installeer de VPN-software. Na het kiezen van een VPN moet je deze downloaden en installeren op je apparaat. Dit kan zowel op je computer als je smartphone. Verbind met een server. Open de VPN en kies een server die in de VS staat. Dit is belangrijk, omdat Disney Plus denkt dat je je in de VS bevindt. Log in op Disney Plus. Als je verbonden bent met de VPN, ga dan naar de Disney Plus-website of open de app. Log in zoals gewoonlijk en je zou content moeten kunnen zien! Problemen oplossen. Als je problemen hebt, probeer dan een andere server. Soms wordt een bepaalde server geblokkeerd door Disney Plus. Ook is het goed om je browsercache te wissen. Belangrijk! Vergeet niet dat het gebruik van een VPN tegen de gebruiksvoorwaarden van Disney Plus kan zijn. Ze kunnen je account mogelijk blokkeren, dus gebruik het voorzichtig! Hopelijk helpt dit! Laat het me weten als je meer vragen hebt! Reacties: Gebruiker: Jeroen1985 Thanks, TechGuy88! Dit klinkt best eenvoudig. Ik ga het vanavond proberen. Fingers crossed! Gebruiker: LisaV Ik heb ook een vraag! Moet je betalen voor een VPN? Of zijn er gratis versies die ook goed werken? Gebruiker: TechGuy88 Hey LisaV! Ja, de meeste goede VPN’s zijn betaald. Gratis versies hebben vaak beperkingen, zoals weinig servers of langzame verbindingen. Betalen is het meestal waard voor het beste resultaat. Gebruiker: TimmyB Ik heb een gratis VPN geprobeerd en kon geen enkele film kijken omdat het zo langzaam was. Echt super frustrerend! Gebruiker: Kim123 Bedankt voor de info, ik ga een betaalde VPN proberen. Hopelijk kan ik vanavond eindelijk die nieuwe Star Wars film kijken! Gebruiker: SarahP Gebruik je een VPN ook voor andere dingen, of alleen voor Disney Plus? Vraag voor een vriend, haha! Gebruiker: TechGuy88 Ja, SarahP! Je kunt een VPN ook gebruiken om veilig op openbare Wi-Fi netwerken te surfen, je privacy te beschermen en toegang te krijgen tot andere geblokkeerde websites. Best handig! Gebruiker: Robbert99 Ik heb een vraag. Kan ik Disney Plus ook op mijn smart TV kijken met een VPN? Of moet dat op mijn telefoon of laptop? Gebruiker: TechGuy88 Ja, dat kan, Robbert99! Maar dan moet je de VPN op je router installeren, of je TV moet VPN-compatibel zijn. Anders kun je beter een HDMI-kabel gebruiken en je laptop aansluiten. Gebruiker: Laura87 Of je kunt gewoon je laptop mirroren naar je TV! Dan hoef je niets te installeren. Techniek is leuk! Gebruiker: TimmyB Thanks allemaal! Dit is echt een nuttige thread. Ik ga ook eens rondkijken voor een goede VPN. Veel succes, Kim123! Klaar om een filmavond te plannen met al deze info? Veel kijkplezier! Lees het volledige bericht hier
    • Subforum: Apple Software, Hardware en Besturingssystemen iRonnie: Hey allemaal, ik zit met een probleem. Ik ben mijn Apple ID helemaal vergeten! Geen idee wat ik moet doen. Heeft iemand tips om weer in te loggen? Alvast bedankt! ExpertApple: Hoi iRonnie! Geen paniek, dit overkomt veel mensen. Er zijn een paar stappen die je kunt volgen om je Apple ID terug te krijgen. Check je apparaten: Als je ooit bent ingelogd op een ander Apple-apparaat zoals een iPhone of iPad, kijk dan onder ‘Instellingen’. Je kan je Apple ID misschien daar terugvinden. Wachtwoord vergeten optie: Ga naar de inlogpagina van Apple en klik op "Apple ID of wachtwoord vergeten?" Dit leidt je naar een pagina waar je je email kunt invoeren. Als je de juiste email gebruikt, krijg je instructies op hoe je je Apple ID kan terugkrijgen. Beveiligings vragen: Je kan gevraagd worden om enkele beveiligingsvragen te beantwoorden. Zorg ervoor dat je het juiste antwoord geeft zoals je het eerder had ingesteld. Klantenservice: Als het niet lukt, neem dan contact op met Apple Support. Ze zijn heel behulpzaam en kunnen je echt verder helpen. Hopelijk lukt het je zo! Als je nog vragen hebt, laat het weten! AppleEva: Dankjewel, ExpertApple! Dit zal echt helpen. Ik had het ook een keer en de klantenservice was super. Ze zijn echt vriendelijk! MacFreak123: Ik had laatst ook zo iets! Maar ik kwam erachter dat ik gewoon een ander email adres had gebruikt. Check ook al je andere accounts. GadgetGuy: Ik ben benieuwd, heeft iemand ooit de beveiligingsvragen echt moeten veranderen? Ik kan me niet herinneren wat ik ooit had ingevuld, dus dat is een beetje tricky. iRonnie: Thanks voor de tips, allemaal! Ik ga het straks proberen. Fingers crossed! TechGeek88: Een tip: schrijf je Apple ID ergens op als je het hebt gevonden! Ik ben het tegenwoordig ook zo vaak vergeten. Apple_Tips: En als je alles weer aan de praat krijgt, kan je misschien ook je wachtwoorden in iCloud opslaan. Is super handig, dan hoef je ze niet steeds te onthouden! GadgetGuy: Klopt! iCloud keychain is zo handig. Het bespaart je echt wat gedoe. MacFreak123: Ik vind het ook fijn dat je kunt inloggen via je telefoon met Face ID of Touch ID. Dat maakt het leven een stuk makkelijker! iRonnie: Jongens, ik heb het probleem opgelost! Het was echt die functie van "wachtwoord vergeten" en toen kreeg ik m’n Apple ID terug. Thanks voor de hulp! AppleEva: Yesss! Fijn dat het is gelukt, iRonnie! Nu kan je weer inloggen en je apps gebruiken. ExpertApple: Super blij om te horen dat het gelukt is, iRonnie! Vergeet niet om je wachtwoorden goed op te slaan. Geniet van je Apple spullen! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...