Spring naar bijdragen

  • BREIN grootste afnemer ex parte bevelen

     Delen


    Uitgebreid kwantitatief onderzoek naar het ex parte bevel laat zien dat BREIN is uitgegroeid tot de grootste afnemer daarvan in Nederland.
    Prof. mr. D.J.G. Visser en mr. dr. C.J.S. Vrendenbarg van de universiteit Leiden schreven hierover een artikel dat is opgenomen in het boek IE-procesrecht. Constant in beweging.

     

    Sinds 2012 maakt BREIN succesvol gebruik van het middel van het ex parte bevel waarbij zonder dat de piraat of de internet tussenpersoon door de rechter wordt gehoord op basis van een verzoekschrift een gerechtelijk bevel wordt gegeven dat vervolgens door de deurwaarder kan worden betekend.

    De ervaring leert dat het betekenen van een ex parte bevel vele malen effectiever is dan een sommatiebrief.

    Als de casus zich ervoor leent, maakt BREIN dan ook graag gebruik van de ex parte zowel met hulp van externe advocaten als de advocaat in dienstbetrekking.

     

    Dirk Visser en Charlotte Vrendenbarg:

    “Het feit dat de meeste ex parte bevelen inmiddels worden gevraagd en verkregen door Stichting BREIN, betekent dat deze maatregel vooral wordt gebruikt voor de bestrijding van de online piraterij.

    Aangezien deze vorm van evidente inbreuk inmiddels algemeen ervaren wordt als hoogst schadelijk voor de betrokken IE-rechthebbenden en de bestrijding ervan naar zijn aard (hoogst) spoedeisend is, is dit een
    begrijpelijke ontwikkeling.”

     

    “Opvallend is ook dat BREIN in de periode 2012-2021 niet minder dan 65 ex parte verbodsverzoeken heeft ingediend die allemaal zijn toegewezen.

    Terwijl de voorwaarden voor toewijzing streng zijn en in vrijwel alle gevallen een intrekking volgt, is BREIN juist zeer succesvol in het verkrijgen van ex parte bevelen jegens inbreukmakers en met name tussenpersonen.

    Op basis hiervan kan worden geconstateerd dat het ex parte bevel zich uitsluitend nog leent voor zeer spoedeisende gevallen van piraterij.”

     

    BREIN maakt gebruik van het ex parte bevel ingeval de ernst en omvang van de inbreuk daartoe aanleiding geven, dit kan met name het geval zijn bij piraterij op commerciële schaal.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...