Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • BREIN grootste afnemer ex parte bevelen

   Share


  Uitgebreid kwantitatief onderzoek naar het ex parte bevel laat zien dat BREIN is uitgegroeid tot de grootste afnemer daarvan in Nederland.
  Prof. mr. D.J.G. Visser en mr. dr. C.J.S. Vrendenbarg van de universiteit Leiden schreven hierover een artikel dat is opgenomen in het boek IE-procesrecht. Constant in beweging.

   

  Sinds 2012 maakt BREIN succesvol gebruik van het middel van het ex parte bevel waarbij zonder dat de piraat of de internet tussenpersoon door de rechter wordt gehoord op basis van een verzoekschrift een gerechtelijk bevel wordt gegeven dat vervolgens door de deurwaarder kan worden betekend.

  De ervaring leert dat het betekenen van een ex parte bevel vele malen effectiever is dan een sommatiebrief.

  Als de casus zich ervoor leent, maakt BREIN dan ook graag gebruik van de ex parte zowel met hulp van externe advocaten als de advocaat in dienstbetrekking.

   

  Dirk Visser en Charlotte Vrendenbarg:

  “Het feit dat de meeste ex parte bevelen inmiddels worden gevraagd en verkregen door Stichting BREIN, betekent dat deze maatregel vooral wordt gebruikt voor de bestrijding van de online piraterij.

  Aangezien deze vorm van evidente inbreuk inmiddels algemeen ervaren wordt als hoogst schadelijk voor de betrokken IE-rechthebbenden en de bestrijding ervan naar zijn aard (hoogst) spoedeisend is, is dit een
  begrijpelijke ontwikkeling.”

   

  “Opvallend is ook dat BREIN in de periode 2012-2021 niet minder dan 65 ex parte verbodsverzoeken heeft ingediend die allemaal zijn toegewezen.

  Terwijl de voorwaarden voor toewijzing streng zijn en in vrijwel alle gevallen een intrekking volgt, is BREIN juist zeer succesvol in het verkrijgen van ex parte bevelen jegens inbreukmakers en met name tussenpersonen.

  Op basis hiervan kan worden geconstateerd dat het ex parte bevel zich uitsluitend nog leent voor zeer spoedeisende gevallen van piraterij.”

   

  BREIN maakt gebruik van het ex parte bevel ingeval de ernst en omvang van de inbreuk daartoe aanleiding geven, dit kan met name het geval zijn bij piraterij op commerciële schaal.  Skeletor
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Meow 2
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...