Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  BREIN overhandigt ex parte bevelschriften bij Nederlandse hosting providers van 80% van Russische streaming sites.

  Sign in to follow this  

  Vrijdagmorgen overhandigden gerechtsdeurwaarders in opdracht van auteursrechtbeschermer stichting BREIN gelijktijdig ex parte bevelschriften aan vijf hosting providers met de opdracht om streaming servers los te koppelen en belastend bewijsmateriaal te overleggen. Drie bevelschriften hadden betrekking op Nederlandse bedrijven en twee ogenschijnlijk buitenlandse bedrijven waarvan de servers zich in Nederland bevinden. De actie is uitgevoerd in samenwerking met de Motion Picture Association en de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE).

  "We gaan achter de exploitanten van deze diensten en hun hostinginfrastructuur aan, evenals andere tussenpersonen die deze illegale diensten ondersteunen."

  Het doelwit is Moonwalk, een zogenaamde video-balancer, die de back-end en illegale content levert voor ongeveer 80% van de bekende Russische illegale streaming websites. De top 50 van deze websites heeft 395 miljoen bezoeken van 89,9 miljoen unieke bezoekers per maand, waardoor honderden miljoenen euro's/dollars aan verliezen worden geleden. Recent marktonderzoek door het beveiligingsbedrijf ESET heeft uitgewezen dat 91% van de Russen illegaal aan het downloaden/streamen is.

  Moonwalk beschikt over een uitgebreide database met meer dan 26.000 films en meer dan 10.000 series. Veel daarvan behoren tot leden van de MPA en de ACE-alliantie, maar ook Nederlandse deelnemers aan BREIN, zoals rechthebbenden van "Bankier Van Het Verzet", "Michiel De Ruyter" en "Zwartboek". De financiën van Moonwalk komen voort uit reclame.

  Samen met MPA en de Alliantie voor Creativiteit en Vermaak (ACE) zijn onderzoeken uitgevoerd, waarbij bewijs is geleverd op basis waarvan BREIN ex parte rechterlijke beslissingen heeft verkregen om de servers af te sluiten en bewijsmateriaal in beslag te nemen. BREIN-directeur Tim Kuik zegt; "De strijd tegen piraterij is wereldwijd en we gaan achter de exploitanten van deze diensten en hun hostinginfrastructuur aan, evenals andere tussenpersonen die deze illegale diensten ondersteunen".

  "Een effectieve bestrijding van piraterij vereist vandaag de dag sterke samenwerkingsverbanden op mondiaal en lokaal niveau", zegt Jan Van Voorn, Executive Vice President en Chief of Global Content Protection bij de Motion Picture Association. "Deze actie, gecoördineerd tussen BREIN, ACE en de MPA, is een belangrijke overwinning en een nieuwe stap in de richting van het behoud van een gezond en levendig ecosysteem waarin de creatieve gemeenschap haar content kan produceren, distribueren en beschermen, zodat het publiek ervan kan genieten".

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Rusland is die illegale markt op alle fronten gigantische klappen aan het geven en omdat die servers in Nederland stonden is het natuurlijk begrijpelijk dat BREIN heeft staan dansen en springen om daar aan mee te werken, al was het alleen maar om weer even in het Nieuws te komen.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Volgens BREIN waren maandagochtend de 21e de sites nog altijd down met uitzondering van enkelen die deels andere illegale bronnen hebben gevonden. De vereiste directe afsluiting van de servers van Moonwalk alsmede bewijsbeslag op relevante klantgegevens, gebeurde op verbeurte van dwangsommen van respectievelijk 10.000 euro per dag en 2.500 euro per uur. Tim Kuik laat tevens het volgende nog weten “Nederland verleent onderdak aan veel illegale download- en streamingdiensten. Benadeelde rechthebbenden vragen daarvoor aandacht van de autoriteiten en van Nederlandse hosting providers zelf, de strijd tegen piraterij is wereldwijd en wij gaan achter de beheerders van illegale diensten aan, hun hosting infrastructuur en andere tussenpersonen die hen ondersteunen.”

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  De MPA en anti-piraterijgroep BREIN klagen drie Nederlandse hostingproviders aan die diensten hebben aangeboden aan de grote streaming piraterij CDN Moonwalk. Door deze juridische actie willen ze de hosting providers Serverius, Worldstream en YISP ertoe dwingen het CDN offline te houden en cruciale bewijzen over te dragen die verband houden met de vermeende piraterij-activiteit. Moonwalk was een enorme streaming-piratenoperatie die tienduizenden illegale films en tv-programma's aan meer dan 100 miljoen eindgebruikers aanbood.

  Ondanks zijn formaat was het grotendeels onbekend bij het grote publiek. Het was geen klassieke site voor streaming piraterij. In plaats daarvan werkte het als tussenpersoon en bood het een bibliotheek met illegale inhoud aan honderden piratensites die hun video's gratis konden insluiten.

  Bron: TorrentFreak

  Auteursrechtbeschermer stichting BREIN heeft drie Nederlandse hosting providers gedagvaard in een collectieve bodemprocedure o.a. om inzage te krijgen in in beslag genomen bescheiden met bedrijfsgegevens over dienstverlening aan honderden illegale streaming sites.

  De Moonwalk zaak betreft de infrastructuur voor meer dan 280 illegale streaming sites met o.a. een database met tienduizenden illegale bestanden van films en series, voor samen meer dan 100 miljoen gebruikers. Deze infrastructuur stond opgeslagen op servers bij de gedaagde hosting providers in Nederland. In samenwerking met de MPA (Motion Picture Association) stuurde BREIN eind vorig jaar een aantal deurwaarders naar deze providers om ex parte bevelen tot afsluiting te betekenen en bewijsbeslag te leggen. Naast het onmiddellijk offline gaan van alle illegale aanbod op de bediende sites heeft dit geleid tot permanente verdwijning van enkele tientallen sites en langdurige vermindering en verstoring van het aanbod op de andere sites.

  De providers hebben echter niet of niet geheel voldaan aan de gevraagde afgifte van identificerende bedrijfsgegevens. In de gevallen waar wel gegevens zijn verstrekt, bleken deze vals of niet herleidbaar. BREIN vordert nu in een collectieve actie o.a. de voortzetting van de afsluiting en inzage in de in beslag genomen bescheiden met bedrijfsgegevens.

  Tevens vordert BREIN een verklaring voor recht ten aanzien van een aantal verplichtingen met betrekking tot de handhaving van intellectueel eigendomsrecht. Enerzijds in verband met de weigerachtigheid van gedaagden vrijwillig relevante bedrijfsgegevens te verschaffen en anderzijds in verband met hun structureel nalaten afdoende maatregelen te treffen om over betrouwbare gegevens te beschikken.

  BREIN beoogt hiermee gedaagden en vergelijkbare hosting providers te bewegen voortaan uitsluitend geverifieerde bedrijfsgegevens van hun klanten aan BREIN te verstrekken en hun administratie, algemene voorwaarden en bedrijfsbeleid daarop in te richten.

  De dagvaarding tegen hosting providers is gepubliceerd in het Centraal register voor collectieve vorderingen zoals verplicht onder de nieuwe regeling voor collectieve acties in artikel 3:305a BW.

  Bron: BREIN

  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...