Spring naar bijdragen

  • De Amerikaanse techbeurs CES staat bol van AI trends voor 2024

     Delen


    Op de Amerikaanse techbeurs CES is kunstmatige intelligentie (AI) een prominente trend voor het komende jaar. Verschillende nieuwe producten worden voorzien van AI, zoals spiegels, stofzuigers en huisdierhalsbanden. Samsung toonde bijvoorbeeld een stofzuiger met AI-functies, waaronder het automatisch aanpassen van de zuigkracht op verschillende vloertypes. Baracoda presenteerde een slimme spiegel die AI gebruikt om je geestelijke gezondheid te verbeteren, zoals het bieden van opbeurende berichten en het leiden van meditaties. Invoxia introduceerde een halsband voor huisdieren met een gps-tracker en AI om de gezondheid van het dier te meten, inclusief vroegtijdige detectie van hartfalen. Zelfs matrassen krijgen AI-functies, zoals het meten van hartslag en lichaamstemperatuur.

    AI is momenteel een populair begrip in de technologie-industrie, vergelijkbaar met eerdere trends zoals 5G, virtual reality en het metaversum. Het toevoegen van "AI" aan producten wordt gezien als een marketingstrategie om ze als geavanceerd en vernieuwend te presenteren. Hierdoor kunnen bedrijven hun producten vaak tegen hogere prijzen op de markt zetten.

    Hoewel AI veel bewondering krijgt, zijn er ook bezorgdheden. Sommige mensen begrijpen de technologie niet goed en zijn terughoudend in het omarmen ervan. Daarnaast zijn er zorgen over de imperfecties van AI, zoals het produceren van onjuiste informatie en de potentiële impact op banen. Wetgevers kijken streng naar de ontwikkelingen van AI en proberen een balans te vinden tussen innovatie en regelgeving.

    Het gebruik van "AI" als marketingterm kan echter leiden tot verwarring, omdat het zo'n breed begrip is geworden. Het is belangrijk dat bedrijven transparant zijn over wat AI specifiek doet in hun producten en mensen informeren over de diverse varianten van kunstmatige intelligentie. Zo kan worden voorkomen dat "AI" een holle term wordt en consumenten goed geïnformeerd worden over de werking en mogelijkheden van de technologie.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...