Jump to content

Actie: PIA VPN voor slechts €1,99 per maand & 2 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 2 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:
 • De beste 20 gratis videobewerkers

   Share


  We filmen steeds vaker op onze smartphone en willen na afloop de video's nog wat bewerken. Welke gratis videobewerkers zijn aan te raden? In dit artikel zetten we de beste 20 tips op een rijtje.

                                                computertotaal_23758_0m3hsieovwk30e8c.jp

  01 Windows Movie Maker

  Deze videobewerker van Microsoft is heerlijk eenvoudig te gebruiken, terwijl het toch alle functionaliteit aan boord heeft die je nodig hebt om mooie filmmontages te maken. Je laadt enkele filmbestanden in, geeft per filmpje het begin- en eindpunt aan, laat beelden mooi in elkaar overvloeien, voegt hier en daar animaties en effecten toe, zet dit alles in de gewenste volgorde en laat het eindresultaat door het programma genereren. Je kunt ook muziek of geluiden toevoegen en foto's in je montage verwerken. Een film direct uploaden naar online diensten als YouTube en Vimeo? Ja, dat kan ook.

                                                                             computertotaal_12923_ibffk43s8so8k9mx.pn

  Windows Movie Maker is niet meer beschikbaar als download. Mocht je nog ergens een versie hebben draaien dan kun je die gebruiken. De Windows 10-applicatie Foto's is het nieuwe bijgeleverde programma voor videobewerking van Microsoft.

  02 MoviePlus Starter Edition

  MoviePlus Starter Edition is een behoorlijk krachtige videobewerker. Leuk is dat je een zogenaamde picture-in-picture kunt maken, waarmee je feitelijk twee filmpjes tegelijk bekijkt. Bijvoorbeeld om een scéne gelijktijdig vanuit twee standpunten te tonen. Handig voor wie met meerdere actioncams werkt, of als je ook filmpjes van vrienden meeneemt in de montage. Om te kunnen downloaden moet je een e-mailadres achterlaten waarna je een licentiecode ontvangt. Let even op dat je geen ongewenste programma's mee installeert. Het programma herkent niet heel veel bestandsformaten, tenzij je er een codecpakket bij koopt. Gelukkig kun je filmpjes gratis omzetten met de programma's uit tips 10 en 11.

  MoviePlus: een prima videobewerker die picture-in-picture ondersteunt.

  03 VSDC Free Video Editor

  Niet de makkelijkste videobewerker, maar wel eentje met enorm veel mogelijkheden, waardoor je er niet snel mee uitgespeeld raakt. Zo zitten er diverse gereedschappen in waarmee je de beeldkwaliteit op smaak brengt en je kunt allerlei grafische elementen zoals rechthoeken en lijnen maar ook tekst toevoegen. Ook zitten er mooie effecten en overgangen in en is een picture-in-picture mogelijk. Dit is een soort Windows Movie Maker, maar dan uitgebreider en een tikkeltje ingewikkelder. Let tijdens installeren goed op dat je geen extra software installeert.

  DSDC Free Video Editor kan veel maar is niet echt laagdrempelig.

  04 LightWorks

  Dat deze videobewerker gebruikt is voor echte Hollywood-producties, schept meteen vertrouwen. Het programma is dan ook enorm uitgebreid en maakt een professionele indruk. Je kunt zelfs met meerdere mensen tegelijk aan je film werken. Het is wel precisiegereedschap waar je even rustig voor moet gaan zitten en dit is zeker geen programma voor beginners. Neem dus rustig de tijd om je goed in de materie te verdiepen. De gratis versie kan wel minder dan de commerciële versie. Zo is het aantal formaten waarin je films kunt bewaren beperkt. Je moet een account aanmaken om het programma aan de praat te krijgen.

  LightWorks is een videobewerker waarin je misschien wel je eigen Hollywood-producties maakt.

  editor-de-video.jpeg

  05 Avidemux

  Een kleine maar prettige opensource-videobewerker waarmee je filmpjes bijsnijdt of opdeelt in kleinere fragmenten. Het mooie is dat ze bij het opslaan niet opnieuw gecodeerd worden. Daardoor heb je totaal geen kwaliteitsverlies. Je kunt ook een aantal bewerkingen uitvoeren, zoals een uitsnede maken, roteren, verscherpen, ruis reduceren en zaken als belichting en kleuren bijstellen. In dat geval pas je het beeldmateriaal aan en is coderen uiteraard wel nodig.

  Films kun je met Avidemux inkorten zonder kwaliteitsverlies.

  06 Free Video Editor

  Met dit programma kun je ongewenste delen uit een filmpje knippen, waarna je de nieuwe film opslaat zonder dat het opnieuw gecodeerd wordt. Je behoudt hiermee niet alleen de originele beeldkwaliteit, het opslaan gaat ook nog eens razendsnel. Je mag gerust stukjes uit het midden van de film wegknippen en bent dus niet beperkt tot alleen het begin of einde. Omzetten naar een ander formaat kan met dit programma ook. Voorheen heette dit programma Free Video Dub. Let ook nu weer op onnodige extra software tijdens de installatie.

  Knip alle delen die je kwijt wilt uit de film met Free Video Editor.

  07 VideoPad Video Editor

  VideoPad is een krachtige videobewerker die met veel filmformaten kan omgaan, zowel wat betreft het inladen van bronmateriaal als het opslaan van het eindresultaat. Je hebt wel even de tijd nodig om je weg te vinden in dit programma, want er is enorm veel mogelijk. Je verdwaalt makkelijk tussen alle menuopties, tabbladen en pictogrammen. Toch went het best snel en maak je er binnen de kortste keren de mooiste films mee. Je kunt talloze filters en overgangen aanbrengen en wat betreft bewerkingen kun je zaken als belichting en kleuren haarfijn verbeteren.

  VideoPad Video Editor is een uitgebreide videobewerker die het proberen waard is.

  08 ShotCut

  Dit opensource-programma is beschikbaar voor meerdere platformen, waaronder uiteraard Windows. ShotCut is eenvoudig te gebruiken, terwijl het toch enorm veel functionaliteit aan boord heeft. Je kunt er het beeldmateriaal mee verbeteren, digitale beeldstabilisatie toepassen om trillerige filmpjes rustiger te maken en het programma ondersteunt nagenoeg alle filmformaten die je maar tegenkomt. Ook bij het opslaan van de eindfilm zijn er veel knopjes waar je aan kunt draaien, zodat je voor elk apparaat of medium films kunt genereren.

  ShortCut heeft zeer uitgebreide mogelijkheden en een professioneel uiterlijk.

  09 GoPro Studio

  Steeds meer filmpjes worden tegenwoordig met een actioncam gedraaid. Met GoPro Studio kun je deze filmpjes op maat snijden, roteren of spiegelen en vervolgens bewerken. Maar ook als jij je films met een gewone camera of een smartphone schiet, kun je ze gewoon met dit programma bewerken. Je laadt enkele filmpjes in en daarna maak je een keuze uit de meegeleverde sjablonen of begin je vanaf scratch. Vervolgens plaats je de filmpjes in de gewenste volgorde op de tijdlijn en heb je de beschikking over uitgebreide bewerkingsmogelijkheden.

  Een uitgebreide videobewerker ongeacht of je een actioncam van GoPro hebt.

  10 Freemake Video Converter

  Niet ieder programma kan overweg met elk videoformaat. Heb jij al een paar mooie films gemonteerd, dan kun je bovendien met allerlei apparaten en videowebsites te maken krijgen die een bepaald filmformaat of een specifieke resolutie verwachten. In plaats van steeds een nieuwe film te genereren, wat nogal tijdrovend is, kun je een bestaand exemplaar dan snel even omzetten.

  Snel een filmpje omzetten naar het gewenste formaat? Makkelijk met Freemake.

  Dit programma herkent bijzonder veel filmformaten en je kunt direct uitkiezen voor welk apparaat of welke website je de film geschikt wilt maken. Let wel op dat er tijdens installeren geen ongewenste software meekomt

                                                                            test_nZjiQIr.jpg

  11 Handbrake

  Waar Freemake Video Converter weinig handmatige instellingen kent en het vooral van de kant-en-klare omzettingen moet hebben, kun je met Handbrake lekker zelf alle knoppen en regelaars bedienen. Dat maakt het programma wel wat lastiger te doorgronden. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal profielen aanwezig om snel een film om te zetten voor je tablet of smartphone. Zo'n profiel kun je ook als startpunt gebruiken, waarna je naar hartenlust allerlei instellingen aanpast. Ook erg handig: Handbrake kan grote aantallen films als batch converteren.

  Handbrake zet één film of een selectie films om naar nagenoeg elk formaat.

  12 iMovie

  Sinds enkele jaren krijg je de videobewerker iMovie gratis als je een iPhone of iPad koopt. Dat is goed nieuws, wat deze app is zeer uitgebreid, zodat je de fraaiste films kunt monteren en bewerken. Je kiest wat filmpjes uit, zet ze op volgorde op de tijdlijn, bepaalt per exemplaar het begin- en eindpunt en voegt eventueel een hip filter toe. Je mag een film ook in kortere fragmenten knippen, dupliceren en de afspeelsnelheid aanpassen. Zeer veel mogelijkheden dus en dat gewoon op je mobiele apparaat van Apple.

  iMovie is een zeer uitgebreide videobewerker voor op je iPhone of iPad

                                                                          computertotaal_23695_0eypv2afz0cdb1te.jp

  13 Adobe Premiere Clip

  Deze app is geschikt voor iPad en iPhone. Je kunt er filmpjes mee monteren en het beeld bewerken, waarna je het resultaat onder andere kunt delen op YouTube of opslaan in de Filmrol. Jouw werk wordt automatisch gesynchroniseerd tussen iPhone en iPad, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je welk apparaat gebruikt om aan je films te werken. Je hebt hier wel een Adobe ID nodig, maar dit account kost je verder niets.

  Monteer filmpjes en verbeter de beeldkwaliteit met Adobe Premiere Clip.

  14 Movie Edit Touch

  Met deze app van Magix bewerk en monteer je films op een Android-apparaat. Je laadt de filmpjes in, sleept ze in de juiste volgorde, kort ze eventueel in en kiest per filmpje een leuke overgang. Voeg nog even titels toe waar nodig en pas de belichting of het contrast aan. Staan je filmpjes rechtop? Geen probleem, je kunt ze roteren zodat alles in de liggende stand afspeelt. De gratis versie van de app is wat beperkt in mogelijkheden. Veel functionaliteit komt pas vrij na overstapt naar de betaalde premium-versie.

  Movie Edit Touch is een gratis bewerker voor je Android-apparaat

  15 PowerDirector Mobile

  Deze app heet PowerDirector op Android-apparaten en PowerDirector Mobile op Windows-apparaten. Ingeladen filmpjes krijg je meteen op de tijdlijn te zien. De volgorde bepaal je door de fragmenten te verslepen. Wil je een overgangseffect, dan tik je op het kleine filmstrip-pictogram tussen twee films in. Om een film te splitsen, zoek je eerst de juiste locatie op en tik je op het mes-pictogram. Het begin- en eindpunt van filmpjes is ook in te stellen en je kunt titels en leuke afspeeleffecten toevoegen. Pas zodra je overschakelt naar de volledige versie (circa 5 dollar) is er geen watermerk op gegenereerde films te zien.

  Elk filmpje in de tijdlijn kun je een bepaald afspeeleffect geven in PowerDirector

  16 Video Toolbox

  De website van Video Toolbox kun je onder andere gebruiken om video's naar een ander formaat om te zetten, ze van een watermerk te voorzien, of om audio, video en ondertiteling uit elkaar te halen. Verder kun je een uitsnede van het beeld maken, films inkorten, of juist filmpjes aan elkaar plakken. De website ziet er wel nogal spartaans uit. Je upload eerst één of meerdere films of wijst online films aan, waarna je de actie selecteert die je wilt uitvoeren. Je krijgt 600 MB opslagruimte voor bronmateriaal en 1400 MB voor bewerkte films.

  De site van Video Toolbox is wat ouderwets maar werkt prima.

  17 Magisto

  Magisto is een online videodienst waarmee je op simpele wijze korte films maakt. Verwacht alleen geen uitgebreide videobewerker, dit gaat puur om het gemak en de eenvoud. Je kiest je video's, selecteert een thema dat je leuk vindt en voegt een passend muziekje toe. Magisto zoekt vervolgens zelf naar een aantal fraaie scenes en monteert dit tot een flitsend filmpje. In plaats van via de website te werken, kun je hier ook een app voor gebruiken op je iOS- of Android-apparaat, of Magisto als programma op je pc installeren.

  Magisto kun je gebruiken via de website, een app op je telefoon of tablet, of een lokaal programma op je pc.

  18 WeVideo

  Bij een online videobewerker moet je eerst je films uploaden. Dus hoe korter de films, des te sneller je aan de slag kunt. Nu mag je met de gratis versie van WeVideo sowieso maar vijf minuten per maand aan materiaal publiceren, dus is dat meteen opgelost. Na het aanmelden krijg je een eenvoudige videobewerker met een tijdlijn te zien. Je kunt de filmpjes roteren, spiegel en schalen. Ook zijn diverse effecten mogelijk en kun je muziek toevoegen. Je plaatst je films eventueel rechtstreeks op onder andere Vimeo, YouTube, Twitter, Facebook en Dropbox. Vind je de dienst erg fijn? Er zijn verschillende abonnementen waarmee je meer tijd kunt kopen.

  Bewerk je films en publiceer ze meteen bij de gewenste videodienst met WeVideo.

  19 Loopster

  Bij de online bewerker Loopster krijg je drie gigabyte aan ruimte om je films in op te slaan. Upload je films en je kunt starten met de montage. Je kunt titels, overgangen en audio toevoegen en per filmpje bepalen waar het materiaal start en stopt. Het eindresultaat kun je delen op YouTube of Facebook, maar ook lokaal opslaan. De gratis versie heeft wel een aantal beperkingen. Zo wordt er een watermerk toegevoegd en kun je geen films in HD-kwaliteit genereren.

  Loopster lijkt net een eenvoudige lokale videobewerker, maar je werkt echt online.

  20 YouTube

  Doorgaans bewerk je een video voordat je hem online deelt. Dat neemt niet weg dat het ook mogelijk is om dit pas achteraf te doen. Zo kun je op YouTube altijd nog muziek of een ondertiteling toevoegen. Dit doe je door in te loggen op Youtube Studio en vervolgens Content te selecteren in het linkermenu. Klik op de video die je wilt bewerken en daarna op Editor. Hier kun je zowel ondertitels als muziek toevoegen aan je video's.

  Daarnaast kun je de beeldkwaliteit optimaliseren, denk aan belichting, contrast, verzadiging en kleurtemperatuur. Handig is dat je het origineel en de bewerking gelijktijdig ziet tijdens het afspelen. Andere slimme opties zijn het stabiliseren van onrustig beeld, afspelen in slow motion, het versnellen van een te trage timelapse en bijsnijden. Meerdere films combineren en overgangen en titels toevoegen kan ook.

  Wil je meer weten over hoe YouTube Studio werkt, dan kun je daarvoor op deze pagina terecht. 

  YouTube
   
   


  Guest
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now

 • Who was online  2 Users were Online in the last 2 hours

 • Latest nieuws

 • Willekeurig topic

 • Nu op het forum

  • Beste lezer,  Meer dan 20 jaar geleden in het mooie jaar 2002 ben ik ooit begonnen aan Duken.nl. Een website om bezoekers te leren downloaden; wat toen de tijd niet meer als normaal was en waarmee de internet providers zelfs hun diensten verkochten (Sneller films downloaden? Kom naar de snelste provider ABC). Als ik nu zie hoe mijn kinderen omgaan met content kijken is het bijzonder dat wij vandaag de dag nog bestaan. Nooit had ik kunnen bedenken dat Duken.nl zoveel jaren actief zou zijn op de wondere wereld van het internet maar dat is voornamelijk te danken aan de loyale leden, moderators en de fijne bezoekers. Helaas moeten aan sommige zaken binnen onze community ook een einde komen. De afgelopen jaren is het een bijzondere tijd geweest voor de “download-piraat”. Zo mag ik ons toch wel noemen? Met de komst van (soms) goede legale alternatieven en het (niet altijd vrijwillige) vertrek van grote download communties binnen het Torrent en NZB landschap is de wereld van het downloaden steeds kleiner geworden. Ook op Duken.nl is dit merkbaar, zeker in de bezoekers aantallen en activiteit binnen het forum. De activiteit op het forum groeide hier weer als er andere download community verdween maar hier bleken ook de meeste problemen uit te voort te komen. Of het komt door de veranderende internetcultuur, het feit dat we aan het verharden zijn en/ of niet meer lief voor elkaar.  Er worden op Duken.nl zaken geplaatsen welke uitroepen tot minder fijn gedrag en daar wil ik absoluut buiten blijven. Wij bestaan uit een bijzonder klein team waarbij ik altijd hebt gezegd dat Privé altijd voor gaat. Helaas betekende het wel dat er berichten langer bleven staan welke daar niet thuishoorde. Wat altijd problemen met zich meebracht. En nu? Er komt steeds minder voldoening uit de site en krijg met het drukke privé leven het niet voor elkaar om de juiste energie & tijd hierin te steken. Het lezen van de reacties, op tijd modderen of het plaatsen van nieuwe handleidingen en nieuws lukt mij helaas niet meer. De avonden achter de laptop duiken en politie agentje spelen past mij al helemaal niet. Je doet het uiteindelijk altijd fout….  Om de druk weg te halen worden er simpele maar harde aanpassing gedaan op Duken.nl. Laat ik eerst nog zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben voor de mooie discussies en hulp die de leden onderling hebben gegeven over de afgelopen jaren. Los van het downloaden was het ook een plek waar leden vrienden hebben mogen maken en we in een ver verleden zelfs uitjes hadden.  Alle content blijft hier bestaan en leesbaar. Het reageren op forum berichten, artikelen, links, handleidingen etc. is niet meer mogelijk. Ook het aanmaken van nieuwe (privé) berichten of topics gaat niet meer. We stappen over in een “alleen lezen” stand. Rust… lijkt het toverwoord.  We begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor de vele leden die mooie bijdragen hebben geleverd en we kunnen iedereen verzekeren dat de beslissing niet ondoordacht is genomen. Het doet stiekem ook een beetje heleboel boel pijn.  Bedankt voor het lezen en ik hoop ook op jullie begrip. Blijf positief en maak er wat moois van en wie weet wat de toekomst nog brengt.   Het was een mooie vaart. Duken out. It’s time to kick ass and chew bubble gum...and I’m all outta gum.    Toon volledig nieuwsbericht  
  • Ik las net dat bericht op Filmpaleis ook. Echt balen. Hoop dat ze snel weer online zijn. Maar als brein hun gevonden heeft, hoe willen dat dan doen.
×
×
 • Create New...