Jump to content

 • William
  William

  Disney's Mulan verplettert alle concurrentie op piratensites

  Disney's Mulan is een groot succes op piratensites, waar miljoenen mensen de afgelopen anderhalve week piratenkopieën van de film hebben gestreamd en gedownload. Dagen achtereen is de film vele malen meer illegaal gekopieerd dan de concurrentie, wat een zeldzaam verschijnsel is. Dit 'succes' is het resultaat van een vluchtige mix van hoge kosten, lage beschikbaarheid en hoogwaardige piratenalternatieven.

  MulanOnline filmpiraterij heeft Hollywood nu al ongeveer twee decennia geplaagd. Ondanks talloze handhavingsinspanningen lijkt het probleem alleen maar erger te worden.

  Tien jaar geleden kwam de dreiging voornamelijk van torrent-sites die een hindernis bleken te zijn voor ongeduldige of technisch analfabeten. Tegenwoordig zijn er honderden streaming-sites en -apps die concurreren met Netflix, Disney en andere legale platforms.

  We kunnen niet zeggen dat de filmindustrie niet is veranderd. Als reactie op ongebreidelde piraterijcijfers, zijn films sneller online verschenen na hun theatrale release. Tijdens de huidige pandemie gingen verschillende prominente titels zelfs online in première. Dat lijkt echter weinig impact te hebben gehad.

  De release van Mulan illustreert dit perfect. Na enkele vertragingen sloeg de film in de meeste landen de box office over. In plaats daarvan werd het uitgebracht op Disney +, waar kijkers een extra vergoeding moesten betalen om het te zien. De exacte prijs verschilt per regio, maar in de VS is het ongeveer $ 30 bovenop het reguliere abonnement.

  Dat is een hoge prijs of een koopje, afhankelijk van wie je het vraagt. Disney zou beweren dat twee kaartjes voor de kassa plus drankjes en popcorn meer zouden kosten. En u bespaart ook op gas. Aan de andere kant, vergeleken met de tientallen andere titels die je op Disney + kunt bekijken voor de normale maandelijkse abonnementskosten, is het vrij duur.

  Zonder te twisten over wie er goed of fout is, had de online première van Mulan een groot neveneffect. Dagenlang was het de meest illegale film, die alle concurrentie met een ruime marge verpletterde.

  In de afgelopen dagen hebben we met hulp van I Know verschillende voorbeelden van downloadcijfers verzameld van openbare torrent-trackers . We houden er niet van om harde cijfers te publiceren, omdat het onmogelijk is om alle downloads perfect vast te leggen. Het is echter duidelijk dat Mulan alleen al miljoenen keren is gedownload via torrent-sites.

  We hebben de afgelopen tien jaar veel illegale films online zien verschijnen, maar zelden vallen de downloadcijfers zo op.

  Op de eerste volledige dag dat het online was, 5 september, werd Mulan bijvoorbeeld 900% meer gedownload dan de op een na meest gedownloade film (The Owners). Deze dominantie bleef de hele week bestaan, toen er geen andere film in de buurt kwam, zelfs geen nieuwere releases.

  Om een indicatie te geven: hier zijn de downloadschattingen van de vijf meest gedownloade films in ons voorbeeld op 5 september.

  Illegale torrent-downloadvoorbeeld 5 september
  mulan illegaal gekopieerde grafiek

  En hier is dezelfde lijst een week later, op 12 september, meer dan een week nadat de eerste illegale kopieën online verschenen. De downloadaantallen in onze steekproef zijn aanzienlijk gedaald, maar blijven hoger dan de concurrentie, met 300% meer downloads dan de tweede plaats in Ava.

  Illegale torrent-downloadvoorbeeld 12 september
   
  mulan pirate torrent-grafiek

   

  We moeten benadrukken dat deze cijfers zijn gebaseerd op gegevens van openbare torrent-trackers; directe downloadsites en piratenstreaming-weergaven worden niet in aanmerking genomen. Het laat echter duidelijk zien hoe populair Mulan is.

  Een ander goed referentiepunt is een vergelijking met de hitrelease van vorig jaar van Disney, The Lion King. Dat was ook erg populair op torrent-sites, maar het aantal downloads was ongeveer 50% lager dan Mulan op de eerste dag en ook 50% lager de week erna.

  Er zijn verschillende redenen die hebben bijgedragen aan de populariteit van Mulan en we zullen er hier een paar bespreken.

  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meest voorkomende motivatie voor piraten is "omdat het gratis is". Deze kostenfactor speelt zeker een rol bij de release van Mulan. De prijzen verschillen van land tot land, maar in de VS is het $ 29,99, bovenop het maandelijkse abonnement van $ 6,99.

  Onnodig te zeggen dat dit een grotere hindernis is die moet worden overwonnen in vergelijking met reguliere films die op Netflix of Disney + verschijnen. De kosten liggen niet al te ver af van die van een bioscoopbezoek voor twee personen, maar daar komt het tweede argument om de hoek kijken.

  Wanneer een film meestal in première gaat aan de kassa, zijn er geen illegale kopieën van hoge kwaliteit. Als er een release is, is het meestal een 'camcorded'-versie, die we onlangs met Tenet hebben gezien. Vooral in dit geval betalen piraten liever voor kwaliteit.

  Bij Mulan is de situatie anders. Kort nadat de film op Disney+ verscheen, werden illegale kopieën van hoge kwaliteit op grote schaal gedeeld. Dit zijn directe concurrenten van en vervangt de officiële release.

  Ten slotte zijn er veel regio's waar Mulan gewoonweg niet legaal beschikbaar is. Dit betekent dat voor sommigen de enige optie is om een aantal maanden te wachten om alle spoilers te vermijden, of de illegale route te bewandelen.

  Mogelijk spelen ook andere factoren een rol, maar hoge kosten, lage beschikbaarheid en hoogwaardige piratenalternatieven spelen zeker een grote rol.

  Hoewel het verleidelijk kan zijn om te concluderen dat de strategie van Disney een averechts effect heeft gehad, is die conclusie te gemakkelijk te bereiken. Game of Thrones stond jarenlang algemeen bekend als de meest illegale tv-show, maar al het geroezemoes rond de show resulteerde ook in veel nieuwe HBO-abonnementen.

  Disney mag op hetzelfde hopen. Het bedrijf heeft een speciale antipiraterijafdeling en wist wat ze konden verwachten. Misschien hadden ze deze piraterij-bonanza niet verwacht, maar als het zou resulteren in een gelijke boost in nieuwe abonnementen, zullen ze waarschijnlijk niet klagen.  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By William
   De top 10 meest gedownloade films van de periode 12 oktober tot 18 oktober. Deze week staat weer de film ‘Mulan’ alweer bovenaan, gevolgd door ‘The Wolf of Snow Hollow' en ‘2067' maakt de top drie weer compleet.
   Week 42 zijn er vier nieuwkomer(s) in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Mulan is voor de vierde keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.
   Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie Downloaden onder handleidingen en vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden van films en series. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handig om de films te streamen via Pathe Thuis.
   Deze informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. De lijst is samengesteld op basis van gegevens uit verschillende openbare bronnen. Je zult hier geen directe torrents of links naar illegale films vinden.
   Plaats Vorige wk. Film IMDb / Trailer   1 (1) Mulan 5.7 / trailer 2 (…) The Wolf of Snow Hollow 6.3 / trailer 3 (3) 2067 4.7 / trailer 4 (…) Hubie Halloween 5.2 / trailer 5 (2) Enola Holmes 6.7 / trailer 6 (5) Ava 5.4 / trailer 7 (6) The Doorman ?.? / trailer 8 (…) Batman: Death in The Family ?.? / trailer 9 (…) Cagefighter 4.5 / trailer 10 (4) American Pie Presents: Girls’ Rules 3.8 / trailer Het informatie topic van de meest gedownloade film vinden we hier
    
   Andere films besproken uit de de top 10 vind je in ons film overzicht.
  • By William
   De top 10 meest gedownloade films van de periode 5 oktober tot 11 oktober. Deze week staat weer de film ‘Mulan’ weer bovenaan, gevolgd door ‘Enola Holmes' en ‘2067' maakt de top drie weer compleet.
   Week 41 zijn er vier nieuwkomer(s) in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Mulan is voor de derde keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.
   Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie Downloaden onder handleidingen en vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden van films en series. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handig om de films te streamen via Pathe Thuis.
   Deze informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. De lijst is samengesteld op basis van gegevens uit verschillende openbare bronnen. Je zult hier geen directe torrents of links naar illegale films vinden.
   Movie Rank Rank Last Week Movie Name IMDb Rating / Trailer   1 (2) Mulan 5.7 / trailer 2 (1) Enola Holmes 6.7 / trailer 3 (…) 2067 4.7 / trailer 4 (…) American Pie Presents: Girls’ Rules ?.? / trailer 5 (4) Ava 5.4 / trailer 6 (…) The Doorman ?.? / trailer 7 (3) Antebellum 5.5 / trailer 8 (7) Bill & Ted Face the Music 6.5 / trailer 9 (…) 12 Hour Shift 5.5 / trailer 10 (5) The Devil All The Time 7.2 / trailer Het informatie topic van de meest gedownloade film vinden we hier:
   Andere films besproken uit de de top 10 vind je in ons film overzicht.
  • By William
   De top 10 meest gedownloade films van de periode 21 september tot 27 september. Deze week staat weer de film ‘Mulan’ weer bovenaan, gevolgd door ‘The Devil All The Time' en ‘Antebellum' maakt de top drie weer compleet.
   Week 39 zijn er drie nieuwkomer(s) in ons overzicht ten opzichte van vorige week. Mulan is voor de derde keer de meest gedownloade film. Alle films in de lijst zijn Web-DL Webrip HDRip BDrip of DVDrip tenzij anders vermeld. Op deze pagina vindt u alle uitleg over de type releases die uitgebracht worden.
   Het bekijken van films kan via op verschillende manieren, bekijk daarvoor de sectie Downloaden onder handleidingen en vergeet je VPN verbinding niet bij het downloaden van films en series. Als je niet genoeg ruimte hebt of sneller wilt kijken is handig om de films te streamen via Pathe Thuis.
   Deze informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. De lijst is samengesteld op basis van gegevens uit verschillende openbare bronnen. Je zult hier geen directe torrents of links naar illegale films vinden.
   Movie Rank Rank Last Week Movie Name IMDb Rating / Trailer   1 (1) Mulan 5.7 / trailer 2 (…) The Devil All The Time 7.2 / trailer 3 (…) Antebellum 5.5 / trailer 4 (3) Ava 5.4 / trailer 5 (2) Bill & Ted Face the Music 6.5 / trailer 6 (4) Tenet 7.9 / trailer 7 (9) Greyhound 7.1 / trailer 8 (6) Peninsula 5.6 / trailer 9 (5) Project Power 6.1 / trailer 10 (…) Lost Girls and Love Hotels 4.6 / trailer Het informatie topic van de meest gedownloade film vinden we hier:
 • Who was online  4 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...