Spring naar bijdragen

 • Drifter
  Drifter

  Facebook heeft gamende kinderen bewust geld laten spenderen van Creditcards ouders

  RevealNews heeft aan het licht gebracht dat Facebook jarenlang bewust kinderen en hun ouders financieel misleid heeft, in sommige gevallen voor honderden of zelfs duizenden dollars, en weigerde vervolgens vaak om het geld terug te geven. Dit alles blijkt uit gerechtelijke documenten die als bewijs zijn aangevoerd in reactie op een juridische actie van Reveal. 

  De documenten maken deel uit van een class action-rechtszaak die gericht is op hoe Facebook kinderen beïnvloede in een poging om de inkomsten voor online games uit te breiden, bij spellen als Angry Birds, PetVille en Ninja Saga. 

  De meer dan 135 pagina's tellende openbare documenten, waaronder interne Facebook-memo's, geheime strategieën en e-mails van werknemers, geven een verontrustend beeld van hoe de sociale mediagigant zaken deed.

  Facebook moedigde game-ontwikkelaars aan om kinderen geld te laten spenderen zonder de toestemming van hun ouders - iets wat de sociale mediagigant "vriendelijke fraude" noemde - in een poging om de inkomsten te maximaliseren, volgens een document dat de spelstrategie van het bedrijf beschrijft.

  Soms wisten de kinderen niet eens dat ze geld uitgaven, volgens een ander intern Facebook-rapport. Facebook-medewerkers wisten dit wel, want uit hun eigen rapporten bleek dat minderjarige gebruikers zich niet realiseerden dat de creditcards van hun ouders waren verbonden met hun Facebook-accounts en dat ze echt geld uitgaven in de games. Jarenlang negeerde het bedrijf waarschuwingen van zijn eigen werknemers dat de kinderen werden bedot.

  Een team van Facebook-medewerkers ontwikkelde zelfs een methode (kinderen moesten eerst zes cijfers van de creditcard intypen) die het probleem van misbruik van kinderen in het uitgeven van geld zou verminderen, maar het bedrijf is dit beveiliging systeem bewust ook niet gaan gebruiken.

  Toen ouders erachter kwamen hoeveel hun kinderen hadden uitgegeven - een 15-jarige die in ongeveer twee weken $ 6.500 had gespendeerd door spelletjes op Facebook te spelen - weigerde het bedrijf restitutie verzoeken. Facebook-medewerkers noemden deze kinderen "walvissen" - een term die bekend is van de casino-industrie om verkwistende uitgevers te beschrijven. Een kind kan honderden dollars per dag spenderen aan in-game-functies, zoals het bewapenen van hun personage met een vlammend zwaard of een nieuwe betovering om een vijand te verslaan - zelfs als ze het niet wisten totdat de creditcardrekening arriveerde.

  bewerkt door Drifter

  • Leuk 1


  Terugkoppeling
  Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

  Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

  Account aanmaken

  Het is makkelijk, na het aanmelden is er geen reclame meer zichtbaar.

  Registreer een nieuw account

  Aanmelden

  Ben je al lid? Meld je hier aan.

  Nu aanmelden

 • Product Review

 • Nieuwe handleiding

 • Nu op het forum

  • Ik denk dat het wel uit te leggen is @Barbabas, want er is een verschil tussen Legaal en Illegaal Downloaden. Alles wat uitgezonden wordt op TV, of dat nou via een betaalde zender is of via een publieke zender, wordt auteursrecht betaald door de Omroep of bijv. Netflix / HBO / Videoland. Jij mag met de huidige opname mogelijkheden (Mediabox of Horizon) alles kopiëren en later afspelen of kijken als het maar voor thuisgebruik is. De thuiskopie in het Nederlands auteursrecht Op grond van artikel 16b en 16c Auteurswet 1912 mag men enkele exemplaren van een werk maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Dit heet een thuiskopie. Een dergelijke kopie mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld. Het is niet vereist dat je het origineel zelf gekocht hebt om een thuiskopie van een werk te mogen maken. Het downloaden uit illegale bron valt echter niet (meer) onder deze wetsartikelen. Hoewel onze wet altijd zo werd uitgelegd, heeft in april 2014 het Hof van Justitie bepaald dat een auteurswet geen downloaden uit illegale bron mag toestaan. Nederland heeft dus een downloadverbod. Voor een thuiskopie op een drager, zoals een beschrijfbare CD of een harde schijf, van een muziekwerk is een vergoeding verschuldigd. Deze moet de fabrikant van de (lege) drager betalen.  Sinds er mogelijkheden tot kopiëren op de markt zijn, is er dus wettelijk vastgesteld dat in de prijs van de (Blanco) Cassette bandjes, Videotape's of DVD en CD schijfjes een vastgesteld percentage auteursrecht zit dat afgedragen moet worden door de fabrikant. Onder deze link staat nog even duidelijk omschreven wat de afspraken zijn.
  • ... Mmm... Nooit over nagedacht eigenlijk. Maar je zegt daar wel wat waar ik nooit bij heb stilgestaan. Zo was de film "taken" laatst op TV. Ik kijk die via mijn Ziggo box en hij neemt deze automatisch op. Omdat ik geen reclame meer wilde kijken heb ik hem later aangezet op Netflix. Maar waarom mag ik hem dan niet downloaden?  In mijn geval betaald SBS6 de licentie. Betaal ik Ziggo om de film te kijken via SBS6 en wil ik hem morgen kijken dus neemt de Ziggo box hem op. Maar downloaden is niet toegestaan.... ik kan het helaas niet uitleggen
  • Ik blijf erbij dat er niks mis is met downloaden, het word al jaren gedaan met cassette bandjes muziek met vhs / betamax films en series, tegenwoordig met de ingebouwde opname functie in de decoders. Alleen met downloaden kan je zelf beslissen hoe en waar je het afspeelt, niks geen gemiste inkomsten voor de makers maar puur gebruikers gemak. Iemand mag mij echt eens duidelijk proberen te vertellen wat het verschil is als ik een gedownloade aflevering big bang theory kijk of opneem van tv.
  • 20 februari

   Gocomma Intelligent MCU Control Alcohol Tester - BLACK

   voor €11,45 met coupon code: Flash Sale

   Xiaomi Electric Scooter Pro 12.8Ah Battery 8.5inch Two Wheels Scooter - Black Chinese Plug (2-pin)

   voor €519,85 met coupon code: Flash Sale

   Gocomma Intelligent MCU Control Alcohol Tester - BLACK

   voor €11,45 met coupon code: Flash Sale

   Utorch Remote Control Candle LED Light 3pcs - White

   voor €6,16 met coupon code: Flash Sale

   Gocomma Built-in 400 Game Console Frosted Appearance - Blue

   voor €13,21 met coupon code: Flash Sale

   Gocomma 168 in 1 Nostalgic Handheld Game Console - Yellow

   voor €14,09 met coupon code: Flash Sale

   FEIYUE 1 : 12 2.4G Four-wheel Drive High Speed Car Truck Toy

   voor €80,17 met coupon code: GBSZTOY01

   FY003AB Classic Retro All Terrain Off-road Vehicle

   voor €39,64 met coupon code: GBSZTOY02

   Lightly Tricycle Bicycle Baby Trolley Stroller - Blueberry Blue

   voor €64,31 met coupon code: GB$TH72LTB

   iHealth AG - 607 Blood Glucose Tester Set from Xiaomi youpin - White

   voor €37,88 met coupon code: GB-HBZIHEAXT
 • Laatste nieuws

×