Jump to content

 • Film piraten wachten netjes op HD releases

   Share


  Nieuwe gegevens gedeeld door MUSO, bedrijf voor het bijhouden van piraterij, laten zien dat de meeste torrent-filmpiraten de voorkeur geven aan releases in HD-kwaliteit, zelfs als ze maanden moeten wachten. De bevinding komt niet als een verrassing. Het betekent dat de volumes van piraterij relatief laag zijn wanneer er alleen CAM-releases beschikbaar zijn, maar niet noodzakelijkerwijs dat langere release-vensters in het algemeen tot minder piraterij leiden.

  musDe filmindustrie verandert snel. Release-vensters worden steeds kleiner, waardoor films eerder in digitaal formaat beschikbaar komen. In sommige gevallen vinden theatrale en digitale premières plaats op dezelfde dag. Dit is goed nieuws voor consumenten, omdat het hun mogelijkheden vergroot.

  Illegale HD-films worden sneller beschikbaar

  Piraten zijn ook blij met deze nieuwe strategie. In plaats van enkele maanden te wachten, kunnen ze nu meteen een HD-kopie downloaden. Dit gebeurt op grote schaal, zoals we hebben gezien met titels als "Wonder Woman 1984" .

  Deze verandering in het piraterijlandschap betekent dat films die in theaters zijn opgenomen, de lage kwaliteit CAM-versies, nog minder relevant worden. In de loop der jaren hebben deze CAM's al aan populariteit ingeboet, en met online premières is dit proces versneld.

  Het belang van de kwaliteit en het vrijkomen ramen wordt geïllustreerd in een white paper gepubliceerd door piraterij volgen firma MUSO een paar dagen geleden.

  Piraterijcycli vergelijken

  Het bedrijf vergeleek de streaming-piraterijstatistieken van twee Hollywood-blockbusters. De eerste, "Birds of Prey", zag een brede theatrale release in februari 2020, gevolgd door digitale releases in maart (VS) en april (VK), die per land varieerden.

  De tweede film is Tenet, die een veel langer releasevenster heeft. De film ging afgelopen augustus in première in de bioscoop en werd drie maanden later, in december, digitaal uitgebracht.

  Als we de onderstaande grafieken bekijken, is het duidelijk dat er al vroeg een grotere piek in piraterij was voor "Birds of Prey" omdat er een HD-kopie beschikbaar was. Deze situatie werd verergerd door het feit dat illegaal gekopieerde HD-kopieën in verschillende landen beschikbaar waren vóór de legitieme release.

  Piraterij streamen 10 dagen voor en 90 dagen na de eerste release. (MUSO.com)
   
  muso vergelijken

  Voor Tenet waren er aanvankelijk alleen CAM-rips van lage kwaliteit op piratensites, die het bredere publiek neigt te negeren. Als gevolg hiervan waren de aantallen streamingpiraterij veel lager.

  "De strategie om Tenet pas op 15 december digitaal uit te brengen, resulteerde in de film met 42% minder streamingpiraterij dan Birds Of Prey in de eerste 90 dagen na de release", schrijft MUSO.

  Piraterij uitgesteld, niet meer piraterij?

  Hoewel deze bewering correct is, verdient de conclusie enige nuance die MUSO niet biedt. Afgezien van de verschillende beperkingen die het meten van streamingpiraterij met zich meebrengt, bevat de bovenstaande grafiek niet de grootste piek in Tenet-piraterij, die na 90 dagen kwam.

  Met andere woorden, met een langer releasevenster tot de digitale release wordt de grote piek in piraterij gewoon uitgesteld. Op basis van deze enkele vergelijking is het niet mogelijk om te beweren dat er bij beide strategieën meer of minder piraterij is.

  Dat gezegd hebbende, suggereren de gegevens ook dat veel piraten graag maanden wachten tot er een HD-versie beschikbaar komt. Ze geven de voorkeur aan videokwaliteit boven vroege toegang. Dit is een probleem waar MUSO ook op ingaat.

  Piraten wachten op HD-releases

  Als we kijken naar Tenet piraterij-streaming na de eerste 90 dagen, zien we dat het hoogste aantal 'views' na 90 dagen kwam, toen de HD-kopie lekte op piratensites.

  Dit suggereert dat piraten meer geïnteresseerd zijn in video van hoge kwaliteit. We vragen ons zelfs af of alle mensen die eerder Tenet probeerden te streamen, de film ook daadwerkelijk hebben bekeken. Sommigen hebben er misschien net op geklikt om de kwaliteit te controleren, zonder deze volledig te bekijken.

  Tenet streaming piraterij augustus-december 2020. (MUSO.com)
   
  principe

  De honger naar HD-releases wordt nog duidelijker als we kijken naar de interesse in illegale Tenet-kopieën op torrent-sites. Zoals hieronder wordt getoond, vertegenwoordigt de vroege CAM-release slechts een fractie van de downloads in vergelijking met de HD-versie die maanden later uitkwam.

  Tenet P2P / torrent piraterij augustus-december 2020 (MUSO.com)
   
  principe torrent

  "Het P2P / torrent-publiek wacht liever tot de HD-release van deze titel, met 68% van deze downloads alleen al in december", schrijft MUSO in hun whitepaper.

  "Torrenters zijn misschien meer geïnteresseerd in eigendom en kwaliteit voor dit type actiethriller blockbuster-genre in vergelijking met het illegale streamingpubliek dat vroege toegang wil via de gelekte bioscoop CamRip", voegt het bedrijf eraan toe.

  Deze gegevens zijn tegenwoordig bijzonder relevant, aangezien de filmindustrie de release-vensters heeft verkort. In sommige gevallen zijn releasevensters volledig verdwenen. Warner Bros brengt nu bijvoorbeeld films tegelijkertijd uit op HBO Max en in theaters.

  Windows met een langere release is niet 'beter'

  Dit betekent dat voor deze films de piek in piraterij ook eerder zal komen. Dit zou mogelijk kunnen betekenen dat deze illegale releases ook de inkomsten van bioscopen zullen schaden. Dat is echter niet iets dat MUSO-gegevens kunnen bewijzen.

  In feite suggereert het enige academische onderzoek naar dit onderwerp dat kortere release-vensters de piraterij niet vergroten , maar eerder plaatsvinden.

  Evenzo bleek uit dit onderzoek dat verkorte release-vensters de box office-inkomsten niet schaden en de digitale verkoop zelfs verhogen. Met andere woorden, filmstudio's verdienen meer inkomsten, ondanks het feit dat mensen eerder films maken.

  Het draait allemaal om inkomsten

  Samenvattend illustreren de gegevens van MUSO keurig dat de grootste pieken in piraterij zich concentreren rond HD-releases. Dat betekent echter niet dat het uitstellen van deze releases het algehele piraterijvolume zal verlagen. Het is ook niet per se winstgevender en kan zelfs de inkomsten schaden.

  De whitepaper van MUSO concludeert dat antipiraterij-teams het verschil in piraterijgedrag moeten begrijpen en hun handhavingsstrategieën dienovereenkomstig moeten aanpassen.

  “Piraterij is genuanceerd en gevarieerd. Door gedetailleerde gegevens over het gebruik van piraterij te gebruiken, kunnen bedrijven hun antipiraterijresultaten optimaliseren en verbeteren. Door gegevens te gebruiken om beslissingen te nemen en te focussen op de juiste gebieden voor een individuele release, worden effectievere campagnes tegen piraterij mogelijk gemaakt en worden uiteindelijk inkomsten gegenereerd via legale kanalen, ”schrijft MUSO.

  Hoewel we het eens zijn met deze algemene conclusie, leidt het zien van minder illegale streams en downloads niet altijd tot meer inkomsten. Het is dus misschien wel belangrijker om na te denken over de invloed van piraterij op de verkoop.  Duken
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

 • Nieuwe handleiding

 • Latest nieuws

 • Willekeurig topic

 • Nu op het forum

  1418

  Posted

  ik zit op zo  10.000 A 15.000 Foto s per jaar   Drifter dat heb je mooi gemaakt

  Drifter

  Posted

  Gratis Android & IOS apps voor het scannen van documenten   1. Scanner Pro Scanner Pro is een van de beste scan-apps voor iPhone en iPad. Het heeft krachtige scanfuncties en naast het scannen van PDF's, scant het snel elk document op uw iPhone en iPad. Het scant het document met de camera van uw iPad of iPhone, en u kunt ze verzenden naar Google Drive, Dropbox, Evernote, iCloud, en One Drive, of u kunt ze opslaan op uw IOS-apparaat. Scanner Pro iPhone/iPad 2. FP Scanner FP Scanner is een gratis document naar PDF scanner-app voor de iPhone gebruiker. Het is een multifunctionele document scanner, tekst extractor, PDF converter en File manager die omvat: single file scanner, batch-bestanden scanner, OCR, kaart scanner, file manager. FP Scanner kan snel en nauwkeurig papieren, boeken, kranten, handgeschreven brieven, notities, PPT, posters, billboards, schoolborden, whiteboards, telefoonschermen, fotoalbums, facturen, kwitanties en contracten scannen en ze converteren naar PDF, JPGE & Tekst. Dan kunt u ook de bestanden of teksten die u gescand op uw telefoon bewerken en gemakkelijk op volgorde beheren. FP Scanner iPhone/iPad 3. CamScanner CamScanner verandert uw apparaat in een krachtige draagbare scanner die automatisch tekst herkent (OCR) en helpt u productiever te worden in uw werk en dagelijks leven. Download deze gratis scanner app om elk document in PDF, JPG, Word of TXT formaat direct te scannen, op te slaan en te delen. Deze kleine maar krachtige gratis scanner app is een must-have voor studenten en iedereen die betrokken is bij een klein bedrijf: accountants, makelaars, managers, of advocaten. Scan alles wat u nodig hebt, inclusief bonnetjes, contracten, papieren notities, faxpapieren, boeken en sla uw scans op als PDF- of JPG-bestanden met meerdere pagina's CamScanner Android CamScanner iPhone 4. Prizmo 5 Prizmo is een krachtige scan app voor iPad en iPhone waarmee u alle documenten kunt scannen en opslaan als tekst, PDF, vCard, JPEG, en PNG. De app kan PDF bestanden scannen, en u kunt de gescande bestanden opslaan in uw camera bibliotheek of uw online opslag accounts zoals Evernote, Dropbox, Google Drive en nog veel meer. Met de applicatie kunt u de documenten snel en op hoge snelheid scannen. Prizmo is de bekwaamste scanner-app voor iPhone & iPad om documenten of visitekaartjes vanaf foto’s te verwerken. Prizmo biedt een snelle capture workflow, krachtige bewerkingsmogelijkheden, keuze tussen nauwkeurige OCR’s, tekst-naar-spraak & toegankelijkheidsfuncties, doorzoekbare PDF’s & DOCX exports en uitgebreide automatisering. Dit allemaal verpakt in een elegante en intuïtieve gebruikersinterface. Prizmo 5 iPhone/iPad 5. JotNot Pro JotNot Pro biedt u een eenvoudige en krachtige manier om uw documenten te scannen. JotNot Pro is een wachtwoord-beveiligde scanner-app die uw PDF's op hoge snelheid scant. Meer zelfs, het scant bonnetjes, notities, bladmuziek, schetsen, contracten, recepten, foto's, visitekaartjes en nog veel meer. De app scant deze documenten vanaf uw iOS-apparaat en slaat ze op als JPEG of PDF. Het biedt een snellere manier om uw bestanden te scannen zonder gedoe. JotNot Pro Android JotNot Pro iPhone/iPad 6. Microsoft Lens Werk je regelmatig met Microsoft Office? Dan komt Microsoft Lens goed van pas. De app heeft een integratie met andere Office-producten. Als je een scan hebt gemaakt, kun je deze direct opslaan als pdf, Word- of PowerPointbestand in OneNote of OneDrive. Microsoft Office Lens is gebruiksvriendelijk: met een ronde knop onder in het scherm maak je een scan. Microsoft Office Lens herkent documenten automatisch en omlijnt ze met een kader. De app heeft verschillende standen. Zo heb je de keuze uit het scannen van een document, whiteboard, visitekaartje of foto. Ook kun je afbeeldingen die al op je smartphone staan importeren via de galerij. De app heeft goedwerkende tekstherkenning. Hierdoor wordt tekst in gescande documenten herkend en is de tekst doorzoekbaar. Scan je een visitekaartje? Dan herkent Microsoft Office Lens de contactgegevens en exporteert deze naar OneNote. Bij een scan in de whiteboard-modus kan de app er PowerPoint-dia’s van maken. Microsoft Office Lens biedt geen opties om scans in de app te categoriseren of groeperen. Microsoft Lens Android Microsoft Lens iPhone/iPad 7. Adobe Scan Met Adobe Scan kun je eenvoudig documenten scannen, zowel automatisch als handmatig. Via de camera van je smartphone zoekt Adobe naar een document. Vindt Adobe Scan een document? Dan wordt er automatisch een scan gemaakt. Als de camera het document niet vindt, maak je met de knop onder in het scherm handmatig een scan. Je hebt de keuze om het document om te slaan als pdf of jpeg. Wanneer je het document opslaat als pdf wordt de tekst in het bestand automatisch herkend (OCR). Dit is handig als je ook Acrobat op je smartphone hebt staan, want dan kun je het document direct bewerken of ondertekenen. Elke scan die je maakt, wordt automatisch opgeslagen in Adobe Document Cloud. Zo heb je toegang tot de scans vanaf elke smartphone, tablet of computer. Het is niet mogelijk om het automatisch uploaden van scans naar de cloud uit te zetten. Als je meerdere scans maakt, kun je de volgorde van de scans achteraf aanpassen. Ook heb je de optie om beelden bij te snijden, te draaien, het formaat aan te passen en de kleur te veranderen. Om Adobe Scan te kunnen gebruiken, moet je eerst een account aanmaken. Aanmelden kan via Google, Facebook of Apple. Adobe Scan Android Adobe Scan iPhone/iPad 8. Google Drive De meeste mensen kennen Google Drive als de cloudopslag van Google. Dat de Google Drive app ook een scanfunctie heeft, is minder bekend. Een document scannen via de Google Drive app doe je door op de plusknop rechtsonder te drukken en vervolgens op Scan. De plusknop linksonder biedt de optie om meerdere pagina’s toe te voegen aan hetzelfde document. Als je de juiste pagina(’s) hebt gescand, geef je het document een titel en wordt het automatisch in je Google Drive bewaard als pdf. Zo heb je meteen een back-up in de cloud. Een nadeel van de Google Drive scanner is dat het gescande document niet altijd automatisch goed wordt bijgesneden, waardoor je dit zelf nog moet doen. Daarnaast is de kwaliteit van de scans minder goed dan bij de eerder genoemde scanner-apps. Google Drive Android Google Drive iPhone/iPad 9. Mobile Doc Scanner Mobile Doc Scanner wordt geleverd met geweldige functies, zoals de batch-modus, die het de gebruikers mogelijk maakt om documenten snel na elkaar te scannen. Het heeft een aantal gebaren om met gemak te navigeren. Verder wordt het in een Lite en een volledige versie geleverd. Daarnaast ondersteunt het een verscheidenheid aan pagina-indelingen, zoals Tabloid, Executive, A5, A4, A3, B5, visitekaartjes, Letter Legal, en envelop. Het ondersteunt Androids vanaf 2.3 en hoger. Mobile Doc Scanner Android 10. Handy Scanner Handy scanner biedt een aantal geavanceerde functies om ervoor te zorgen dat uw PDF-scan goed genoeg is. Het ondersteunt ook een batch-scan, zodat u meerdere documenten tegelijk kunt scannen. Bovendien heeft het een handige back-up- en herstelfunctie en kunt u het gescande bestand uploaden naar Google Drive, Dropbox en andere populaire cloud-diensten. De pro-versie biedt scans van hoge kwaliteit, onbeperkte cameraopnamen en de mogelijkheid om afbeeldingen te verfijnen. Handy Scanner Android 11. TurboScan Naast de gebruikelijke scanfuncties heeft TurboScan de functie "SureScan3x", waarmee de app zich onderscheidt. De tool maakt drie foto's van dezelfde pagina voor resultaten van hogere kwaliteit. Bovendien kunt u de gescande bestanden automatisch naar uw account e-mailen. Andere functies zijn de mogelijkheid om scans op te slaan als JPG, PDF en PNG, automatische correctie van scans en Cloud Print. Het ondersteunt Android vanaf 4.0 en iOS-apparaten. TurboScan Android TurboScan IPhone
 • Recente actieve topics

×
×
 • Create New...