Spring naar bijdragen

  • Horizon Forbidden West De Game + Beste Wapens

     Delen


    Horizon Forbidden West is het vervolg op Horizon Zero Dawn en wordt andermaal gemaakt door Guerrilla Games. Deze Amsterdamse studio lijkt zijn games telkens beter te maken. Ooit brak het door met de Killzone-reeks en met Zero Dawn had het een titel die tot de top 5 beste games voor de PlayStation 4 behoort. En dit vervolg is zonder twijfel het beste dat je op dit moment op de PlayStation 5 kan spelen.

    In Horizon Forbidden West ga je andermaal aan de slag met Aloy. Zij is de hoop van de mensheid, in een wereld die eigenlijk al eens is vergaan. Qua verhaal gaat de game redelijk verder waar het gebleven is, maar zonder voorkennis is de game ook nog goed te spelen. Deze keer is er een soort van plaag die door de wereld gaat en op zijn weg de planten vernietigt. Daardoor is er de angst dat het voedsel op de planeet verdwijnt en men daardoor sterft. Aloy is op zoek naar antwoorden en die zorgt ervoor dat afreist naar het Westen. Daar krijgt ze langzaam maar zeker antwoorden op de vragen die ze heeft, terwijl er tegelijkertijd ook een hoop gevaren op haar weg liggen. Dit zijn daarbij de punten die deze game op de PlayStation 5 zo enorm goed maakt.

    Prachtige wereld

    Waar Horizon Zero Dawn het visitekaartje was voor 4K op de PlayStation 4 Pro, daar kun je van Horizon Forbidden West zeggen dat het een spektakel is om op de PlayStation 5 te beleven. De game ziet er waanzinnig goed uit. Als je op een hoog punt staat, dan kun je genieten van een prachtig uitzicht, waar je vaak in de verte al kan zien waar het gevaar zich bevindt. En als je even stil staat en een blik werpt op de details in de game, dan is het op dat gebied ook erg indrukwekkend. Zeker ook omdat de wereld waar je je in bevindt groot en divers is. Je gaat van de jungle naar woestijn, van de woeste zee naar de koude bergen. En overal waar je komt, kijk je je ogen uit.

    1.jpg.e5452dcb912c516a6d731bb68c623ea4.jpg

    Zo enorm veel te doen

    En in die grote wereld is er dus echt heel erg veel te doen. Het hoofdverhaal van Horizon Foridden West op de PlayStation 5 is boeiend. En lang. Daarin is het zaak dat je op zoek gaat naar de oplossing voor het probleem waarmee je te maken hebt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt echt tientallen uren verder voordat je aan het einde van dat verhaal komt. En het verveelt eigenlijk geen moment. Daar buiten zijn er ook nog een lading aan zijmissies. Maar die voelen nooit als simpele opvulling. Aan alles in de game zie je gewoon hoe goed het geheel is gemaakt. Elke seconde die je in deze game stopt, is er één die goed besteed is.

    2.jpg.194217db20225c1a6bcb3ddcff1d4f68.jpg

    Gevechten met robot-wezens is zo goed uitgewerkt

    Net als bij Horizon Zero Dawn krijg je Horizon Forbidden West te maken met de vele robotachtige-wezens die de wereld bevolken. De gevechten daarbij zijn bijna altijd leuk om te doen. Voorafgaand het gevecht is het handig om ze te scannen en op die manier te ontdekken waar de zwakke punten liggen en tegen wat voor soort element de vijanden zwak zijn. Daarna bepaal je hoe je wil gaan aanvallen. Ga je eerst vallen neerleggen of pak je je pijl-en-boog en ga je gelijk vuren? Met name de gevechten tegen de echt grote beesten in de game zijn enorm tof om te doen en geven een extra reden om van de game te genieten.

    3.jpg.2b3ea49e94e072e4b7b940751afa7093.jpg

    Constant jezelf willen verbeteren in Horizon Forbidden West

    Verder ben je in Horizon Forbidden West constant bezig om jezelf te verbeteren. Het verslaan van vijanden zorgt bijvoorbeeld voor EXP, waarmee je in levels omhoog gaat. Daarmee kun je je vaardigheden verbeteren en nieuwe manieren om vijanden aan te vallen vrij te spelen. Ook ga je na het verslaan van een vijand altijd even de loot scoren, waarmee je je bestaande wapens of nieuwe aanschaft. Tevens krijg je in de game te maken met diverse beesten. Als je die afmaakt, dan kun je hun huiden gebruiken om ook weer upgrades vrij te spelen.

    4.jpg.a4e1ed0f7d3c60e5cf61b9536a4fdac0.jpg

    Platform-elementen zijn uitstekend

    Wanneer het aankomt op de combat, dan is Horizon Forbidden West op de PlayStation 5 echt ijzersterk. Datzelfde mag gezegd worden over de platformelementen van de game. Want op dat gebied is de game ook om te smullen. De manier waarop Aloy de muren opklimt is soepel en leuk om te doen. Hetzelfde geldt voor het springen naar andere platformen of het gebruikmaken van jouw gadgets om bepaalde routes te openen. Daarnaast kan Aloy in dit nieuwe deel zwemmen. Aan het begin is dat funest omdat je maar voor een beperkte tijd zuurstof hebt. Gelukkig krijg je uiteindelijk iets van duikgear en kun je oneindig onder water blijven. En dan is het verkennen van de onderwaterwereld heel leuk om te ontdekken.

    5.jpg.22b8ed01d973064b7fa3416ff16a2cbd.jpg

    Verhaal in vele lagen

    Door het hoofdverhaal te volgen, krijg je al een heel goed beeld van wat Horizon Forbidden West je probeert te vertellen. Maar je kunt er nog veel dieper in duiken met de diverse notities die je onderweg tegenkomt. Deze kunnen tekst bevatten die je dan in je catalogus leest. Maar je hebt ook audiologs, die je meer duidelijkheid geven over wat er gebeurd is met de oude wereld. Dus als je echt los wil gaan, dan kun je zo enorm diep erin duiken en overal van smullen.

    PlayStation 5 wordt uitstekend gebruikt in Horizon Forbidden West

    Tot slot is het nog goed om te weten dat Horizon Forbidden West op zo’n beetje elk gebied fantastisch gebruikmaakt van de mogelijkheden die de PlayStation 5 biedt. Ten eerste heb je de laadtijden die echt bizar kort zijn. Op die manier is fast travel een kwestie van een paar tellen. Verder voel je met de DualSense-controller alle kleine dingen in de game. Denk daarbij aan het aanspannen van je boog of de trillende grond wanneer er een groot beest langsloopt. Ik heb de game tot slot nog gespeeld met de 3D Pulse headset gespeeld. En de 3D audio daarvan is zo enorm goed.

    6.jpg.d2bda439a59af72649f9244d26fd6614.jpg

    Horizon Forbidden West is een must-have voor de PlayStation 5. Het is echt een feest om te spelen en alles is gewoon goed.

    De beste Horizon Forbidden West wapens uitgelicht

    Horizon Forbidden West zit vol toffe wapens die Aloy kan gebruiken om de vele vijanden in Forbidden West te bestrijden. Bogen, katapulten en Ropecasters zijn slechts het topje van de ijsberg. Gelukkig helpen wij je uit de brand door de vijf beste wapens uit Horizon Forbidden West voor je op een rijtje te zetten.

    Voor deze lijst met beste Horizon Forbidden West wapens hebben we een goede mix van gereedschap die je vroeg en laat in de game wil gebruiken. Sommige wapens raden we aan om in het begin lekker te gebruiken, terwijl anderen juist de beste statistieken uit de game hebben. Wij vertellen je precies hoe je je arsenaal het beste kunt inrichten voor je reis door de Forbidden West.

    PngItem_1666602.png.ef044fa03e9be844b7f4e6aa62b38536.png

    5. Sharpshot Bow (Uncommon)

    Laten we aftrappen met de Sharpshot Bow, een wapen dat je relatief vroeg in de game vindt. Je kunt deze namelijk in Chainscrape gewoon bij een winkel kopen, zodra deze beschikbaar is. We raden aan dat je de nodige Shards uitgeeft om jezelf van een goede upgrade te voorzien.

    Wanneer je het wapen naar het hoogste niveau van upgrades voorziet, kun je best veel schade aanrichten vroeg in de game. Met maximale upgrades levert iedere pijl 75 impact damage op. Qua 38 tear damage is het resultaat wat minder denderend, maar deze sluipschuttersboog is daar dan ook niet op ingericht. Deze is bedoeld voor de genadeklap.

    7.thumb.jpg.f243d9cc1fb7f919b0684743bf353ea6.jpg

    4. Splinthorn Spike Thrower (Rare)

    Van een boog voor de stille killers, schakelen we door naar de Splinthorn Spike Thrower. Deze is ook bij een merchant te vinden, ongeveer halverwege de game. Later in de game kun je ook in de Pulverizing Spike Thrower vinden die Very Rare is. Maar juist doordat je deze zo laat krijgt, kiezen we voor de Splinthore Spike Thrower.

    Die vind je dus een stukje eerder in de game en kan je tot laat in het verhaal onwijs goed helpen. Met maximale upgrades levert dat je per speer die je gooit 109 impact damage op met een bonus van 154 tear damage.

    Een tweede soort speer die je kunt werpen heeft extra explosies die pas echt voor een knalfuif zorgen. Dat speerpunt doet dan wel een lage 43 impact damage, maar knalt daar nog wel een 151 explosive damage bij op. De Splinthorn Spike Thrower krijgt verder drie perk-slots waardoor het wapen lekker handelbaar is tijdens het vechten en je hebt een prachtig wapen.

    De perks waar je van geniet komen in de vorm van 25 procent knockdown power en 40 procent damage over time. Voor wie wat dichterbij de machines komt en Aloy’s leven wat vaker op het spel zet zijn dit fantastische perks. Tel daar nog 15 procent overdrag damage bij op en twee goede coils die je op het wapen kunt zetten voor nog meer statusbonussen en je zit met deze speer gebakken!

    8.thumb.jpg.d3b66c4225415b4f48c9336f71a796dd.jpg

    3. Marshal Hunter Bow (Very Rare)

    Naast sluipschuttersbogen en explosiesperen is het natuurlijk ook handig om een goede boog te hebben die lekker veel pijlen heeft en goede schade aan kan richten. Gelukkig hebben we daarvoor de Marshal Hunter Bow. Deze Very Rare-klasse boog kun je krijgen als je de Arena vrijgespeeld hebt en wat tokens van de Hunting Lodges inruilt. De Marshal Hunter Bow heeft drie soorten pijlen die allemaal monsterlijk goed in gebruik zijn.

    Met maximale upgrades heeft de doorsnee pijl 80 impact damage en 214 tear-off damage. Gezien je veel pijlen in je pijlkoker hebt zitten, is dit dan ook de ideale pijlsoort om lekker wat schade aan te richten bij machines. Door de bepansering boor je zo heen, al helemaal als je de tweede pijlsoort gebruikt. Dat is namelijk een Targeted Hunting Arrow die, zoals de naam al doet vermoeden, wat minder nauwkeurig gericht hoeft te worden. De pijl zoekt je vijand immers op.

    Als laatste is er ook nog de pijl die maximaal 110 Beserk damage aanricht. Met drie perks in de vorm van 25 procent Burning Enemy Damage, 15 procent Overdraw Damage en 25 procent Concentration Damage ook nog van de partij is het duidelijk dat dit de boog is waarmee je op stap wil gaan. Vervolgens mag je drie Coil slots invullen waardoor je de schade naar hartenlust ook nog eens wat extra verbeteren.

    9.thumb.jpg.2ad35abb0fb75fe994bfdc0d3a56c288.jpg

    2. Firestorm Warrior Bow (Very Rare)

    Een goede boog om doorsnee schade aan te richten is natuurlijk handig, maar elemental damage werkt tegen machines ook heel goed. Tal van robots zijn niet bestand tegen bijvoorbeeld vuur, water, ijs of gif. Daarom moet je de Firestorm Warrior Bow in je arsenaal opnemen, ondanks dat dit een boog is waarvoor je de machines wat meer van dichtbij moet aanvallen.

    De boog heeft standaard drie soorten pijlen en met maximale upgrades levert je dat een goede mix van mogelijkheden op. Zo doet de vuurpijl standaard 20 damage (of 39 upscaled) en geldt hetzelfde voor de gifpijl (al is upscaled met 40 damage een puntje hoger). De elektrische pijl is met 21 damage de beste van de drie pijle (en heeft upscaled 41 damage).

    Feit blijft natuurlijk wel dat iedere pijl slechts supereffectief is op een bepaald soort machine. Gezien de Firestorm Warrior Bow een Very Rare-classificatie heeft, kun je rekenen op twee perks, namelijk 40 procent Critical Hit Damage en 40 procent Melee Follow Up. Ook krijg je 3 Coil slots.

    10.thumb.jpg.661a770a85719811ecb56260ade3c9bf.jpg

    1. Warden Sharpshot Bow (Very Rare)

    De absolute topper als het aankomt op beste Horizon Forbidden West wapens is de Warden Sharpshot Bow. Deze boog pik je op nabij de Arena, zodra je deze uiteraard vrijgespeeld hebt. Wat je daarvoor krijgt is één van de beste sluipschuttersbogen in de hele game.

    Met drie soorten pijlen ben je klaar om machines het leven zuur te maken. Dat komt door de normale pijl die met een maximale 225 impact damage aanricht. Tevens kan deze tot wel 153 tear damage veroorzaken. Je hebt alleen wel wat langer de tijd nodig om je pijlen af te vuren, maar dat is eigenlijk meer dan prima. Het is geven en nemen soms en gelukkig geeft deze boog je wel standaard nog drie perks in de vorm van 25 procent Knockdown Power, 15 procent Overdraw Damage en 15 procent Critical Hit Chance.

    De beste Horzion Forbidden West wapens zonder spoilers

    Uiteraard zijn er nog veel meer bogen, speren en andere dodelijke snufjes in Horizon Forbidden West. Het zal spelers direct opvallen dat we geen wapens met een Legendary-status hebben toegevoegd. Om spoilers te voorkomen houden we die bewust in mysterie gehuld. Zo weet je welk gereedschap je gedurende het verhaal van Horizon Forbidden West het beste kunt gebruiken, terwijl je zelf kunt jagen op de geheime manieren waarop je legendarische wapens kunt krijgen.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...