Jump to content


 • Skeletor

  Skeletor

  Illegale site met leden ontdekt en opgerold

  BREIN ontdekte onlangs de anonieme beheerder en twee grote uploaders van de illegale site Discoverthisplace. De site gaf middels links toegang tot tienduizenden films, series, muziek(albums), ebooks, stripboeken en tijdschriften die bij cyberlockers stonden opgeslagen. Samen hadden de drie rond de 3800 audiovisuele bestanden, 3300 muziek bestanden en 24.000 bestanden van geschriften geüpload. De beheerder probeerde onder de radar van BREIN te blijven door een strikt toelatingsbeleid. Bij het forum waren enkele honderden actieve leden toegelaten waarvan degenen met VIP status tegen een betaling van 5 euro per trimester toegang kregen tot de nieuwste bestanden. Overigens plegen ook cyberlockers die betaling vragen voor sneller downloaden een beloning te betalen aan uploaders van populaire bestanden, die trekken immers klanten. Het businessmodel van cyberlockers is gericht op distributie, ze laten zich niet betalen voor opslag van bestanden maar voor sneller downloaden.

  BREIN verkreeg een ex parte stakingsbevel tegen het trio op verbeurte van een dwangsom van 2000 euro per dag(deel) met een maximum van 50.000 euro. Na betekening door de deurwaarder werd de site direct offline gehaald. De betrokkenen hebben toegezegd de inbreuk gestaakt te houden en hebben een schikking getroffen voor 20.000 euro.

  De beschikking is hier na te lezen  User Feedback

  Recommended Comments

  diene forum ken ik zeld nog van ooit gedownload voor dat ik.begon met usent 

  was een zeer mooi forum 

  maarja aan alles komt een eind niet

  • Agree 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Poeh, mad. Blijft een kat en muis spel. Maar dit soort berichten schrikt begrijpelijk meerdere torrent site eigenaren af. 

  Jim Carrey Omg GIF

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  26 minuten geleden zei Duken:

  Poeh, mad. Blijft een kat en muis spel. Maar dit soort berichten schrikt begrijpelijk meerdere torrent site eigenaren af. 

  Van dit Forum stond ook een linkje op Duken.nl, waar de eigenaar nog bezwaar tegen had gemaakt (Discovery-G). (zie reactie)

  Als je de reactie leest ben ik echter bang dat dit forum ook bewust is aangemeld bij BREIN door personen die kennelijk meer info hadden over de eigenaar en ook net als zijn eerdere forum (Discovery4you) dit Forum weer uit de lucht wilden hebben.

  Het moge duidelijk zijn dat BREIN meestal alleen Community 's uit de lucht kan halen wanneer er sprake is van eigenaren die niet voorzichtig genoeg omgaan met hun eigen privé gegevens en zoals zo vaak gebeurt, er iemand binnen hun vertrouwens kringetje gaat klikken door een ruzietje.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  wat natuurlijk interessant is om te weten hoe zo'n stichting aan de identiteit van de beheerder en zijn uploaders komt. ik neem aan dat zij allemaal een vpn gebruiken en dat de website niet onder eigen naam is gekocht en dat deze in het buitenland wordt gehost.

  wel is het zo dat waar geld bij betrokken is worden mensen gepakt. wordt ook wel follow the money genoemd.

  ik lees hier op duken dat er meerdere upload sites zijn waarbij er om geld gevraagt word, zo kom je natuurlijk dan ook in de problemen. brein volgt het geldspoor en achterhalen zo paypal accounts en bankrekeningnummers.

  brein is overal geinfiltreerd denk ik en zo proberen ze via chat contact zoals whatapp of skype je identitiet te achterhalen.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  denk dat het ook zo het geval is van de ze zich registreren ondereen andere naam en zo dan toeslaan 

  ik zelf wou een maand geleden zelf een usenet forum bouwen maar heb er toch schrik van de boetes zijn nie min als je zo leest dus maar wijselijk nie gedaan 

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem. Een vereiste tegenwoordig.... Gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  0 Users were Online in the last 2 hours

  There is no users online

×
×
 • Create New...