Spring naar bijdragen

  • Kan piraterij Netflix helpen in de streamingoorlogen?

     Delen


    Hoewel piraterij op het eerste gezicht misschien schadelijk lijkt voor streamingdiensten zoals Netflix, kan het ook onbedoelde voordelen opleveren. Het gefragmenteerde streaminglandschap zorgt ervoor dat consumenten selectief moeten zijn met hun abonnementen vanwege de kosten. Dit kan leiden tot een situatie waarin sommige mensen ervoor kiezen om illegaal content te bekijken in plaats van zich te abonneren op meerdere services.

    Netflix heeft in de Verenigde Staten en Canada een aanzienlijke voorsprong op zijn concurrenten, met 77,3 miljoen betalende abonnees. Veel mensen beschouwen hun Netflix-abonnement als een vast onderdeel van hun uitgaven en zijn eerder bereid om andere abonnementen op te geven. Hierdoor kan het aantal mensen dat illegaal naar Netflix-content kijkt relatief laag zijn, wat kan verklaren waarom Netflix-titels afwezig waren op een lijst van de meest illegale tv-programma's.

    Hoewel Netflix zich inzet om piraterij te bestrijden, is het mogelijk dat het lagere percentage piraten voor hun content hen helpt om hun voorsprong te behouden ten opzichte van concurrenten. Een recent onderzoek wees uit dat het percentage Amerikaanse consumenten zonder toegang tot Disney+ en HBO Max, twee concurrenten van Netflix, veel hoger was dan het percentage consumenten zonder toegang tot Netflix. Dit betekent dat de kans op piraterij voor die concurrenten veel groter kan zijn.

    Het is belangrijk op te merken dat Netflix wel actief deelneemt aan wereldwijde inspanningen om piraterij te bestrijden, omdat piraterij uiteindelijk ook van invloed is op hun aantal abonnees. Het is echter interessant om te zien dat piraterij mogelijk meer schadelijk is voor concurrenten dan voor Netflix zelf.

    De entertainmentindustrie heeft nog geen definitieve oplossing gevonden om piraterij permanent te verslaan. Naast de inspanningen en rechtszaken om piraterij te bestrijden, zou de industrie kunnen profiteren van minder fragmentatie en meer uniforme toegang tot content. Dit zou kunnen helpen om piraterij te verminderen en consumenten aan te moedigen om legale streamingdiensten te gebruiken.

    Hoewel piraterij op korte termijn problematisch kan zijn voor de streamingindustrie, kunnen er ook complexe dynamieken in het spel zijn die voor bepaalde platforms gunstig kunnen zijn. Het blijft echter belangrijk om piraterij aan te pakken en ervoor te zorgen dat artiesten en contentmakers eerlijk worden gecompenseerd voor hun werk.



    Drifter
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...