Spring naar bijdragen

  • Met 'Come Over' kun je samen met vrienden video's streamen via BitTorrent

     Delen


    Samen met vrienden van een video genieten kan een uitdaging zijn in het midden van een pandemie. Maar met de torrent-service "Come Over" kan iedereen een webbrowser in een streamingplatform veranderen. Selecteer gewoon een video, deel de URL met vrienden en geniet ervan samen met de mogelijkheid om ook te chatten. Helemaal gratis en zonder enige technische vaardigheid.

    De pandemie van het coronavirus heeft ernstige gevolgen gehad voor de levens van honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Gezondheidsproblemen hebben op dit moment uiteraard prioriteit, maar in veel gevallen gaat dat ten koste van sociale interactie.

    Een paar maanden geleden konden mensen nog naar een concert, een sportevenement, een bioscoop of een barbecue met vrienden organiseren. Tegenwoordig worden dit soort massa-interacties ontmoedigd of zelfs verboden.

    Gelukkig zijn er opties om op afstand verbinding te maken, zowel in tekst als via gespecialiseerde video-apps. Degenen die Netflix met vrienden willen bekijken, kunnen bijvoorbeeld "Netflix Party" gebruiken. "TwoSeven" doet hetzelfde en ondersteunt ook andere platforms, waaronder Amazon, HBO Now en YouTube. Maar buiten de belangrijkste videodiensten wordt het lastig. Kijk bijvoorbeeld naar die videocompilatie die je hebt gemaakt van het feest of de vakantie van vorig jaar. Gelukkig kan de door torrent aangedreven dienst "Come Over" precies dat doen. En je hoeft je ook nergens voor aan te melden.

    Met Come Over selecteer je eenvoudig een video die op je computer staat. De dienst retourneert vervolgens een link die kan worden gedeeld met iedereen die een uitnodiging heeft. Wanneer iedereen aanwezig is, kan de host de video starten en deze wordt overal tegelijkertijd afgespeeld, vanuit een gewone webbrowser.

                                                           comeover8.jpg.446a379c1893d5271b3aa7da13206b48.jpg

    Om een extra niveau sociale interactie toe te voegen, heeft de site een ingebouwde chatfunctie. Hierdoor kunnen de kijkers commentaar geven en converseren terwijl de video wordt afgespeeld. Het mooie van alles is dat de site zelf geen video opslaat. In plaats daarvan gebruikt Come Over WebRTC, waarmee browsers rechtstreeks kunnen communiceren. WebTorrent is daar bovenop gebouwd, die het video streaming gedeelte coördineert.

                                                                                comeovertpbafk.jpg.70247b96f3643499285d9a3747a8f8ff.jpg                     

    TorrentFreak sprak met Luc, de maker van Come Over, die liet weten dat hij een peer-to-peer videostreamingservice wilde maken. Dit is ideaal voor een hobbyproject, aangezien er nauwelijks kosten aan verbonden zijn. Alle streaming wordt gedaan door gebruikers. En het is niet alleen kostenbesparend, maar ook erg handig. Luc zegt "Ik bracht veel tijd online door met vrienden van internet en Come Over kwam bij me op als iets dat echt nuttig zou kunnen zijn, ook voor mezelf".

    De ontwikkelaar wilde aanvankelijk het InterPlanetary File System (IPFS) gebruiken, dat ook op P2P is gebaseerd. Maar toen hij al snel bekend werd met WebTorrent bleek dit een nog betere match te zijn. Luc zegt "Toen ik begon met het ontwikkelen van de website, kwam ik WebTorrent tegen, wat veel eenvoudiger en doelgerichter is voor mijn gebruik".

    Het eindresultaat is een dienst waarbij gebruikers met slechts een paar klikken video's naar iedereen kunnen streamen zonder dat ze torrents hoeven te maken of hoeven te wachten tot een upload is voltooid. Come Over is een hobbyproject en Luc heeft niet de tijd om daar klokje rond aan te werken. In de toekomst hoopt hij het echter nog meer gedecentraliseerd te maken. De site is bijvoorbeeld momenteel afhankelijk van een 'hub' om torrent-trackerdetails te posten die hij in de toekomst in de URL wil opnemen.

    TorrentFreak testte Come Over door een kopie van de TPB AFK-documentaire te streamen, die werkte. De dienst is echter niet zonder beperkingen. De gebruikers hebben duidelijk veel bandbreedte nodig en Luc zegt dat er ook andere bugs zijn. Waarschijnlijk moeten mensen er nog niet op vertrouwen zonder dat de juiste tests zijn gedaan, maar als demonstratie van een eenvoudige torrent-aangedreven streamingdienst werkt het zeker.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...