Spring naar bijdragen

  • Nintendo neemt de Amerikaanse gamestudio Shiver Entertainment over

     Delen


    Nintendo, zet een strategische stap met de overname van de Amerikaanse gamestudio Shiver Entertainment, bekend om hun expertise in het aanpassen van games voor verschillende spelcomputers. Deze actie markeert een significante ontwikkeling, vooral gezien Nintendo's plannen om volgend jaar een nieuwe spelcomputer te lanceren.

    PlayStation, Xbox, en Nintendo Switch opereren elk op unieke besturingssystemen, wat het spelen van games van de ene console op de andere complex maakt zonder de nodige aanpassingen - een proces bekend als porting. Shiver Entertainment heeft zich in deze niche gespecialiseerd, met aansprekende projecten zoals de adaptaties van de populaire games Hogwarts Legacy en Mortal Kombat 1 voor de Nintendo Switch. Hun expertise heeft nu de aandacht van Nintendo getrokken, wat leidde tot de recente aankondiging van de overname van het bedrijf.

    De timing van deze overname valt samen met de onthulling door Nintendo van plannen voor de lancering van een nieuwe Nintendo Switch spelcomputer volgend jaar. Al decennialang heeft Nintendo zich gericht op de ontwikkeling van eigen games, zoals Mario Kart en Super Mario Bros., om de verkoop van haar consoles te stimuleren. Deze beweging naar het overnemen van een studio gespecialiseerd in het aanpassen van games zou kunnen wijzen op een strategiewijziging, waarbij Nintendo mogelijk meer nadruk gaat leggen op het toegankelijk maken van games van andere ontwikkelaars voor haar spelcomputers.

    Bovendien heeft Nintendo's overname van Shiver Entertainment plaats in de context van een breder bedrijfsstrategie om populaire games van andere platforms naar de Switch te brengen. Een markant voorbeeld hiervan is de tienjarige overeenkomst met Microsoft, die ervoor zorgt dat de beroemde Call of Duty-serie beschikbaar komt op de Nintendo Switch. Dit onderstreept Nintendo's toewijding om haar platform meer inclusief te maken voor games van derde partijen, een beweging die wellicht meer diversiteit in het game-aanbod voor Nintendo-gebruikers zal brengen.

    Door deze stappen lijkt Nintendo zich te diversifiëren buiten haar traditionele focus op eigen ontwikkelde games, en zet het in op het verbreden van haar spelaanbod door samenwerkingen en overnames. Met de geplande lancering van de nieuwe Nintendo Switch, lijkt het bedrijf zich te positioneren voor een toekomst waarin het een nog breder scala aan gamingervaringen kan aanbieden aan haar gebruikers.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...