Spring naar bijdragen

  • Ontwikkelaar Halo-games gaat Xbox 360-versies niet meer ondersteunen

     Delen


    343 Industries, de ontwikkelaar van de Halo-games, heeft aangegeven dat het de onlinediensten van de Xbox 360-versies van de games gaat stopzetten. Vanaf 13 januari 2022 zullen diverse titels niet of minder goed online te spelen zijn.

    De ontwikkelaar onthulde dit tijdens een presentatie over de toekomstige game Halo Infinite. Deze informatie komt niet volledig uit de lucht vallen; eerder liet de ontwikkelaar namelijk al weten dat deze plannen eraan zaten te komen. Het was alleen nog onduidelijk wanneer 343 Industries precies de stekker uit de servers zou trekken.

    De reden hiervoor is dat er nog maar weinig spelers zijn die de oude titels spelen. ‘Dat zorgt voor een grotere disbalans tussen de tijd en werk die het kost om alles draaiende te houden, vergeleken met de impact die [het draaiend houden van de servers] heeft op de Halo-gemeenschap', zo schreef 343 Industries in een blogpost van december vorig jaar. ‘Het behouden van deze oude diensten vereist een behoorlijke tijds- en geldinvestering, en dit heeft een directe impact op de mate waarin wij andere projecten zoals Halo: The Master Chief Collection en Halo Infinite kunnen ondersteunen. Alle tijd en energie die we steken in het onderhouden van de diensten op de Xbox 360 is tijd en energie die we niet kunnen steken in de toekomst van Halo.’

    Halo 

    Overgezet naar andere versie

    De spellen waar het om gaat zijn Halo 3, Halo 3: ODST, Halo Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo Wars en Halo: Spartan Assault. Dat betekent niet dat deze versies niet meer speelbaar zijn. 343 Industries blijft wel doorgaan met het ondersteunen van de geüpdatete versies van deze games, die speelbaar zijn op de Xbox One of de Xbox Series X/S.

    Ondertussen blijft 343 Industries door sleutelen aan Halo Infinite. De nieuwste titel in de Halo-reeks moet op 15 november uitkomen.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...