Spring naar bijdragen

  • Opera wordt de eerste webbrowser die emoji-gebaseerde webadressen inschakelt

     Delen


    Het browserbedrijf werkt samen met Yat om zijn emoji-systeem te integreren in de browsers van Opera op Windows, Mac, Android en iOS. Opera-gebruikers hebben nu toegang tot emoji-gebaseerde webadressen en kunnen hun unieke reeks emoji's als hun persoonlijke domeinen registreren.

    Oslo, Noorwegen en Nashville, TN. (14 februari 2022) - Opera, het bedrijf achter de populaire, gelijknamige webbrowser met meerdere platforms, is de eerste browser geworden die op emoji gebaseerde webadressen mogelijk maakt, om een nieuw niveau van creativiteit naar het internet te brengen.

    Opera integreert emoji-only webadressen

    Voor het eerst in de geschiedenis van het internet kunnen gebruikers op internet navigeren door een reeks emoji's in de URL-balk in te voeren in plaats van letters en woorden.

    "De samenwerking markeert een belangrijke paradigmaverschuiving in de manier waarop het internet werkt", zegt Jorgen Arnesen, EVP Mobile bij Opera. "Het is bijna 30 jaar geleden dat het world wide web voor het publiek werd gelanceerd en er is niet veel innovatie geweest in de weblinkruimte: mensen nemen nog steeds .com op in hun URL's. Door de integratie met Yat kunnen Opera-gebruikers .com of zelfs woorden in hun links dumpen en emoji's gebruiken om naar websites te worden geleid. Het is nieuw, het is makkelijker en leuker."

    De emojificatie van Opera is mogelijk door een samenwerking met Yat, het bedrijf waarmee je gepersonaliseerde reeksen emoji's kunt bezitten. De emoji-centrische integratie maakt het voor iedereen op internet gemakkelijker om Yat-pagina's te vinden en ernaar te worden geleid, wat unieke domeinen zijn die worden gegenereerd wanneer een Yat wordt gemaakt van een gepersonaliseerde reeks emoji's.

    Gebruikers kunnen hun Yat-pagina aanpassen of omleiden naar ergens anders op internet. Artiesten uit de muziekwereld behoorden tot de eersten die investeerden in en gebruik maakten van hun Yats. Lil Wayne's (👽🎵) Yat-pagina leidt gebruikers bijvoorbeeld naar zijn platenlabel en Steve Aoki's (y.at/ 🎂🎵) neemt je mee naar zijn website. G-Eazy(y.at/🦇🌹), ( Kesha (y.at/ 🌈🚀👽),Young Money,, 3LAU (y.at/ 🎵🎵 ) en Disclosure (y.at/ 😎🎵😎) gebruiken ze ook.

    Met meer dan 90% van de 4,6 miljard internetgebruikers over de hele wereld die emoji's gebruiken om zichzelf uit te drukken, ontgrendelt Opera's integratie van Yats een nieuwe gemakkelijke manier voor mensen om aanwezig te zijn op het web. De integratie gaat evenzeer over functionaliteit als over expressie. In plaats van talloze alfanumerieke tekens in een URL te typen, krijgen Opera-gebruikers de mogelijkheid om zichzelf op internet uit te drukken. Uw website kan 🔥🐉 zijn in plaats van www.johnsmith24356.com.

    Opera integreert Yat op mobiel

    "Of je nu een artiest, muzikant, ontwerper, bedrijfseigenaar bent of gewoon je volgers wilt uitbreiden, deze integratie is van onschatbare waarde, waardoor het gemakkelijker voor je wordt om contact te maken en content te delen met je community via je unieke reeks Yat-emoji's," zei Naveen Jain, mede-oprichter en CEO van Yat. "Deze integratie is een bewijs van Opera's voortdurende innovatie op het gebied van webbrowsers. We zijn verheugd om met hen samen te werken om URL's gebruiksvriendelijker en expressiever te maken en tegelijkertijd yat-makers meer zichtbaarheid op het web te geven."

    Na de integratie hoeven Yat emoji-webadressen op Opera niet langer te worden gevolgd door '.y.at'. In plaats van bijvoorbeeld 'y.at/ 👽🎵' in te typen, kunnen Opera-gebruikers eenvoudig 👽🎵 in hun mobiele en desktopbrowser invoegen om bij het platenlabel van Lil Wayne te komen. Bovendien linken emoji's die op webpagina's zijn ingesloten nu automatisch naar de bijbehorende Yat-pagina. Dus elke keer dat Disclosure's Yat 😎🎵😎ergens op internet te zien is (inclusief dit persbericht), linkt het automatisch naar hun Yat-pagina.

    Het omarmen van emoji's als een vorm van expressie is een verdere stap in opera's toewijding om voorop te lopen op het gebied van innovatie. De browsers van het bedrijf worden geleverd met een reeks unieke functies, waaronder een gratis ingebouwde VPN zonder logbrowser, adblocker met trackerblokkering en met directe toegang tot een reeks messengers, waaronder WhatsApp, Telegram en anderen. Het bevat ook ingebouwde toegang tot muziek streaming services (Apple Music, Spotify, TIDAL, YouTube Music, Gaana), Twitter en Instagram. Dit maakt Opera de perfecte browser voor iedereen die op de hoogte wil blijven van alles wat er op het web gebeurt en in de frontlinie van de nieuwste online trends - nu inclusief Yats.

    Artikel vertaald in Microsoft Edge en gecorrigeerd.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  6 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...